Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,אחרי שסיימתי את הרכב שלי אני עובר לרכב של אחי ששמע ורוצה גם (רק שהפעם לשם שינוי האח הגדול רוצה מה שיש לאח הקטן)

יש רק מגבלה אחת,הוא לא רוצה סאב בגלל שהוא מעמיס ברכב סחורה.

הרכב הוא ניסאן טראנו ארוכה.

הגברה כבר יש לו,סוני שמוצהר 75X4 או 200X2RMS (שיחובר כנראה בגישור לקומפ') ומונובלוק רוקפורד 301M שנותן 300 RMS כמו שמשתמע מהדגם.

התקציב הוא 3000 אלפיות וההתקנה כמובן תתבצע בבית ככה שאין להחשיב התקנה.

אני חשבתי לעשות ככה:

אטימה ל4 דלתות ואני צריך תמחור של באלק למי שיודע.

מורל הייבריד קדימה (שעולים לי 900 שקל,ולא להתחבר אלי בפרטי בבקשה בקשר למחיר המחיר הוא לא מחנות)

וזוג סאבים 8' או 6.5',אבל השאלה אם הם ייתנו את המתבקש מהם.

תודה.כמובן כל המטרה שלי היא פה התייעצות והמלצות על רכיבים שניראים לכם.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

מה זה ייתנו את מה שמתבקש מהם?

מה אתה רוצה מהם? סאונד, או רעש?

צמד 8 אינץ' טובים, עם תיבה נכונה, והגברה בהתאם, ייתנו פאנץ' טוב, ובאס מהיר והדוק.

יותר SQ או אפילו SQL ולא SPL .

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

רשמתי שאחת הבעיות היא שאחי לא יכול לשים תיבה והכל צריך להיות בדלתות.

קומפוננט בגלתות הקדמיות,כמעט סגור על זה שאלה יהיו הייבריד וסאב בכל דלת מאחורה (כמובן שמחייב אטימה של 4 דלתות)

השאלה איזה ומה המחירים.

פורסם

הכוונה שלך היא לשים 2 וופרים בקוטר "8 בדלתות מאחורה ולא שני סאבים, מכיוון שסאבים מצריכים תיבות וקשה לי להאמין שמישהוא ישים תיבה בתוך דלת של רכב, מה גם שזה לא נראה אפשרי, אם אתה רוצה לקבל באס טוב ברכב אתה חייב סאב, ואם לא אז אין טעם לשים זוג וופרים בדלתות מאחורה, כי האקוסטיקה תהיה מחורבנת, אם כבר ויש באפשרותך להשקיע בבנייה אז קומפוננט הייבריד מקדימה + זוג וופרים בדלתות מקדימה יתנו לך תמורה מעולה

פורסם

מה שאתה אומר זה להרכיב מעין סט 3 חלקים בזול יחסית

למקם את הקומפוננט בדלתות ולבנות קיק פאנלים לצמד וופרים 8 אינץ'?

ואז לחתוך,את הוופרים מ125 ומטה

ואת הקומפוננט מ125 ומעלה?

פורסם

אני אישית, לא מאמין ברמקול בתוך דלת, גם עם אטימה.

רמקול שיהיה בתוך תיבת עץ שמתאימה לו, לדעתי יישמע יותר טוב.

כמובן שמדובר בוופרים ומידבאסים.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

קשה עד בלתי אפשרי למקם מקדימה מידבאס עם תיבה בנפח מספק. מדובר בדרך כלל באזור ה15 ליטר ומעלה, איפה תתקע תיבה כזו?

לא ממקמים מידבאס בקיקים כי אין שם מספיק נפח. יש אנשים שחותכים את תחתית הרכב מאחורי הקיק (ואת תחתית הקיק) כך שהמידבאס יעבוד כפריאייר ואז הוא יכול לתפקד טוב יותר כמידבאס אבל אני מניח שאף אחד כאן לא יעשה דבר כזה. לרוב יהיה קשה לעשות קיקים בנפח גדול יותר מכ3 ליטרים מה שיאפשר לרוב המידבאסים לרדת עד אזור ה150HZ בלבד כך שזו לא אפשרות.

האפשרות הריאלית ביותר היא למקם את המידבאסים בתוך הדלת, עם איטום טוב אפשר להגיע לתוצאות מצויינות וזה מה שהרוב הגדול של מתחרי הSQ בעולם עושים. אפשר אם רוצים לבנות מחדש את הפאנל של הדלת כך שיהיה התיבה של המידבאס, סיפור יקר ולא פשוט.

סאבים 8" הם לא SQ, הם לא מפיקים סאב באס כל כך אלא יותר מידבאס.

פורסם

אז איזה פתרון אתם מציעים?אני לא יכול לעשות יותר מידי שינויים ברכב ואני חייב באס נורמאלי.

אני מבין שעדיף לחזור לרעיון של להחזיר את וופרים לדלתות האחוריות(הם יפיקו רק באס)

דרך אגב,אני לא מחפש באס מטורף,אז אני גם לא בא בצפיות.

פורסם

אתה גם ככה הולך להתקין 6.5" מקדימה ככה ש6.5" נוספים מאחורה לא יעשו את ההבדל הגדול. בשביל 8" תצטרך לעשות שינויים בדלת ככה שזה לא אפשרי.

אם שקלת קיקים אז זה אומר שיש לך תקציב לבניית פיבר קטנה, תבדוק אם יש מספיק מקום מתחת לכסאות בשביל למקם סאב עם תיבה מותאמת. בניגוד למידבאסים שיצרני רמקולים מראש עושים אותם כדי שיעבדו בנפח גדול יחסית (של דלת) את הסאבים הם מנסים לייצר שיעבדו טוב עם נפח כמה שיותר קטן. בדוק כמה נפח בערך יש לך מתחת לכסא ואם זה אפשרי להתקין שם תיבה ולפי זה תוכל לנסות ולבחור סאב שיעבוד טוב בנפח שכזה.

פורסם

המגברים מותקנים מתחת לכסאות ככה שאין אפשרות להתקין מתחת לכסאות

ו2 סאבים 8'' לא ייתנו תפוקה טובה בדלתות האחוריות אטומות?

ולהכניס שם סאב 8'' אני יכול כי היו שם רמקולים 7X10 ככה שעוד אינץ' לגובה לא יפריע.

אז איפה אפשר כבר לשים סאב 10 במקום של יפריע?

פורסם

חשבתי אלי להרכיב את הדוטק,אבל השאלה אם ההבדל בינם לבין ההייבריד גדול?

וחוץ ממורל,איזה קומפוננטים יש בעלי עוצמה גבוהה לפחות כמו של ההייבריד ועל האיכות צליל אפשר קצת להתפשר.

פורסם

אחרי שעות של מחשבות עלה בראשי הרעיון הבא:

מורל דוטק בדלתות הקדמיות+אטימה(מה המחיר של חומר עוד לא עזרתם לי?)

יש לי זוג רמקולים קנווד 7X10 280W מצויינים לפי דעתי.

הרמקולים יחוברו על מגבר של סוני שמוצהר 4X75,או שרק הקומפוננטיחוברבגישור שייתן לו 200X2

ול"פתרון הסופי"חחח יש ברכב שורת מושבים שלישית שמקפלת,חשבתי לפרק אוה מהצירים,לבנותתיבה לסאבים בדיוק גודל של המושב כשהוא מקופל,ולהרכיב בה 2 סאבים 10 או אחד 12.

לסאב\ים יש כבר מגבר מונובלוק של רוקפורד 301M

ועל התיבה של הסאבים להכיןתיבות לרמקולים של הקנווד,מחר אני יעלה תמונות של הרכב להמחשה.

ועל הדרך זה גם יסדר לי מקום למגברים (על התיבה של הסאבים).

וHU אני יחליף את ה7450+הצ'נג'רל7700 החדש.

איך הרעיון?

• תוכן חדש...