Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאה על מחירי הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כדוגמא,

האוטו שלי שווה 60 אלפש"ח, בכדי לעבור לחשמלי אני צאיך להביא לפחות עוד 80/90 אלפש"ח,

אז נכון שכשאני ימכור את החשמלי אני יכסה את רוב ההשקעה,

אבל עדיין יש נעלם בדמות זה שרכב חשמלי הוא כמו סמארטפון,

הוא גאדט'

ולכן כשיצא איפון 5 הוא עלה בסיבות ה4/5 אלפש"ח, שנתים אחרי הוא היה שווה אלפיים,

האם זה גם כך יהיה ברכב חשמלי? אף אחד לא נביא,

ולכן זה סוג של השקעה מלחיצה,

אם כדוגמא בעוד 3 שנים הטווח יגדל בפי שנים אז הרכבים של היום יאבדו את הערך בצורה גבוהה מאוד,

ולכן ההימור של החיסכון הוא מלחיץ, ואני מעדיף להשאר עם האוטו שלי,

מה גם שאני לא צריך להיות כל היום מחושבן לאן אני נוסע וכמה בכדי לא לסיים את הטווח.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אותו דבר שקורה פה קורה ברוב העולם כרגע.
הדלק בשמיים ויש אינפלציה בגלל שנתיים של שיבוש שרשרת האספקה ברוב התחומים ואז מלחמה שמשביתה את רוסיה ואוקראינה, וגם פוגעת במדינות שמסביב.

לא נראה לי שהמצב אצלנו כל כך מיוחד.

פורסם
לפני 8 שעות, גלגולה כתב:

המחירים עולים בככל תחום עכשיו

ממש נוראי

מעניין אם תאורגן מחאה כזאת באמת ואם היא תועיל במשהו...

זה מאוד מעניין אותי, אעקוב, אם תהיה ארצה להשתתף

למה לעקוב? למה לא להתחיל?

תוביל, אל תחכה לאחר.

מחאה יכולה גם להיות שינוי אורך חיים לצרכנות יותר נבונה, לחיסכון באנרגיה, להתיעלות.

תוביל תהיה השינוי של עצמך, ואחרים יבואו

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 13 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

בשביל לעבור לחשמלית זה אומר להוציא לפחות 130,000 ש"ח.

כמה קילומטרים צריך לנהוג כדי שזה ישתלם כלכלית על פני פשוט להשאיר את הרכב הישן שלך אצלך?

שאתה מחשב את מחיר הדלק מול החשמל, הטיפולים המוזלים במוסך ואגרת הרישוי המופחתת, מדובר בחיסכון של כ-15,000 ש"ח בשנה לנהג עם קילומטרז' ממוצע.

אם מחירי הדלק ימשיכו לעלות לפי כל התחזיות, אז החסכון הזה רק יגדל מידי חודש.

תעשה חישוב אם זה משתלם לך כלכלית. להרבה נהגים זה משתלם.

פורסם

אם מחיאי הדלק יעלו גם מחיר החשמל יעלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך הגעת ל-15,000 ש"ח?

כבר הייתה לנו שי

לפני 33 דקות, Gopher כתב:

שאתה מחשב את מחיר הדלק מול החשמל, הטיפולים המוזלים במוסך ואגרת הרישוי המופחתת, מדובר בחיסכון של כ-15,000 ש"ח בשנה לנהג עם קילומטרז' ממוצע.

איך הגעת ל-15,000 ש"ח בשנה?

כבר הייתה לנו שיחה בנושא, והראיתי שלפי מחירי הדלק בזמנו (כ-6.3 ש"ח לליטר), החיסכון לנהג הממוצע אפסי. עם העליה במחירי הדלק, אולי תגיע לחיסכון מסוים, אבל הוא יהיה רחוק מ-15,000 ש"ח בשנה.

הערה: יש שגיאה בתגובה (למעלה). לא יכול לערוך.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אם מחיאי הדלק יעלו גם מחיר החשמל יעלה.

ממש לא. כיום החשמל בארץ מבוסס בעיקר על גז ועל פחם (שיפסיקו להשתמש בו בשנת 2025) ואנרגיות מתחדשות שהן במגמת עליה.

לפני 17 דקות, Trilandian כתב:

איך הגעת ל-15,000 ש"ח?

כבר הייתה לנו שי

איך הגעת ל-15,000 ש"ח בשנה?

כבר הייתה לנו שיחה בנושא, והראיתי שלפי מחירי הדלק בזמנו (כ-6.3 ש"ח לליטר), החיסכון לנהג הממוצע אפסי. עם העליה במחירי הדלק, אולי תגיע לחיסכון מסוים, אבל הוא יהיה רחוק מ-15,000 ש"ח בשנה.

הערה: יש שגיאה בתגובה (למעלה). לא יכול לערוך.

לא אכנס שוב לויכוח הזה, רק אציין שהחישוב שלי מדויק לחלוטין ומחשיב את עלויות הרכב החשמלי מול רכב הבנזין.  

בנוסף הזכיר שכיום מחיר הדלק הוא 7.44 ש"ח לליטר ובחודש הבא מחירו גם יעבור את השמונה שקלים שזה עוד הרבה כסף. אם בא לך להמשיך להיצמד למחירי הדלק אז זה זכותך, אך מקווה שיש לך מספיק כסף בחשבון הבנק.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 14 דקות, Gopher כתב:

לא אכנס שוב לויכוח הזה, רק אציין שהחישוב שלי מדויק לחלוטין ומחשיב את עלויות הרכב החשמלי מול רכב הבנזין.

אה, נו, למה לא אמרת קודם שהחישוב שלך מדויק? אז ודאי שאני מאמין לך. אתה אפילו לא צריך להראות אותו; אני סומך על המילה שלך ב-100%. :rolleyes:

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Trilandian כתב:

אה, נו, למה לא אמרת קודם שהחישוב שלך מדויק? אז ודאי שאני מאמין לך. אתה אפילו לא צריך להראות אותו; אני סומך על המילה שלך ב-100%. :rolleyes:

מצטער אבל כתבתי שאני לא נכנס לויכוח הזה שוב. כבר הוכחתי את זה בעבר כולל חישובים מפורטים, ועלית מחירי הדלק רק מגדילה את החסכון מידי חודש, ואם אתה לא מקבל את זה אז זכותך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 6 דקות, Gopher כתב:

מצטער אבל כתבתי שאני לא נכנס לויכוח הזה שוב. כבר הוכחתי את זה בעבר כולל חישובים מפורטים, ועלית מחירי הדלק רק מגדילה את החסכון מידי חודש, ואם אתה לא מקבל את זה אז זכותך.

נכנסת לויכוח הזאת איתי, לא הוכחת כלום אלא להפך חיזקת את הטענה שאדם ללא חנייה פרטית אין לו שום סיבה הגיונית בעולם לרכוש רכב חשמלי.

פורסם

@Gopher הידעת? נסיעה באוטובוסים תהיה אפילו חסכונית יותר מרכב חשמלי!

בנוסף, תהיה ידידותית יותר לסביבה, ושימושית יותר ל-90% מהציבור.

פורסם

ובהתבסס על זה שכדי להתחיל אולי לראות חיסכון ממעבר לחשמלי במחירים של היום אתה צריך לנסוע מעל 12,000 ק"מ בשנה, לרבים מאיתנו זה עדיין ממש לא משתלם.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...