Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעת רכב היברידי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכב היברידי שהנהגת שכחה לכבות בו את האורות והמצבר התרוקן לגמרי - האם ניתן להתניע עם כבלים? האם צריך שרות חילוץ? האם זה תלוי ביצרן הרכב?

תודה לעונים.

ערן

פורסם

איך יענו לך בלי לציין את דגם הרכב?

בחלק מהרכבים יש כפתור שמיועד למצבים כאלה שנותן בוסט כשמצבר ה 12 וולט מתרוקן.

בכל מקרה מומלץ לפתוח ספר רכב ולעיין בו ובסעיף הרלונטי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לי יש נסיון עם טויוטה פריוס דור 3 עד 2016.

שם נתן להניע עם כבלים.

יש לכך חיבור מיוחד בתיבת הנתיכים בתא המנוע, אך נתן לחבר את המצבר עזר במקביל למצבר 12 שנמצא בתא המטען.

חשוב לציין שבמקרה של פריוס לא נדרש להעזר בהכרח במצבר גדול מאחר שאין צורך בהפעלת סטרטר כמו ברכב בנזין רגיל. נתן להעזר גם ב JUMP START  קופמקטי.

בהצלחה

פורסם

כעקרון בוסטר התנעה אמצעי נחשב נחות יותר לעומת חיבור כבלים ממכונית ליד עם מנוע פועל ואלטרנטור תקין.

באיזה סוג רכב מדובר?

חשוב לי להבהיר שלפחות בפריוס הרכב לא בהכרח מניע את המנוע בעירה פנימית אלא מפעיל את מערכות 12V ברכב,

כלומר מעיר את הרכב לחיים, מפעיל את כל מערכות העזר, מאפשר כניסה ויציאה באמצעות השלט.

במקרה כזה הסוללה ההיברידית תתחיל לטעון את הסוללה 12V ואם נדרש הרכב יפעיל את המנוע בנזין לצורך טעינת הסוללה ההיברדית.

פורסם
לפני 42 דקות, Joewx כתב:

כעקרון בוסטר התנעה אמצעי נחשב נחות יותר לעומת חיבור כבלים ממכונית ליד עם מנוע פועל ואלטרנטור תקין.

רכב שתורם מצבר - מנועו צריך להיות כבוי.

• רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה תורם רק מצבר.

לא גם את האלקטרוניקה של הרכב (מחשש לתקלות חשמל ברכב התורם).

הן אם היה לך רק מצבר תקין נוסף בלבד, ע"מ להניע רכב - זה לא היה מספיק ?

• רעיון טוב! 2

alfa 156 2.5.

פורסם

אין חשש שהמצבר התורם יתרוקן ואז לא יהיה אפשר להניע אף אחד מהרכבים?

יצא לי כמה פעמים לתרום מצבר והרכב שלי תמיד היה מונע, אף פעם לא היו לי בעיות חשמל (ואני על צרפתיות מתחילת שנות ה2000!)

איך זה עושה בעיות? מעביר יותר מידי מתח לאנשהו?

פורסם (נערך)
בתאריך 18.12.2021 בשעה 19:13, Joewx כתב:

ממש לא נכון. 

מה שקובע זה עובי הכבלים שמשתמשים בהם.

כבר נתקלתי ברכבים תקועים עם מחלצים שקנו כבלים בשקל וחצי מחנות שקר כלשהי שלא מצליחים להניע את הרכב.

הבוסטר הקטן שלי, NOCO GB40, הניע את הרכב ללא קושי.

היום יש בוסטרים שמסוגלים להניע משאיות, ראה ערך NOCO GB150

אגב,

אני מעדיף לחבר בוסטר מאשר את מצבר הרכב שלי מחשש של צריכת זרם רגעית שתפיל את מתח הרכב שלי ולך תדע מה זה יעשה לרכיבים האלקטרונים.

ערך נוסף שיש לבוסטר, אתה לא צריך לעמוד בצורה מסוכנת בכביש עם הרכב כדי לחבר כבלים.

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
בתאריך 18.12.2021 בשעה 01:10, eran40 כתב:

האם זה תלוי ביצרן הרכב?

תלוי מאוד ביצרן הרכב. לדוגמא, לזכרוני בדגמים מסויימים של קיה יש כפתור פשוט בדשבורד שנותן בוסט למצבר 12V מסוללת המתח הגבוה.

לכן חשוב מאוד לקרוא את הספר לנהג שמספק יצרן\יבואן הרכב.. הספר שמרבית הנהגים לא טרחו לפתוח מימיהם.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 53 דקות, Igalz כתב:

תלוי מאוד ביצרן הרכב. לדוגמא, לזכרוני בדגמים מסויימים של קיה יש כפתור פשוט בדשבורד שנותן בוסט למצבר 12V מסוללת המתח הגבוה.

אכן בקיה נירו יש:

12v Battery Reset | Kia Owners Club Forum

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, Sparrow420 כתב:

אין חשש שהמצבר התורם יתרוקן ואז לא יהיה אפשר להניע אף אחד מהרכבים?

יצא לי כמה פעמים לתרום מצבר והרכב שלי תמיד היה מונע, אף פעם לא היו לי בעיות חשמל (ואני על צרפתיות מתחילת שנות ה2000!)

איך זה עושה בעיות? מעביר יותר מידי מתח לאנשהו?

לחלק הראשון של שאלתך - לא תנסה להניע משאית במצבר של אופנוע, נכון ?

אבל אם המצבר התורם תקין + שני הרכבים ב"אותו סדר גודל" - מספר נסיונות הנעה נוספים לא יקצרו את חייו של המצבר התורם באופן משמעותי.

לגבי חלק שני - ככל שהרכבים משוכללים יותר, פוטנציאל התקלות שלהם (ובכללן תקלות חשמל) גדל. יש כל מיני רכיבים רגישים שלא כדאי להפריע להם עם מפל מתח (כאשר הרכב התורם מונע - הם ניזונים ממתח הסוללה ויספגו גם הם את מפל המתח).

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני כשעה, חולגי כתב:

לחלק הראשון של שאלתך - לא תנסה להניע משאית במצבר של אופנוע, נכון ?

ודאי שלא

תודה על ההסבר

כנראה לא נתקלתי בבעיות בגלל שהרכבים שלי יחסית ישנים

• תוכן חדש...