Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

תגידו חייב ביטוח צד ג' 

כי ביטוח חובה וצד ג' עולה לי מאוד יקר

ואני רוצה לבטל את זה

ורציתי לדעת על מה זה ישפיע עליי

זה רק אם אני פגעתי ברכב של מישהו אחר ואז במקום שאני ישלם הם משלמים נכון?

פורסם

ביטוח חובה - כשמו כן הוא. אסור לך לנהוג בלעדיו, כי אם תגרום לפציעה של מישהו - כולל עצמך - כל ההוצאות יחולו עליך. בפציעה קשה זה יכול להגיע למיליוני שקלים. ואם יתפוס אותך שוטר בלי ביטוח חובה - תועמד לדין.

לגבי ביטוח צד ג' - הוא אינו בגדר חובה, אבך לנהוג בלעדיו זו נטילת סיכון לא סביר. תשרוט איזה מרצדס או תפגע בעמוד חשמל - אתה עלול להדרש לשלם פיצויים בסכומים שאינך חולם עליהם, ברמה של הכנסות של כמ  שנות עבודה. אם אינך יושב על כמה מיליונים שאתה מוכן לשלם כפיצויים במקרה תאונה - אל תוותר על ביטוח צד ג'.

לגבי ביטוח מקיף - בנוסף לכיסוי צד ג' שתיארתי הוא מכסה את הרכוש שלך. אם אתה מוכן לספוג נזקי תאונה לרכבך, או אפילו השבתתו - תוכל לוותר עליו. אם אתה מתייחס לביטוח כמוצר יקר כנראה שאתה זקוק לו, כי במקרה תאונה תתקשה לתקן את הרכב או להחליפו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה רוצה לשלם על תיקון פגוש של מרצדס עם יחידת תאורה 20 אלף שקל?

אתה רוצה להסתכן בתשלום על תאונה יותר רצינית חלילה עם רכב חדש, טוטאל לוס של 150000 שקל?

יקר לך? סע במונית.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תשאל את מי שעובד בתביעות צד ג' כמה מבקשים לעשות ביטוח למפרע או כל מני קומבינות אחרות ונאלצים לקבל תשובה שלילית (הם גם בהתחלה חשבו כמוך)

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

כן רושמים הרבה מרצדס אבל לא חייב ללכת להכי יקר.. גם פגיעה בסיטרואן מצוייה יכול בקלות להגיע לאלפים..

עשרות אלפים במידה ואתה ממש חסר מזל

פורסם

עזוב מרצדס, בי אופנוע נכנס מאחורה בכולה שברולט ספארק ששווה 80 אלף שקל ועשה עיקום. החליפו לי את הטמבון למקורי חדש ב8 ומשהו אלף שקל. זאת אגב תאונה מאוד קטנה ברמה שלא הרגשתי שהוא נכנס בי עד שהוא יצא לצעוק עליי (די מפגר)

פורסם (נערך)

ביטוח חובה - מכסה את כל הנזקים שנגרמו לבני האדם שהיו מעורבים בתאונה - זה ביטוח שחובה עליך לעשות מבחינת החוק של המדינה.

ביטוח צד ג'- ביטוח שמכסה את הנזקים שגרמת לרכב של האדם שפגעת בו - הוא לא חובה מבחינת חוק אבל לעומת פוטנציאל הנזק שאפשר לגרום בתאונה (אפילו ממש קטנה) הוא שווה כל שקל - המון אנשים שחשבו "לחסוך" על הביטוח והיו אשמים בתאונה פשוט הצטערו על הרגע הזה שהם לא עשו את הביטוח, לעומת כל האנשים פה שמדברים על פגיעה במרצדס, אני מכיר פגיעה בסקודה אוקטביה בת 10 שנים שפגעו בה בטמבון האחורי, הנזק בעין - מעיכה קטנה בטמבון של הרכב, סכום התביעה של חברת הביטוח: 13000 - ואתה ממש לא רוצה לשלם 13 אלף שקל כשאתה פוגע באיזה רכב מעפן ב10 קמש ובקושי יכול לראות את הנזק שעשית בעיניים מרוב שהוא קטן.

ביטוח מקיף - ביטוח שמכסה את הנזקים שנעשו לרכב שלך עקב תאונה שאתה אשם בה - פה בד"כ האנשים מתחלקים ל2 קבוצות, אלה שיש להם רכב שעולה הרבה כסף ואז זה שווה, ואלה שיש להם רכב שלא עולה הרבה כסף וגם לא ממש אכפת להם מכה פה מכה שם ואז לא כלכך משתלם לעשות, זה כבר תלוי אינדיוידואלית במקרה הפרטי שלך אם לעשות.

בכל אופן לדעתי לא שווה לזלזל בעניין של בעניין של ביטוח צד ג', וגם אם זה כואב בכיס תדע לך שבלי הביטוח (בנסיבות מסוימות כמובן) אתה פשוט יכול להתרושש כלכלית ברמה שקשה להבין אפילו וזה למה הביטוח הזה מומלץ לכל מי שמניע את הרכב שלו מידי פעם.

עריכה אחרונה על ידי Roy142
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ביטוח מקיף מכסה גם גניבה , הצפה , שריפה וכו' .

צד ג' יכסה גם נזק לא רק לרכב של אדם שפגעת בו אלא גם לתשתיות למשל עמוד חשמל וכו'.

אף אדם בר דעת שאני מכיר לא מוותר על ביטוח צד ג'.

פעם פגע בי רכב של מישהו שאין לו צד ג' ואני לא בטוח שגם היה לו חובה . הנזק היה 9000 שקל

תבעתי את הביטוח שלי ושילמתי השתתפות עצמית ואובדן העדר תביעות כי התעייפתי מלרדוף אחריו כך שיצא שהוא "חסך" אבל אתה לא רוצה להיראות כמוהו 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אם לזרובבל יש פורד פיאסטה 84 והוא פגע בטעות במרצדס או בפרארי של אנטיוכוס שעוהל 2 מליון שקל, זרובבל יצטער על הרגע שלא ביטח את רכבו בביטוח צד ג'. 

לפני 5 שעות, Shab00 כתב:

עזוב מרצדס, בי אופנוע נכנס מאחורה בכולה שברולט ספארק ששווה 80 אלף שקל ועשה עיקום. החליפו לי את הטמבון למקורי חדש ב8 ומשהו אלף שקל. זאת אגב תאונה מאוד קטנה ברמה שלא הרגשתי שהוא נכנס בי עד שהוא יצא לצעוק עליי (די מפגר)

אגב, תראה מה קרה לרעייתי לפני כחודשיים, עמדה ברמזור אדום מונית סקודה דהרה ופגעה בג'יפ סקודה שפגע ברכב שלנו.
נהג המונית השבית 3 מכוניות!!! את הרכב שלו, גם את הג'אז שלי שהוגדרה אובדן להלכה אז הביטוח שלו שילם לי משהו כמו 30K, כי השאר שילם הסוחר שקנה מהביטוח את הרכב,
והג'יפ סקודה שעולה איזה 100K והיה דיי חדש הלך טוטאלוס!!! אז אם לא היה לו צד ג' הוא היה משלם מעל 100K חוץ מההפסד שנגרם לו על הרכב שלו....

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני 14 דקות, zvigolden כתב:

ביטוח מקיף מכסה גם גניבה , הצפה , שריפה וכו' .

צד ג' יכסה גם נזק לא רק לרכב של אדם שפגעת בו אלא גם לתשתיות למשל עמוד חשמל וכו'.

אף אדם בר דעת שאני מכיר לא מוותר על ביטוח צד ג'.

פעם פגע בי רכב של מישהו שאין לו צד ג' ואני לא בטוח שגם היה לו חובה . הנזק היה 9000 שקל

תבעתי את הביטוח שלי ושילמתי השתתפות עצמית ואובדן העדר תביעות כי התעייפתי מלרדוף אחריו כך שיצא שהוא "חסך" אבל אתה לא רוצה להיראות כמוהו 

למה בעצם לא אמרת לביטוח שלך שיתבע את הנהג שפגע בך? הרי זאת הייתה אשמתו לפי מה שאני מבין.

• מעניין 1
פורסם

נכון אבל לא מצאו אותו והיתה מחלוקת מי אשם 

התיחסתי לזה כאילו מהגר עבודה מדרום תל אביב / תושב הפזורה הבדואית / שב"ח מהשטחים פגע בי והמשכתי בחיי

• מבאס 1
  • תוכן חדש...