Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

בו נדייק. 

בתחילת המלחמה ברה"מ הייתה בת ברית של גרמניה הנאצית. הן תקפו את פולין ביחד. 

הסיבה היחידה שברהמ נלחמה הנאצים זה כי הם תקפו. 

עד 41׳ הסובייטים היו סבבה עם הנאצים ומעלליהם

בדיוק כמו ארה"ב שנכנסו לתמונה רק לאחר פרל הרבור..

אגב סיטואציה דומה למה שקורה היום הסובייטים נכנסו לפולין כי הם נדחקו מזרחה לכיוון לבוב וחלק מההסכם בינם לגרמניה היתה חלקת אדמתה המזרחית של פולין, ההקשר לסיטואציה של היום הוא שהמעצמה הרוסית לא רצתה את הפולנים דחוקים לגבול שלה (שכיום הוא הגבול של אוקראינה ובלרוס) אז הם כבשו את החלק המזרחי כדי שגם אותו לא יחטפו החיילים הגרמנים, הפולנים נכנענו ללא מאבק והעדיפו להיות שבויים תחת הסובייטים, לא היה להם עם מה להלחם אחרי שנהלמו תחת הבליצקירג וברחו מזרחה, להגיד שהם היו בנות ברית אני לא מסכים, הם היו שני מעצמות חזקות תחת חוזה אנטי-תוקפני, אם הם היו בנות ברית הם לא היו צריכים אותו (הם לא נלחמו יחד בשום מצב), היסטוריה מעניינת.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

הטימטום הזה יגיע אליך בדרכים אחרות. 

אם אני חוסם חלק מהדרכים, אז ככה יהיה לי מספיק טימטום משל עצמי כדי לתת קונטרה.

לפני 41 דקות, Mikelt89 כתב:

אגב סיטואציה דומה למה שקורה היום הסובייטים נכנסו לפולין כי הם נדחקו מזרחה לכיוון לבוב וחלק מההסכם בינם לגרמניה היתה חלקת אדמתה המזרחית של פולין, ההקשר לסיטואציה של היום הוא שהמעצמה הרוסית לא רצתה את הפולנים דחוקים לגבול שלה (שכיום הוא הגבול של אוקראינה ובלרוס) אז הם כבשו את החלק המזרחי כדי שגם אותו לא יחטפו החיילים הגרמנים, הפולנים נכנענו ללא מאבק והעדיפו להיות שבויים תחת הסובייטים, לא היה להם עם מה להלחם אחרי שנהלמו תחת הבליצקירג וברחו מזרחה, להגיד שהם היו בנות ברית אני לא מסכים, הם היו שני מעצמות חזקות תחת חוזה אנטי-תוקפני, אם הם היו בנות ברית הם לא היו צריכים אותו (הם לא נלחמו יחד בשום מצב), היסטוריה מעניינת.

הסטוריה אכן נעה במעגלים.

ההשערה שלי שבסוף מערב ורוסיה יגיעו להסכם ריבנטרופ-מולוטוב מודרני (יותר נכון בלינקן-לברוב) כדי לחלק סופית את אוקראינה עד הסיבוב הבא (או עד שהשתן לא יעלה שוב לראש של פוטין או של אחד היורשים שלו).

וכמובן האזרח הקטן הוא זה שישלם בגדול.

War never changes

image.thumb.png.08d72207785c9cc46b2913406c04842c.png

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם לדעתי העולם יגיע להסכם חלוקה של אוקריאנה ובתמורה יבטיחו לזלנסקי כספים לבנייה מחדש של מה שנהרס ועוד כל מיני שוקולדים להמתקת הגלולה המרה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eitanuch כתב:

גם זה קיים. 

Screenshot_20220312-090727_Facebook.jpg

עכשיו חיפשתי hate Israel, יש בערך 25 קבוצות ובכולן יחד יש קצת יותר מ10000 איש, שכנראה רובם חברים ביותר מקבוצה אחת, אז בתכלס פייסבוק עושים אחלה עבודה עם הצנזורה והסינון שלהם. 

אם היה מותר שם hate speech עלינו, כנראה שהיו שם כמה מיליונים טובים מכל העולם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Mikelt89 כתב:

יחי ההבדל הקטן בין להיות נייטרלי לבין להיות בעל ברית של הגרמנים.

לפני שעה, Mikelt89 כתב:

הרוסים רצו לנקום בפולנים ולקחת מהם חזרה את השטחים שנלקחו מהם במלחמה הרוסית-פולנית ב-1920, שטחים שמלכתחילה היסטורית היו של האיחוד הפולני-ליטאי והרוסים נגסו בהם במהלך חלוקות פולין במאות ה-18 וה-19. אז אכן ההיסטוריה נעה במעגלים, ובהקשר זה מעניין שאתה מציין שהרוסים בעצם רצו לייצר לעצמם מרחב הגנה כנגד הגרמנים, ובכך מהדהד בדיוק המסר האפולוגטי שפוטין בסך הכל רוצה לייצר לעצמו מרחב הגנה מול נאט"ו. באמת שום דבר לא משתנה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

עכשיו חיפשתי hate Israel, יש בערך 25 קבוצות ובכולן יחד יש קצת יותר מ10000 איש, שכנראה רובם חברים ביותר מקבוצה אחת, אז בתכלס פייסבוק עושים אחלה עבודה עם הצנזורה והסינון שלהם. 

אם היה מותר שם hate speech עלינו, כנראה שהיו שם כמה מיליונים טובים מכל העולם.

זה טיעון עקר. אני יכול להביא לך את העמוד של אחמדינגד בטוויטר ואתה תטען שמיליון עוקבים לדמות פוליטית זה חסר משמעות. 

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

כן, מעניין. פרשנות מעניינת.

הלכתי לקרוא את השרשור הצידי על צנחנים. זו גם תאוריה מעניינת.

הקטע עם הצנחנים אמין ומעשי כמו תיאוריות ריסוס ממטוסים. האמת שעד אז הפוסט דווקא היה בסדר, אחריו גלש למחוזות כובע נייר אלומיניום. חבל.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

הקטע עם הצנחנים אמין ומעשי כמו תיאוריות ריסוס ממטוסים. האמת שעד אז הפוסט דווקא היה בסדר, אחריו גלש למחוזות כובע נייר אלומיניום. חבל.

זה די גם מה שאני חשבתי, כי אני יודע שהצנחנים הסובייטים נלחמו באפגניסטן והרוסים לדעתי גם בצ'צ'ניה וכל שיט הול אחר שהיתה בו מלחמה כשברהמ התפרקה. 

אבל אולי יש קצת אמת בזה, כי הם כן נשלחו ככח שיטור למקומות שונים (כולל מזרח אירופה עוד בימי ברה"מ) וכנראה לא ממש כיכבו אף פעם בשום מלחמה אמיתית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, Mikelt89 כתב:

זה לא בדיוק ולא קרוב לזה.

קודם כל רוסיה וגרמניה הנאצית חתמו על הסכם כלכלי+אי תוקפנות ולא רק אי תוקפנות גם אסור היה להן לעזור לאחרות לתקוף זו את זו.
ארה"ב לא חתמה על הסכם עם גרמניה הנאצית או עם האימפריה העולה של יפן.
הדבר השני הוא שמבחינת רוזוולט ארה"ב הייתה צריכה להיכנס למלחמה מול גרמניה כבר קודם. הוא גם ביצע פעולות מלחמתיות גם קודם שאפשר לומר שהכניסו את ארה"ב למלחמה.
למשל ארה"ב סייע ישירות לבריטניה במצור שהטילה עליה גרמניה גם לפני שהצטרפה באופן אקטיבי למלחמה, סיפקה לה מזון, מטוסים, נשק ועוד... חתמה על האמנה האטלנטית ועוד... בים ארה"ב הייתה כבר במלחמה עם גרמניה וצי הצוללות שלה גם אם זה לא הוכרז רשמית. באופן כללי מבחינת רוזוולט ארה"ב הייתה כדור בקנה, הוא רק חיכה שמישהו ילחץ על ההדק כדי שתהיה לו עילה מספיק טובה כדי שדעת הקהל תקבל את זה ולהכניס את ארה"ב באופן רשמי למלחמה על כל המשתמע.

מסתבר שהוא צדק...היו שלל אי הסכמות לפני, דעת הקהל לא הייתה בעד והיה קשה לרתום את המגזר התעשייתי (בטח אחרי הרצח אופי שרוזוולט עשה להם בשנות ה-30). 
אבל אחרי? הם בנו חתיכת צבא אפשר לומר מאפס. כל המגזר התעשייתי זרק את האינטרסים שלו הצידה והצטרף למאבק, יצרני הרכב שהיו בתחרות עזה למשל שיתפו פעולה אחד עם השני, ואפילו שיתפו סודות מסחריים של תהליכי הייצור שלהם.
הם בנו חתיכת צבא מאפס אפשר לומר, לפני זה הצבא האמריקאי היה לא משהו נגיד את זה ככה.
דעת הקהל בארה"ב גם השתנתה אנשים רצו להתגייס.

בקיצור מה שאפשר לקחת מהסיפור של ארה"ב בWW2 להיום הוא שצריך סיבה טובה כדי לצאת למלחמה. צריך שהאנשים יבינו למה אתה עושה את זה וגם הצבא שלך יבין על מה הוא נלחם. קשה עד בלתי אפשרי לזייף את זה ולא משנה כמה טוב אתה שולט בתקשורת או כמה בתי כלא יש לך בסיביר.
זה מה שפוטין היה צריך לקחת בחשבון, וזה מה שמשאיר את האוקראינים במשחק. גם אם פוטין יכבוש את כל ערי אוקראינה ויזרוק עליהם נשק כימי הוא בסוף יקבל אוכלוסיה שלא סובלת אותו ולא תקבל את מרותו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 שעות, SurfHigh כתב:

חלק גדול מהצלחת ההיי טק הישראלי, שמור ליוצאי ברה"מ שהגיעו לפה בשנות ה 90.

אנשים משכילים עם תרבות עבודה. 

סימוכין?

חוץ מזה שהחלק השני של הפסקה לאו דווקא קשור לראשון

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Blaz00r כתב:

סימוכין?

כנס למשרדים של חברת הייטק רנדומלית, ואני מבטיח שיהיה שם מישהו בשם אלכס/אנדריי/ודים/ויטלי שבאים אליו כאשר shit hits the fan וצריך להציל את המצב.

לפני 35 דקות, Blaz00r כתב:

באוקראינה יש המון חברות אאוטסורסינג שמספקות שירותים לחברות הייטק בארץ. אוקראינה/בלרוס/רוסיה הן פחות או יותר ההודו של אירופה במובן הזה.

אני בטוח שעובדים של אותן חברות לא יתנגדו לעבוד באופן ישיר אצל מעסיק ישראלי.

https://en.globes.co.il/en/article-ukraine-offers-lowcost-hightech-professionals-1001247913

ואני לא מדבר על העובדה שלרוסים/אוקראינים/בלרוסים יש מוסר עבודה ברמה מאוד גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 33 דקות, Blaz00r כתב:

סימוכין?

בחברות שאני עבדתי בהן, בעיקר מחלקות שעשו פיתוח, 30-40 אחוז הגיעו מברה"מ.

ברור לך שזה הרבה מעבר לאחוז שלהם באוכלוסיה הכללית. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Blaz00r כתב:

סימוכין?

משום מה לא הצלחתי למצוא דוח מרוכז של הלמס (אני די בטוח שיש להם את המידע הזה) אבל הנה כתבה עם כמה מספרים:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001315925

מוזכרים שם הדוח הבא שהוכן לכנסת והנה ציטוט מהכתבה:

ציטוט

על-פי דוח כלכלי שהוגש על-ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת בשנת 2012, בין 1990 ל-2007 עלה משקל העולים הכללי בהייטק מכ-20% לכ-34%, כאשר העולים שהגיעו מ-1990 ואילך היוו כמעט 24% מעובדי ההייטק.

בפסקה מעל (בכתבה) כתוב שהעולים היוו כ-15% מסך האוכלוסיה היהודית וכ-12% מהאוכלוסיה הכללית. אזי משקלה של העליה בהייטק היה פי 2 ממשקלה היחסי באוכלוסיה, מה שיכול להסביר את ההשפעה הגדולה של העליה על תעשיית ההייטק.

הדוח בעיניי הרבה יותר מעניין, והחלק הרלוונטי מתחיל בסעיף 3.5, עמוד 10/13 בחלק התחתון שלו.

נ.ב.

סימוכין זה טוב, לא ידעתי עד כמה זה דרמטי באמת.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • רעיון טוב! 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

אגב, זה לא רק הייטק. במדינות גדולות כמו ברית המועצות היו מקצועות מאוד ממוקדים שאף אחד לא ידע לעשות אותם בארץ כי הם לא היו רלוונטים לפתיחת קורסים ממוקדים. כמו גילוון מתכות ברמות מורכבות, בנית מתקנים לנפחים עצומים של התפלת שפכים, בניית מחלפים וגשרים בקנה מידה אחר ועוד המון דיסציפלינות. 

אבא שלי עד היום אחת מהדמויות המוכרות בתחום של התפלת השפכים בארץ למרות שהוא כבר בן 70. ברמה שכשהקורונה התחילה הוא קיבל שיחה מתל-השומר(אני חושב, כבר לא זוכר), לגבי התמודדות עם שפכים כאלה כשאף אחד לא ידע מה חומרת הוירוס, ואיך להתמודד איתו בשפכים.  

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...