Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, DareDevil כתב:

מה אומרים לגבי איכות הציוד של סין? איכות הלוחמים?

סבבה בדיוק כמו דברים שאתה מזמין מאלי אקספרס.

• מצחיק 2

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

מה אומרים לגבי איכות הציוד של סין

פונקציה של כמה אתה מוכן לשלם

לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

איכות הלוחמים?

כנ"ל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אנחנו לא ממש יודעים לאיזה צד סין תחבור.
עד עכשיו הם היו עם הרוסים מול המערב אבל עכשיו יש להם הזדמנות לפרק אותם ולשנות את יחסי הכוחות באזור.
הסינים לא מתים על פוטין בכלל.

זה לא אומר שהם יצטרפו למערב אבל אולי הם כן יעזרו מול רוסיה, כי הערך שלה ירד ברגע שפוטין התחיל לעשות שטויות.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

לא הייתי מזלזל בסין.

בזמן שרוסיה נתקעה עם ציוד סובייטי שנעצר באבולוציה שלו איפושהו בשנות ה80-70 בגלל בעיות כלכליות.

סין מאז שנות 2000 המאוחרות לוחצת על הגז, כך לשמל היא הפכה למדינה השניה בעולם שמייצרת סדרתית מטוסי דור קרב דור 5

פורסם (נערך)

אין לי ספק ביכולת הטכנולוגית של סין. וכשהם רוצים - האיכות זהה לרמות הגבוהות ביותר שיש.

הנעלם הגדול מבחינת סין הוא אפס ניסיון מכל בחינה - מאסטרטגיה בקודקוד ועד התנהגות החפ"שים בלחימה. הכול יכול להתמוטט בבת אחת כשפתאום נדרש כושר אילתור.

מלבד יוצא דופן אחד שנקרא גרמניה הנאצית, ניסיון העבר מלמד שאסטרטגיה ותגובה מהירה ותחבולות הן תכונות שמשטרים דיקטטוריים מתקשים לייצר. לא יעזרו שום חיילים צייתנים (לכאורה) אם דרגי ביניים בפיקוד מפחדים לומר בדיוק את מה שהם חושבים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מניח שכרגע הציפיה של הרוסים זה שסינים יעזרו להם עם ציוד ואמל"ח ובעיקר תחמושת.

בינתיים אתמול גם האוקראינים וגם הרוסים הביעו אופטימיות ביחס למומ. אולי בסופו של דבר עוד יצא מזה משהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, hans כתב:

מלבד יוצא דופן אחד שנקרא גרמניה הנאצית

זה עבד להם טוב כל עוד שזה עבד.
ברגע שדברים התחילו להסתבך אף אחד לא העז להגיד להיטלר את האמת בפנים ומי שכן כנראה מת או שלא שמו עליו במקרה הטוב.

אני במקום רוסיה לא הייתי מחפש חיבוק סיני. הסינים לא עושים שום דבר בחינם והם יודעים טוב מאוד למנף את הכוח שלהם בעיקר כדי להשתלט על משאבי טבע.
הוא בסוף ימצא את עצמו כמדינת חסות של סין.
עדיף אמריקאי רחוק מסיני קרוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עדיף אבל השלטון והערכים של סין קרובים יותר לרוסיה מאשר למערב (שלטון קומוניסטי טוטליטרי) לכן אני מניח שקל להם יותר למצוא שפה משותפת. 

פורסם

לסינים יש אסטרטגיה משלהם ומפת דרכים משלהם. הם אולי ימכרו לפוטין ציוד אבל הם לא הולכים להילחם באף אחד, אם לא יגררו אותם בכח לעימות צבאי.

הדרך שלהם עוברת דרך הכלכלה והייצור ולא דרך טנקים ומפציצים.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גם בימי ברה"מ אידיאולוגיה קומוניסטית לא הבטיחה יחסים טובים בין המדינות. מרקסיזם לא הצליח לגבור על הלאומיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

לסינים יש אסטרטגיה משלהם ומפת דרכים משלהם. הם אולי ימכרו לפוטין ציוד אבל הם לא הולכים להילחם באף אחד, אם לא יגררו אותם בכח לעימות צבאי.

הדרך שלהם עוברת דרך הכלכלה והייצור ולא דרך טנקים ומפציצים.

לא בדיוק.
הדרך הכלכלית של סין נתקלה במבוי סתום, לכן אנחנו רואים לאחרונה שינוי כיוון לאסטרטגיה של טנקים ומפציצים (אאל"ט טאיוואן)
הכלכלה של סין מבוססת בעיקר על ידיים עובדות בזול, אבל אחרי עשרות שנים שבהן סינים היו מוכנים לעבוד 16 שעות בשביל ארוחה, היום רמת החיים והתחרות על עובדים בסין גדלה כך שעובדי ייצור סיניים מרוויחים יותר מעובדי ייצור במדינות אירופאיות מסויימות ולכן בשנים האחרונות גם נראה שיש מגמה הפוכה של החזרת ייצור מסין חזרה למדינות אחרות בהן כוח האדם פשוט זול יותר.
כדי להמשיך לגדול כלכלית סין צריכה לעבור מהפכה מכלכלה של מפעלים שמתבססים על כוח ייצור זול, לכלכלה של חדשנות תעוזה ויזמות.
הבעיה העיקרית של סין היא שהתרבות הסינית והחברה הסינית מעצבת את האדם בתוכה כך שהאו יהיה מסורס לגמרי מחבחינת חדשנות תעוזה ויזמות. לכן כל הניסיונות הסיניים לבנות את ה"סיליקון וואלי" הבא בבית עם השקעות מטורפות כשלו כאשר שינוי תרבות של חברה זה משהו שלוקח עשרות שנים אם לא יותר.

בגלל זה סין גם לוטשת עיניים לטאיוואן, טאיוואן הצליחה לפתח תרבות של תעוזה וחדשנות אצלה לכן היא יכולה להפוך ל"סיליקון וואלי" של סין, הבעיה שטאיוואן לא כ"כ רוצים להפוך לחלק מסין.

לפני 22 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אין שום דבר קומוניסטי ברוסיה כיום.
יש שליטה של הממשל על האזרחים אבל אין שום חלוקה שוויונית של משאבים.

גם בברה"מ, סין, קובה, צ.קוריאה וכל המדינות הקומוניסטיות האחרות אין שום חלוקה שוויונית של משאבים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 2 דקות, Gavrik כתב:

הבעיה העיקרית של סין היא שהתרבות הסינית והחברה הסינית מעצבת את האדם בתוכה כך שהאו יהיה מסורס לגמרי מחבחינת חדשנות תעוזה ויזמות. לכן כל הניסיונות הסיניים לבנות את ה"סיליקון וואלי" הבא בבית עם השקעות מטורפות כשלו כאשר שינוי תרבות של חברה זה משהו שלוקח עשרות שנים אם לא יותר.

הסינים מאוד ממושמעים. אם השלטון יורה להם להיות יצירתיים וחדשנים הם יהיו יצירתיים וחדשנים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

דרך המשי יוזמה מעולה להעסיק מאות אלפי עובדים סיניים בכסף זר ותוך כדי לחזק את השליטה של סין בעולם.

אני דווקא לא הייתי מפקפק בנכונות של סין לחבור מעט לרוסיה ולתת קונטרה לדולר הרוסי.

המלחמה זה רק תירוץ כדי לעשות שיפט בכיוון של 80% דולר בתור מטבע עולמי לכיוון קצת יותר מאוזן.

עם כל הכבוד לארה"ב להדפיס דולרים , כבר עברנו 20 טריליון דולר וזה כבר ממש מוגזם.

• תוכן חדש...