Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

רק שלמיטב ידיעתי, הסכם עם פוטין (למניעת המלחמה) לא כלל שטחים שיועברו אליו מאוקראינה, חוץ מאלו שהוא כבר החזיק בהם מ-2014.

החזיק? למי ששכח ב2014 פוטין כבש את קרים ואז זה עבר לו יחסית בשקט. עם האוכל בא התיאבון. גם ב-1938 במונכן היטלר קיבל רק את סודטים בטענה (בדיוק כמו  ממשיך דרכו מקרמלין) של רוב גרמני בחבל.

לפני שעה, gadik6 כתב:

הנקודה שלי היא שלדעתי, אפשר היה למנוע את המלחמה, אם אוקראינה לא הייתה מצהירה כי היא מצטרפת לנאט"ו, ובמידה וממשל ביידן ומנהיגי אירופה לא היו מלבים את האש, ולכאורה תורמים להגברת הסכסוך.

בולשיט. אוקראינה לא יכולה להצהיר על הצטרפות לנאט"ו, היא יכולה רק לרצות להצטרף. אבל באותה תקופה אף אחד לא היה מוכן אפילו לדבר איתה בגלל סכסוך טריטוריאלי עם רוסיה.

לפני שעה, gadik6 כתב:

הנקודה השניה שלי היא שגם אם המלחמה תימשך עוד 3 שנים, אוקראינה לא תחזיר לעצמה את השטחים. זה אבוד. וזה מה שאמרתי מלכתחילה, כשכל זה התחיל, וגם לפני אותה "מתקפת נגד" מפורסמת.

הנקודה היא שפוטין יקבל חיזוק נוסף למדיניות ההתפשטות שלו וחזרה לאימפריה הסובייטית. ישנם מסביב מלא מדינות הרבה יותר חלשות מאוקראינה. כמו שאמרתי עם האוכל בא התיאבון.

פורסם

טראמפ מוכר את אוקראינה בזול לרוסיה

חוסר תום הלב של העסקה בין טראמפ לפוטין על אוקראינה.pdf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 דקות, mikyl כתב:

החזיק? למי ששכח ב2014 פוטין כבש את קרים ואז זה עבר לו יחסית בשקט. עם האוכל בא התיאבון. גם ב-1938 במונכן היטלר קיבל רק את סודטים בטענה (בדיוק כמו  ממשיך דרכו מקרמלין) של רוב גרמני בחבל.

כמו תוכי חוזר על אותו הדבר.

מה הקשר בין מה שכתבתי למה שענית?

אני לא אומר שזה מוצדק, אני אומר שפוטין כבר החזיק בהם מ-2014. אם לא הייתה נפתחת המלחמה ב-2022, אז אוקראינה לדעתי לא הייתה מאבדת שטחים נוספים.

לפני 12 דקות, mikyl כתב:

בולשיט. אוקראינה לא יכולה להצהיר על הצטרפות לנאט"ו, היא יכולה רק לרצות להצטרף. אבל באותה תקופה אף אחד לא היה מוכן אפילו לדבר איתה בגלל סכסוך טריטוריאלי עם רוסיה.

אה כן?   כי עוד ב-2021 זלנסקי הצהיר על כך בפה מלא, וה"גנרלים" של נאט"ו תמכו בו, בכפוף לשינויים בצבא ומלחמה בשחיתות.

איך זה היה קורה כשהיא בסכסוך טריטוריאלי עם רוסיה אני לא יודע, אבל הצהרות היו.

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

כמו תוכי חוזר על אותו הדבר.

למה, זה לא נכון? או שזה מפריע לך לדחוף תעמולה רוסית בקארספורום? 

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

מה הקשר בין מה שכתבתי למה שענית?

אני לא אומר שזה מוצדק, אני אומר שפוטין כבר החזיק בהם מ-2014. אם לא הייתה נפתחת המלחמה ב-2022, אז אוקראינה לדעתי לא הייתה מאבדת שטחים נוספים.

הקשר הוא שאתה כל הזמן מנסה לעגל את הפינות כדי להציג דברים בצורה יותר נוחה לרוסים וכדי להשכיח את הדברים שהם עשו. ישנו הבדל בין  "שטחים שכבר החזיק בהם מ-2014" ובין שטחים שהם כבשו ב-2014.

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

אה כן?   כי עוד ב-2021 זלנסקי הצהיר על כך בפה מלא, וה"גנרלים" של נאט"ו תמכו בו, בכפוף לשינויים בצבא ומלחמה בשחיתות.

זלנסקי יכול להצהיר על מה שהוא רוצה, אבל מי שמחליט זה נאט"ו. ואתה חייב הסכמה של כל המדינות פה אחד. לא יודע על איזה גנרלים אתה מדבר (ולא הם אלה שמחליטים) אבל לאוקראינה באותו זמן לא היה שום סיכוי. אז מספיק לדחוף כאן תעמולה מטלוויזיה רוסית.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 דקות, mikyl כתב:

או שזה מפריע לך לדחוף תעמולה רוסית בקארספורום

עכשיו זאת לא תעמולה רוסית אלא הקו של ממשלת ארה''ב. הם מדברים על כך שהם מימנו את המיידן שגרר ל 2014, ועל כך שביידן דחף תקוות של צירוף לנאטו מה שגרר את המלחמה. את כול זה תשמע מפי בכירי הממשל בארהב, לא קרמלין.

לפני 22 דקות, mikyl כתב:

זלנסקי יכול להצהיר על מה שהוא רוצה, אבל מי שמחליט זה נאט"ו

ובינתיים אוקראינה לא קרובה לצירוף לנאטו או האיחוד... ולא נראה שהיא תיהיה, למרות ההתחננויות של זלנסקי.

אישית אני מרחם עליו,עבדו עליו וניצלו אותו. במיוחד הבריטים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

עכשיו זאת לא תעמולה רוסית אלא הקו של ממשלת ארה''ב.

זאת תעמולה רוסית נטו מ-2014, תאמין לי כי אז ראיתי את השידורים שלהם. ממשלת ארה"ב? טראמפ סוגר חשבונות עם ביידן. בדיוק כמו מאשים אותו ב-7/10. 

הם מדברים על כך שהם מימנו את המיידן שגרר ל 2014

מיידן זה עניינם הפנימי של אוקראינים ולא משנה מי מימן את זה. זה לא גרם לכבוש של קרים, אלא פוטין ראה הזדמנות לגנוב בבלגן.

ועל כך שביידן דחף תקוות של צירוף לנאטו מה שגרר את המלחמה. את כול זה תשמע מפי בכירי הממשל בארהב, לא קרמלין.

עוד שקר אחד (לטראמפ זה נורמלי). אוקראינה אף פעם לא הייתה קרובה לצירוף לנאט"ו.

לפני 23 דקות, David32 כתב:

ובינתיים אוקראינה לא קרובה לצירוף לנאטו או האיחוד... ולא נראה שהיא תיהיה, למרות ההתחננויות של זלנסקי.

ברור, היא גם אף פעם לא הייתה קרובה.

פורסם

נראה שלפעמים אתה פשוט לא מבין על מה אתה מתווכח. גם זלנסקי וגם מנהיגי נאט"ו הצהירו שאוקראינה תצטרף לנאט"ו, יותר מפעם אחת, בכפוף לתנאים שונים.

https://jam-news.net/2021-nato-summit-communique-nato-doors-remain-open-for-georgia-ukraine/

עכשיו, אחרי המלחמה, הקולות לגבי צירוף אוקראינה לנאט"ו, די השתנו, גם במערב וגם באוקראינה.

לעניין השטחים - אין פה שום תעמולה. רוסיה כבשה שטחים מסוימים ב-2014. אם לא הייתה מתחילה מלחמה ב-2022, היא לא הייתה כובשת עוד שטחים.

כלומר, אוקראינה איבדה לא רק שטחים נוספים, אלא גם את החלום להצטרף לנאט"ו, בינתיים לפחות.

אם היו הולכים על פתרון דיפלומטי, הם לפחות לא היו מפסידים עוד שטחים לרוסיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא הבנתי - פיתרון דיפלומטי לאיזה בעיה? זה שרוסיה פתחה במלחמה?

ונניח והיו הולכים לפיתרון דיפלומטי, אתה יכול לתאר כזה פיתרון שלא גורר אחריו איבוד שטחים של אוקראינה?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, gadik6 כתב:

נראה שלפעמים אתה פשוט לא מבין על מה אתה מתווכח. גם זלנסקי וגם מנהיגי נאט"ו הצהירו שאוקראינה תצטרף לנאט"ו, יותר מפעם אחת, בכפוף לתנאים שונים.

נראה לי שאתה לא קורה את מה שאתה זורק כאן. אז לפני 13 שנה הבטיחו לאוקראינה משהו ומאז זה לא זז ס"מ אחד. זה התירוץ של פוטין לשדוד שטחים מאוקראינה? שבדיה ופינלנד (שיש לה 1300 ק"מ גבול משוטף עם רוסיה) בגלל המלחמה הצטרפו לנאט"ו ועשו את זה בשנייה. רוסים כבר היגיעו להלסינקי וסטוקהולם? תפסיק להיות אל-ג'זירה של פוטין.

לעניין השטחים - אין פה שום תעמולה. רוסיה כבשה שטחים מסוימים ב-2014. אם לא הייתה מתחילה מלחמה ב-2022, היא לא הייתה כובשת עוד שטחים.

גם להיטלר נתנו את סודטים בתקווה לפייס אותו. המלחמה לא התחילה. רוסים פתחו בה בדיוק כמו גרמניה הנאצית ב-1939.

כבר כתבתי מיונכן 1938.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, לא עוקב אדוק אחר הנעשה שם, אבל נראה שהרוסים בעיקר מבזים את עצמם מול אוקראינה החלשה.

מפרסומים שראיתי מדובר על בערך 200 אלף חיילים רוסים שהלכו לעולמם

התוכנית של פוטין לכבוש את קייב ולהפיל את השלטון האוקראיני רחוקה מלהתממש (ולשם כך הוא פתח במלחמה)

האוקראינים הצליחו להחזיר לעצמם שליטה בחלק מהשטחים שהרוסים כבשו בתחילת המלחמה וכרגע מדובר בעיקר במלחמת התשה בין הצדדים.

הכלכלה הרוסית בדרך לאבדון, להבנתי עתודות הזהב של הבנקים ברוסיה ירדו ב40-50% מ2022 ועד היום. למעשה אם מדינות אירופה וארה"ב ימשיכו לממן את האוקראינים, לפוטין לא תהיה ברירה אלא למכור את אמא שלו לסינים.

פורסם

למה מבזים את עצמם? ולמה החלטת שאוקראינה חלשה?

הפלת השלטון האוקראיני רחוקה מלהתממש? מאוד בספק לגבי הטענה הזאת.

האוקראינים לא החזירו לעצמם כלום בשנתיים האחרונות, להיפך, הם מדממים שטחים כול יום.

גם לגבי הכלכלה הרוסית זה לא ברור ולא בטוח.

"אם מדינות אירופה וארהב". רוטה טען שרוסיה מייצרת את אותה הכמות שאירופה וארהב מייצרות. מעבר לכך, מסתבר שלאירופה בקושי יש צבא לשלוח לאוקראינה למקרה שידרש כוח צבאי באוקראינה כדי לשמור על השלום בעסקה שמנסים לעשות עכשיו.

הכול להיפך. המצב של אוקראינה בקרשים, מתחת לקרשים. חוסר בכוח אדם, לטענתם מחסור בנשק, כלכלה מרוסקת, אם מישהו יסגור להם את הברז - הלך עליהם. זלנסקי - למרות שנכווה כבר מספר פעמים עצום - תולה את תקוותו באירופאים פשוט כי אין לו יותר מישהו אחר. מה שהוא היה צריך לעשות זה להסכים לפני כמעט שלוש שנים לעסקה באיסטנבול, לחסוך חיים של מאות אלפי אוקראינים. אבל הוא העדיף להאמין להבטחות הסרק של ג'ונסון...

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 שעות, David32 כתב:

למה מבזים את עצמם? ולמה החלטת שאוקראינה חלשה?

140 מיליון רוסים מול 40 מיליון אוקראינים. עוצרות טבע אין סוף. רוסים כמו גרמניה הנאצית בנו על בליצקריג, קייב בשלושה ימים אוקראינה בשבוע. בתחילת המלחמה צבא אוקראיני כן היה חלש, רוסים הגיעו עד לקייב. אבל מצב התהפך ואחרי 3 שנים אנחנו עדיין במלחמה (שלפי החוק ברוסיה אסור לקראו מלחמה אלא מבצע מיוחד). בטוח שפוטין לא ראה את זה  בסיוטי הלילה הכי גרועים שלו.

הפלת השלטון האוקראיני רחוקה מלהתממש? מאוד בספק לגבי הטענה הזאת.

קייב בשבוע? וכל "הפושעים הנאצים" (ממשלה נבחרת של אוקראינה) לדין? גם אתה חולם? 🤣

האוקראינים לא החזירו לעצמם כלום בשנתיים האחרונות, להיפך, הם מדממים שטחים כול יום.

כל יום? את מחוז קורסק רוסים כבר החזירו? אתה יודע שמפקדים מדווחים על כיבוש מקומות שאף אחד לא היה שם? ואחר כך זורקים את האנשים בלי הכנה ארטילרית (כי המקום כבר "נכבש" ואין פגזים)? 

גם לגבי הכלכלה הרוסית זה לא ברור ולא בטוח.

הכל שם פורח 😂 דולר בסביבות 100 רובל. יצא לך לדבר עם אנשים מרוסיה? משלמים היום 2 מיליון רובל תמורת חתימה על החוזה עם הצבא. בגלל האבטלה יש אנשים שחותמים. אבל לא משלמים את הכסף מייד ורבים לא מקבלים בסוף כלום כי אחרי שבועיים של אימונים זורקים אותם לחזית. במקרים רבים מדובר באנשים שקודם לא שירתו בצבע.

הכול להיפך. המצב של אוקראינה בקרשים, מתחת לקרשים. חוסר בכוח אדם, לטענתם מחסור בנשק, כלכלה מרוסקת, אם מישהו יסגור להם את הברז - הלך עליהם

ורוסים לא? מורידים לחיילים כסף מהמשכורת כדי לקנות דרונים מאלי. משטרה צבאית מסתובבת בכפרים ובתירוץ חיפוש עריקים שודדת בתים של אנשים שנמצאים בחזית.  

. זלנסקי - למרות שנכווה כבר מספר פעמים עצום - תולה את תקוותו באירופאים פשוט כי אין לו יותר מישהו אחר. מה שהוא היה צריך לעשות זה להסכים לפני כמעט שלוש שנים לעסקה באיסטנבול, לחסוך חיים של מאות אלפי אוקראינים. אבל הוא העדיף להאמין להבטחות הסרק של ג'ונסון...

שכחת להסתובב, להוריד מכנסים ולהתכופף. עוד נשארו צ'מברלינים בהולנד, מה לא תעשה כדי לחסוך כמה גרושים בחשבונית. לפי גישה שלך גם אנחנו לא היינו צריכים להילחם בחמאס ולחסוך חיים של יותר מ500 איש פלוס אלפי פצועים.  

פורסם
לפני 20 דקות, mikyl כתב:

כל יום?

כול יום עוד איזה עשר-עשרים קמר.

עבד עליך טוב הקורסק. מאז המתקפה הזאת האוקראינים מדממים כול שבוע יותר ויותר שטחים, אבל העיקר שעשו תמונות pr מול איזו פטיורוצ'קה.

לכול שאר הטענות אין מה להתייחס מחדש, כבר נכתב על זה מלא.

לגבי המשטרה הצבאים שמסתובבת וחוטפת לחזית,אתה בטוח שלא התבלבלת עם הצדדים? רק ממדינה אחת אנחנו רואים את התופעה הזאת...

לפני 20 דקות, mikyl כתב:

לפי גישה שלך גם אנחנו לא היינו צריכים להילחם בחמאס

מה?

אתה בסדר? מה הקשר?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

כול יום עוד איזה עשר-עשרים קמר.

מה אתה אומר? ועוד לא הגיעו לקייב? בוא נעשה חשבון, 720*10 או 720*20 כמה זה יוצא? או שהם התבלבלו ונעים לכיוון הסין?

עבד עליך טוב הקורסק. מאז המתקפה הזאת האוקראינים מדממים כול שבוע יותר ויותר שטחים, אבל העיקר שעשו תמונות pr מול איזו פטיורוצ'קה.

עבד עלי או עובדים עליך? כמה זמן עבר? הם החזירו את המחוז? אנשים כבר חזרו הביתה?

טרי טרי:

טורי שריון בעורף הרוסי: צבא אוקראינה פתח במתקפה במחוז קורסק

לכול שאר הטענות אין מה להתייחס מחדש, כבר נכתב על זה מלא.

הבנתי, אין לך מושג.

לגבי המשטרה הצבאים שמסתובבת וחוטפת לחזית,אתה בטוח שלא התבלבלת עם הצדדים? רק ממדינה אחת אנחנו רואים את התופעה הזאת...

בטוח ב-1000 אחוז. כי אני נמצא בקבוצות רוסיות ולא אוקראיניות. כי ישנם שם גם אנשים שנמצאים בחזית. עם דוגמאות קונקרטיות כאשר בן אדם מחפש חברים בין מ"צ בחטיבה שלו שיפנו למ"צ  באזור ביתו בתקווה שיחזירו את הנשדד. ברור שאת הבית ומחסן אף אחד לא יתקן.

מה?

אתה בסדר? מה הקשר?

אני בסדר גמור. אף אחד לא התלונן כאן על עלית מחירי הגז או דלק בגלל המלחמה?

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מה אתה אומר? ועוד לא הגיעו לקייב? בוא נעשה חשבון, 720*10 או 720*20 כמה זה יוצא? או שהם התבלבלו ונעים לכיוון הסין?

מה? מה אתה מנסה להגיד? מה זה 720? במה אתה מכפיל?

או שאולי אתה חושב שהם נוסעים ולא מצליחים להגיע?

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

טרי טרי:

זה גם לא טרי כי זה בן חודש וחצי, וגם מתקפה קטנטנה, עוד ניסיון קצת להחזיר את מה שהרוסים כבשו חזרה. בסופו של דבר - אשמח אם תראה לי מה הושג אז ואיפה המצב עכשיו.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

הבנתי, אין לך מושג.

בינתיים מי שמציג בורות זה אתה. 

אני עוד מחכה שתתעדכן ותצעק שהרוסים תקפו את צ'רנוביל עם כתב"מ. 

ולגבי הסיפורים שלך על הקבוצות. כבר סיכמנו שמי שיושב בטלגרם זאת אישתך ואתה מקבל מידע חד צדדי. תן בבקשה דוגמא "טריה" של חטיפות כמו של ה ТЦК מרוסיה. לא רק שאין, הם הולכים בעצמם להילחם בשביל כסף (אתה מסכים עם זה). 

בסדר, יום אחד תתפקח

אה כן, ותסביר לי שוב איך זה:

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

אני בסדר גמור. אף אחד לא התלונן כאן על עלית מחירי הגז או דלק בגלל המלחמה?

עונה על מה שציטטת.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...