Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

כן? בגלל זה אוקראינה עם הציוד המערבי החדיש... עדיין לא מנצחת?

זה מה שמספרים בהולנד? או גם אתה מקשיב לערוצי תעמולה רוסיים ומאמין שהם נלחמים בנאט"ו? בהתחלה כל המדינות מזרח אירופה נצלו את ההזדמנות כדי להפטר מהנשק הסובייטי המיושן. אחר כך הם התחילו לקבל "הציוד המערבי החדיש". כמה? טנק וחצי מהגרמנים מהדגמים שהם גם ככה רצו להחליף? מספרים יש לך? F-16 כבר נלחמים בח"א רוסי? מדינת ישראל שנלחמת היום נגד ארגוני טרור ולא נגד "הצבא הטוב השני בעולם" קיבלה פי הרבה סיוע צבאי.   

לפני שעה, David32 כתב:

אם כבר, התגלה שרוסיה מצליחה להריץ ייצור ולמצוא פתרונות חדשים די מהר.

כן, למכור את סיביר לסין ולייבא חיילים מצפון קוריה. 

פורסם

חשבתי מיכאל שאתה לא עוקב, וכול המידע שלך מגיע מערוצי טלגרם שאשתך עוקבת אחריהם. אז איך אתה מגיב בכזה ביטחון?

אני אוהב גם את הדיסקרדיטציה. אם אוקראינה לא מנצחת, או שמדברים על זה שהם נכשלים - זה כי מקשיבים לערוצי תעמולה רוסיים. אני וסלביוב שאותו אתה אוהב להזכיר כנראה חברים מאוד טובים. 

"ניצלו הזדמנות"  == נתנו להם הנחות וסגרו אותם לחוזים עתידיים. כמו שגם עשו עם הגז.

מעניין איך אתם צופים בצד אחד שמספר שקרים יום ולילה כבר 1000 ימים, כמובן שמיום ליום המצב של האוקראינים מתדרדר, זלנסקי מתחנן לקבל עוד מערכת נשק שהפעם היא באמת תיהיה גיים צ'נגר בפעם המיליון. ואתם לא עוצרים לרגע לחשוב שאולי קצת עובדים עליכם.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 24 דקות, David32 כתב:

מעניין איך אתם צופים בצד אחד שמספר שקרים יום ולילה כבר 1000 ימים, כמובן שמיום ליום המצב של האוקראינים מתדרדר, זלנסקי מתחנן לקבל עוד מערכת נשק שהפעם היא באמת תיהיה גיים צ'נגר בפעם המיליון. ואתם לא עוצרים לרגע לחשוב שאולי קצת עובדים עליכם.

מה השקרים שאתה חושב שאנשים פה מאמינים להם? אני מדגיש, לא מה השקרים שמספרים, אלא מה השקרים שנראה לך שאנשים פה מאמינים להם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תלוי איך מגדירים ניצחון. המצב בשני הצדדים מתדרדר מיום ליום.

לאוקראינה יש המון אבדות, כבשו להם שטחים והחריבו להם ערים. היו להם הזדמנויות להכנע ולעצור את המלחמה והעדיפו להמשיך להילחם, והם נלחמים נגד מעצמה עם הרבה יותר משאבים וחיילים. זה שהצליחו להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן ועוד לגרום לרוסיה להביא תגבורת מקיבינימט זה מעיד שגם המצב של הרוסים לא בשמיים.

למערב יש בעיה פה, מצד אחד אף מדינה לא רוצה להצטרף אקטיבית ללחימה ולעזור לאוקראינה שלא ברור כמה עוד היא תצליח להחזיק ומצד שני אם רוסיה פולשת למדינה מערבית ואין לזה השלכות חוץ מכמה משלוחי נשק ומילים קשות זה יעודד אותה להמשיך.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

כן? בגלל זה אוקראינה עם הציוד המערבי החדיש... עדיין לא מנצחת?

אם כבר, התגלה שרוסיה מצליחה להריץ ייצור ולמצוא פתרונות חדשים די מהר.

האם אתה מאמין שרוסיה יכולה לעמוד מול ארצות הברית?

עזוב ארצות הברית, גרמניה?

הדבר היחידי שהרוסים יכולים לעשות זה לשלוח את האנשים שלה בגלים ולקוות לטוב. 

ישראל עקפה את מערכות ההגנה שלה באיראן בלי להתאמץ, וגם המערכות בסוריה לא מהוות אתגר גדול מדי לחיל האוויר.

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

עזוב ארצות הברית, גרמניה?

תסתכל על המספרים ותגיד לי אתה.

לפני 59 דקות, יובל .מ. כתב:

הדבר היחידי שהרוסים יכולים לעשות זה לשלוח את האנשים שלה בגלים ולקוות לטוב

על מה אתה מבסס את זה?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

חשבתי מיכאל שאתה לא עוקב, וכול המידע שלך מגיע מערוצי טלגרם שאשתך עוקבת אחריהם. אז איך אתה מגיב בכזה ביטחון?

אני באמת קרוב לשנה לא עוקב אחרי מלחמה באוקראינה חוץ ממה שמראים אצלינו בחדשות או בטלוויזיה רוסית כאשר אני מדפדף בין הערוצים. מה שכתבתי היו חדשות לפני שנה/שנתיים. לכן שאלתי אותך מה אתה יודע על "נשק מיוחד" וכמויות שאוקראינה קיבלה.

אני אוהב גם את הדיסקרדיטציה. אם אוקראינה לא מנצחת, או שמדברים על זה שהם נכשלים - זה כי מקשיבים לערוצי תעמולה רוסיים. אני וסלביוב שאותו אתה אוהב להזכיר כנראה חברים מאוד טובים.

שמעת אותי פעם אומר שאוקראינה מנצחת? 

אני עדיין מדי פעם צופה ב-2 הצדדים ואף אחד מהם לא אוקראינה. בוא תסביר לי מי ובמה בדיוק עובד עלינו? מי אמר שמחר נראה דגל אוקראיני מעל קרמלין?

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

זה שהם עדיין מחזיקים מעמד ונלחמים יותר מ1000 יום באויב גדול חזק בהרבה מהם זה הישג רציני להם ולציוד המערבי.

אני חושב שאנשים בישראל פשוט לא מבינים את סדרי הגודל של המלחמה הזאת, לכן קל כל כך לזלזל ברוסים (בצדק בחלק מהמקרים), שלא מצליחים לכבוש/לנצח את אוקראינה כבר שנתיים וחצי.

מדובר בשטח (שהרוסים כבשו מתוך אוקראינה) שהוא גדול פי 300 משטח עזה, או פי 100 מרצועת הבטחון שהייתה בלבנון. אלו מימדים שאפילו לא קרובים למה שאנחנו מתעסקים אצלנו.

גם על ישראל אפשר להגיד דבר דומה - כבר 400 יום והיא לא מצליחה לנצח כמה ג'יהאדיסטים על טנדרים וחמורים, בתא שטח שאפשר לחצות בריצה קלילה תוך פחות משעה.

על הנייר הכל פשוט, בשטח לחימה זה דבר מורכב, בין אם זה בעזה ובין אם זה באוקראינה, בטח כשאתה הצד היוזם/תוקף, והצד השני מתבצר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

אני חושב שאנשים בישראל פשוט לא מבינים את סדרי הגודל של המלחמה הזאת, לכן קל כל כך לזלזל ברוסים (בצדק בחלק מהמקרים), שלא מצליחים לכבוש/לנצח את אוקראינה כבר שנתיים וחצי

מצטט את זה כי זה עונה על כול השאלות 'מי עובד עלינו, הצבא הרוסי גרוע'.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

"נשק מיוחד"

לא מיוחד, הטענה היא הרי שהמערבי טוב מהרוסי/סובייטי בסדרי גודל. אבל בינתיים במלחמה הזאת - מעבר לפרסומת *זמנית* למערכת נשק כזאת או אחרת - לא רואים את העליונות הזאת. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 דקות, David32 כתב:

לא מיוחד, הטענה היא הרי שהמערבי טוב מהרוסי/סובייטי בסדרי גודל. אבל בינתיים במלחמה הזאת - מעבר לפרסומת *זמנית* למערכת נשק כזאת או אחרת - לא רואים את העליונות הזאת. 

אתה מתבלבל, ולכן ביקשתי ממך קודם לכתוב מה אתה חושב שהוא שקר ואנחנו מאמינים לו. אתה מתווכח עם טיעונים שאף אחד לא טוען. אוקראינה לא קיבלה שום נשק מתקדם שטוב בסדרי גודל מהרוסי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, BarryG כתב:

אתה מתווכח עם טיעונים שאף אחד לא טוען

אני הגבתי לyb ומיכאל (או מיקי, לא יודע, סורי).

גם לאורך השירשור פה מדברים על עליונות הציוד המערבי על הרוסי. 

הסיפורים על הצבא הרוסי הגרוע והציוד המתפרק נכונים למרץ 2022. היום, או בשנה האחרונה, שדה הקרב שונה. אין עליונות לאף אחד מהצדדים באיכות הציוד.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אני חושב שאנשים בישראל פשוט לא מבינים את סדרי הגודל של המלחמה הזאת, לכן קל כל כך לזלזל ברוסים (בצדק בחלק מהמקרים), שלא מצליחים לכבוש/לנצח את אוקראינה כבר שנתיים וחצי.

מדובר בשטח (שהרוסים כבשו מתוך אוקראינה) שהוא גדול פי 300 משטח עזה, או פי 100 מרצועת הבטחון שהייתה בלבנון. אלו מימדים שאפילו לא קרובים למה שאנחנו מתעסקים אצלנו.

גם על ישראל אפשר להגיד דבר דומה - כבר 400 יום והיא לא מצליחה לנצח כמה ג'יהאדיסטים על טנדרים וחמורים, בתא שטח שאפשר לחצות בריצה קלילה תוך פחות משעה.

על הנייר הכל פשוט, בשטח לחימה זה דבר מורכב, בין אם זה בעזה ובין אם זה באוקראינה, בטח כשאתה הצד היוזם/תוקף, והצד השני מתבצר.

אבל ההשוואה הזאת לא נכונה. 

לישראל אין גזיליון חיילים לשלוח לקרב, העולם מכריח אותנו לספק סיוע הומניטרי ואנחנו יודעים שהמחבלים מתחבאים במוואסי ונותנים להם להישאר שם כי האמריקאים רוצים איזור הומניטרי. 

אהה, ויש איזה קטע עם תינוקות ישראלים בשבי. שאתה יודע שאם תתקרב יקבלו כדור בראש.

אם כבר אתה רוצה לעשות השוואות אז מה שיותר דומה זה מלחמת ששת הימים שבשבוע לקחת את כל סיני, רמת הגולן, ירושלים והבקעה, ושילשת את שטח המדינה.

אז כן, אפשר וצריך לזלזל היום ברוסיה מבחינה צבאית למעט הגרעין. הם מתבססים היום על שיכורים ואנסים.

לפני 10 שעות, David32 כתב:

תסתכל על המספרים ותגיד לי אתה.

על מה אתה מבסס את זה?

על שיטת הקרב שלהם.

הם פשוט גרועים ומתבססים נטו על מספרים.

הדרך היחידה שלהם לנצח זה שייגמרו האוקראינים שיכולים להגיע לחזית.

שים לב לפחד הרוסי מהנשק האירופאי/אמריקאי. אין להם בעיה לשגר חימוש איראני לתוך אוקראינה, אבל טילים אמריקאים ישר מקבלים איום בנשק גרעיני.

הם יודעים שהמערכות שלהם זבל בהשוואה לציוד מערבי, והם קיבלו לזה הוכחה לפני חודש באיראן.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל ההשוואה הזאת לא נכונה. 

לישראל אין גזיליון חיילים לשלוח לקרב,

ההשוואה הזאת באמת לא נכונה.

הצבא האוקראיני לא רחוק בגודלו מהצבא הרוסי, או לפחות זה היה המצב בתחילת המלחמה. במקרה הגרוע קטן פי שניים.

מה יחסי הכוחות בין ישראל לחמאס?  חמאס, נניח, כ-40-50 אלף מחבלים, בעוד שצה"ל, ככל הנראה, עם סד"כ גבוה פי 3 עד 6.

ובעוד שאוקראינה מקבל אספקה שוטפת של נשק וציוד, כולל טנקים, מטוסים, והכי חשוב מודיעין, חמאס די מוגבל מהבחינה הזאת.

אז כן, אפשר וצריך לזלזל היום ברוסיה מבחינה צבאית למעט הגרעין. הם מתבססים היום על שיכורים ואנסים.

די נו. אפשר היה לספר סיפורים על שיכורים ואנסים בתחילת המלחמה, כשסיפרו שהצבא הרוסי תכף מתפרק, או שזה הכל כח וגנר.

האם הצבא הרוסי מתבסס, במקרים רבים, על בשר תותחים וכמות?   כן, אבל גם האוקראינים.

אבל שיכורים ואנסים לא היו מחזיקים מעמד מול הצבא האוקראיני, שעובר אימונים והעלאת כשירות עוד משנת 2014.

האוקראינים קיבלו הימארס, קיבלו טנקים ורכבי קרב משוריינים תוצרת ארה"ב וגרמניה, אפילו F16 הם קיבלו, כמדומני, גם אם זה לא הציוד הכי חדיש.

תוסיף לזה מודיעין איכותי ותצלומי לווין, וקיבלת צבא ברמת כשירות טובה פלוס.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אפשר וצריך לזלזל היום ברוסיה מבחינה צבאית למעט הגרעין

למה למעט הגרעין? יש גם המזלזלים בגרעין, שזה לא באמת קיים ומתוחזק ברמה טובה ולכן כלום לא יקרה אם ישגרו.

לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

הם מתבססים היום על שיכורים ואנסים

? מעניין. ספר עוד.

ומה אם אגיד לך שמתנגדי ישראל אומרים שצהל מתבסס על רוצחי נשים וילדים?

אני רואה שגדיק כבר ענה...

לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

הדרך היחידה שלהם לנצח זה שייגמרו האוקראינים שיכולים להגיע לחזית

למרות שהם מתקדמים גם עכשיו? זה לא נכון לכול מתקפה בין כוחות שווים?

לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

שים לב לפחד הרוסי מהנשק האירופאי/אמריקאי

לא רואה כזה.

יש הרבה דיבורים אבל בסופו של דבר כלום לא משתנה.

אין להם בעיה לשגר חימוש איראני לתוך אוקראינה,

הגרנים/שאהדים כבר מזמן מיוצרים ברוסיה. מזמן מזמן. אפילו בלוגר אוקראיני הביא שני מנועים ומראה הבדלי ייצור בין מפעלים שונים.

לפני 37 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל טילים אמריקאים ישר מקבלים איום בנשק גרעיני

גם פייק וגם לא הטיעון שעליו הם ''מאיימים''.

לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

הם יודעים שהמערכות שלהם זבל בהשוואה לציוד מערבי, והם קיבלו לזה הוכחה לפני חודש באיראן

גם באוקראינה הרוסים חיסלו פטריוט ואייריס, מה זה אומר לגבי המערכות האלה?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...