Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קלה מי אשם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, דור-- כתב:

אבולוציונית המוח מתפתח שונה בין גברים לנשים

זו טענה מעניינת, יש לך הוכחות?

במה זה בא לידי ביטוי?

כי כל מה שיודעים היום זה שבבני אדם ההבדלים הממוצעים בין גברים ונשים הם קטנים, בכל הקשור לטמפרמנט, הם לא גדולים. הטווחים היחידים שהם באים לידי ביטוי, כמו בכל התפלגות נורמלית, זה בקצוות.

למשל, גברים יותר אגרסיבים מנשים בחצי סטיית תקן. זה אומר שאם תיקח גבר ואישה באופן רנדומלי מתוך האוכלוסיה ותגיד כל פעם שהגבר יותר אלים, תהיה צודק ב-6 מתוך 10 מקרים. יענו, זה לא מי יודע כמה הבדל. אבל אם תשווה את עקומות ההתפלגות הנורמלים בקצוות, אז 9 מכל 10 בני אדם שהם מאוד אלימים, הם גברים.

אבל נתוני הנהיגה הם כבר עניין לא של גנטיקה, אלא של נתונים מהשטח, והם מראים - נשים נהגות יותר בטוחות. עכשיו, אם יש מישהו שטוען שבטיחות בנהיגה זה משני, ויותר חשוב כל מיני דברים אחרים... אני ממש ממש רוצה לדעת מה יותר חשוב מלהגיע הביתה בשלום.

לפני 6 דקות, דור-- כתב:

שוב, בעיניי אין שום הבדל בין זכר לנקבה. ההבדלים נוצרו בגלל הסללה חברתית

זה בוודאות לא נכון. תיקח מדינות שבהן יש שיוויון הזדמנויות, למשל סקנדיביה, ותגלה שגם שם 75% מהמנהלים והמהנדסים הם גברים (פחות או יותר), ובמקצועות סיעוד והוראה, זה ההפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי מה שאתה מספר, היא אשמה.

יש לך מצלמת דרך?

ולא שווה להפעיל ביטוח.. תסגרו בינכם

מבלי להתעכב על אם זה הוא או היא :)

פשוט מעדיפה להתעלם מההערות כאן על המין של הנהגת

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

זו טענה מעניינת, יש לך הוכחות?

במה זה בא לידי ביטוי?

זה בוודאות לא נכון. תיקח מדינות שבהן יש שיוויון הזדמנויות, למשל סקנדיביה, ותגלה שגם שם 75% מהמנהלים והמהנדסים הם גברים (פחות או יותר), ובמקצועות סיעוד והוראה, זה ההפך.

חפש בגוגל, יש מאמרים מרתקים לפה ולשם. 

https://he.m.wikipedia.org/wiki/הבדלי_מין_במבנה_המוח

לגבי נורבגיה, 1. שוויון זכויות של 50 שנה עדיין לא מוחק אלפי שנים של העברה בין דורית.

2. לא מכיר את הנדון של 75%, בהנחה שזה כך, מדוע לדעתך זה קורה?

פורסם
לפני 11 שעות, דור-- כתב:

חפש בגוגל, יש מאמרים מרתקים לפה ולשם. 

https://he.m.wikipedia.org/wiki/הבדלי_מין_במבנה_המוח

אל תביא לי קישור לגוגל. העלת טענות, תבסס.

לפני 11 שעות, דור-- כתב:

לגבי נורבגיה, 1. שוויון זכויות של 50 שנה עדיין לא מוחק אלפי שנים של העברה בין דורית.

אז איך תסביר את זה שהפער שם גדול מהפער במדינות אחרות, עם פחות שיוויון הזדמנויות.

זה רק אומר שכשיש פערים ביולוגים, בהנתן היכולת לבחור, נשים בוחרות פחות ללכת למקצועות ״גבריים״ ולהפך.

אבל כל זה לא קשור לנהיגה. אף אחד עוד לא הביא פה שבב נתון שמראה שנשים נוהגות פחות טוב מגברים.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אל תביא לי קישור לגוגל. העלת טענות, תבסס.

שאלת, הפנתי אותך למקורות, תרצה תקרא, לא תרצה אל תקרא.

לפני כשעה, falou כתב:

אבל כל זה לא קשור לנהיגה. אף אחד עוד לא הביא פה שבב נתון שמראה שנשים נוהגות פחות טוב מגברים.

אני לא טענתי את זה. אין לי מושג. 
טענתי שיש הבדל התפתחותי מוחי.

פורסם
בתאריך 7.1.2022 בשעה 17:06, falou כתב:

לא. קודם אתה מומחה נהיגה, עכשיו אתה מסמיך את עצמך ואת ״אח שלך״ ל-כולם...

מה נסגר, אחי ?

1. תראה מה כתבת:

בתאריך 7.1.2022 בשעה 13:31, falou כתב:

אם נשים עושות פחות תאונות, הן נהגות טובות יותר.

כמו נהגי מוניות. כולם יכולים לבכות על זה שהם גרועים, אבל יחסית לנסועה הם נהגים מאוד בטוחים.

2. בשום שלב הנושא לא היה אני, ובטח שלא כתבתי שיש לי מומחיות בנהיגה

(לא שבהכרח זה לא ככה, רק שאין לזה שום קשר לנידון).

3. איפה דיברתי על אח שלי ? ?

מה זה לוגיקה ומה הקשר בין לוגיקה לחוקי תנועה.

כל מה שקשור לנושאים הומניים נשים לרוב טובות יותר,

כל מה שקשור לנושאים ראליים גברים לרוב טובים יותר.

תבדוק כמה מהנדסות ופזיקיאיות יש ביחס לגברים.

שלא לדבר על נהגות מקצועיות ......

אתה לא יוצא מי יודע מה אינטלקטואל במה שאתה כותב...

שוב הנושא הוא אני,

איזה כיף !

אבל אני לא יודע מאיפה המחשבה שנשים יותר נבהלות מגברים בכביש.

נעשה סקר.

התפרסם עכשיו סרטון של אוטובוס שחטף אבנים ליד גוש עציון,

תקשיב כמה נשים שם נכנסו להיסטריה, וכמה גברים.

האמת שאתה יכול לנחש לבד.........

בתאריך 7.1.2022 בשעה 13:40, race driver כתב:

בא נתחרה במסלול, רציני.

בשביל זה מספיק שתבוא אחותי הקטנה.

משמע שאחותך פחות טובה ממך,

פרימיטיבי, שוביניסט, גזען, מיזוגן, חשוך, מיושן 😁

בתאריך 7.1.2022 בשעה 19:03, דור-- כתב:

לא הבנת אותי.

ברם, אם הסבא מוכשר בגלל תכונות בסיס של התמצאות במרחב, רפלקסים טובים, קורדינציה טובה שאלו דברים שירש בגנים מהיותו זכר - התכונות יעברו הלאה לבנים ופחות לבנות.

עכשיו הבנתי,

אם הסבא מוכשר בגלל דברים שירש כתוצאה מהיותו זכר,

התכונות יעברו לבנים יותר מלבנות.

מעניין,

אבל מגובה מחקרית ?

פורסם
לפני 7 שעות, race driver כתב:

כל מה שקשור לנושאים הומניים נשים לרוב טובות יותר,

כל מה שקשור לנושאים ראליים גברים לרוב טובים יותר.

זה לא נכון.

תבדוק כמה מהנדסות ופזיקיאיות יש ביחס לגברים.

זה לא אומר את מה שאומרים המשפטים הקודמים שלך. מהנדסים ופיסקאיים הם הטופ של המומחים הריאלים. זה כמו מה שהסברתי (אולי לא הבנת?) לגבי אלימות. 9 מכל 10 אסירים הם גברים, אבל הגבר הממוצע רק מעט יותר אלים מהאישה הממוצעת. במקרה של כישורים ריאלים, מדובר בהתפזרות שונה של ההתפלגות הנורמלית. אצל גברים היא טיפה יותר מכונסת לממוצע, אצל נשים היא יותר מפוזרת. זה אומר שיש יותר גברים מצויינים במקצועות ריאליים, אבל יש גם יותר גברים שהם גרועים.

ואם נשים טובות יותר במקצועות הומניים, למה אין יותר סופרות ומרצות במקצועות הומניים מגברים?

למה ברפואה החלוקה היא בערך חצי-חצי בין נשים לגברים. רפואה זה מקצוע הומני או ריאלי?

בכל מקרה, אתה לא קובע ממוצע לפי הקצוות.

אבל אתה בטח מבין בזה, אתה גבר, יש לך מוח ריאלי...

נעשה סקר.

התפרסם עכשיו סרטון של אוטובוס שחטף אבנים ליד גוש עציון,

תקשיב כמה נשים שם נכנסו להיסטריה, וכמה גברים.

מה זה "היסטריה"?

אתה אפילו לא מסוגל להכיל את הילדים של עצמך, לפי מה שאתה אומר, אז מי היסטרי?

משמע שאחותך פחות טובה ממך,

פרימיטיבי, שוביניסט, גזען, מיזוגן, חשוך, מיושן 😁

הרבה הרבה יותר טובה. מספיקה אחותי הקטנה לא במקומי, אלא במקום אמא שלי, אבל זה כי אמא שלי קצת יותר איטית אחרי שעברה את גיל 80.

• מצחיק 1

פורסם

להרגשתי, מיצינו.

אני גם מסכים שלא בהכרח הקצוות מוכיחות על הממוצע הכללי,

רק שדעתי שבמקרה הזה עובדתית זה קשור מאוד.

אבל הבטחתי להפסיק לחפור......

אהבתי גם שלא התאפקת מלהעלות את ההיסטריה האישית שלי,

שנוגעת כנראה לעצם הדיון.....

בכל מקרה,

כיון שמתחילה טענתי שלא חסרות נהגות מצויינות,

נסיים בזה שאמא שלך בגיל 80 נהגת אולימפית.

ניפגש בהתכתשות הבאה😉

פורסם
בתאריך 7.1.2022 בשעה 13:04, falou כתב:

שונים באיזה אופן ואיך זה בא לידי ביטוי?

אבולציונית, נשים חיו בסביבה בטוחה יחסית לעומת הגברים שהיו באיום קיומי באופן שוטף.

כשהגבר יצא לצוד, האישה הייתה במערה או ליקטה. 

לכן הגבר אבולציונית יכול להתמודד עם דברים שזזים מהר אבל פחות במוטוריקה העדינה. לעומת זאת האישה תהיה עם יכולות מוטוריות עדינות מעולות לעומת זאת פחות במוטוריקה גסה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הבדלים במוח בין נשים לגברים: אין טענה שאני אוהב מזו. יאללה, נתחיל:

1. נתחיל מזה שנעשו המון מחקרים בנושא. התוצאות - לכאן ולכאן. אין היום קונצנזוס בעולם המדע, לגבי האם בכלל יש הבדלים מהותיים במבנה המוח של גברים ושל נשים. 

2. נמשיך: יש מחקר מאוד יפה שמראה שנהגי מונית בלונדון, שצריכים לשנן את העיר במשך שנים, מציגים היפוקמפוס (חלק במוח שאחראי בין היתר גם על למידה והתמצאות מרחבית) מוגדל יחסית ללא-נהגי-מונית, ואם אני זוכר נכון - גם יחסית לעצמם לפני שהתחילו ללמוד. מה אנחנו לומדים מזה? שהמוח פלסטי וגמיש וכל הבדל מולד גם ככה יכול להיות מצומצם עם מספיק נחישות.

3. מוח של אישה, על פי רוב, יהיה קטן ממוח של גבר ולו כי אין קטנות יותר. מה המשמעות של נפח קטן יותר? פחות מרחק לאותות לעבור בין הנוירונים! אז אם כבר היה הבדל מוחי בין גברים לנשים בכביש, כנראה שלנשים היה זמן תגובה קצר יותר. אני לא חושב שיש מחקר שהצליח להראות את הטענה האחרונה, וגם אם יש - כנראה שכבר מיליון מחקרים הראו את ההפך.
במאמר מוסגר, מוח קטן - באופן מפתיע אולי - לא ממש מעיד על משהו. גם ציפורים מוכיחות את זה יפה מאוד עם מוחן הקטן וחכמתן הגדולה.

4. ההבדלים ביכולות של נשים להיות מהנדסות\פיזיקאיות\מתמטיקאיות\כלות פרס נובל, לעומת גברים (כפי שהועלה באחת התגובות מעלה). אגלה לכם משהו - כל ההבדל בין גברים לנשים בכל מקצוע (גם לכיוון ההפוך), הוא לחלוטין הסללות חברתיות ותו לא. כן כן, אני לא רוצה להיות מורה ביסודי רק כי חונכתי שזה מקצוע נשי ואני צריך להיות כזה זכר-אלפא-מאצ'ו. כמה שנקבל את זה יותר מהר כחברה, כך ייטב לכולם. בנוסף, לנשים יש תקרות זכוכית הרבה יותר קשוחות בכל המקצועות הללו מסיבות שכלל לא רלוונטיות ליכולותיהן. למשל, התחומים הללו נשלטים על-ידי גברים שלפעמים מייצרים סביבה רעילה לנשים או סתם מרגישים מאויימים על-ידן ועל כן דוחים אותן מהקליקה. הרבה נשים, גם בתחומי הרפואה, מדווחות על תחושות כאלו. כל זה כמובן נובע מזה שתפישת הגברים היא שלא יכולה להיות מהנדסת מעולה כי זה גברי, ואם היא בכל זאת מוצלחת - זה כי היא מציגה תכונות גבריות (אגרסיביות למשל). על זה נוסיף את הציפייה החברתית מאישה להביא ילדים בגיל מוקדם, לקחת חופשת לידה ולהיות המטפלת העיקרית בהם, ונבין למה לאישה הרבה יותר קשה להתקדם בתוך מקצוע תובעני. אין פה שום קשר ליכולות, אלא לציפיות חברתיות.

5. זכור לי מחקר יפה שמראה שבנות שהוצאו מבתי ספר מעורבים לבתי ספר של בנות בלבד - ציוניהן במתמטיקה השתפרו. כשהן הושוו לבנים מבתי הספר הקודמים שלהן - הן קיבלו ציונים יותר טובים. אצל הבנים, מהצד השני, ההפרדה לבתי ספר לבנים בלבד הורידה את היכולות המתמטיות. כלומר, חלק ניכר מההבדל בין בנות לבנים נגזר מהסביבה גרידא. למען ההגינות אגיד שזה נכתב מזכרון, ואני עדיין מחפש את המאמר המקורי בנושא.
חמור מכך - יש מחקר אחר (לדעתי מטא-אנליזה) שמראה שגודל הפער בין בנים לבנות בבתי הספר, מושפע בעיקר מהעושר (כסף) של האוכלוסיה ומהמגוון הגזעי בה. כלומר, לא רק שההבדלים הם מהסללות חברתיות, אלא שהם מושפעים מהפרמטר שהכי פוגע בשכבות החלשות ממילא - הכנסה. 

6. עכשיו, ניקח את כל המידע הזה, שסותר את כל מה שטופטף לנו בעבר לגבי זה שנשים יותר טובות ככה ופחות טובות ככה, ונשליך אותו על עולם האוטומוביל. כנראה שההבדלים היחידים בין גברים לנשים על הכביש, הם כתוצאה מהבניות חברתיות. גם אם נשים היו נהגות פחות טובות (ואין לי ספק שזה לא נכון, ולו רק ממעט הניסיון של על הכביש ובכסא הנוסע ליד נהגות או נהגים) - זה הרבה יותר כי כל חייהן אמרו להן שנשים נוהגות פחות טוב. ברוב המקרים, כשאומרים למישהו שהוא יהיה גרוע במשהו כל הזמן, הוא באמת נהיה גרוע בזה בלי קשר ליכולות שלו באמת.

7. וכמובן לפני שמישהו ייטען שטענתי משהו שאני לא טוען: אני לא אומר שאין הבדלים פיזיולוגיים בין גברים לנשים. אני רק טוען שהם לא רלוונטיים ליכולות מנטליות. אני גם לא טוען שנשים עליונות על גברים במשהו (או להפך, לא משנה) - אלא רק שהרוב המוחלט של ההבדל בין גברים לנשים (כמו גם בין ערבים ליהודים, בין שחורים ללבנים ובין אסיתיים לאירופאיים) נגזר מהבניות והסללות חברתיות והזדמנויות שניתנו או שלא ניתנו. גם אם היה איזשהו הבדל, חינוך ולימוד הם כלים כל כך הרבה יותר חזקים מגנטיקה - שהם מתירים שינוי של כל פרמטר שיכול היה להבדיל בין כל שתי אוכלוסיות. המקרה היחיד שחריג לזה, הוא בספורט מקצועי בטופ של הטופ, איפה שהחוזק של גברים (אין מה לעשות, יותר קל לנו לבנות שריר) בא לידי ביטוי. במוח וביכולות אינטלקטואליות - לפחות לפי הידוע לנו היום - אין ממש הבדל. נא לשים לב, אני לא טוען שאין הבדלים בין אנשים בתוך הקבוצות (מן הסתם יש כאלה שהם יותר טובים במתמטיקה ויש כאלה שטובים יותר בספורט), אלא שאין הבדלים בין הקבוצות באופן גורף.

אז אחרי שכל זה נאמר, מה הייתם מעדיפים, להגיד לבת שלכן שכל הנשים נהגות גרועות, או שהיא היחידה שיכולה להחליט מה היא תהיה? כי בשורה התחתונה - זה ייגזר מהחינוך שלכם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, daniel.asu כתב:

הבדלים במוח בין נשים לגברים: אין טענה שאני אוהב מזו. יאללה, נתחיל:

1. נתחיל מזה שנעשו המון מחקרים בנושא. התוצאות - לכאן ולכאן. אין היום קונצנזוס בעולם המדע, לגבי האם בכלל יש הבדלים מהותיים במבנה המוח של גברים ושל נשים. 

2. נמשיך: יש מחקר מאוד יפה שמראה שנהגי מונית בלונדון, שצריכים לשנן את העיר במשך שנים, מציגים היפוקמפוס (חלק במוח שאחראי בין היתר גם על למידה והתמצאות מרחבית) מוגדל יחסית ללא-נהגי-מונית, ואם אני זוכר נכון - גם יחסית לעצמם לפני שהתחילו ללמוד. מה אנחנו לומדים מזה? שהמוח פלסטי וגמיש וכל הבדל מולד גם ככה יכול להיות מצומצם עם מספיק נחישות.

3. מוח של אישה, על פי רוב, יהיה קטן ממוח של גבר ולו כי אין קטנות יותר. מה המשמעות של נפח קטן יותר? פחות מרחק לאותות לעבור בין הנוירונים! אז אם כבר היה הבדל מוחי בין גברים לנשים בכביש, כנראה שלנשים היה זמן תגובה קצר יותר. אני לא חושב שיש מחקר שהצליח להראות את הטענה האחרונה, וגם אם יש - כנראה שכבר מיליון מחקרים הראו את ההפך.
במאמר מוסגר, מוח קטן - באופן מפתיע אולי - לא ממש מעיד על משהו. גם ציפורים מוכיחות את זה יפה מאוד עם מוחן הקטן וחכמתן הגדולה.

4. ההבדלים ביכולות של נשים להיות מהנדסות\פיזיקאיות\מתמטיקאיות\כלות פרס נובל, לעומת גברים (כפי שהועלה באחת התגובות מעלה). אגלה לכם משהו - כל ההבדל בין גברים לנשים בכל מקצוע (גם לכיוון ההפוך), הוא לחלוטין הסללות חברתיות ותו לא. כן כן, אני לא רוצה להיות מורה ביסודי רק כי חונכתי שזה מקצוע נשי ואני צריך להיות כזה זכר-אלפא-מאצ'ו. כמה שנקבל את זה יותר מהר כחברה, כך ייטב לכולם. בנוסף, לנשים יש תקרות זכוכית הרבה יותר קשוחות בכל המקצועות הללו מסיבות שכלל לא רלוונטיות ליכולותיהן. למשל, התחומים הללו נשלטים על-ידי גברים שלפעמים מייצרים סביבה רעילה לנשים או סתם מרגישים מאויימים על-ידן ועל כן דוחים אותן מהקליקה. הרבה נשים, גם בתחומי הרפואה, מדווחות על תחושות כאלו. כל זה כמובן נובע מזה שתפישת הגברים היא שלא יכולה להיות מהנדסת מעולה כי זה גברי, ואם היא בכל זאת מוצלחת - זה כי היא מציגה תכונות גבריות (אגרסיביות למשל). על זה נוסיף את הציפייה החברתית מאישה להביא ילדים בגיל מוקדם, לקחת חופשת לידה ולהיות המטפלת העיקרית בהם, ונבין למה לאישה הרבה יותר קשה להתקדם בתוך מקצוע תובעני. אין פה שום קשר ליכולות, אלא לציפיות חברתיות.

5. זכור לי מחקר יפה שמראה שבנות שהוצאו מבתי ספר מעורבים לבתי ספר של בנות בלבד - ציוניהן במתמטיקה השתפרו. כשהן הושוו לבנים מבתי הספר הקודמים שלהן - הן קיבלו ציונים יותר טובים. אצל הבנים, מהצד השני, ההפרדה לבתי ספר לבנים בלבד הורידה את היכולות המתמטיות. כלומר, חלק ניכר מההבדל בין בנות לבנים נגזר מהסביבה גרידא. למען ההגינות אגיד שזה נכתב מזכרון, ואני עדיין מחפש את המאמר המקורי בנושא.
חמור מכך - יש מחקר אחר (לדעתי מטא-אנליזה) שמראה שגודל הפער בין בנים לבנות בבתי הספר, מושפע בעיקר מהעושר (כסף) של האוכלוסיה ומהמגוון הגזעי בה. כלומר, לא רק שההבדלים הם מהסללות חברתיות, אלא שהם מושפעים מהפרמטר שהכי פוגע בשכבות החלשות ממילא - הכנסה. 

6. עכשיו, ניקח את כל המידע הזה, שסותר את כל מה שטופטף לנו בעבר לגבי זה שנשים יותר טובות ככה ופחות טובות ככה, ונשליך אותו על עולם האוטומוביל. כנראה שההבדלים היחידים בין גברים לנשים על הכביש, הם כתוצאה מהבניות חברתיות. גם אם נשים היו נהגות פחות טובות (ואין לי ספק שזה לא נכון, ולו רק ממעט הניסיון של על הכביש ובכסא הנוסע ליד נהגות או נהגים) - זה הרבה יותר כי כל חייהן אמרו להן שנשים נוהגות פחות טוב. ברוב המקרים, כשאומרים למישהו שהוא יהיה גרוע במשהו כל הזמן, הוא באמת נהיה גרוע בזה בלי קשר ליכולות שלו באמת.

7. וכמובן לפני שמישהו ייטען שטענתי משהו שאני לא טוען: אני לא אומר שאין הבדלים פיזיולוגיים בין גברים לנשים. אני רק טוען שהם לא רלוונטיים ליכולות מנטליות. אני גם לא טוען שנשים עליונות על גברים במשהו (או להפך, לא משנה) - אלא רק שהרוב המוחלט של ההבדל בין גברים לנשים (כמו גם בין ערבים ליהודים, בין שחורים ללבנים ובין אסיתיים לאירופאיים) נגזר מהבניות והסללות חברתיות והזדמנויות שניתנו או שלא ניתנו. גם אם היה איזשהו הבדל, חינוך ולימוד הם כלים כל כך הרבה יותר חזקים מגנטיקה - שהם מתירים שינוי של כל פרמטר שיכול היה להבדיל בין כל שתי אוכלוסיות. המקרה היחיד שחריג לזה, הוא בספורט מקצועי בטופ של הטופ, איפה שהחוזק של גברים (אין מה לעשות, יותר קל לנו לבנות שריר) בא לידי ביטוי. במוח וביכולות אינטלקטואליות - לפחות לפי הידוע לנו היום - אין ממש הבדל. נא לשים לב, אני לא טוען שאין הבדלים בין אנשים בתוך הקבוצות (מן הסתם יש כאלה שהם יותר טובים במתמטיקה ויש כאלה שטובים יותר בספורט), אלא שאין הבדלים בין הקבוצות באופן גורף.

אז אחרי שכל זה נאמר, מה הייתם מעדיפים, להגיד לבת שלכן שכל הנשים נהגות גרועות, או שהיא היחידה שיכולה להחליט מה היא תהיה? כי בשורה התחתונה - זה ייגזר מהחינוך שלכם.

i rest my case

פורסם
לפני 5 שעות, race driver כתב:

להרגשתי, מיצינו.

אתה זכאי לרגשותיך, אבל זה קצת, נו... נשי. לפעול לפי הרגש...

לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

אבולציונית, נשים חיו בסביבה בטוחה יחסית

אבולוציונית נשים מתו בלידה על ימין ועל שמאל והיו תלויות בגברים להגנה, כי צאצאי אנוש הם חסרי ישע במשך שנים.

לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

לכן הגבר אבולציונית יכול להתמודד עם דברים שזזים מהר אבל פחות במוטוריקה העדינה. לעומת זאת האישה תהיה עם יכולות מוטוריות עדינות מעולות לעומת זאת פחות במוטוריקה גסה.

זו תיאוריה מאוד עמוקה, אבל איך תסביר את זה שיש כ״כ הרבה גברים מנתחים? ציירים? פסלים?

• תוכן חדש...