Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

כמה מתוך ה800 אלף הם חיילי חובה?

מניח שהרוב, אבל יאן לי מושג. אישית לא הייתי שולח את חיילי חובה ברוסיה גם לשמור חניון ציבורי במרכז ת"א, מהסיבות שכבר כתבתי עליהן פה. איכות המתגייסים שם מאוד נמוכה. ואני בספק אם הם יודעים לעשות משהו אמיתי כחיילים \ לוחמים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 52 דקות, nitch כתב:

הם יכולים להציק לישראל, מאוד, אבל לא יותר מזה. למכור קצת נשק לחיזבאללה ולאיראנים, אבל זה לא שובר שוויון. 

העניין הוא שהם כבר עושים את זה... טור, S300, פנצ'יר S1, קורנטים. מה עוד הם יכולים לעשות ממה שהם עוד לא עשו בעבר או לא עושים עכשיו? 

לפני 57 דקות, מרק10 כתב:

לדעתי אנחנו לא צריכים לשלוח שום נשק לאוקראינה ולהמשיך במדיניות כפי שהיא היום.

לאיים על רוסיה בתגובה מקבילה ? נו באמת...אנחנו כמו דוד וגולית מולם.

בשנות ה70 כשרוסיה הייתה ברה"מ והייתה הרבה יותר חזקה ממה שהיא עכשיו, הסובייטים שלחו למצריים 40 אלף חיילים ואת מיטב המטוסים והטייסים שלהם כדי להילחם בצבא הישראל וזה נגמר עבורם עם טעם מר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, garicho כתב:

בשנות ה-70 ישראל נלחמה ויכלה לברית המועצות. אז עכשיו? לפחד מול רוסיה?

תזכר מה קרה בשנת 2018. ישראל ירדה על 4 (וגם פישקה רגליים) ושלחה מיד את מפקד חיל האוויר ועוד אנשים חשובים להסביר לרוסים שזה לא אשמתינו שהמטוס שלהם הופל על-ידי הסורים מפחד מתגובה רוסית כמו אספקת טילי S400 לסורים ועוד חימוש שעלול לגרום לנו לצרות נוספות.

"מתקפת הטילים בלטקיה היא תקיפה שביצע חיל האוויר הישראלי ב-17 בספטמבר 2018, והותקפו בה מחסני נשק ותחמושת במערב סוריה, בלטקיה, בחומס ובטרטוס. מערכות ההגנה האווירית של צבא סוריה, שניסו להפיל כלי טיס ישראליים, הפילו בטעות מטוס סיור איליושין Il-20M אלינטי רוסי שעל סיפונו 15 אנשי צוות של צבא רוסיה."

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

https://24tv.ua/ru/raskonservirovannaja-rossijskaja-tehnika-razvorovana-komandir_n1919845

מה אומרים על זה? השחיתות ברוסיה מדהימה כל פהם מחדש חח, רק אחד מתוך 10 טנקים שהיו באחסון אכן היו שמישים, ברובם כל הציוד הייקר פורק ובטח נימכר בשושו לכל המרבה במחיר- אפילו מנועים!.

בטח מי שעשה את כל הקופה ידע שאף אחד לא יכל לגלות על הקומבינה עד ליום שרוסיה תיהיה במלחמה ותוציא את הטנקים מאחסון...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

ה-F-15 פותח לפני שהאמריקאים שמו ידם על המיג-25, בהתבסס על מה שהם העריכו שהוא מסוגל לעשות. בפועל, אחרי ששמו עליו יד, גילו שהוא מאד מהיר וטס מאד גבוה (ולכן הצטיין כמטוס צילום), אבל בקושי עובר 4G וחסר כל ערך כמטוס קרב. התרומה המובילה שלו לתעופה היא באמת פיתוח ה-F-15, כנראה מטוס העליונות האווירית המוצלח בכל הזמנים.

מדויק!

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

אל תשכח גם מה טילי הנ"ט המונחים של הסובייטים עשו לנו במצריים ואני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לאויבים שלנו בששת הימים ויום כיפור היו T64.

בהחלט לא צריך לזלזל. אבל גם במלחמת יום כיפור היו למצרים ולסורים יחידות שריון עם ציוד עדיף על שלנו על הנייר, ועדיין בהתמודדות שיריון מול שיריון, הם היו בנחיתות. וזה לקח שנלמד במלחמת יום כיפור ורואים אותו היטב בלחימה הנוכחית: אין תחליף לאיכות ומיומנות כוח האדם. אי אפשר לבנות צבא (וגם לא מדינה) על כמה יחידות עלית, מה שחשוב זה רמה ממוצעת גבוהה ואחידה של המאסות הגדולות.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

הבנתי שהוא לא יכול לשלוח חיילי חובה מחוץ לגבולות רוסיה.

שלחו בגלים הראשונים חיילי חובה...

לפני 13 דקות, hwgeek כתב:

מה אומרים על זה?

שאני לא מאמין לכול טקסט שמפורסם על גבי אתר עם סיומת ua. גם לא על טסקטים שמתבססים על משהו שמישהו אוקראיני אמר.

אבל.

הקטע עם השחיתות לא מפתיע בכלל. לא יודע אם 1 מ 10, או מ 5... אבל בטוח שגנבו.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, מרק10 כתב:

תזכר מה קרה בשנת 2018. ישראל ירדה על 4 (וגם פישקה רגליים) ושלחה מיד את מפקד חיל האוויר ועוד אנשים חשובים להסביר לרוסים שזה לא אשמתינו שהמטוס שלהם הופל על-ידי הסורים מפחד מתגובה רוסית כמו אספקת טילי S400 לסורים ועוד חימוש שעלול לגרום לנו לצרות נוספות.

"מתקפת הטילים בלטקיה היא תקיפה שביצע חיל האוויר הישראלי ב-17 בספטמבר 2018, והותקפו בה מחסני נשק ותחמושת במערב סוריה, בלטקיה, בחומס ובטרטוס. מערכות ההגנה האווירית של צבא סוריה, שניסו להפיל כלי טיס ישראליים, הפילו בטעות מטוס סיור איליושין Il-20M אלינטי רוסי שעל סיפונו 15 אנשי צוות של צבא רוסיה."

כן.. כן... פישקה רגליים ורוסיה אמרה נו-נו-נו ובזה זה נגמר. אפילו על המרמרה שיראל שילמה לטורקים פיצויים ופו כלום ושום דבר.

אגב יש הסוברים כי מבצע בלטיקה היה מערב מתוכנן שעשה חייל האוויר בעקבות הפלת המטוס הישראלי מוקדם יותר באותה השנה. שזה היה רמז גס לרוסים להפסיק לעזור לסורים נגד גיחות חייל האוויר ויש הסוברים שהם הבינו את המסר.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, מרק10 כתב:

זה היה ביבי "ליגה אחרת" שכנראה פוטין ראה בו אידיוט שימושי שקל לכופף, לא מדינאי דגול. 

עריכה אחרונה על ידי nitch
הרפס
  • אהבתי 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

לדעתי אנחנו לא צריכים לשלוח שום נשק לאוקראינה ולהמשיך במדיניות כפי שהיא היום.

לאיים על רוסיה בתגובה מקבילה ? נו באמת...אנחנו כמו דוד וגולית מולם.

באוקראינה הם היו צריכים רק לעבור את הגבול היבשתי, עם קווי אספקה קצרים.

כדי להביא לכאן כח משמעותי, הם צריכים להטיס אותו מעל טורקיה (שגם לא בדיוק מתה עליהם, וגם חברה בנאט"ו), או להשיט אותו דרך היום השחור (שוב, טורקיה).

והכח הזה יצטרך קווי אספקה, שכמעט בלתי אפשרי להרים במצב הנוכחי.

זה לפני התקיפה. ביום הפקודה הכח הזה יצטרך לעבור דרך סוריה/לבנון, והגבולות הצפוניים של ישראל, איפה שאותו הכח יהיה מטרה קלה בשביל חיל האוויר.

אם איכשהו יצליחו את מיצרי הבוספורוס, ויחליטו לתקוף דרך הים, גם במקרה הזה לא יהיה קשה להטביע את הספינות שלהם.

אה, וגם פה הם ייתקלו באויב חדור מוטיבציה שנלחם על הבית, בניגוד לחיילים והקצינים שלהם, שמונעים רק מפחד מהמפקדים שלהם (שייכנעו ברגע שהמפקד לא בתמונה יותר).

מכיר אוקראינה? אז פה יהיה להם אויב שלא רק שונא אותם בדם, אלא גם כזה עם נשק מתקדם, ידע איך להשתמש בנשק הזה, ותקציב בלתי מוגבל לאותו הנשק.

אה, ויש שמועות שלאויב הזה יש גם נשק גרעיני.

מקווה שהם אגרו מספיק וודקה.

הם יהיו די במצב שבו רוסיה הייתה במלחמת רוסיה-יפן ב1905.

לפני כשעה, hwgeek כתב:

https://24tv.ua/ru/raskonservirovannaja-rossijskaja-tehnika-razvorovana-komandir_n1919845

מה אומרים על זה? השחיתות ברוסיה מדהימה כל פהם מחדש חח, רק אחד מתוך 10 טנקים שהיו באחסון אכן היו שמישים, ברובם כל הציוד הייקר פורק ובטח נימכר בשושו לכל המרבה במחיר- אפילו מנועים!.

בטח מי שעשה את כל הקופה ידע שאף אחד לא יכל לגלות על הקומבינה עד ליום שרוסיה תיהיה במלחמה ותוציא את הטנקים מאחסון...

זה כמו בסרט "שר המלחמה", שמראים לגנרלים (אוקראיניים, אבל עדיין) מזוודה עם דולרים, והם מוכנים לספק לך הכל, מאקדחים ועד מסוקי תקיפה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

פישקה רגליים ו? ספרת כמה תקיפות היו מאז ברחבי סוריה, למרות הנוכחות הרוסית שם?

עימות עם רוסיה בהחלט נוגד את האינטרס הישראלי, אבל זה לא מ"פחד" (כי אין מה לפחד מהגדוד וחצי שלהם שנמצא בסוריה) אלא מראיה פרגמטית - עדיף לישראל שרוסיה תמשיך להיות נייטרלית בסוריה מאשר שהיא תעזור לחמש את האויבים שלנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובצדק. אף אחד לא רוצה שזה יתדרדר לWW3.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא ממש רואה היתכנות שזה ידרדר למלחמת עולם.כדי שזה יקרה, סין צריכה לצדד ברוסיה באופן פעיל. ולמען האמת? אחרי שהם רואים איך הרוסים מפשלים בשרשרת, אני בספק שהם רואים ברוסיה בת ברית צבאית חזקה ואמינה מספיק (גם כלכלית) 

יש לסין הרבה יותר מה להרוויח מלשמור על יחסים תקינים עם המערב, למרות שהם אוהבים להפנות אצבע מאשימה בנאומים וכו'

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

זה כמו בסרט "שר המלחמה", שמראים לגנרלים (אוקראיניים, אבל עדיין) מזוודה עם דולרים, והם מוכנים לספק לך הכל, מאקדחים ועד מסוקי תקיפה.

WOW כמה שאתה צודק והזכרת לי נשכחות, באמת יכול להסביר את המצב העגום בימים אלה:

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

יצא לי להתאמן עם יחידות מצבאות זרים. הצבא שלנו טוב מאוד ביחס לגודלו - כאן זה נגמר. מכאן ועד כל מי שאוכל סרטים שאנחנו מעצמה צבאית ״עולמית״ המרחק עצום. אין לנו גם את היכולת להילחם לאורך זמן בגלל מגבלות חימוש מה שמוביל למצב שאנחנו תלויים בספקים שלנו, ולכן לא יכולים להחליט לכבוש או לפעול ללא התחשבות באינטרסים מבחוץ. 

חייל האוויר שלנו מצויין, אבל כרגע מתמודד עם 0 איום בזמן התקיפות כבר תקופה ארוכה.

בשנים האחרונות יש קיצוץ מסיבי במילואים, ויש לי חברים רבים ממקומות כמו גולני, גבעתי ושות שלא זומנו כבר כמה שנים טובות.

יש לי את החשש שבגלל התפיסה הזו, אנחנו מרשים לעצמנו לקצץ ולא להתייעל וחלק גדול מזה יתפוצץ בפנים. המזל היחיד הוא שאוייב שלנו לא באמת יכול לסכן אותנו.

הסיבה היחידה שלא נלחמים בנו צבאות גדולים כמו פעם לא קשורה לעובדה שיש כאן 9 מיליון רמבו, אלא לזה שאנחנו חלק מהמועדון הגרעיני.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...