Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט 35-42 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הקבוצה אני סטודנט מחפש רכב עד 35-42 אלף סופר מיני ,משפחתי לשלוש שנים בערך.

הנסיעות בשנתיים הקרובות יהיו מהוד השרון לאריאל( לא מעט עליות) כ 3-4 פעמים בשבוע,  בשאר הימים עירוני, גבול תל אביב עמק חפר אם אן משהו מיוחד.

מה שחשוב לי זה שיהיה אמין ,מרווח (כמו הריו אני גדול), עד 130K(נראלי שזה גבול עליון דעתכם?) וצריכת דלק טובה.

כרגע אני נוסע על קיה ריו האצבק EX חמש דלתות והיא מספקת אותי מבחינת איכות הנסיעה, אבזור (למרות שמסך מולטימדיה היה נחמד), אמינות וגם הכוח שלה צריכת דלק בנונית 11.7.

יש לי כמה מועמדות עיקריות: סקודה ראפיד 2015-2016 1.2 אימבישן/סטייל , גולף 2014 אינגוי 1.2, מאזדה 3 2014,סוזוקי בלאנו 2016+ בעבר שקלתי אופציה לסיטרואן C4 2016 אבל הבנתי שהיא לא אמינה במיוחד גיר מנוע וכו'.

השיקולים שלי הם קודם כל אמינות, צריכת דלק נוחות ואז איבזור אשמח לדעתכם איזה רכב עדיף והאם יש אופציות נוספות?

תודה.

פורסם

הבלנו די עונה על רוב הדרישות.

היא מרווחת מאחור, אמינה וחסכונית, הביצועים סבירים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, אבל האיש ציין שהוא גדול ולטעמי הבלנו דיי קטנה, בעיקר במושב נהג.

המאזדה יותר בכיוון, אבל פחות חסכונית.

משתדל לעזור

פורסם

נוחות מושב זה משהו שצריך לבדוק, אבל הבלנו סך הכול די מרווחת.

• מעניין 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המזדה דווקא צפופה מאחור גם המושב הקדמי הרגיש לי צר יותר מבלנו ופחות תומך.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

שחכתי לציין שרוב הנסיעות זה נהג +1 ככה שהמושב  שחשוב לי בעיקר הוא כיסא הנהג לעצמי.

אני מבין שהאמינות של רפיד ,גולף וC4  לא טובות במיוחד? 

תודה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי sagieli29
פורסם

הרפיד והגולף יהיו חזקות יותר, הגולף איכותיץ מהרפיד, אך לרפיד תא מטען גדול.

הגיר יכול להיות נקודת החולשה מבחינת אמינות לאורך זמן.

פורסם (נערך)

תא מטען פחות מעניין אותי אני צריך בראש ובראשונה אמינות זאת הכוונה באיכותית יותר ואם כן גם בהבדל של 2014 לעומת 2016? לאחר מכן דלק ונוחות לנהג +1 

סיטרואן C4 לא באה בחשבון מבחינת האמינות? ובנוסף הבנתי שבבלאנו יש מקרים שהולך כרטיס חשמלי ואז ההגה קשה האם זה נפוץ?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי sagieli29
פורסם

מה מפריע לך ברכב הנוכחי?

כך נוכל לכוון אותך יותר טוב להמלצה בשבילך. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

יש לך פו בעיה של ניגודיות מסויימת בין האופציות שקשה לעשות ביניהן בחירה מושכלת.

מצד אחד הבאלנו הכי אמינה וחסכונית בגלל שהיא פשוטה וספרטנית, בדיוק כמו הריו (אני אפילו לא חושב שזה שדרוג)

מצד שני הבאלנו משמעותית פחות טובה משאר האופציות... ובכן כמעט בהכל. היא רועשת וחלשה במיוחד מחוץ לעיר ובעליות בהן המנוע מתאמץ מאוד והיא גם לא מצטיינת בנוחות וכו...

הגולף והC4 רחוקות שנות אור מכך. אך לגולף יש בעיות אמינות עם המצמדים והמוח גיר ואם מדובר במנוע EA111 גם הוא סובל מתקלות שונות מידי פעם ולסיטרואן יש בעיה עם הרצועת טיימינג במנוע.

אגב ידני יכול לבוא בחשבון? נשמע שאתה נוסע הרבה במקרה הנ"ל יכול להיות שכדאי לשקול רכב דיזל מטעמי חסכון ואמינות.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 6 שעות, Kooper כתב:

מה מפריע לך ברכב הנוכחי?

כך נוכל לכוון אותך יותר טוב להמלצה בשבילך. 

לא מפריע כלום אוהב אותו, אבל אני חולק בוא עם אחותי ורוצה להתנייד לבד אז מכוון שהתקציב הוא אותו תקציב כמו זה שרכש את הרכב הנ"ל לפני שנה וחצי חשבתי לשפר את צריכת הדלק ואולי מעט את האיבזור ,מבלי לפגוע באמינות ובנוחות הרכב.

לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

יש לך פו בעיה של ניגודיות מסויימת בין האופציות שקשה לעשות ביניהן בחירה מושכלת.

מצד אחד הבאלנו הכי אמינה וחסכונית בגלל שהיא פשוטה וספרטנית, בדיוק כמו הריו (אני אפילו לא חושב שזה שדרוג)

מצד שני הבאלנו משמעותית פחות טובה משאר האופציות... ובכן כמעט בהכל. היא רועשת וחלשה במיוחד מחוץ לעיר ובעליות בהן המנוע מתאמץ מאוד והיא גם לא מצטיינת בנוחות וכו...

הגולף והC4 רחוקות שנות אור מכך. אך לגולף יש בעיות אמינות עם המצמדים והמוח גיר ואם מדובר במנוע EA111 גם הוא סובל מתקלות שונות מידי פעם ולסיטרואן יש בעיה עם הרצועת טיימינג במנוע.

אגב ידני יכול לבוא בחשבון? נשמע שאתה נוסע הרבה במקרה הנ"ל יכול להיות שכדאי לשקול רכב דיזל מטעמי חסכון ואמינות.

הבנתי אותך אז אתה אומר בעצם שהבלאנו תהיה פחות חזקה ואולי פחות נוחה אבל הרבה אמינה ומאובזרת יותר מהריו לא? מה לגבי מאזדה 3 היא מאובזרת ונוחה הרבה יותר האם צריכת הדלק יכול להגיע ל13.5 ק"מ לליטר?

לגבי הראפיד ,גולף וסיטרואן גולף אני יכול לקנות בתקציב העליון שלי אבל אז אשאר ללא כסף לטיפולים גיר מנוע וכו'.

במידה וארכוש ראפיד 2016,סיטרואן C4 2016 ישאר לי תקציב של 5-8K בערך לטיפולים מעבר לשותפים אמור להספיק לשלוש שנים האם זה הממוצע?

שאלה אחרונה האם הגולף אמינה משתי הדגמים שציינתי באופן גורף? לגבי מנוע הגולף מדובר בדגם 1.2 אינגוי מ2014

תודה רבה לכם.

פורסם

לרפיד ולגו גיר דומה, הוא פחות אמין מהגיר בבלנו, בקיה שיש לך וגם בסיטרואן.

קח בחשבון החלפת מצמדים/ שיפוץ מח גיר עולה בערך 3.5-4 אלף.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, sagieli29 כתב:

לא מפריע כלום אוהב אותו, אבל אני חולק בוא עם אחותי ורוצה להתנייד לבד אז מכוון שהתקציב הוא אותו תקציב כמו זה שרכש את הרכב הנ"ל לפני שנה וחצי חשבתי לשפר את צריכת הדלק ואולי מעט את האיבזור ,מבלי לפגוע באמינות ובנוחות הרכב.

הבנתי אותך אז אתה אומר בעצם שהבלאנו תהיה פחות חזקה ואולי פחות נוחה אבל הרבה אמינה ומאובזרת יותר מהריו לא? מה לגבי מאזדה 3 היא מאובזרת ונוחה הרבה יותר האם צריכת הדלק יכול להגיע ל13.5 ק"מ לליטר?

לגבי הראפיד ,גולף וסיטרואן גולף אני יכול לקנות בתקציב העליון שלי אבל אז אשאר ללא כסף לטיפולים גיר מנוע וכו'.

במידה וארכוש ראפיד 2016,סיטרואן C4 2016 ישאר לי תקציב של 5-8K בערך לטיפולים מעבר לשותפים אמור להספיק לשלוש שנים האם זה הממוצע?

שאלה אחרונה האם הגולף אמינה משתי הדגמים שציינתי באופן גורף? לגבי מנוע הגולף מדובר בדגם 1.2 אינגוי מ2014

תודה רבה לכם.

אני לא חושב שהבלאנו תהיה יותר אמינה מהריו זה תלוי במצב ואיך טיפלו ברכב, גם הריו וגם הבלאנו נחשבות לרכבים אמינים. 
לא רואה סיבה לשקול עבורך את המאזדה כן מדובר ברכב אמין אך לא כזה שנחשב מרווח או נוח או חסכוני או חזק... 

לגבי הגולף והראפיד אז 8 אלף שקל מעבר לטיפולים שותפים אמורים להספיק, בראפיד וגולף מה שהולך בדר"כ זה מצמדים ופחות נפוץ שיתקלקל גם מוח גיר, עלות ההחלפה של מצמדים זה בערך 3 וחצי אלף שקל ומוח גיר זה בערך 8 אלף שקל. מעבר לעניין של הגיר אם בגולף מותקן המנוע הישן עם שרשרת טיימינג ולא רצועה אז זה מנוע פחות אמין משל הראפיד והוא סובל לפעמים מתקלות קטנות שונות כמו למשל אקטואטור טורבו שנוטה ללכת.
לגבי הסיטרואן אז זה מאוד תלוי, לרכב הייתה בעיה עם רצועת תזמון שהייתה מתפוררת והורסת את המנוע, אם אתה מוצא רכב שעבר החלפה של רצועת התזמון לפני שנה+ והמנוע שלו לא נפגע, אז אין שום סיבה שיהיו תקלות. אבל אם אתה רוכש רכב עם רצועת התזמון הישנה או כזה שעבר החלפה של הרצועה לפני תקופה קצרה אז אתה לוקח על עצמך סיכון שהמנוע יכול להיות שנפגע ואז אפשר להגיע למצב של שיפוץ או החלפת מנוע שעלותם יכולה להיות בין 6 ל15 אלף שקל.

אגב אם אתה שוקל כבר את הC4 הייתי גם מעיף מבט גם על פיג'ו 308, יש לה את אותו גיר ומנוע כמו לC4 לכן כל מה שאמרתי בנוגע לעניין של הרצועת טיימינג נוגע גם לה אך מדובר לדעתי ברכב מוצלח יותר.
ההיתרון הגדול של ה308 על הC4 שהיא מבוססת על פלטפורמה חדשה ומודרנית יותר (EMP) שהייצור שלה בתחיל ב2013 כאשר הC4 מבוססת על פלטפורמה ישנה (PF2) שהייצור שלה התחיל עוד ב2001. מה שמאפשר ל308 לבסס לא מעט היתרונות (התנהגות כביש, היגוי, בידוד רעשים, איכות הרכבה) 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...