Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, Gavrik כתב:

אבל יש סוג של הסכמה גם מצד הרוסים גם מצד האוקראינים וגם מצד האו"ם

לגבי האום לרוב הוא לא יודע כלום. אבל לגבי רוסיה ואוקראינה לשתיהן אינטרס לספר על מספרים נמוכים, אחת כדי לצאת בסדר ואחת כדי לשמור על מורל.

במריופול היו שלושה ימים של 500 הרוגים ביום, עד שזה פתאום הפך לאפס כבר שבוע למרות שהמצב שם רק הורע. אני משער שרק שם עברו את סף ה 10k אזרחים, בשאר אוקראינה מי יודע.. אני יודע ששיטחו כפרים שלמים בלילה אחד של התקפה ליד בסיסים ואף אחד לא הולך לספור שם הרוגים.

וזה עוד לפני ספירת החיילים האוקראינים ההורגים, שהם כנראה המון.

פורסם

זה לא עניין של טעם, זה עניין של מלאים וכשירויות. צבאות מודרניים כבר לא משתמשים בשיט הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, RK כתב:

זה לא עניין של טעם, זה עניין של מלאים וכשירויות. צבאות מודרניים כבר לא משתמשים בשיט הזה.

אתה פשוט לא צודק. לא מנהלים מלחמה כזו עם ציוד חכם ומדוייק בלבד. העלויות של זה אחרות, התועלת גם. אני גם מצטער לספר לך שבמקרה של מלחמה אנחנו מוגבלים בזמן שהצבא שלנו יכול לפעול. אנחנו גם מוגבלים בכמות החימוש והציוד שיש לנו. תסריטים בקנה מידה כזה לא מקבילים לפעולה נקודתית. 

בו תגיד לי מנקודת המבט שלך איך לדעתך אתה כובש היום מדינה אירופאית עם שטח גדול ואוכלוסיה של עשרות מיליוני אנשים בציוד ממוקד? או מה שאתה לא מדבר עליו. 

בדוגמה שלך תזכור שאנחנו מדברים על כיבוש מדינה, כמו כיבוש עזה. לא ניצחון במלחמה, לא פעולות כמו שרוסיה עשו בסוריה ומול דאעש, אלא כיבוש של מדינה מבלי להשמיד אותה.

הדוגמה האחרונה למשהו דומה הייתה ביוגוסלביה. יחד עם זאת ההבדל היה ששם ברית מאוד כוחנית תקפה מדינה בהפצצות מהאוויר ולא השתמשה כמעט בכוח קרקעי. שם העולם לא היה עם יוגוסלביה. וגם רוסיה לא התערבה בגלל המצב המורכב שלה. מה שהוביל אותם להיכנע אחרי שלושה חודשים כי לא היה טעם להילחם. העדיפות איתה לשמור על חיי האזרחים. ולא לערבב את הצבא עם האוכלוסיה ולהתחיל מלחמת גרילה.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Giant_TA כתב:

בו תגיד לי מנקודת המבט שלך איך לדעתך אתה כובש היום מדינה אירופאית עם שטח גדול ואוכלוסיה של עשרות מיליוני אנשים בציוד ממוקד?

מאוד פשוט - אם יש לך לפחות חצי מוח, אתה לא כובש מדינה. זה פשוט לא שווה את כל ההוצאה על לחימה, ואת כל החרא שתאכל אחר כך בעקבות הכיבוש.

ואני עוד לא מדבר על העובדה שתצטרך לשפוך פי כמה משאבים כדי להמשיך להחזיק בשטח הכבוש, שהאזרחים בו לא בדיוק מתים עליך.

גם אם פוטין יצליח לכבוש ולספח את אוקראינה, הוא יקבל קן צרעות גרוע פי כמה מאיו"ש, עזה סוריה ולבנון ביחד.

לא רצה כוחות של נאט"ו על הגבולות שלו - אז יקבל מאסה של חיילים שחוזרים הביתה בתוך ארונות אחרי שהתפוצצו על IED כזה או אחר, מטחי רקטות על ערים רוסיות שקרובות לגבול, ופיגועים בערים רחוקות יותר.

כל זה במקום לחיות בשלום ולפתח קשרי מסחר בריאים, לצד כמה חיילי נאט"ו מנומנמים שמנקרים בתוך עמדות שמירה וסופרים ימים עד שיגיע מחליף ויוכלו לחזור הביתה.

החלטה של פוטין מחושבת בדיוק כמו שמערכת העיכול שלי מחושבת אחרי שאכלתי סיר חמין.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 7

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 42 דקות, Ooga כתב:

במריופול היו שלושה ימים של 500 הרוגים ביום, עד שזה פתאום הפך לאפס כבר שבוע למרות שהמצב שם רק הורע. אני משער שרק שם עברו את סף ה 10k אזרחים, בשאר אוקראינה מי יודע

מאיפה הבאת את זה?

עם כול הצעקות של זלנסקי, אין סיכוי שהוא היה מפספס הזדמנות להגיד שהרוסים הרגו לו עשרות אלפי *אזרחים*

במקום זה מתעסקים בכמה חיילים בבסיס במערב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם היית יכול לכבוש מדינה חלשה, לחסל את כל מי שמתנגד או לשלוח אותם להיות גלדיאטורים בקרקס ולקחת את כל הנשים והילדים לעבדות. אף אחד לא יגיד כלום. היום זה לא ילך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חוזרים שוב לאותה הנקודה - כל הפעולה הזאת היא לא רציונאלית בעליל. פשוט אידיוטיזם ברמות קשות.

Russia cannot be understood with the mind alone

-Fyodor Tyutchev, 1866

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

צודק. מסכים איתך כאן. למרות שהשאלה שלי הייתה אחרת. אבל זה כבר לוקח אותנו לדיון שהוא הרבה יותר מורכב מהקונפליקט באוקראינה. תמימות לחשוב שמה שעומד מאחורי כל זה בכלל נאטו, או אוקראינה. 

אוקראינה זו רוסיה העניה, אותה מנטליות - פחות משאבים. אף אחד לא רצה אותם באירופה, ולדעתי זה גם לא יקרה. פוטין סוכן של ה-CIA כי אין לי באמת דרך להבין מה נותן כל הסיפור הזה לרוסיה חוץ מנזק. את הרווח האמריקאי בהתחמשות מטורפת של מדינות אירופה בנשק שלהם, הרחבת השליטה, החלשת רוסיה, והעברת המוקד מבועת כלכלת הדולר דווקא כן...

פורסם
לפני 1 דקה, Giant_TA כתב:

פוטין סוכן של ה-CIA כי אין לי באמת דרך להבין מה נותן כל הסיפור הזה לרוסיה חוץ מנזק

חוק מס' 1 בלהיות רודן זה באמת ובתמים להאמין בגיבוב שטויות שהמצאת כדי לתרץ את המעשים שלך.

לדעתי פוטין באמת ובתמים מאמין שהוא מציל את רוסיה מהכיבוש המערבי, ולאף אחד בסביבה שלו אין ביצים להגיד לו משהו שהוא לא יאהב לשמוע.

בדיוק כמו שהיה עם היטלר, סטאלין וסטיב ג'ובס.

• מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

וסטיב ג'ובס.

הרגת :D

לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

לאף אחד בסביבה שלו אין ביצים להגיד לו משהו שהוא לא יאהב לשמוע

זה האמת יותר מוזר לי מהכול, כי יש שם קבוצות כוח מאוד חזקות שעד עכשיו קשה לי לחשוב שהם פשוט מפחדים...

פורסם

תתפלא, אבל יש (או לפחות הייתה) לאפל משטרה חשאית של ממש, שעוקבת אחרי העובדים בדרכים לא תמיד חוקיות.

https://consumercal.org/apples-secret-police-conducts-illegal-searches-in-san-francisco-area/

• מעניין 1

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

מה שאתה רושם פה זה חלק מהתעמולה הרוסית.

לצערי לא קשה לי להאמין לזה, כי פימפמו לי שדברים כאלה קוראים במשך 30 שנה...

אז לא יודע אם זה באמת מה שקורה, גם אתה לא ממש יודע את זה אם ניהיה אמיתיים.

זה בדיוק מה שקורה

תהיה בטוח בזה

חמאס עושה את זה וגם אוקראינה עושה את זה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

הצבא הרוסי נחל תבוסה מפוארת הוא תקוע עמוק בבוץ האוקראיני.

אתה כנראה מקורב לפוטין ויש לך מידע אמין.
ניצחת במלחמת המילים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, David32 כתב:

מאיפה הבאת את זה?

עם כול הצעקות של זלנסקי, אין סיכוי שהוא היה מפספס הזדמנות להגיד שהרוסים הרגו לו עשרות אלפי *אזרחים*

גם אם זה נכון הוא לא היה מפרסם את זה בכל מקום בגלל פגיעה קשה במורל.

אתה מספר לאנשים שילד בן שנתיים נהרג בהפצצות, הם יוצאים למלחמה ברעל לקרוע את האוייב בשיניים. אבל אם אתה מספר להם שנהרגו עשרות אלפים זה מייאש ומחליש. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

אתה כנראה מקורב לפוטין ויש לך מידע אמין.
ניצחת במלחמת המילים.

לא צריך להיות מקורב לאף אחד, מספיק לראות את סוגי הכלים שהרוסים שולחים למלחמה. 
כלי תחבורה אזרחים סובייטים ישנים שעברו הסבה בחופזה ורק"מ כ"כ ישן שגם באפגניסטן וצ'צניה לא ראינו אותו.
השלב הבא יהיה שליחה של טנקי T34 לחזית וציוד חיילים במוסין 

העובדות הנ"ל בשילוב של חוסר התקדמות מעידות על המצב העגום מאוד של צבא רוסיה באוקראינה.

לפני שעתיים, Giant_TA כתב:

אתה פשוט לא צודק. לא מנהלים מלחמה כזו עם ציוד חכם ומדוייק בלבד. העלויות של זה אחרות, התועלת גם. אני גם מצטער לספר לך שבמקרה של מלחמה אנחנו מוגבלים בזמן שהצבא שלנו יכול לפעול. אנחנו גם מוגבלים בכמות החימוש והציוד שיש לנו. תסריטים בקנה מידה כזה לא מקבילים לפעולה נקודתית. 

בו תגיד לי מנקודת המבט שלך איך לדעתך אתה כובש היום מדינה אירופאית עם שטח גדול ואוכלוסיה של עשרות מיליוני אנשים בציוד ממוקד? או מה שאתה לא מדבר עליו. 

בדוגמה שלך תזכור שאנחנו מדברים על כיבוש מדינה, כמו כיבוש עזה. לא ניצחון במלחמה, לא פעולות כמו שרוסיה עשו בסוריה ומול דאעש, אלא כיבוש של מדינה מבלי להשמיד אותה.

הדוגמה האחרונה למשהו דומה הייתה ביוגוסלביה. יחד עם זאת ההבדל היה ששם ברית מאוד כוחנית תקפה מדינה בהפצצות מהאוויר ולא השתמשה כמעט בכוח קרקעי. שם העולם לא היה עם יוגוסלביה. וגם רוסיה לא התערבה בגלל המצב המורכב שלה. מה שהוביל אותם להיכנע אחרי שלושה חודשים כי לא היה טעם להילחם. העדיפות איתה לשמור על חיי האזרחים. ולא לערבב את הצבא עם האוכלוסיה ולהתחיל מלחמת גרילה.

א. אממ לא.
על עיראק שמעת? אמנם לא אוקראינה אבל גם כיבוש מדינה גדולה בעזרת הרבה ציוד חכם ומדויק שאפשר לאמריקאים להפוך כיבוש של מדינה בצד השני של העולם ל"WALK IN THE PRAK" פרקטית ביום הראשון של הלחימה העיראקים איבדו בגלל תקיפות עם ציוד חכם ומדוייק את כל התשתיות הצבאיות שלהם. לוגיסטיקה, תקשורת, פיקוד וכו... אחרי זה זה הפך למבצע קטילה מהאוויר של קבוצות צבאיות קטנות שמפוזרות ולא מבינות מה קורה. עיראק נכבשה בכמה ימים ספורים בלבד.

רוסיה ניסתה להשתמש בטקטיקה הזאת, ביום הראשון של הלחימה ראינו תקיפה רחבה של תשתיות עם הרבה טילים מדוייקים, אבל בסופו של דבר משהו לא עבד להם יכול להיות שהמודיעין לא היה מספיק טוב ויכול להיות שלא היה מספיק חימוש כדי להביא לשיתוק, בפועל תוך יום אחד הצבא האוקראיני הצליח להתארגן מחדש לפתוח בלחימה ולהעלות מטוסים לאוויר.

אגב אתה מוזמן לקרוא על הקונפליקט בנגורנו-קאראבך כדי להבין עד כמה חימוש מדוייק וחכם קריטי בכל מלחמה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...