Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

קיבלתי רשימת רכבים שהמעסיק יכול לתת לי.

חשוב לציין שעל דגמים היברידיים אני מקבל 1400 שקל דלק לחודש ועל דגמים לא היברידיים 1000, והבנתי שיש גם הטבת מס בשווי 500 שקל על היברידי, לכן הסרתי מהרשימה את שאר הרכבים שהם בנזין או דיזל, (שכוללים כמעט את כל הדגמים)

הדגמים המובילים זה:

יונדאי איוניק היברידי דגם פרימיום או חשמלי דגם PRESTIGE

טויוטה קורולה דגם היברידי רמת גימור SUN או היבריד סטיישן דגם SPACE

קיה נירו היבריד פלאג אין LX PLUS

סוזוקי קרוסאובר היברידי דגם GLX AT

אשמח לתשובות, חשוב לציין שזה ישמש כרכב שני אבל בכל זאת יש לי תאומים בני 3 במושב האחורי אז צריך גם לקחת את זה בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי yair24
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Just now, yuvalganim כתב:

אמרת תאומים אמרת סטיישן

לא בהכרח, מגיע לי גם אאוטלנדר החדשה עוד חודש.

הרכב מהעבודה הוא לאשתי והיא תיסע עד נתניה מהקריות פעמיים בשבוע ועוד פעמיים לחיפה.

חשוב לי שיהיה לה נוח ואטרקטיבי כמה שיותר.

מבחינת סטיישן האאוטלנדר תעשה את העבודה.

פורסם

לפני שאתה לוקח את ה OUTLANDER תעשו סיבוב ותראו אם אתם מתרגלים למראות בתקינה האמריקאית.

יש רכבים שלא רק שזה לא נוח זה גם מסוכן ( ניסאן סנטרה, יונדאי אלנטרה החדשה, סובארו XV ופורסטר בדגמים האמריקאים) ולכן אני ממליץ לנסוע עם הרכב לפני.

דווקא בדגמים האמריקאיים הגדולים פחות מרגישים את זה ( ייתכן בגלל גודל המראות). בדגמים הקטנים כמו שציינתי זה פשוט קשה לנהוג ככה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, asix כתב:

לפני שאתה לוקח את ה OUTLANDER תעשו סיבוב ותראו אם אתם מתרגלים למראות בתקינה האמריקאית.

יש רכבים שלא רק שזה לא נוח זה גם מסוכן ( ניסאן סנטרה, יונדאי אלנטרה החדשה, סובארו XV ופורסטר בדגמים האמריקאים) ולכן אני ממליץ לנסוע עם הרכב לפני.

דווקא בדגמים האמריקאיים הגדולים פחות מרגישים את זה ( ייתכן בגלל גודל המראות). בדגמים הקטנים כמו שציינתי זה פשוט קשה לנהוג ככה.

עשיתי נסיעת מבחן והרכב הרגיש לי מדהים.

אבל הדיון לא על המיצובישי :)

פורסם

על סוזוקי קרוסאובר אפשר לוותר. מדובר בדגם מיושן שמחסיר מערכות בטיחות וביחס לדגמים האחרים הוא גם רועש ולא נוח.

נירו פלאג אין מעניק נון להיום הנחה גדולה יותר בשווי השימוש, כדאי לבדוק אם זה עומד להשתנות בתחילת השנה הבאה, אם לא הוא כנראה יהיה הכי משתלם.

בין קורולה לאיוניק היונדאי עדיפה בעיני בזכות יחידת הנעה נעימה יותר שמספקת ביצועים עדיפים עם פחות רעש. גם מערכת המולטימדיה באיוניק עדיפה והיא שימושית יותר מקורולה סדאן בגלל דלת חמישית. לזכות הקורולה נוחות נסיעה עדיפה.

אם הרכב הראשי שלכם יהיה אאוטלנדר אז לא חובה לקחת את הקורולה סטיישן שנראית קצת מבאס בגרסת הליסינג ללא חישוקים קלים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, Mike808 כתב:

על סוזוקי קרוסאובר אפשר לוותר. מדובר בדגם מיושן שמחסיר מערכות בטיחות וביחס לדגמים האחרים הוא גם רועש ולא נוח.

נירו פלאג אין מעניק נון להיום הנחה גדולה יותר בשווי השימוש, כדאי לבדוק אם זה עומד להשתנות בתחילת השנה הבאה, אם לא הוא כנראה יהיה הכי משתלם.

בין קורולה לאיוניק היונדאי עדיפה בעיני בזכות יחידת הנעה נעימה יותר שמספקת ביצועים עדיפים עם פחות רעש. גם מערכת המולטימדיה באיוניק עדיפה והיא שימושית יותר מקורולה סדאן בגלל דלת חמישית. לזכות הקורולה נוחות נסיעה עדיפה.

אם הרכב הראשי שלכם יהיה אאוטלנדר אז לא חובה לקחת את הקורולה סטיישן שנראית קצת מבאס בגרסת הליסינג ללא חישוקים קלים.

אני נוטה יותר לכיוון היונדאי, למרות שהקיה היא קרוס אובר.

מה עדיף?

פורסם (נערך)

מצטרף לכל מה שכתב קודמי @Mike808.

סוזוקי קרוסאובר "היברידי". איזה קשקוש.

באיוניק יש פתחי מזגן מאחור, בנירו אני חושב שאין.

תוסיף לזה את הטרחה של חיבור לחשמל של הפלאג אין, וזה לבד מכריע מבחינתי את הכף.

כמובן שלזכות הנירו יש יותר מרווח ושווי שימוש נמוך יותר. אני לא רואה בגובה שלו שום יתרון ומעדיף מבחינה זו את האיוניק, אבל האופנה...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
Just now, yair24 כתב:

אני נוטה יותר לכיוון היונדאי, למרות שהקיה היא קרוס אובר.

מה עדיף?

עניין של העדפה. אני יכול להבין למה רוב האנשים מעדיפים לשבת גבוה ומוצאים את רכבי הפנאי נוחים יותר. אני אישית מעדיף לשבת נמוך ונוח לי יותר באיוניק.

אם אתם בעניין של האיוניק אז כדאי לבחור ולהזמין מהר משום שהמלאי יסתייים בקרוב. אני לא חושב שמדובר בטעות או בבחירה לא מוצלחת.

ליונדאי יש משפחתית היברידית חדשה, יונדאי אלנטרה, שנראית מרשים אבל מאובזרת פחות טוב מהאיוניק בדברים קטנים אבל חשובים כמו פתחי מיזוג לאחור, תא הנוסעים שלה פחות איכותי והיא רועשת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, Mike808 כתב:

עניין של העדפה. אני יכול להבין למה רוב האנשים מעדיפים לשבת גבוה ומוצאים את רכבי הפנאי נוחים יותר. אני אישית מעדיף לשבת נמוך ונוח לי יותר באיוניק.

אם אתם בעניין של האיוניק אז כדאי לבחור ולהזמין מהר משום שהמלאי יסתייים בקרוב. אני לא חושב שמדובר בטעות או בבחירה לא מוצלחת.

ליונדאי יש משפחתית היברידית חדשה, יונדאי אלנטרה, שנראית מרשים אבל מאובזרת פחות טוב מהאיוניק בדברים קטנים אבל חשובים כמו פתחי מיזוג לאחור, תא הנוסעים שלה פחות איכותי והיא רועשת.

אני מבין שכרגע יש הטבת מס על פלאג אין 1000 שח בחודש לעומת 500 בהיברידי, מה נסגר עם זה?

פלאג אין אומר שאני צריך להתקין שקע טעינה בבית, איך זה עובד?

פורסם

אני לא ממש מעודכן לגבי זה, כדאי לבדוק האם זה נמשך בשנה הבאה או עומד בפני ביטול.

לרוב מקבלי הרכב הצמוד אין עמדת טעינה בבית ולמעשה רובים משתמשים בנירו PHEV כרכב היברידי רגיל מבלי להטעין אותו.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Mike808 כתב:

אני לא ממש מעודכן לגבי זה, כדאי לבדוק האם זה נמשך בשנה הבאה או עומד בפני ביטול.

לרוב מקבלי הרכב הצמוד אין עמדת טעינה בבית ולמעשה רובים משתמשים בנירו PHEV כרכב היברידי רגיל מבלי להטעין אותו.

אני זכאי להתקנת עמדת טעינה חינם, האם זה שווה לי?

ואיך אני בודק אם זה ימשיך ל2022, חיפוש בגוגל הביא לי דעות לאן ולכאן.

עריכה אחרונה על ידי yair24
פורסם

אם אתה זכאי לעמדה בחינם זה שווה. עמדת טעינה עולה כמה אלפי שקלים, אם מדובר בעמדה שתוכל לשמש אותך בהמשך גם עבור טעינת רכב חשמלי מלא אז זה רווח נקי כי לא תצטרך להתקין אחת כזאת בעתיד.

הטעינה של רכבי PHEV אינה יקרה, צריך לבדוק מה קיבולת הסוללה ומה עלות החשמל אבל אני מאמין שזה משהו באיזור 15 ש"ח ואולי אפילו פחות. אני מניח שהמעסיק לא ישלם על זה אבל תהנו מרכב פחות מזהם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 41 דקות, Mike808 כתב:

אם אתה זכאי לעמדה בחינם זה שווה. עמדת טעינה עולה כמה אלפי שקלים, אם מדובר בעמדה שתוכל לשמש אותך בהמשך גם עבור טעינת רכב חשמלי מלא אז זה רווח נקי כי לא תצטרך להתקין אחת כזאת בעתיד.

הטעינה של רכבי PHEV אינה יקרה, צריך לבדוק מה קיבולת הסוללה ומה עלות החשמל אבל אני מאמין שזה משהו באיזור 15 ש"ח ואולי אפילו פחות. אני מניח שהמעסיק לא ישלם על זה אבל תהנו מרכב פחות מזהם.

הבנתי, אם ככה גם איוניק חשמלית נכנסת למשוואה

• תוכן חדש...