Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.9.2022 בשעה 18:56, יבגניפ כתב:

מעניין לראות איך בעיקר בעשורים הראשונים של ברהמ המדיניות השתנתה מחוק יובש, ורדיפה של יצרני סמוגון בכפרים, ליצור של המדינה והרמת כוסית רשמית עם סטלין.

רדיפה של ייצור סמוגון בכפרים המשיכה, אבל הפעם כי זה פגע ברווחים של המדינה ממכירת וודקה.

וגם רוב הסמוגון היה מיועד למכירה, אז המדינה הייתה נלחמת בקפיטליזם לא חוקי.

וגם לך תדע איזה רעל מוסיפים בבישול ביתי, במיוחד כזה שמיועד למכירה. פועל שמגיע לעבודה עם הנגאובר עדיף על פועל שמגיע לטיפול נמרץ או מועדון השיש.

סטלין, בגלל היותו אדם פרגמטי, ביטל את החוק היבש כדי להחזיר לקופת המדינה את "הכסף השיכור" מייצור וודקה.

אבל ההשתכרות של ממש התחילה בשנות ה50-60, בתקופת חרושצ'וב, כשהתחילו להחדיר לתודעת הציבור שלהשתכר כמו חזיר זה רע, אבל לשתות במידה זה טוב, התחילו לשים פרסום של אלכוהול בסרטים, ולקדם מכירה של לא רק וודקה, אלא גם יינות, ליקרים, בירה וכו'.

בסופו של דבר "לשתות במידה" זה מה שדפק את רוסיה (וגם אוקראינה ובלרוס) מהבחינה הזאת.

כמו שאומרים - "הסבא שותה במידה, האבא שותה בבטחון, הבן אלכוהוליסט, הנכד דביל".

לפני 6 דקות, Mikelt89 כתב:

ישראל מס' 1 בזה, וזאת מדינה פח גם מהרבה סיבות אחרות, תרבותית, כלכלית, חינוכית.

את זה סיפרו לך במשחק של הטנקים?

לפני 5 דקות, Giant_TA כתב:

נגיד ובא לבקר איזה חבר או קרוב משפחה ומביא לי יין, וויסקי טוב, או כל דבר אחר אז אני אמור להיות מבואס? 😄

אני אישית אגיד יפה תודה, אבל מה שישמח אותי זה העובדה שהבן אדם הגיע והביא מתנה, ולא הבקבוק עצמו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, hwgeek כתב:

אהם, אהם... גזים מסוימים שחשובים לייצור שבבים... אהם אהם.

מה איתם? יש המון מדינות שמייצאות נאון, ארגון וכו'. 

לכל דבר שרוסיה מייצאת יש תחליפים בעולם - אם לצורך העניין היא פשוט תעלם מחר בבוקר, חוץ מזה שהעולם יהיה טוב יותר, הספקים האחרים ייכנסו מהר מאוד לנעליה (הקטנות). 

לפני כשעה, David32 כתב:

מזל שאתה מאמין בזה. בזמן שגרמנים הולכים וקונים עצים שיהיה להם לחמם.

לך תסתכל על מחירי החשמל... כבר עכשיו הם לא מצחיקים. כבר עכשיו יש תלונות. מדברים על מינימום 0.6-1.2 מיליון בתי אב בהולנד שיהיו בבעיה כלכלית בגלל מחירי האנרגיה.

ברור שקל להגיד שיהיה בסדר כשמשלמים 57 אגורות לקוטש ולא בערך יורו לקוטש..

האם תהית למה מחירי החשמל גבוהים כבר עכשיו למרות שעוד לא חורף? רמז: זה בגלל שממלאים עכשיו את המאגרים לקראת החורף ונאלצים לעשות את זה במחירים גבוהים בהרבה מהמקובל בגלל ההתראה הקצרה - במקום לשלם מחיר נמוך לגאזפרום בחוזים ארוכי טווח, אירופה נאלצת לקנות גז בשוק החופשי מעכשיו לעכשיו. 

זה לא שמחירי האנרגיה ישאפו לאינסוף בחורף, זה פשוט בגלל שכולם במירוץ לקנות כמה שיותר גז, ולא חסר גז בעולם, פשוט המחיר שלו עולה בגלל הביקוש. וזה מגיע בשילוב עם בצורת חריפה וגלי חום שפגעו בייצור החשמל ממקורות אחרים (כולל גרעין). 

אף אחד לא יקפא למוות בחורף (לפחות לא יותר מכל חורף אחר באירופה), אני ממליץ לכולכם לקרוא פחות כותרות היסטריות ולהפעיל יותר הגיון בריא. אם תחזרו אחורה תמצאו את אותן כותרות על זינוק במחירי האנרגיה חוזרות על עצמן מדי שנה כמו שעון. 

פורסם
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

אני אישית אגיד יפה תודה, אבל מה שישמח אותי זה העובדה שהבן אדם הגיע והביא מתנה, ולא הבקבוק עצמו.

באמשך ואדים, אתה מסובב לי את זה כמו סוחר שטיחים טורקי בשוק של איזמיר. אתה מבין על מה אני מדבר. 

הבעיה היחידה, אם לסיפור יש המשך שבאותו הערב הם פירקו את כול הבקבוקים, הלכו מכות והשתינו מהמרפסת :)

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

אם לצורך העניין היא פשוט תעלם מחר בבוקר, חוץ מזה שהעולם יהיה טוב יותר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, MiniMiz3r כתב:

האם תהית למה מחירי החשמל גבוהים כבר עכשיו למרות שעוד לא חורף? רמז: זה בגלל שממלאים עכשיו את המאגרים לקראת החורף ונאלצים לעשות את זה במחירים גבוהים בהרבה מהמקובל בגלל ההתראה הקצרה - במקום לשלם מחיר נמוך לגאזפרום בחוזים ארוכי טווח, אירופה נאלצת לקנות גז בשוק החופשי מעכשיו לעכשיו. 

זה לא שמחירי האנרגיה ישאפו לאינסוף בחורף, זה פשוט בגלל שכולם במירוץ לקנות כמה שיותר גז, ולא חסר גז בעולם, פשוט המחיר שלו עולה בגלל הביקוש. וזה מגיע בשילוב עם בצורת חריפה וגלי חום שפגעו בייצור החשמל ממקורות אחרים (כולל גרעין). 

אני לא מומחה בתחום האנרגיה, אבל נראה לי שאתה קצת מדבר שטויות.

באירופה פשוט "אוגרים" גז?   ואיפה בדיוק הם מאחסנים או שומרים את כל הגז הזה שיספיק לכל החורף?

ומה זה השוק החופשי לגז?   הם מזמינים את זה באמאזון?   חשבתי צריך להקים תשתיות, צינורות להובלת גז, עניינים. 

ולפי ההגיון שלך למה לקנות עכשיו מלא גז במחיר גבוה?   למה לא לחכות עוד חודש-חודשיים שכולם יאגרו מספיק גז ואז לקנות?

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

באירופה פשוט "אוגרים" גז?   ואיפה בדיוק הם מאחסנים או שומרים את כל הגז הזה שיספיק לכל החורף?

במתקני אגירת הגז שלהם. גרמניה כבר עברה 80% מהקיבולת הדרושה לקראת החורף. 

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/germany-gas-storage-filling-up-faster-than-expected-ahead-of-winter/a-62956111

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

הם מזמינים את זה באמאזון? 

לא. הם קונים את זה בבורסות גז (כמו TTF) , בדיוק כמו שקונים משאבים אחרים כמו נפט או חיטה. המחירים בשוק החופשי (ספוט) גבוהים מן הסתם בסדרי גודל ממחירים בחוזים ארוכי טווח שנחתמו לפני שנים מול רוסיה. 

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

ולפי ההגיון שלך למה לקנות עכשיו מלא גז במחיר גבוה?   למה לא לחכות עוד חודש-חודשיים שכולם יאגרו מספיק גז ואז לקנות?

איך כולם יאגרו גז עכשיו אם אתה רוצה שהם יקנו אותו בעוד חודש חודשיים? 

פורסם

לגרמניה יש מספיק לאחסן יותר מחמישית מהתצרוכת השנתית הדרושה להם. זה, בתוספת להזרמה מספקים אחרים (נורווגיה, הולנד, גרמניה עצמה, LNG) לאורך החורף וצמצום מסוים בצריכה לא חשובה יכול להספיק להם לזמן רב.

באותו הזמן רוסיה שורפת גז בשווי עשרות מיליוני דולרים כל יום כי אין להם מה לעשות איתו…

פורסם

תשמע, או שאתה באמת לא קורא מה שאתה כותב, או שאתה לא מבין:

Gas buffer in place

Germany's gas storage will allow supply companies to dip into it when necessary to meet demand, acting as a sort of buffer to the currently volatile market.

"Companies will then be able to withdraw gas from the storage facilities as planned over the winter to also supply industry and households," Habeck told Der Spiegel.

מאגר הגז הזה לא מחליף שום דבר. זה בערך כמו לקנות UPS למחשב ולהגיד הכול סבבה אצלי כשחברת החשמל שולחת מישהו לנתק אותך…

אני לא חושב שבאירופה, או בגרמניה יגמר הגז או כל דבר אחר. אני כן טועה כמה אנשים יצאו לרחובות כהחשבונות יתחילו לעצבן אותם. 

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

הכול בסדר, מינימייזר אמר שזה לא נורא ושזה רע הכרחי בשביל להתנתק מהגז הרוסי.

אז מה אם אנשים לא יעמדו בתשלומים...

הכל בסדר, זה אכן רע הכרחי להתנתק מרוסיה, כל עוד הם פועלים כמו שהם פועלים. ואם צריך לשלם יותר על אנרגיה, אז זה מה יש. לפעמים המצב קשה.

גם הבריטים ב-40 יכלו להכנע. או הסובייטים ב-41. או ישראל ב-48. 

פורסם (נערך)

כן, אם ה UPS שלך מסוגל להחזיק חודשיים וחצי זה בדיוק אותו דבר. 

המאגרים הגרמניים יכולים להחזיק יותר מפי 2 מכל הצריכה השנתית של הגז הרוסי (9.5% נכון להיום) והם מלאים כמעט לחלוטין. גם אם רוסיה לא תספק לגרמניה גז יותר לעולם, לגרמניה כבר לא אכפת. 

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 2 דקות, Giant_TA כתב:

מאגר הגז הזה לא מחליף שום דבר. זה בערך כמו לקנות UPS למחשב ולהגיד הכול סבבה אצלי כשחברת החשמל שולחת מישהו לנתק אותך…

אני לא חושב שבאירופה, או בגרמניה יגמר הגז או כל דבר אחר. אני כן טועה כמה אנשים יצאו לרחובות כהחשבונות יתחילו לעצבן אותם. 

אבל לא מנתקים אותך. יש עוד הרבה ספקיות אחרות. נכון, המחירים יקרים יותר, אבל זה לא אומר שאין סחורה. 

פורסם

הבעיה היא לא רק אספקה, הבעיה היא עלות. כשעלות האנרגיה עולה, הכל עולה. כשהכל עולה, צורכים פחות מכל דבר אחר. אלו שגם ככה לא גומרים את החודש, עוברים לבחור בין להדליק את החימום לבין לקנות תרופות, כמאמר הקלישאה.

כלומר, כרגיל, העניים חוטפים.

כמובן שמעניין אם יש מחקר שיראה כמה ירידת צריכה באירופה מובילה לפיטורים ורעב במדינות עולם שלישי שמזינות את הצריכה הזו או כמה העלות הגבוהה של האנרגיה שם תגרום לאנשים למות מקור או חוסר יכולת להתפרנס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, garicho כתב:

אבל לא מנתקים אותך. יש עוד הרבה ספקיות אחרות. נכון, המחירים יקרים יותר, אבל זה לא אומר שאין סחורה. 

לכן כתבתי את זה, אני כן טועה מה יהיה עם המחיר.

לפני 11 דקות, garicho כתב:

גם הבריטים ב-40 יכלו להכנע. או הסובייטים ב-41. או ישראל ב-48. 

אבל מה הקשר? אם מחר ממשלת ישראל מחייבת אותי בקושי לסגור את החודש, כי באתיופיה יש מלחמה, הסיבה הזו לא מעניינת לי את התחת…

הכול טוב ויפה עכשיו, אבל באירופה אין מלחמה, וכל אזרח נורמלי(לא פולני,לטבי,ליטאי ושות…) יודע שזה לא קשור אליו ואף אחד לא יבוא ״לכבוש״ אותו.

גם תושבי צפון תל אביב סולידרים עם הסודנים, כל עוד הם לא משפיעים באופן ישיר על רמת החיים שלהם…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

.

כלומר, כרגיל, העניים חוטפים

העניים תמיד חוטפים, זה אכן באסה להיות עני אבל זה לא אמור לשנות שום דבר במציאות. היום תוריד בשבילם את מחירי החשמל, מחר מחירי התרופות יעלו בגלל סיבה מונפצת כלשהי. הם נדפקים מכל שיהוק בשרשרת האספקה של כל דבר בעולם. 

יש פה מטרה אסטרטגית של ניתוק מוחלט של התלות העולמית באנרגיה רוסית, וברור לכולם שזה ישתלם בטווח הבינוני, כי שרשראות האספקה יהיו יציבות יותר, כי האנרגיה תגיע ממקורות מגוונים וירוקים יותר וכו'. 

בטווח הקצר המחירים עולים ויש אינפלציה מטורפת אבל ברור לכולם שזה זמני. וזה שקל לי לכתוב את זה כי אני משלם חצי שקל לקוט"ש לא הופך את זה לפחות נכון. 

פורסם (נערך)

אני בטוח שכלכלץ גרמניה תעמוד בזה.

גם לעניים שם לא הייתי דואג יותר מדי, זה עדיין גרמניה.

לפני 16 דקות, Giant_TA כתב:

אבל מה הקשר? אם מחר ממשלת ישראל מחייבת אותי בקושי לסגור את החודש, כי באתיופיה יש מלחמה, הסיבה הזו לא מעניינת לי את התחת

אם אספקת הגז שלך תלויה בגוחמות של דיקטטור אטיופי מטורלל וחמוש בDEW מכוון אליך, אז הסיבה מאוד מעניינת אותך.

ואם יש לך חברים במחסני חשמל, אתה גם תדאג שלא ימכרו לו מיקרוגלים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

• תוכן חדש...