Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם היה אפשר לרדת עוד משם - היו יורדים כדי להוזיל יותר את הדירות בפרוייקט.

בטח שאפשר לרדת עוד, רק שאז לא יהיה מי שיקנה. אפשר לבנות דירות קטנות יותר (שמאפשרות תקן חניה קטן יותר), בניינים לא יותר מ4 קומות (מה שלא דורש מעלית), ללא מחסנים ועוד כל מיני. 

לפליטים זה אחלה, אבל לישראלים שהתרגלו ל3 כיווני אויר, 5 חדרים, חניה, מחסן ומרפסת שמש בסטנדרט זה יראה כמו מפרט של אכסניה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בטח שיהיה.
באזור שאמא שלי גרה בו דירות 3 חדרים משנות ה90 נמכרות ב900-1מ כאשר דירות 2 חד באותם הבניינים נמכרות ב850 אלף.
אם אנשים מוכנים לוותר על חדר וכמה מטרים בשביל סה"כ 50 אלף שקל זה רק מראה עד כמה הביקוש לדיור זול גדול.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הם עוברים את דיזנגוף צפונה. לדעתי 80% מהוולטרים שהגיעו לכאן בחצי שנה - שנה האחרונות היו אפריקאים, חלקם לא ידעו עברית. חלק גדול מהעובדים בסופרים הם אריתראים וסודנים. הסיפור עם האריתראים הוא כמובן יותר מורכב מזה. גם ארגונים למען מהגרים בזמנו דיברו על מכסות ולא על להכניס לפה את כל אפריקה. ועל הסדרת מעמדם של מי שנמצא כאן ואפשרות לתת להם לעבוד, מתוך הנחה סבירה שיש סיכוי נמוך יותר שילכו לגנוב. אה גם אלו שגרים בנווה שאנן לא מיהרו להצביע לרשימה שמוזהה עם שפי פז בבחירות האחרונות לעיריה, במפתיע. או לא.

דיזינגוף צפונה זו הייתה מדיניות רשמית לתקופה מסוימת.

לגבי מכסות - רק לאחר בניית הגדר, לפני כן לא.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם או בלי קשר, בתור מי שבילה על בסיס יומי בשנים האחרונות ביד חרוצים ונווה שאנן, זה מקומות נוראים עם מזרקים מפוזרים באמצע רחובות, ונרקומנים שישנים בכניסה לבנייני משרדים. בשביל לטפל בזה לא צריך שכל תושב בצפון הישן יארח נרקומן הומלס או פליט או מהגר מאפריקה. בדיוק כמו שלא צריך שאתה תיקח רובה סער ותלך לטפל בבעיות המשילות בדרום. כי ככה עובדת מדינה היום: אנחנו משלים מס ומקבלים את הפריוולגיה להשפיע דרך בחירות על מה שיקרה עם המיסים שלנו. ומכיוון שכמו שאנחנו יודעים, יש קורלציה בין דעות פוליטיות למעמד סוציואקונומי, הצפונבונים משלמים גם לא מעט מהמיסים האלו.

שוב התעלמות מה-Obvious.

מי שדרש מעמד לאפריקאים, מניעת גירוש, עתר לבג"צ וכו' - הוא לא שכן של האפריקאים.

ומי שהיה אולטרא-שמאל (שדרש מעמד לאפריקאים וכו'), וגילה אפריקאים שכנים שלו, הפך להיות אולטרא ימני (שפי פז לדוגמה). מעניין למה.

זה גם להיות הומני על חשבון אחרים (ששוב, זה בזוי), וגם NIMBY ביחד.

ואם נדמה לך שהמיסים שאתה משלם מאפשרים לך להחליט להפוך שכונות מסוימות לסיוט לחיות בהן, אז יש לי חדשות בשבילך - לא, פה בדיוק נגמרת לך הפריווילגיה.

לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

בטח שאפשר לרדת עוד, רק שאז לא יהיה מי שיקנה. אפשר לבנות דירות קטנות יותר (שמאפשרות תקן חניה קטן יותר), בניינים לא יותר מ4 קומות (מה שלא דורש מעלית), ללא מחסנים ועוד כל מיני. 

לפליטים זה אחלה, אבל לישראלים שהתרגלו ל3 כיווני אויר, 5 חדרים, חניה, מחסן ומרפסת שמש בסטנדרט זה יראה כמו מפרט של אכסניה.

דירות קטנות מ-3 חדרים בפריפריה?!

מי לעזאזל צריך דירת 2 חדרים או 2.5 חדרים בראש העין או בחדרה או בדימונה או באשקלון?!

ואיך זה עוזר לזוגות צעירים (שכבר לא כל כך צעירים ועם ילד או שניים?)

בניינים מתחת ל-4 קומות ייצאו יקרים (מאבדים את ההנחה על הקרקע של מחיר למשתכן), דירות ללא מחסנים היו.

וגם בתקופת העלייה של שנות ה-90 בנו דירות עם מרפסות. ואפילו חניות ובחלקם גם מחסן!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זוגות ללא ילדים/עם ילד אחד ואפילו 2 ילדים קטנים.

מי לעזאזל צריך דירת 2 חדרים או 2.5 חדרים בראש העין או בחדרה או בדימונה או באשקלון?!

זוגות ללא ילדים/עם ילד אחד/עם 2 ילדים כאשר אחד מהם עדיין תינוק.

ראה מעלה.

בניינים מתחת ל-4 קומות ייצאו יקרים (מאבדים את ההנחה על הקרקע של מחיר למשתכן)

אז נותנים במקום הנחת "מחיר לעולה".

וגם בתקופת העלייה של שנות ה-90 בנו דירות עם מרפסות. ואפילו חניות ובחלקם גם מחסן!

אבל בנו גם בניינים נמוכים מ-4 קומות, ללא מרפסות, ללא מעלית, עם מעט חניות, עם בידוד ואיכות בניה ברמה נמוכה (אם מעניין אותך לבוא לאשדוד לראות, דוגמאות יש למכביר).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

זוגות ללא ילדים/עם ילד אחד ואפילו 2 ילדים קטנים.

יש לי שני ילדים קטנים, אין שום סיכוי לגדל היום 2 ילדים קטנים בדירת 3 חדרים, קל וחומר 2.5 או 2 חדרים.

זוג ללא ילדים - אולי, אבל כמה כאלה יש בפריפריה? וכמה מהם נשארים זוג ללא ילדים ליותר משנתיים-שלוש? (אני אגלה לך - מעט מאוד, או שהם עוברים מהפריפריה או שמביאים ילדים).

לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

זוגות ללא ילדים/עם ילד אחד/עם 2 ילדים כאשר אחד מהם עדיין תינוק.

אולי רק זוג ללא ילדים, ואין הרבה כאלה בפריפריה, ואלו שיש לא נשארים ככה לאורך זמן, או שהם עוברים מהפריפריה או מביאים ילדים.

לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

אז נותנים במקום הנחת "מחיר לעולה".

גם ככה אין מספיק קרקעות ולכן בונים במרכז לגובה. אז מה יקרה כשכל בניין יהיה 3 קומות?

לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

אבל בנו גם בניינים נמוכים מ-4 קומות, ללא מרפסות, ללא מעלית, עם מעט חניות, עם בידוד ואיכות בניה ברמה נמוכה (אם מעניין אותך לבוא לאשדוד לראות, דוגמאות יש למכביר).

לפי התקן הקיים אי אפשר לבנות בניינים כאלה היום.

עזוב את המעלית ומעט חניות ואת המרפסת, בידודים ותקנים היום לא מאפשרים בנייה ברמה נמוכה כמו אז, מהמון סיבות (חלקן עפות מעזה).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בניינים מתחת ל-4 קומות ייצאו יקרים (מאבדים את ההנחה על הקרקע של מחיר למשתכן), דירות ללא מחסנים היו.

גם בפריפריה אין רק משפחות עם 2 ילדים ומעלה. יש גם זוגות מבוגרים ובודדים. מה הקשר למחיר למשתכן? כל עוד האדמות שייכות למדינה המחיר לא ירד ותכנית הזו לא הועילה לכלום חוץ מלהעלות ביקוש.

חוץ מזה שבמכרזים של מחיר למשתכן מחייבים אותך לשים מעלית בכל בניין גם ככה ויש שם עוד דברים שמייקרים את הבניה שלא מחוייבים לפי חוק התכנון והבניה אבל רוצים לשמור על סטנדרטים מסויימים כמו למשל בחירה של סוגי ריצוף שונים, גימורים, כלים סניטריים ועוד.

לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם ככה אין מספיק קרקעות ולכן בונים במרכז לגובה. אז מה יקרה כשכל בניין יהיה 3 קומות?

בניה לגובה זו לא הדרך היחידה לניצול מיטבי של שטח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

יש לי שני ילדים קטנים, אין שום סיכוי לגדל היום 2 ילדים קטנים בדירת 3 חדרים, קל וחומר 2.5 או 2 חדרים.

תבדיל, לך אולי אין שום סיכוי לגדל היום 2 ילדים קטנים בדירת 3 חדרים. עשו את זה פעם, ועושים את זה גם היום (למשל, במגזר החרדי). כן, זה לא כיף גדול ובטח לא עומד בסטנדרט המודרני הישראלי. אבל אנחנו מדברים על פליטי מלחמה שמלכתחילה מגיעים מדירות (מאוד) צנועות ממדינה מזרח אירופאית/פוסט בריה"מ.

זוג ללא ילדים - אולי, אבל כמה כאלה יש בפריפריה? וכמה מהם נשארים זוג ללא ילדים ליותר משנתיים-שלוש? (אני אגלה לך - מעט מאוד, או שהם עוברים מהפריפריה או שמביאים ילדים).

אבל שנתיים-שלוש זה הרבה זמן במונחי עלייה, של למידת שפה, התאמה למדינת היעד וכו'. וזה לא שלדירות האלה לא יהיה ייעוד אחרי זה. תשלב את זה עם תחבורה מתפקדת ויעילה למרכזי תעסוקה ותגלה שדירות כאלה יהיו מבוקשות. אבל זה דיון צדדי.

לא דיברנו על פריפריה? מה הקשר מרכז? 

לפי התקן הקיים אי אפשר לבנות בניינים כאלה היום.

עזוב את המעלית ומעט חניות ואת המרפסת, בידודים ותקנים היום לא מאפשרים בנייה ברמה נמוכה כמו אז, מהמון סיבות (חלקן עפות מעזה).

לא אמרתי כמו אז, טענתי כמו הכי נמוך שהתקן מאפשר. אתה טוען שמחיר למשתכן זה הכי בסיסי. אוקיי, מכיוון שלא בדקתי אני לא יודע.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מי שדרש מעמד לאפריקאים, מניעת גירוש, עתר לבג"צ וכו' - הוא לא שכן של האפריקאים.

ומי שהיה אולטרא-שמאל (שדרש מעמד לאפריקאים וכו'), וגילה אפריקאים שכנים שלו, הפך להיות אולטרא ימני (שפי פז לדוגמה). מעניין למה.

זה פרשנות שלך על סמך דמות אחת. ואני מזכיר שוב: דמות שנכשלה כישרון חרוץ בפוליטיקה. יש סמולנים אמיתיים בשר ודם שחיים בנווה שאנן ושכונות קרובות אחרות.

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

דיזינגוף צפונה זו הייתה מדיניות רשמית לתקופה מסוימת.

גם היום לא תמצא הומלסים ישנים כמעט צפונה מכיכר דיזנגוף. המדיניות לחלוטין מחלקת את תל אביב לשתיים וחצי - שלוש ערים. גם מבחינת המדינה וגם מבחינת העיריה.

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואם נדמה לך שהמיסים שאתה משלם מאפשרים לך להחליט להפוך שכונות מסוימות לסיוט לחיות בהן, אז יש לי חדשות בשבילך - לא, פה בדיוק נגמרת לך הפריווילגיה.

זה לא מה שנדמה לי. 

מה שנדמה לי הוא בדיוק מה שכתבתי. בתור אזרח עם זכות להצביע וגם כזה שמשלם מיסים מותר לי לנסות להשפיע על המדיניות. זה לא אומר שאני צריך להיות מסוגל להסביר את המימוש, כי זה לא התפקיד שלי. חוץ מזה, מדברים על אוקראינים כרגע. כלומר להסיק ממה שקרה בנווה שאנן (גם על מגבלות שונות ומשונות מצד המדינה) על מה שיקרה עם פליטים מאוקראינה זה קצת far fetched. הנה תראה, אומנם הגעתי לכאן כעולה חדש ולא פליט, אבל בכל זאת. מהגר. וראה איזה פלא. אני לא עבריין משכונת מצוקה. ונראה לי גם שאר יוצאי ברהמ שמגיבים כאן הם לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא, אני לא מוכן לזה, כבר 2 עמודים אני מחכה לשמוע את האמת על האינטרס האמריקאי באוקראינה, אתם לא תמסמסו את זה עם דיבורי נדל"ן!

אריק100, הושע!

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

לא, אני לא מוכן לזה, כבר 2 עמודים אני מחכה לשמוע את האמת על האינטרס האמריקאי באוקראינה

אני יודע

image.thumb.png.fa5c3567ac3a67ab05b6217bdf9464c4.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה כתבתי רק לפני 10 ימים ?

image.thumb.png.03cf25ddea732b4084d9d49129db001b.png

והנה עכשיו פורסם

image.thumb.png.8bc17449e8a3374f56a18f00b2c2bb88.png

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

בטורקיה ?

ככה נפנפו את בנט ???

וואי וואי שמח ברעננה היום...

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

קיצר מה שהיה אמור להסכים עליו עוד ב2014 אבל המערב פימפם אותם חזק שהם מאחוריהם ורוסיה לא תעז להיתעסק איתם וכל הדרך צעקו "יאללה מכות! יאללה..." רק בשביל שהמלחמה תגיע, הם יספקו ערימות של נשק, מירוץ החימוש יתחיל מסביב לעולם ובדרך יורידו את רוסיה לקרשים ויקוו להחלפת משטר.

האוקראינים כמו הגיאורגים היו רק כלי משחק, לאף אחד לא באמת איכפת מהם, זו האמת הטרגית, עכשיו הם חזרו לנקודת ההתחלה כשאר כמדינה כבר הרוסה- האם זה היה חכם יותר מבחינת האוקראיני?- הזמן יגיד את שלו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

גם בפריפריה אין רק משפחות עם 2 ילדים ומעלה. יש גם זוגות מבוגרים ובודדים. מה הקשר למחיר למשתכן? כל עוד האדמות שייכות למדינה המחיר לא ירד ותכנית הזו לא הועילה לכלום חוץ מלהעלות ביקוש.

חוץ מזה שבמכרזים של מחיר למשתכן מחייבים אותך לשים מעלית בכל בניין גם ככה ויש שם עוד דברים שמייקרים את הבניה שלא מחוייבים לפי חוק התכנון והבניה אבל רוצים לשמור על סטנדרטים מסויימים כמו למשל בחירה של סוגי ריצוף שונים, גימורים, כלים סניטריים ועוד.

מבוגרים לוקחים דירות גדולות יותר.

למשל מהסביבה שלי אני מכיר בדיוק זוג אחד מבוגר שמחפש דירת 3-3.5 חדרים.

משהו קטן יותר? אפילו לא אחד.

במחיר למשתכן היה אפשר לבחור מתוך כמה סוגי ריצוף (הרבה פחות מאשר בשוק הפרטי), לא היה בחירה של גימורים ולא של כלים סניטריים - היה מחירון אם אתה מוותר עליהם כמה זיכוי אתה מקבל.

ויש מעלית כי חוץ מאשר "מחיר למשתפר" בטיז אל נאבי כולם בנייה של 5 קומות ומעלה (ומעלה ומעלה).

לפני 16 שעות, Gosser1860 כתב:

תבדיל, לך אולי אין שום סיכוי לגדל היום 2 ילדים קטנים בדירת 3 חדרים. עשו את זה פעם, ועושים את זה גם היום (למשל, במגזר החרדי). כן, זה לא כיף גדול ובטח לא עומד בסטנדרט המודרני הישראלי. אבל אנחנו מדברים על פליטי מלחמה שמלכתחילה מגיעים מדירות (מאוד) צנועות ממדינה מזרח אירופאית/פוסט בריה"מ.

זה כי העולם שונה, חרדים זה לא אינדיקציה יש זוגות חרדים שגרים בחניה שמוסבת לדירה.

אפילו פליט אוקראיני לא יגור כמו חלק מהאנשים בבני ברק.

אבל שנתיים-שלוש זה הרבה זמן במונחי עלייה, של למידת שפה, התאמה למדינת היעד וכו'. וזה לא שלדירות האלה לא יהיה ייעוד אחרי זה. תשלב את זה עם תחבורה מתפקדת ויעילה למרכזי תעסוקה ותגלה שדירות כאלה יהיו מבוקשות. אבל זה דיון צדדי.

אבל אף אחד לא קונה (בבירוקרטיה הישראלית) דירה לשנתיים שלוש.

רק הבירוקרטיה מסביב לוקחת חצי שנה, ולפעמים יותר).

לא דיברנו על פריפריה? מה הקשר מרכז? 

ז"א שכמיטב המסורת הישראלית תזרוק את העולים בקיבינימט בפריפריה, באמת שמעתי שחסר דם חדש בדימונה...

כלומר לא למדנו כלום מההיסטוריה הקצרה של המדינה.

והתייחסתי ספציפית לעניין של בניינים ללא מעלית => 3 קומות ומטה (אגב גם בדימונה כבר לא בונים 3 קומות ומטה).

אז מה נשאר לנו? ירוחם?

לא אמרתי כמו אז, טענתי כמו הכי נמוך שהתקן מאפשר. אתה טוען שמחיר למשתכן זה הכי בסיסי. אוקיי, מכיוון שלא בדקתי אני לא יודע.

הטווח בין המפרט של מחיר למשתכן הראשון לתקן הוא קטן, מאוד, והקבלנים ניצלו את כל הפרצות האפשריות בתקנים כדי שיעלה להם כמה שפחות הבנייה בתוכנית הזו.

לכן המפרט הראשון של מחיר למשתכן היה הכי זול (כמעט) שאפשר היה באותה תקופה.

מאז מדד תשומות הבנייה עלה, משמעותית מאוד, זאת אומרת שהיום אי אפשר אפילו לשחזר את המחיר של מחיר למשתכן הראשון.

לכן אני אומר - בלי להתחיל לקרוע תקנים - אין הרבה מה לעשות, נכון לעכשיו.

לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

זה פרשנות שלך על סמך דמות אחת. ואני מזכיר שוב: דמות שנכשלה כישרון חרוץ בפוליטיקה. יש סמולנים אמיתיים בשר ודם שחיים בנווה שאנן ושכונות קרובות אחרות.

עזוב את הפוליטיקה - זה לא פרשנות, השכונות האלה פעם היו מעוז של מר"צ, כבר לא.

כמובן שיש סמולנים אמיתיים שנשארו שם וכנראה גם ממשיכים להצביע מר"צ, אני מדבר על מגמה.

והמגמה מדברת יפה בעד עצמה.

גם היום לא תמצא הומלסים ישנים כמעט צפונה מכיכר דיזנגוף. המדיניות לחלוטין מחלקת את תל אביב לשתיים וחצי - שלוש ערים. גם מבחינת המדינה וגם מבחינת העיריה.

אבל אז לא ראית גם סודנים ואריתראים בשעות החשיכה צפונה לדיזינגוף. מדיניות ברורה לחלוטין שנועדה להרחיק את האריתראים מאנשים שדחפו חזק להשאיר אותם פה.

NIMBY בגיבוי משטרתי ועירוני.

זה לא מה שנדמה לי. 

מה שנדמה לי הוא בדיוק מה שכתבתי. בתור אזרח עם זכות להצביע וגם כזה שמשלם מיסים מותר לי לנסות להשפיע על המדיניות. זה לא אומר שאני צריך להיות מסוגל להסביר את המימוש, כי זה לא התפקיד שלי. חוץ מזה, מדברים על אוקראינים כרגע. כלומר להסיק ממה שקרה בנווה שאנן (גם על מגבלות שונות ומשונות מצד המדינה) על מה שיקרה עם פליטים מאוקראינה זה קצת far fetched. הנה תראה, אומנם הגעתי לכאן כעולה חדש ולא פליט, אבל בכל זאת. מהגר. וראה איזה פלא. אני לא עבריין משכונת מצוקה. ונראה לי גם שאר יוצאי ברהמ שמגיבים כאן הם לא.

זה בדיוק מה שנדמה לך - אתה זורק באזז וורדס ולא אכפת לך איך יממשו את זה, ועל חשבון מי זה יבוא ובזכויות של מי זה יפגע.

זה לא עובד ככה. כאילו לפי השמאל כן, אבל לכן השמאל בזוי והיה צריך את יאיר לפיד ובני גנץ ובנט וסער ורע"מ כדי להקים קואליציה.

אין לזה קשר לעבריינות, אלא בדיוק למה שכתבתי - לזרוק באזז וורדס ודרישה לבצע משהו בלי שום התייחסות למשמעויות שלו.

יחי ההבדל הקל בין עולה (או מהגר בכלל) לפליט.

נזכיר שאותם אנשים ומפלגות בדיוק קראו להביא לפה גם פליטים סורים.

לפני 11 שעות, ezuf כתב:

בטורקיה ?

ככה נפנפו את בנט ???

וואי וואי שמח ברעננה היום...

מה אכפת לו גם ככה הוא חלה בקורונה

לפני 12 שעות, Coro כתב:

מה כתבתי רק לפני 10 ימים ?

image.thumb.png.03cf25ddea732b4084d9d49129db001b.png

והנה עכשיו פורסם

image.thumb.png.8bc17449e8a3374f56a18f00b2c2bb88.png

זה לא מה שפוטין רצה, זה מה שהוא נאלץ להתפשר עליו כדי לא להתבזות או לחרב את כלכלת רוסיה ליסוד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מבוגרים לוקחים דירות גדולות יותר.

למשל מהסביבה שלי אני מכיר בדיוק זוג אחד מבוגר שמחפש דירת 3-3.5 חדרים.

משהו קטן יותר? אפילו לא אחד.

במחיר למשתכן היה אפשר לבחור מתוך כמה סוגי ריצוף (הרבה פחות מאשר בשוק הפרטי), לא היה בחירה של גימורים ולא של כלים סניטריים - היה מחירון אם אתה מוותר עליהם כמה זיכוי אתה מקבל.

ויש מעלית כי חוץ מאשר "מחיר למשתפר" בטיז אל נאבי כולם בנייה של 5 קומות ומעלה (ומעלה ומעלה)

בטח שמחפשים, בגיל מבוגר נהיה קשה לתחזק בית גדול עם 5 חדרים ולפעמים גם חצר. ולא רק מבוגרים. פעם היו קונים דירה ראשונה של 3 חדרים ואחרי זה משתדרגים ל4 או 5 כשהמשפחה גודלת, היום זוג צעיר שיכול כבר קונה דירת 4 או 5 חדרים, כי זה רוב מה שבונים, והמחיר בהתאם.

במכרזים שאני ראיתי של מחיר למשתכן הקבלן צריך להציע בחירה בריצופים, בגימורים ובכלים סניטריים, הפואנטה שאפשר להוריד עלות של דירה בצורה משמעותית בויתור על דברים כאלה ולבנות את כל הדירות בלי התאמות אישיות, קטנות יותר עם פחות כיווני אויר, בפחות זמן, בבניינים עד 4 קומות שלא חייבים במעלית ולתת פחות חניות מ1 לדירה אבל לא יבנו את זה מהסיבה הפשוטה שפשוט לא יקנו. לפליטים זה אחלה, אבל לישראלי ממוצע? 

יש סטנדרט מסויים שאנשים לא מתפשרים עליו בדירה חדשה, יש את עלות הקרקע שהמדינה קובעת, וזה המחיר.

• תוכן חדש...