Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט לגבי רכב C4 ספייסטורר 7 מקומות

בין מנוע דיזל 1.5 ליטר למנוע בנזין 1.2 ליטר טורבו(לא מצאתי דעה נחרצת מה עדיף)

הדיזל עם 100K ק"מ שנת 2018

הבנזין עם 67K ק"מ שנת 2019

ההפרש במחיר די זניח 5000 ש"ח 

אנחנו משפחה 6 נפשות בממוצע של 12K-14K ק"מ לשנה

לכן פונה למומחים וחכמת ההמוננים לעזרה

תודה לעונים😀

• ספונסר פורום
פורסם

דגם ה-1.2 נחשב פחות מבוקש בספייסטורר עקב המשקל הכבד יחסית שהוא צריך לסחוב (מעל 1300 ק"ג). למרות שהמנוע עצמו חזק וגמיש מאד יחסית לנפחו הצנוע, התחושה כאן (כמו גם ב-3008) היא שהוא צריך להתאמץ מאד ע"מ להעניק את הביצועים הסבירים שהוא נותן. הדבר יתבטא גם במחיר מכירה נמוך יותר בעתיד.

מאידך, מנועי הדיזל המודרניים, עם מסנן החלקיקים היקר שלהם (DPF) זקוקים לנסיעות ארוכות (נניח 20-30 דקות מחוץ לעיר) באופן תכוף ע"מ לתת למנוע אפשרות לנקות את הפילטר הנ"ל, ואם הרכב משמש לנסועה נמוכה יחסית כמו שציינת, והיא ברובה עירונית  -אתה עלול להיקלע להוצאה מיותרת של אלפי שקלים עקב סתימה חוזרת ונשנית שלו.

כך שמבין 2 האפשרויות שציינת, עדיף לקחת את מנוע הבנזין אם המחיר אטרקטיבי והביצועים פחות מעניינים אותך, בוודאי אם רוב הנסועה הצפוייה היא מישורית. בעיות האמינות שליוו את הגירסאות המוקדמות של ה-1.2 (תוצר של רצועת התזמון המתפוררת)  כבר לא קיימות בגדול בשנתונים שציינת.

בשורה התחתונה - הגירסא העדיפה מכנית/מסחרית תהיה מן הסתם מנוע ה-1.6 עם 165 כ"ס, ואם אתה מחפש מערכות בטיחות אקטיביות תיאלץ לחפש רק את גירסת האקסקלוסיב.

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

בנוסף למה שנאמר, בתור אחד שיש לו גראנד פיקאסו 2017 טורבו דיזל 200 סמ"ק, אני חושב שיש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון בדיזל. למשל, גלגל ספייר- אין אותו בדיזל (לפחות בשנתון שלי- כדאי לבדוק אצלך) בגלל מיכל האוריה המטורלל. שזה עוד נושא- יש למיכל הזה נטייה להתקלקל והעלות שלו גבוהה. לפני הקניה, כדאי לבדוק אם הוחלף המיכל או אם עשו ריקול שקט לפקק שלו- כי 2018 זה כבר לא באחריות (רישמית) אלא באחריות חלטורה של סיטרואן (שהם יאני עושים לך טובה אם הם מטפלים בזה). כמו כן, שים לב אם המכוניות עשו טיפולים במוסך מורשה או לא, זה משפיע על האחריות הרשמית ועל האחריות החלטורה. כמו כן, לדיזל יש כל מיני טיפולי לוואי (כמו פילטרים, מילוי אוריה ממעיינות הזהב הסודיים של סיטרואן) שמוסיפים לך מלא כסף לכל טיפול עשרת אלפים (כן, בארץ מומלץ לעשות טיפול עשרת אלפים לרכבי סיטרואן- אז תכין את הארנק).

בקיצור- דיזל זה חזק בעליות אמור לשרוד יותר זמן וחסכוני- כל השאר תלוי במזל ובהעדפות. 

בקשר לבנזין, אני אישית לא התנסתי, אבל השנתון ובמיוחד הקלמוטרג" הרבה יותר נמוכים (למרות שבדיזל על הנייר זה לא אמור לשנות הרבה) אז אני ג"כ נוטה לשם (בהתחשב בכל הנקודות לעיל שציינתי)

עריכה אחרונה על ידי laplug
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, laplug כתב:

מילוי אוריה ממעיינות הזהב הסודיים של סיטרואן

ולמה לא תקנה אוריאה בכל תחנת דלק ?  רק אידיוט יקנה זאת בלובינסקי.

לפני שעתיים, laplug כתב:

בארץ מומלץ לעשות טיפול עשרת אלפים לרכבי סיטרואן

לא

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, dani666 כתב:

לא

ראיתי פה בפורום (לא מוצא את זה כרגע) מישהו שהביא מסמך רשמי מסיטרואן העולמית שממליצה לעשות טיפול לכל רכביה בשיראל כל 10K (לפי דעתי איפהשהו בשרשור הזה)

פורסם
לפני 4 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

קוקים לנסיעות ארוכות (נניח 20-30 דקות מחוץ לעיר) באופן תכוף

מה זה תכוף ?

פעם בשבוע ? שבועיים ?

פורסם (נערך)

לפני 8 שעות, dani666 כתב:

לא

בתאריך 18.11.2021 בשעה 20:19, dani666 כתב:

הקטנת מרווח הטיפולים השוטפים - בסיס טוב לתביעה ייצוגית.

קנית מוצר כשידעת על התנהגות מסוימת שלו, ועכשיו נדרש ממך התנהגות אחרת שמגדילה את עלות האחזקה של המוצר ביחס למה שהיה ידוע במועד הקניה.  (הן עלות ישירה [תשלום שנתי גבוה יותר.  רובנו נוסעים מעל 10Kק'מ בשנה] והן עלות עקיפה [בזבוז זמן סביב הטפול והוצאות נוספות]).

עריכה אחרונה על ידי laplug
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה לא קרה.  ככל הידוע לי, לפחות ל THP165, אין כל שינוי.

פורסם

כרגיל יש הפתעות

בקשתי את ההיסטוריה של הרכב

ומופיעה שורה של החלפת מנוע באחריות אחרי 50K ק"מ בערך

זה משהו שאני צריך להוריד במחיר או לבטל את העסקה

צרפתי את המסמך שקבלתי

היסטוריה רכב C4.jpeg

• תוכן חדש...