Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום)

פוסט ראשון לאחר כ 10 שנים של חוסר פעילות :)

אני אמור לבחור רכב חברה, שלושת האפשרות שסיננתי הם :

1.סקודה אוקטביה 1.5

2. סקודה קארוק

3. סיאט אטקה

רוב השיקולים הם נוחות, זריזות, התנהגות כביש והנאה מהנהיגה  , אין משמעות לתא המטען וכו

לא נוהג על רכבים גבוהים בד"כ אך עדיין שני הקרוסים קורצים לי.

להבנתי אטקה קשוחה יותר על הכביש, הפליסטקה שלה פשוטה יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם .

פורסם

אתה בטוח שיש את הרכבים בארץ?

להבנתי לגבי האטקה לפחות - אין בארץ ואין צפי הגעה בשלב זה.

הקארוק גם לא בארץ וזמן המתנה ארוך מאוד. 

פורסם

@asix מה שכתבת לא בהכרח רלוונטי לציי רכב שפתחו הזמנות חודשים מראש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה צודק אבל זה לא היה רשום בהודעה הראשונה.

בכל מקרה אם אין אטקה בארץ אין מה לבנות עליה כי הפס יצור שלה מושבת עקב הקורונה והחוסר בשבבים ( ככה נאמר לי מנציג של היבואן). 

פורסם

האטקה לא ממש קשיח, אבל כן מרוסן יותר מהקארוק שרך מדי בעיני, כך שהוא מציע פשרה דיי טובה בין נוחות להתנהגות ונשמע שזה יותר מתאים לך. הפלסטיקה בסדר, אני לא רואה הבדל משמעותי בין אטקה בסיסית לקארוק בסיסי. לאטקה הבסיסי יש פנסי לד שאין בקארוק בדגם הכניסה, כדאי רק לבדוק שיש שהשיקוף של אפל קאר פליי ואנדרואיד אוטו פתוח.

לאוקטביה תא נוסעים מתקדם יותר, אבל בניגוד לאטקה וקארוק שדיי חפים מפאולים, בתחום הנדסת האנוש היא פחות מבריקה עם תפעול מזגן דרך המסך וארגון תפריטים פחות מוצלח.

אני הייתי מתלבט בין אוקטביה לאטקה.

פורסם

יתרון לקראוק הוא התראת שטח "מת" במראות הצד בגרסת הכניסה שאין באטקה ובאוקטביה.

האוקטביה הכי מאובזרת בדגם הבסיס עם KEYLESS מלא (הנעה בלבד בשאר) ומסך מולטימדיה גדול יותר 10 אינץ' ותא הנוסעים הרבה יותר מודרני. יתרון נוסף לאוקטביה הוא היחידה המיקו היברידית אשר "מחפה" על הרעידות של גיר ה- DSG במהירויות זחילה.

פורסם

אוקטביה 1.5 דווקא הגיעה עם ניטור שטחים מתים, וגם עם המסך הגדול יותר ועם תאורת אווירה כבר מרמת גימור אמבישן. אבל בגלל משבר השבבים סקודה קיצצה את המערכת לניטור שטחים מתים מרוב הדגמים אז סיכוי לא רע שהיא לא קיימת לא באוקטביה ולא בקארוק.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, mottis כתב:

יתרון לקראוק הוא התראת שטח "מת" במראות הצד בגרסת הכניסה שאין באטקה ובאוקטביה.

נוסף לאחרונה במתיחת פנים כלשהי? אצלי בקארוק Ambition 2020 לא היה (למרות שכל מערכת בטיחות אחרת כמעט כן הייתה).

לגבי נושא השרשור-בגדול בכלל הרכבים מדובר באותו שילוב מנוע-גיר מעולים מבחינת חווית נסיעה.

תחשוב אם אתה מעדיף ג'יפון או משפחתית-אם משפחתית אז אוקטביה.

אם ג'יפון אז הקארוק מכויל יותר לנוחות (כאשר להבנתי לא מניסיון אישי האטקה ליותר ספורטיביות), אבל בעל תא נוסעים פשוט ואפרורי למידי לדעתי (חומרים איכותיים אבל).

עוד משהו ששווה לקחת בחשבון זה שהאטקה בגרסת הכניסה זולה בכ-10K ש"ח אם אני זוכר נכון, מה שמתבטא בצורה מסוימת בשווי השימוש, אם כי לא מאוד משמעותי-תבדוק כנגד מדרגת המס שלך בכמה ההפרשה יתבטא בנטו.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Mike808 כתב:

בגלל משבר השבבים סקודה קיצצה את המערכת לניטור שטחים מתים

את כל מערכות העאלק בטיחות שהן בבל"ת מוחלט משאירים (צפצפה, סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית) אבל את המערכת הזו שהיא by far מערכת בטיחות נטו שממש מפצה בדיוק איפה שהנהג באמת חסר יכולת, (גם אם קוראים לו לואיס המילטון) - מורידים. 

איזו טיפשות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

את כל מערכות העאלק בטיחות שהן בבל"ת מוחלט משאירים (צפצפה, סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית) אבל את המערכת הזו שהיא by far מערכת בטיחות נטו שממש מפצה בדיוק איפה שהנהג באמת חסר יכולת, (גם אם קוראים לו לואיס המילטון) - מורידים. 

איזו טיפשות.

את הטיפשות יש לחלק לשניים:

1. המצב שבו אין שבבים זמינים ומערכת שכתובה בקטלוג לא תגיע. משהו שהוא לא בשליטת היבואן. למעשה יש מקרים שיגידו לך שיש מצב שתקבל ויש מצב שלא, ואז צפה להפתעה

2. הטיפשות האמיתית - מדובר במערכת שלא מוצעת איפה ששאר הדברים מוצעים כסטנדרט. זה ברוב הרכבים. אני בזמן חיפוש רכב חדש קבעתי שאני לא מוותר על המערכת הזאת, לצערי מה שזה אמר בטווח הקצר זה צמצום האפשרויות עד לכדי כמה בודדות. עצוב אך נכון

• אהבתי 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...