Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה טובה ובריאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Blaz00r כתב:

*בהייטק, כמפתחי תוכנה

לא. בכוונה הבאתי את הדוגמה של גיסתי. לא הייטק ולא נעליים. שיפרה את השכר ב60%.

למי שלא עובד בהייטק ויותר גמיש מבחינת הקריירה (יש עוד כמה כאלו) יותר קל לשדרג את עצמו, בתקופה של אבטלה נמוכה וחוסר בעובדים בהרבה ענפים.

לפני 12 דקות, Blaz00r כתב:

המשפטים האלה נזרקים באוויר הרבה לאחרונה ("השוק רותח" "יש מחסור בעובדים"), אני מחפש עכשיו (ניהול פרויקטים/תפעול), יש לי עוד חבר שמחפש (מתכנת עם 10+ שנות ניסיון), גם אח שלי אוטוטו מסיים תואר והתחיל לחפש, המציאות שלנו רחוקה מזה.

דווקא לאנשים שמחפשים תפקיד ספציפי, ביחוד ניהול פרוייקטים וכו', קשה למצוא משהו מתאים.

מבין האנשים שציינת, היחיד שמעורר תהייה הוא החבר עם 10 שנות נסיון. לא יודע מה בדיוק הבעיה איתו.

אבל להיכנס לחברה ישירות לתפקיד מנהל פרוייקט, או למצוא עבודה בתור בוגר טרי, זה לא פשוט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

אבל זה בדיוק מה שאמרתי...

סליחה, כנראה אני הבנתי לא נכון.

לפני כשעה, dorsht כתב:

להגדיר 3 ימים ולעשות ביום זה בעייתי, אבל לקחת גם מרווח נשימה מסוים למקרה שמשהו משתבש זה מאוד לגיטימי בעיניי.

יש הבדל בין לקחת מרווח (buffer) למקרה שמשהו השתבש ולנצל אותו כי משהו השתבש לבין לקחת מרווח, לסיים הכל ב-3 שעות ולנצל שאר היום לעיסוקים שלך.
סיימת משימה יומית ב-3 שעות? קח משימה הבא.

לפני כשעה, dorsht כתב:

הם קונים את הזמן, כשאני בעבודה אני שייך להם, כשאני בחופש (כלומר לא בשעות העבודה) הזמן לא שלהם. הם קנו את הזמן שלי, לא אותי.

אני לא אמרתי בשום מקום שקונים אותך. קונים את הזמן שלך לפי חוזה העבודה, בימים א' עד ה', בין השעות 9 עד 17 (או לפי מה שכתוב בחוזה). מה לא בסדר בזה?

פורסם
לפני 22 דקות, Boltik כתב:

יש הבדל בין לקחת מרווח (buffer) למקרה שמשהו השתבש ולנצל אותו כי משהו השתבש לבין לקחת מרווח, לסיים הכל ב-3 שעות ולנצל שאר היום לעיסוקים שלך.
סיימת משימה יומית ב-3 שעות? קח משימה הבא.

אז אין לי מוטיבציה בכלל לעבוד מהר. עדיף אז לעבוד על 20% גז, לאט לאט. 

אחרת אני אטחן משימות כמו מטורף, כול הזמן אהיה עמוס - על פאדי. 

בקיצור, אני לא מסכים. קונים אותי לעשות משימות. אני עושה משימות.

לקנות את הזמן שלי זאת גישה ישנה לטעמי.

ועכשיו כשעובדים מהבית בכלל, רואים את ההתנגשות הזאת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 31 דקות, David32 כתב:

בקיצור, אני לא מסכים. קונים אותי לעשות משימות. אני עושה משימות.

אתה טועה. אם היית קבלן עצמאי, אז זה היה נכון, אבל כשכיר אתה מוכר את הזמן שלך.

פורסם

אחרי הרבה-הרבה ניסיונות שונים ומשונים לנהל משימות ואנשים, אני כבר חודשיים בערך משתעשע עם האנשים בפורמט של No Estimates.

גם זה לא מושלם אבל שיפור משמעותי מכל השיטות האחרות (כולל הערכה לפי כמות משימות / ימים / נקודות וכו')

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 שעות, Shaike.Zam כתב:

בעבודה הקודמת שלי, היו לי בוס נוראי:

1. לצאת בחמש בערב אחרי שהגעתי ב7 וחצי בבוקר (מה כבר נגמרה העבודה? אין עוד משימות - במסדרון כן?).

בעבודה הנוכחית אני ככה.

מגיע לפני כולם עוזב אחרי.

היה איזה יום חמישי שיצאתי ברבע ל5,אחרי 9 שעות עבודה, אחרי שכל יום אחר בשבוע הייתי 10-11 שעות ביום בעבודה.

קיבלתי נאום על זה שאין דבר כזה לצאת מוקדם ואם יש עבודה נשארים(שכר גלובלי עם נוספות שלא משלמים לי).

השבוע נשארתי ביום שני עד 10 בלילה בעבודה לסיים פרויקט,יום למחרת הגעתי ב9 ולא ב8,דבר ראשון שהוא אמר לי "למה איחרת".

2. ילד שני נולד, לקחתי שבוע חופש (היית בחופש שבוע, למה לא למדת קוטלין?).

כנל,לקחתי חופש לפני מבחן,ידעו שבועיים לפני.

אמרו לי לדחוס שבועיים עבודה בשבוע או "שיהיה גרוע מאוד"-מאיימים בפיטורים תכלס.

אחרי שנה וחצי בחברה (שהייתי מגיע בסוף כל יום עצבני הביתה) החלטתי שדי ואחרי חודשיים התחלתי במקום עבודה הרבה יותר טוב.

לא מגיע עצבני לבית,מתוסכל ועצוב יותר.

גם זה לא שמשלמים לי על 220 שעות בחודש.

כשהגעתי והסכמתי לשכר נמוך יחסית אמרו לי "עובדים 9 שעות,יום אחד 10 יום אחרי זה 8"- מן הסתם לא קורה.

אנשים לא מבינים, הבריאות חשובה יותר מכל כסף או דברים חומריים אחרים.

מסכים מאוד.

קשה לחפש עוד מקום,גם תמיד יש חשש ששוב יהיה אותו דבר.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

^^

לא יודע בדיוק באיזה מגזר אתה עובד, אבל תשקול לעזוב, זה פשוט לא בריא ומשפיע בצורה ישירה ועקיפה על הבנאדם והנפש.

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 8 דקות, Potato כתב:

כשהגעתי והסכמתי לשכר נמוך יחסית אמרו לי "עובדים 9 שעות,יום אחד 10 יום אחרי זה 8"- מן הסתם לא קורה.

דברים כאלו צריכים להיות מגובים בכתב.

אחרת יכולים להתחמק. כשזה בכתב זה יותר קשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אחרי הרבה-הרבה ניסיונות שונים ומשונים לנהל משימות ואנשים

תוכל לספר בפירוט, מה כבר ניסית? כמה הצליח לך?

לפני 13 דקות, Potato כתב:

אמרו לי לדחוס שבועיים עבודה בשבוע או "שיהיה גרוע מאוד"-מאיימים בפיטורים תכלס.

אתה יותר טוב מזה, תעזוב את העבודה הזו. אולי שווה לנסות לעשות ישיבה עם המנהלים ולהבהיר להם בעניין השעות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תוצאה ישירה של הגישה של אדון בולטיק שבה מודדים עובד על פי הזמן שהוא נמצא בעבודה ולא הזמן שהוא עובד.

האז גם אדון תפוד סובל, וגם העבודה סובלת.

למדוד עבודה של אדם בשעות עבודה עובד רק בסוג מסויים של עבודות.

אם אתה בונה משאיות - חייב לעשות שמונה שעות רצוף.

אם אתה בשירות לקוחות - חייב להיות זמין בשעות העבודה שקבעו לך.

אם אתה מקודד או וואטאבר - העיקר התוצאה. 

ברגע שאתה נועל אותי ב "העיקר שתשב 8 שעות במשרד" אין לי שום תמריץ לעשות עבודה טוב ויעיל. שום תמריץ.

פעם אחת ההורים תפסו אותי לשיחה ואמרו לי:

"לא ירימו לכבודך פסל. תרגיע." 

Be Quiet Season 5 GIF by Friends

חבל להשרף על סתם.

• אהבתי 7

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 30 דקות, Potato כתב:

מסכים מאוד.

קשה לחפש עוד מקום,גם תמיד יש חשש ששוב יהיה אותו דבר.

אפשר לדעת באיזה תחום/תפקיד אתה עובד?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
לפני 26 דקות, Boltik כתב:

נשמע מעניין! תוכל לפרט או להפנות לפרטים?

בגדול (בכובע הזה) יש לי צוות של מפתחים מכמה תחומים ובודקים.

במסגרת התהליך אני מראש יודע מה הדברים הכי חשובים שמיועדים לגירסה הקרובה ומה הסדר עדיפויות שלהם.

זה אומר שאני אוסף משימות מניהול מוצר (בעיקר פיצ'רים) ומשירות לקוחות (בעיקר באגים).

אז בפלנינג אני מתחיל מה-Issue (באג או פיצ'ר) הכי חשוב, שואל מי לוקח את זה (בתנאי שיש כמה שיכולים).

אז עובר למשימה הבאה, כשאני מגיע למשימה שמי שלוקח אותה (או יודע לעשות אותה) זה מישהו שיש עליו כבר משימה אחת או יותר, אני שואל אותו/ה "האם בהתחשב במשימות האחרות שלקחת עד עכשיו - המשימה הזו נכנסת במסגרת הספרינט בקלות, אם התשובה היא כן - לוקח, אם לא, שואל אם מישהו אחר יכול לקחת את המשימה הזו וחוזרים לשאלה האם זה נכנס בקלות.

ברגע שמשימה מסוימת כבר לא נכנסת בקלות אצל אף אחד - היא עוברת לפלנינג הבא.

אחרי שסיימנו לעבור על הבאקט של המשימות הפוטנציאליות לספרינט אני שואל האם יש משימה נוספת שמישהו מכיר ולא מופיעה (בעיקר דברים תשתיתיים וכאלה).

אחרי זה אני שואל האם יש מישהו שאין לו מספיק עבודה.

וזהו, משם מתחילים את הספרינט.

המטרה בגדול היא להספיק משימות לפי החשיבות שלהן, ובו בזמן שבסיום הספרינט הלוח יהיה ריק, לתת לצוות את תחושת ההצלחה.

במידה ומשימה מסוימת ירדה מהלוח מסיבה כזו או אחרת, או משימה לקחה הרבה פחות זמן ממה שתכננו, פונים אליי ומושכים משימה אחרת מהבאקט של הספרינט הבא.

א-ב-ל, וזה אבל גדול, לקחת בחשבון שאנשים מעריכים שהם יכולים לעשות יותר משימות מאשר בפועל, ואנשים נוטים לקחת פחות באפר על עצמם.

זה לכאורה מכוסה במילה "בקלות" שהדגשתי בכוונה, אבל לא באמת...

זה מצריך זמן של הצוות להתרגל לשיטה הזו, קצת יותר משיטות אחרות.

לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

תוכל לספר בפירוט, מה כבר ניסית? כמה הצליח לך?

כל שיטה שמקובלת בתעשייה עתירת ידע.

היינו Micro-Management לא (וגם בוא, אין לי זמן או רצון לזה), פנקסנות של שעות לא (וזה גם לא בעיה שלי אלא של HR).

נתתי קצת פירוט של השיטה הנוכחית למעלה.

• אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במסגרת התהליך אני מראש יודע מה הדברים הכי חשובים שמיועדים לגירסה הקרובה ומה הסדר עדיפויות שלהם.

זה אומר שאני אוסף משימות מניהול מוצר (בעיקר פיצ'רים) ומשירות לקוחות (בעיקר באגים).

אני מניח שפרט לפיצ'רים / תיקונים אתה מקבל גם זמנים בהם כל פיצ'ר צריך לצאת.
איך אתה מוודא שהצוות שלך מגיע מוכן למועד שיחרור הגירסה? איך אתה יודע להרים דגלים מראש (גם לעצמך) שהספרינט (או גירסה כולה) לא מתקדם בקצב המתוכנן?

ניסיתי לעבוד בשיטה דומה, אבל זה התאים רק לפיתוחים לא קריטיים ו-nice-to-have שלא מעכבים אחרים. בדברים יותר קריטיים עדיין חייבים להיות עם יד על הדופק מיום הראשון של הספרינט וכל הזמן לבחון האם אין חריגות בזמנים.

• תוכן חדש...