Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, מרק10 כתב:

אני חושב שאתה טועה. עוצמת הכוח הצבאי והציוד שיש לרוסים יכולים למחוק את ישראל מהמפה מהר מאוד.

בכל מקרה של לחימה "על כל הקופה" עם מדינה שיש ברשותה נשק גרעיני (הן קיום והן יכולת שיגור/הפעלה) זה game over עבור רוב העולם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

אני חושב שאתה טועה. אנחנו רחוקים ואין להם שום סיבה. מבחינת למחוק, אנחנו יכולים למחוק אותם באותה מידה. אני לא מדבר על תסריטים דימיוניים, אני מדבר על היסטוריה ארוכה של עימותים בפועל, שאף פעם לא התדרדרו.

ברור שזה לא יקרה. לדעתי אין לנו יכולת גרעינית בכמות כזו כדי למחוק את רוסיה.

במלחמת יום הכיפורים גולדה מאיר הנחתה את צה"ל לאפשר ללווינים הרוסים וגם האמריקאים להציץ על "נשק יום הדין". מהי הכמות ויוכלת ההרס של הנשק הגרעיני המצוי בישראל אף אחד באמת לא יודע.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא באמת משנה.

אם רוסיה רוצה, אוקראינה אבק. גם ללא שימוש בכלי נשק בלתי קונבניוצנאליים.

הרוסים, מסיבותים שלהם, נזהרים מאוד בשלב זה, לא יודע לכמה זמן הזהירות הזו תימשך.

האוקראינים, לעומת זאת גם אם במאוחר, מגלים שהם עם של לוחמים.

פורסם
לפני 4 דקות, מרק10 כתב:

ומאיפה המידע הזה ? אתה במקרה ראש ענף כוח אדם בצבא הרוסי ?

לא קונה את מה שכתבת.

מפגרים - לא צריך להיות גאון שכדי לבנות צבא במספרים כמו של הצבא הרוסי, ש-100 KM מס. פטרבורג ילדים מתחתנים אחד עם השני, צריך להתפשר איפשהו על האיכות של החיילים. כן, בורים, לא משכילים וגם יש מצב שלוקים שכלית.
מבולבלים - רואים בסרטונים שמופצים שלחיילים אין מושג איפה הם נמצאים ולאן הם הולכים. סביר להניח שהם גם מודרים מתכניות הקרב, כמו בכל צבא שבו הדיסטנס הפיקודי הוא גדול מדי עד כדי פגיעה ביעלות של הצבא (רואים את הרבה בצבאות ערב). חוסר הריחוק הזה בין הדרגים/הדרגות זה אחד מהמאפיינים הכי בולטים בולטים של הצבא/החברה הישראלית ושמקנה לה יתרון מבחינה צבאית ובעולם העסקי.
הלומי אלכוהול - עדויות של אזרחים וחיילים בלארוסים על ההתנהגות של החיילים הרוסים בזמן שהתכוננו להיכנס לאוקראינה. מזכיר שמדובר פה בבעלי הברית שלהם.
עדויות על ההיקף של טקסי תקיפה מינית, בעיקר בתחילת השירות הצבאי, קראתי מצד יוצאי הצבא הרוסי לשעבר. לצערי, לא זוכר איפה קראתי את זה ולכן לא יכול להביא מקורות. אותו דבר לגבי היחס של הדרג הפיקודי כלפי החיילים הפשוטים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, gorelshv כתב:

ש-100 KM מס. פטרבורג ילדים מתחתנים אחד עם השני,

אין לי באמת כוח להגיב למה שאתה רושם, אבל תשמע! יש מצב שגם אתה נולדת בדרך הזו, כי אתה כותב הזיות מעולם אחר…

פורסם
לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

ומאיפה המידע הזה ? אתה במקרה ראש ענף כוח אדם בצבא הרוסי ?

לא קונה את מה שכתבת.

דיברת פעם עם מישהו ששירת בצבא האדום? מהמגוייסים, לא חיילים מקצועיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול לתרום רק ממה שראיתי ושמעתי, ואני לא טוען לרגע שזו "האמת" או בהכרח נכון:

כל אדם ממוצא רוסי/אוקראיני שאני מכיר (חברים/עבודה וכו') שיש לו קרובים מאיזשהו צד מהעימות וניזונים מאנשים מהשטח, בין אם דברים ששולחים להם ישירות או שרצים בוואטסאפ/טוויטר/טיקטוק מדווחים פחות או יותר על מה ש gavrik כתב-

הנוכחות של הצבא הרוסי לא סדורה, הם נראים מאוד מאוד מבולבלים, לאלו שנפלו בשבי (ויש הרבה!) אין שמץ מה לעזאזל קורה, מחסור קשה באספקה (גם דלק וגם אוכל), הרבה מאוד ילדים קלולסים שנשלחו לשדה.

הטנקים שנכנסו לרוסיה הם T72 ו T72B ישנים, לא T72B3 או T80/90, כל גורם שהוא לא רוסיה עצמה כרגע מדווח על אבידות הרבה, הרבה יותר כבדות בצד הרוסי (מדובר על יחס של 1:10 או אפילו יותר)

כמובן נחכה שיתפזר העשן ושהבלאגן של תחילת המלחמה יגמר, אבל עד עכשיו, ממה שרואים כרגע על פני השטח, נראה שכל הסיפור הזה בעיקר חשף באיזה מצב מזעזע הצבא הרוסי נמצא.

*קיימת האפשרות שרוסיה בחרה משום מה לשלוח בכוונה כוחות דרעק עם ציוד זוועה ובלי אספקה, אבל אני לא רואה שום היגיון בלעשות דבר כזה, בנוסף ללהסב לעצמם אבידות זה גם מעלה את המורל של הצד השני לשמים. אז אתן לרוסיה קצת קרדיט באומרי שאני לא חושב שהם עשו את זה.

מעניין לציין שכמות ההפגנות נגד המלחמה ברוסיה עצמה עצומה, זו הפגנה מאוד יוצאת דופן של חוסר תמיכה בממשל. נראה שאף אחד לא רוצה את המלחמה הזו חוץ מפוטין והמעגל הקרוב שלו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, מרק10 כתב:

ברור שזה לא יקרה. לדעתי אין לנו יכולת גרעינית בכמות כזו כדי למחוק את רוסיה.

צריך כמות?!

אחד על מוסקבה, אחד על פיטר, שניים על שדות נפט.

נו, באמת... בו נישאר במציאות.

במציאות, היו לנו עימותים צבאיים עם רוסיה בהיסטוריה, כולל כמה השפלות מאז׳וריות. הם אפילו איימו להיכנס צבאית כדי להציל את הארמיה השלישית המצרית ביום הכיפורים, מה שהכניס את האמריקאים לכוננות גרעינית דומה למה שהיה במשבר הטילים בקובה. גם הפלנו להם מטוסים.

ולא כבשו אותנו.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני יכול להגיד ממה שאני יודע שהמצב חמור, לא בגלל כשירות הצבא אלא מהסיבות הבאות:

- אין מורל, כי החיילים לא מבינים למה, ולחלק גדול מהם יש משפחה בצד השני.

- הצבא עובד עם ידיים קשורות, לא מאפשרים להם לפגוע באוכלוסיה אזרחית, מה שמוביל לזה שהם כמו ברווזים.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 6 דקות, falou כתב:

צריך כמות?!

אחד על מוסקבה, אחד על פיטר, שניים על שדות נפט.

נו, באמת... בו נישאר במציאות.

במציאות, היו לנו עימותים צבאיים עם רוסיה בהיסטוריה, כולל כמה השפלות מאז׳וריות. הם אפילו איימו להיכנס צבאית כדי להציל את הארמיה השלישית המצרית ביום הכיפורים, מה שהכניס את האמריקאים לכוננות גרעינית דומה למה שהיה במשבר הטילים בקובה. גם הפלנו להם מטוסים.

ולא כבשו אותנו.

לא רק זה, קיימת סברה שהם בכוונה לא מאפשרים לסורים את השימוש במערכת S300 בגלל הפחד שהטילים יחטיאו והדבר יהווה הוכחה לחוסר היעילות של המערכת כנגד מערכות ל"א מודרניות, מה שכמובן יפגע ביוקרה ובמכירות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

אבא של אשתי היה בצבא האדום.

מספר שהתנאים שלהם היו מחורבנים ברמה שהם היו גונבים מכפרים באזור כי לא היה להם מה לאכול, ומה שהצבא נתן להם היה בלתי אכיל.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אנחנו כל הזמן מהללים ומהללים את הצבא שלנו, בתכלס?

כל המבצעים בעזה לא יצאנו כשידנו על העליונה. מלחמת לבנון השניה הייתה פשוט בושה. כל המלחמות האחרות אני לא זוכר/נולדתי אבל הן כבר לא רלוונטיות.

להפך אני חושב שרק נחלשנו במרוצת השנים,  האיום הקיומי כבר לא מדאיג אותנו, אנשים כבר לא חותמים קבע מתוך אידיאולוגיה וציונות, בלי להעליב מישהו אבל כוח האדם שנמצא בצבא הוא פשוט בלאי.

חלוץ אז טען וטעה שחשב שכשיש לך חיל האויר כל כך מיומן ומקצועי אתה יכול לנצח הכל והתוצאה - חיזבאלה עשו לנו בצפר. יצאו מתוך מחילות ירו רקטות וחזרו לבור. היום בלי כוח יבשתי איכותי אתה לא יכול לנצח מלחמה.

אתם לא יכולים להשוות צבא כמו רוסיה לישראל זה לא אותו משחק בכלל, זאת מדינה של 150 מיליון תושבים עם שטח יבשתי שלא נגמר איך אנחנו בכלל יכולים להתמודד עם כזה דבר? (בואו לא ניכנס לנשק לא קונבנציונלי כי זה לא יקרה).

בנוסף, הם יכולים להנחית כוח רב בסוריה ואז מה נעשה? עם מי נילחם? נפגיז את סורים על פשעים שהרוסיה עושים? 

למה הרוסים כרגע לא מוחצים את האוקראינים? כל הסיבות שכתבתם נכונות לדעתי, אם זה היה מתוכנן היטב והיה להם באמת מטרה ורצון זה היה נראה אחרת לגמרי עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי boy23
פורסם
לפני 38 דקות, falou כתב:

לא דיברתי. ואם אתה שמעת ממישהו על איכות החיילים הרוסים עדיין חשוב לא לעשות הכללות.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, boy23 כתב:

כל המבצעים בעזה לא יצאנו כשידנו על העליונה. מלחמת לבנון השניה הייתה פשוט בושה. כל המלחמות האחרות אני לא זוכר/נולדתי אבל הן כבר לא רלוונטיות.

מהמבצעים בעזה אתה יוצא בגדול כשרוב הדברים שהם בנו נשבר, ולך לא נגרם יותר מדי נזק. לראיה אחרי שבוע כולם כבר שוכחים מהמבצע בעזה.

לפני 13 דקות, boy23 כתב:

חלוץ אז טען וטעה שחשב שכשיש לך חיל האויר כל כך מיומן ומקצועי אתה יכול לנצח הכל והתוצאה - חיזבאלה עשו לנו בצפר. יצאו מתוך מחילות ירו רקטות וחזרו לבור. היום בלי כוח רגלי איכותי אתה לא יכול לנצח מלחמה.

חלוץ היה יהיר, אבל חיזבאללה לא עשה שום בית ספר, הוא הפתיע כמובן, אבל זה מה שאוייב עושה, בטח בלוחמת גרילה הגנתית. עדיין בכל קרב של הצבא מול חיזבאללה באותה מלחמה הצבא ניצח. גם אם זה היה קרב קשה מאוד (והיו כאלה).
כשמסתכלים על המלחמה הזו במבט לאחור היא החמצה אדירה, אם היו הקברניטים נושמים אוויר ולוחצים על הדוושה עד הסוף היינו היום במקום אחר. גם כשמסתכלים על האבדות ביחס לסדר הכוחות שנכנס לשם מבינים שהמצב לא היה כל כך גרוע.
טבעי שכאשר צבא נכנס למלחמה בהפתעה כי תקפו אותו, ובלי יעדים ברורים ובלי שהיו מוכנים לקרוא לזה מלחמה אז יקח זמן עד שהמכונה הזו תתניע ותתחיל להתקדם, בטח בשטח מאתגר כמו לבנון ועם אוייב שבנה שם תשתיות במשך שנים כדי למנוע תמרון.
בחייך עד שהתעשתו והחליטו להכניס כוחות עברו איזה שבועיים.

הצבא עבד יופי. ההנהגה קצת פחות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...