Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה, ועכשיו: מי אשם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום קרתה תאונה, אני אתאר:

נסעתי ברחוב הסתת, באזה"ת של חולון, מי שמכיר, מכיר, ומי שלא:

הרחוב הוא דו סטרי, נתיב אחד לכל כיון.

פניתי ימינה מרחוב המשביר, ולפני רכב מסוג איסוזו טרופר, קצת לאחר הפניה, האיסוזו סטה שמאלה, אל הנתיב הנגדי, והאט את מיהרותו לאפסית.

אני המשכתי לנסוע רגיל, ופתאום הוא שבר חזרה ימינה, לנתיב שבו הוא היה קודם, אבל שבר עלי, ונכנס עם הדלת הקדמית שלו, בכנף שלי.

מי אשם במקרה הזה ???

הוא מנסה להאשים אותי על עקיפה מימין, דבר שלא נראה לי מוצדק, עקב היותו בכלל בנתיב נגדי, ובעצירה.

הנזקים:

הפנס חניה שלי הלך, האיתות גם, אצלו נמעכה הדלת כאמור.

תודה, וערב טוב.

פורסם

מקרה לא קל.

אני מאמין שיקבעו שיש לשניכת רשלנות תורמת, הסיכוי הגבוה שיראו בך אשם.

זאת דעתי, ודעתי האישית בלבד.

פורסם

אולי זה רק לי, אבל קצת קשה להבין מהתיאור את התאונה המדוייקת, אם תוכל לצרף ציור, אפילו הכי פשוט בצייר להמחיש זה יהיה מעולה

פורסם
שלום, היום קרתה תאונה, אני אתאר:

נסעתי ברחוב הסתת, באזה"ת של חולון, מי שמכיר, מכיר, ומי שלא:

הרחוב הוא דו סטרי, נתיב אחד לכל כיון.

פניתי ימינה מרחוב המשביר, ולפני רכב מסוג איסוזו טרופר, קצת לאחר הפניה, האיסוזו סטה שמאלה, אל הנתיב הנגדי, והאט את מיהרותו לאפסית.

אני המשכתי לנסוע רגיל, ופתאום הוא שבר חזרה ימינה, לנתיב שבו הוא היה קודם, אבל שבר עלי, ונכנס עם הדלת הקדמית שלו, בכנף שלי.

תודה, וערב טוב.

אני לא בא לקבוע מי אשם אבל... אם הוא לא היה בסחיפה מטורפת של 4 גלגלים (וברור שהוא לא היה) אז הוא לא יכול להכנס עם הדלת שלו בך.

זה אתה שנכנסת לו בדלת. הגיון פשוט ובריא!

הוא חתך אותך ואתה נכנסת עם הכנף בדלת שלו.

יש תמונות משעת הארוע עם מיקום של הרכבים בשעת התאונה? כי אם לא אז זה הולך להיות עניין בעייתי.

אם לשניכם יש מקיף אז תנו לסוכנים ולשמאים לשבור את הראש.

אם לא... בעיה!

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם הוא לא היה בסחיפה מטורפת של 4 גלגלים (וברור שהוא לא היה) אז הוא לא יכול להכנס עם הדלת שלו בך.
למה לא ? הוא היה במהלך חזרה ימינה, כשהוא באלכסון ימינה ונתקע עם הדלת הימנית הקידמית שלו בחלק הקידמי השמאלי של הרכב של כותב ההודעה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מקרה קשה =\

לפי דעתי אם הוא יטען שניסית לעקוף מימין תטען שהוא עקף אותך וחזר לא טוב ...

בכל מקרה נראה לי שהשופט יאשים אותך ואותו במידה והוא יאמין לזה שנכנסת בו , בגלל שהיית

צריך לגלות זהירות ולהאט למהירות אפסית , והוא חזר בפתאומיות לנתיב הנסיעה .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
למה לא ? הוא היה במהלך חזרה ימינה, כשהוא באלכסון ימינה ונתקע עם הדלת הימנית הקידמית שלו בחלק הקידמי השמאלי של הרכב של כותב ההודעה.
מה לעשות, רכב לא יכול לנסוע הצידה. זאת עובדה שלא אתה ולא אני יכולים לערער עליה.

זאת המציאות.

אם הפגיעה היא בדלת של הרכב השני ובכנף של הכותב. הוא נכנס לו בדלת. אין תסריט אחר אפשרי.

במהלך החזרה שלו ימינה הוא יכול לפגוע אך ורק עם החזית שלו, לא עם הדלת. (אלא אם הוא פותח אותה תוך כדי נסיעה!).

יניב

פורסם

יניב, הוא הזיז את רכבו מיד לאחר המכה, אני לא, יש כמה תמונות שצולמו ע"י אחד מהם בטלפון הנייד.

ואכן המצב כמו שאלון תאר, הוא חזר לנתיב תוך שבירת הגה שהביאה אותו לאלכסון, וככה קרתה התאונה.

אני אחזור שוב ואומר:

לדעתי האישית, המקרה לא נחשב עקיפה מימין מכיון שהוא היה בנתיב הנגדי של התנועה.

אני מעלה איזה איור מאולתר על הבוקר...

אהה, הרכב שלו ליסינג בכלל, ואצלי אין מקיף, יש רק ג', מה גם שאין לי על מה לתבוע מקיף, סה"כ פנס חניה.

אני רק מקווה שלא ליפול בנזק רציני במידה ויוחלט שאני פה אשם.

תאונה.JPG

פורסם

לדעתי יש לך קייס טוב, כיון שבכל זאת, אתה זה שבימני.

לפי איך שזה נראה, האיסוזו טרופר עשה עליך עקיפה (מה הוא עשה בשמאל? איך עקפת אותו מימין אם יש רק נתיב אחד?) ולא ראה שהשטח פנוי לפני שחזר לנתיב ימין.

אתה לא יכול להיות אשם עקב מיקומך בימין הדרך, והאיסוזו בנתיב נגדי שהוא ממש לא אמור להיות שם.

פורסם

אורן, יש טעם לבקר אצל אסף ?

או יותר נכון במקרה שלי:

יש טעם לדבר איתו על זה בביקור שלי אצלו בעקבות המשפט ?

אני ממש מבואס על האוטו, אפילו שזה סתם ג'אסטי, כואב לי לראות את הפגוש ככה שבור, והפנס...

אני רוצה לדאוג שזה יתוקן, ואני לא הולך לשלם את זה מכיסי אם האשמה אינה עלי.

פורסם

זה מצב קצת סבוך, שמאי רכב טוב יוכל להבין מה קרה שם ובאשמת מי.....

הבעיה היחידה שלך כמו שכבר ציינתי כמה פעמים היא שאתה נכנסת בו (באשמתו) ולא הוא בך.

דבר עם הסוכן ביטוח שלך, שלח שמאי לצלם את האוטו. השמאי שלך ושלו ישבו על הצילומים של 2 הרכבים ועל ההסברים שלך ושלו על התאונה (שהם בטח שונים לחלוטין) ויחליטו מה היה.

אם זה לא יעבוד בצורה כזאת, סביר שזה יגמר בבית המשפט.

בברכה.יניב.

פורסם

אהה הבנתי אותך יניב, אתה אומר שכותב ההודעה נכנס באיזוזו ולא להפך, כי רכב לא יכול להיכנס ברכב אחר מהצד, צודק.

בכל מיקרה מה שמשנה פה זה מי אשם ולא ההגדרה המדויקת של מי נכנס במי. זאת התוצאה ומחפשים את הסיבה.

למה הוא פנה שמאלה לנתיב הנגדי ? יש במקום פניה שמאלה ? אם כן, האם הוא אותת לפני שהוא פנה ?

אם הוא התכוון לפנות שמאלה ואותת לדעתי מותר לך לעקוף אותו ואם הוא פתאום חזר בחזרה זו אשמתו, אבל שוב, תתייעץ אם מישהו מוסמך.. זה הפתרון.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

המקרה שלך נשמע בעייתי כי גם אם זה לא היה באשמתך, אתה זה שתצתרך להוכיח את זה

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

אין לי בעיה להוכיח, יש במקום פניה לחניה, והוא לא אותת, אבל סטה לכיון בצורה שמאפשרת לי נסיעה חופשית, והאט לאפס.

פורסם

לי קרה מקרה מאוד דומה. נסעתי בנתיב הימני בכביש בעל 3 נתיבים לכל כיוון. רכב שנסע בנתיב האמצעי ממש מעט לפניי, (יצאנו ביחד מהרמזור) החליט שהוא רוצה לרדת לכביש שירות שהיה מצד ימין ולכן הוא פשוט חתך אותי ונכנס בי (הוא כנראה לא בדק במראות). לרכב שלו לא נגרם נזק רב אבל לרכב שלי היו נזקים בפח.

הצד השני לא היה מוכן להודות באשמתו ובגלל שלא היה לי ביטוח מקיף נאלצתי לתבוע אותו בבימ"ש לתביעות קטנות.לבסוף בתהליך ארוך ומייגע (לקח בערך שנה) השופטת הכריחה אותנו להתפשר שהוא ישלם לי חצי מהנזק.

תנסה לגמור את זה באמצעות הביטוח ולא להגיע לבית משפט.

אסף

• תוכן חדש...