Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאה על מחירי הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Trilandian כתב:

ובהתבסס על זה שכדי להתחיל אולי לראות חיסכון ממעבר לחשמלי במחירים של היום אתה צריך לנסוע מעל 12,000 ק"מ בשנה, לרבים מאיתנו זה עדיין ממש לא משתלם.

הנסיעה הממוצעת לשנה לרכב פרטי  בישראל היא 17,600 ק"מ, כך שלרוב האנשים זה בהחלט משתלם.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Gopher כתב:

שאתה מחשב את מחיר הדלק מול החשמל, הטיפולים המוזלים במוסך ואגרת הרישוי המופחתת, מדובר בחיסכון של כ-15,000 ש"ח בשנה לנהג עם קילומטרז' ממוצע.

אם מחירי הדלק ימשיכו לעלות לפי כל התחזיות, אז החסכון הזה רק יגדל מידי חודש.

תעשה חישוב אם זה משתלם לך כלכלית. להרבה נהגים זה משתלם.

הנחה באגרת רישוי לא מכניסים לחישוב כי זה משהו שהממשלה יכולה לבטל בלחיצת כפתור. 

טיפולים הם גם לא אישיו כי אתה לא חוסך הרבה למעט שמנים ופילטרים. נניח ברקסים מחזיקים מעמד יותר זמן. אוקי. 

בשביל להינות מחסכון בדלק צריך להתחייב להוצאה של 100-150-200 אלף ש"ח תלוי בנסיבות כגון מכירה של רכב ישן ושדרוג או קניה של רכב חשמלי חדש מאפס כי אין ביד 2. 

עריכה אחרונה על ידי Crunchy27
פורסם
לפני 2 דקות, Gopher כתב:

הנסיעה הממוצעת לשנה לרכב פרטי  בישראל (לא ליסינג) היא 15,000 ק"מ, כך שלרוב האנשים זה בהחלט משתלם.

עוד פעם אתה עם הקביעות הנחרצות שלך. בהחלט משתלם, זה לא. אולי משתלם, זה כן, ותלוי בשלל משתנים. מה שבטוח, זה שהנהג הממוצע לא יחסוך קרוב לסכום של 15,000 ש"ח בשנה שהבאת פה קודם.

• אהבתי 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני 3 דקות, Crunchy27 כתב:

הנחה באגרת רישוי לא מכניסים לחישוב כי זה משהו שהממשלה יכולה לבטל בלחיצת כפתור. 

טיפולים הם גם לא אישיו כי אתה לא חוסך הרבה למעט שמנים ופילטרים. נניח ברקסים מחזיקים מעמד יותר זמן. אוקי. 

בשביל להינות מחסכון בדלק צריך להתחייב להוצאה של 100-150-200 אלף ש"ח תלוי בנסיבות כגון מכירה של רכב ישן ושדרוג או קניה של רכב חשמלי חדש מאפס כי אין ביד 2. 

מזכיר לי אנשים שמתלהבים מהנחה של מחיר למשתכן אבל שוכחים שבשביל לקבל את הצ'ק של מיליון שקל (אולי) הם צריכים להתחייב להוצאה של 2 מיליון שקל + מדד תשומות הבנייה + חשיפה לשוק השכירות. 

כמה דברים לא מדויקים בפוסט אחד...

ההנחה לרכבים חשמליים קיימת כבר יותר משלוש שנים (משלמים רק 530 ש"ח לכל דגמי הרכב החשמלי). ההנחה ניתנה ע"י המדינה כדי לתגמל רוכשי רכב חשמלי שעדין מהווים אחוז קטן מכלל הרכבים, ואין שום כוונה לשנות את זה.

טיפולים זה לא אישיו? תרשה לי לגחך. ברכבי בנזין יש מאות חלקים שאין ברכב חשמלי. אתה יכול בקלות לשלם אלפי שקלים על הטיפול השנתי ברכב בנזין וזה קורה המון. ברכבים חשמליים אין כמעט מה להחליף, תקרא את הפוסט שפרסם בעלים של טסלה ששילם 0 ש"ח על טיפולים במוסך.

על כל רכב חדש אתה מתחייב בהוצאה של הסכומים שהזכרת, אז לא ברור מה באת להגיד פה.

יש כיום הרבה רכבים חשמליים יד 2 ואת זה קל מאוד לבדוק. למשל של אנשים שמשדרגים לרכב חשמלי עם סוללה גדולה יותר או סתם אנשים שרוצים לגזור קופון כתוצאה מהביקוש לרכבים כאלה. שוב אתה לא מעודכן.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Gopher כתב:

כמה דברים לא מדויקים בפוסט אחד...

ההנחה לרכבים חשמליים קיימת כבר יותר משלוש שנים (משלמים רק 530 ש"ח לכל דגמי הרכב החשמלי). ההנחה ניתנה ע"י המדינה כדי לתגמל רוכשי רכב חשמלי שעדין מהווים אחוז קטן מכלל הרכבים, ואין שום כוונה לשנות את זה.

אוקי ו? ראשית, כבר מדברים על לבטל אותה. זה נשקל ברצינות. שנית, גם אם לא יבטלו את ההנחה בשנה הקרובה לא תקבל אותה לנצח. יתנו לאנשים תמריץ של עוד 1-2-3 שנים לעבור למכוניות חשמליות ואחרי זה יסגרו את השאלטר. בינתיים תהנה מההפקר. לדעתי חסכון של 1,000 ש"ח בשנה לא אמור להכריע בשאלה אם לספוג הוצאה של מכונית חדשה או לא.  

טיפולים זה לא אישיו? תרשה לי לגחך. ברכבי בנזין יש מאות חלקים שאין ברכב חשמלי. אתה יכול בקלות לשלם אלפי שקלים על הטיפול השנתי ברכב בנזין וזה קורה המון. ברכבים חשמליים אין כמעט מה להחליף, תקרא את הפוסט שפרסם בעלים של טסלה ששילם 0 ש"ח על טיפולים במוסך.

אז מה שיש מאות חלקים נוספים. אנחנו מדברים על טיפולים ולא על תיקונים פוטנציאליים. אני נסעתי במכונית בנזין 120,000 ק"מ. החלפתי פילטר שמן, שמן, פלאגים, רפידות בלמים, פילטר מזגן, פילטר אוויר ופעם אחת רצועת טיימינג. רכב עובר טסט ללא שום קושי. 

ברקסים, צמיגים, פילטר אוויר/מזגן צריך להחליף גם במכונית חשמלית. לכן סלח לי שאני לא רואה איפה החסכון העצום בעלויות אחזקה שאתה מתאר. אני לא אומר שאין חסכון, אבל אל תנפח. 

על כל רכב חדש אתה מתחייב בהוצאה של הסכומים שהזכרת, אז לא ברור מה באת להגיד פה.

שאם יש לך רכב בנזין תקין שעושה את העבודה אין שום היגיון להקדים הוצאה של מאות אלפי שקלים בשביל לחסוך כמה גרושים במשאבה. 

יש כיום הרבה רכבים חשמליים יד 2 ואת זה קל מאוד לבדוק. למשל של אנשים שמשדרגים לרכב חשמלי עם סוללה גדולה יותר או סתם אנשים שרוצים לגזור קופון כתוצאה מהביקוש לרכבים כאלה. שוב אתה לא מעודכן.

אז למה שאני אתן יד לגזירת קופון שלהם? 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Crunchy27 כתב:

אוקי ו? ראשית, כבר מדברים על לבטל אותה. זה נשקל ברצינות. שנית, גם אם לא יבטלו את ההנחה בשנה הקרובה לא תקבל אותה לנצח. יתנו לאנשים תמריץ של עוד 1-2-3 שנים לעבור למכוניות חשמליות ואחרי זה יסגרו את השאלטר. בינתיים תהנה מההפקר. לדעתי חסכון של 1,000 ש"ח בשנה לא אמור להכריע בשאלה אם לספוג הוצאה של מכונית חדשה או לא.  

אז? אנחנו מדברים על טיפולים ולא על תיקונים פוטנציאליים. אני נסעתי במכונית בנזין 120,000 ק"מ. החלפתי פילטר שמן, שמן, פלאגים, רפידות בלמים, פילטר מזגן, פילטר אוויר ופעם אחת רצועת טיימינג. רכב עובר טסט ללא שום קושי. מוסכים חייבו אותי יותר על העבודה מאשר על החלקים למעט החלפת רצועת טיימינג

שאם יש לך רכב בנזין תקין שעושה את העבודה אין שום היגיון להקדים הוצאה של מאות אלפי שקלים בשביל לחסוך כמה גרושים במשאבה. 

אז למה שאני אתן יד לגזירת קופון שלהם? 

לגבי ביטול ההטבה, למדינה יש מטרה לקדם רכב חשמלי. בשנת 2021 רק 3.7% מהרכבים שנרכשו היו חשמליים. השנה כנראה נגיע לסביבות עשרה אחוז שזה שיפור יפה אבל עדין מדובר בחלק קטן מכלל הרכבים. כל עוד זה המצב ההטבה הזאת תמשיך והיא כן משמעותית - למשל על טסלה שמחירה כבר מתקרב לשלוש מאות אלף ש"ח היית צריך לשלם 3,335 ש"ח שזה עוד בערך 3,000 ש"ח וזה רק חסכון לשנה אחת.

נדיר שתצא מטיפול שנתי בלי עוד כמה תיקונים בתור בונוס, כמו החלפת פלאגים, תקלה בחיישן החמצן, תקלה בממיר הקטליטי, בעיה בתיבת ההילוכים וזה רק חלק קטן. החלוקה לעבודה וחלקים זאת רק שיטה של המוסך לקחת עוד כסף על התיקונים האלה.

אם יש לך רכב תקין, יתכן שמבחינה כלכלית לא משתלם לך להחליף אותו לרכב חדש - לזה אני מסכים.

לגבי עניין הקופון, לא חייבים לקבל את זה אבל ככה עובדת הכלכלה שיש ביקוש אז אנשים מנצלים את זה לגזור קופון. אם אתה לא תרכוש אז יהיה כבר מישהו אחר שיעשה את זה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)

מי שמוכן לשלם 250,000~ ש"ח על טסלה וסופר אפונים על אגרת רישוי כנראה לא 100% בראש. זה נחמד כן, אבל ממש לא אמור להיות שיקול בהוצאה בסדר גדול שכזה. אולי אם מדובר בחברה שמחזיקה צי רכבים חשמליים אז עבורם החסכון באגרות רישוי יכול להיות מהותי. 

נגיד בנק ישראל טוען שצריך לבטל את הבלו ובמקום זה להטיל אגרת גודש. לדעתי אין מה לבנות על איזה חסכון תיאורטי בשביל לקזז הוצאה כי יכולים להישאר עם ההוצאה ובלי החסכון. 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001407626

פורסם
בתאריך 1.4.2022 בשעה 11:35, Gopher כתב:

נדיר שתצא מטיפול שנתי בלי עוד כמה תיקונים בתור בונוס, כמו החלפת פלאגים, תקלה בחיישן החמצן, תקלה בממיר הקטליטי, בעיה בתיבת ההילוכים וזה רק חלק קטן. החלוקה לעבודה וחלקים זאת רק שיטה של המוסך לקחת עוד כסף על התיקונים האלה.

אולי אתה מוצא מקרה קצה, אני יכול לטעון מהצד השני כי ב 8 שנים האחרונות ביצעתי את הטיפול גדול/קטן כמתוכנן והעלות השנתית של כל תחזוקת המנוע הייתה כ 800 ש"ח לשנה....

בכל מקרה, בזמן הקרוב רכבים חשמליים יוגבלו ע"י מגבלות התשתית/מטענים. בזמן הרחוק יותר הם ימוסו (ישירות או בעקיפין) בדיוק כרכבי בנזין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 1.4.2022 בשעה 11:35, Gopher כתב:

דיר שתצא מטיפול שנתי בלי עוד כמה תיקונים בתור בונוס, כמו החלפת פלאגים, תקלה בחיישן החמצן, תקלה בממיר הקטליטי, בעיה בתיבת ההילוכים וזה רק חלק קטן

BS.  וזה כולל ניסיון שלי עם רכב צרפתי בן 16 שטופל במורשה לובינסקי.  BS - כבר אמרתי?

(ודרך אגב - החלפת פלגים קורית בטיפולים שנתיים מסויימים ברכבי בנזין - מאיפה קפצה לרשימה שלך.  או שהכוונה שהמוסך מכניס לך החלפת פלגים גם מחוץ למועד?  עוד BS).

פורסם

לא קונים מצתים בארץ. נקודה.

בפעמים האחרונות שקניתי הזמנתי מצתי בוש אירידיום מאמזון, שישייה עלתה 260 ש"ח ומצת מחזיק כ 90 אלף ק"מ.

אז חמש-מאות ש"ח ממתי שרכשתי את הרכב זה לא מה שיהרוג אותי....

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

60 שקל לאחד, תכפיל ב4, וזה אם קנית בחנות חליפם בעצמך. מחזיק 45 אלף.

פלאג מודרני מאירידיום מחזיק מעמד 80-90 אלף ק"מ. הרכב שלי מטופל במורשה ולפי הספר פלאגים מחליפים אחת ל-80 אלף ק"מ. במקרה החליפו לי בפרק בזמן יותר קצר כי היה ריקול של היצרן אז הרווחתי פלאגים חינם. 

בכל אופן 230-240 ש"ח פלאגים פעם בחצי עשור זה לא אישיו. 

• תוכן חדש...