Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

 

מצויד בפולי קפה, משקל וטיימר התחלתי במלאכה. בכוס הראשונה הקפה היה די דוחה, גם בכוס השניה והשלישית. אחרי בערך 5 כוסות המצב השתפר. המשכתי לעשות עוד ניסויים וכמעט גמרתי 250 גר' עד שהייתי מרוצה. לטעמי הקפה שמתקבל יותר טעים מרוב הרשתות ומחלק מבתי הקפה שיצא לי לטעום. יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל חד משמעית זה שדרג את החווית קפה בבית. 

 

250 גרם זה מספק סביר מאוד לניסיונות.

להבא אתה יכול לעשות את זה כל קפה ישן/זול - גם ככה הרוב הולך עד שהזרימה נהיית טובה וזו האינדיקציה.

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

מבחינת מה שהייתי מוסיף/בעיות שיש לי כרגע:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

 

בניגוד למקובל, אני פשוט מסוב את הטמפר ומקבל את אותה תוצאה. תנסה.

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

- הכיוון של כמות הטחינה לא מספיק מדוייק. אני ממליץ לטחון כל פעם כמות מדודה מראש ולטחון עד הסוף (רעש הטחינה משתנה, הופך צורם יותר).

זה להשתמש במטחנה כמו SD.

עדיף לך ללמוד בעין כמה צריך לשים בסלסה, או להשתמש בהתחלה בדוזר. מתרגלים לכמות (אלא אם אתה פנאט של 0.1 גרם)

 

 

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

 

בוודאות נשאר. נכון, הקפה שהוא מוציא הרבה פחות טעים ביחס למכונה, אבל ברוב הפעמים הנוחות וחוסר הזמן ינצחו את הטקס של: הדלקת המכונה, חימום של 10-15 דק', שקילת הפולים, טחינה, הידוק הסלסלה, שטיפה קצרה של הראש, חיבור, הפעלה (עם משקל וזמן), פירוק, שטיפה של הראש, פינוי הסלסלה לפח ואז שטיפה וניקוי של כל מה שהתלכלך. רק מלהקליד את כל זה התעייפתי ועוד לא דיברתי על הקצפת חלב. בנספרסו, לחיצת כפתור, קפסולה ואז עוד לחיצה על הכפתור ויש קפה. בערך פי 10 פחות זמן, לפחות עבורי. אני לחלוטין מתחבר לאמירה מאיזה סרטון (נראה לי של James Hoffmann) לגבי מכונה "אמיתית", כדאי לקנות אותה אם רוצים תחביב חדש.

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

 

הכי חשוב... תהנה ושיהיה לך טעים!

לפני 5 שעות, zaf כתב:

נקודה חשובה לטוחנים הנפרדים. חשוש מאד! לשמור כל סביבת עבודה נקייה, גרגירי קפה (יותר נכון גרגירי האבק קפה טחון) שמתפזרים בסביבת המכונות מושכים "חיות בית" לא אהודות. במקרה של בית קרקע, נחילי הנמלים המתגלים בבוקר שלמחרת ההכנה זה מחזה מאד לא סימפטי ומשימה לא פשוטה לביעור "הכח הפולש" 😐

אני בצמוד קרקע עם הדברה ולא נתקלתי בבעיה.

מצד שני, שארית שנופלים לתוך המכונה שהיא גם מכונת קפה עם לחות וחום - אני מבטיח לך שאתה לא רוצה לדעת מה הולך (זוחל) שם בפנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

  • חברי המעגל הראשון

שמעתי שקפה טחון שמפזרים ליד הקן דווקא מרחיק נמלים, ושאת ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

מעדכן עבור מי שזה יכול לעניין אותו:

 

טוב, אז ה-breville barista express  או יותר נכון sage barista express הוזמנה מאמאזון גרמניה בחמישי ונחתה בשני בבוקר בבית. אחרי שטיפה, התקנה ומעבר של מיכל שלם של מים דרך המכונה היא היתה מוכנה לעבודה. בסופ"ש יחסית חרשתי על לא מעט סרטונים על המכונה הספציפית ואיך לעשות לה dial-in, ובאופן כללי על הכנת קפה וכו'.

מצויד בפולי קפה, משקל וטיימר התחלתי במלאכה. בכוס הראשונה הקפה היה די דוחה, גם בכוס השניה והשלישית. אחרי בערך 5 כוסות המצב השתפר. המשכתי לעשות עוד ניסויים וכמעט גמרתי 250 גר' עד שהייתי מרוצה. לטעמי הקפה שמתקבל יותר טעים מרוב הרשתות ומחלק מבתי הקפה שיצא לי לטעום. יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל חד משמעית זה שדרג את החווית קפה בבית. 

 

מבחינת מה שהייתי מוסיף/בעיות שיש לי כרגע:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

- המשפך של המטחנה מייצר יותר מידי לכלוך (לטעמי). ממליץ לרכוש funnel שמתלבש על הסלסלה, כך שיש פחות בזבוז של קפה ופחות לכלוך. אפשר להסתפק בכוס שאליה טוחנים ואז לשפוך לסלסלה עם קצת קוארדינציה, אני פחות התחברתי.

- הכיוון של כמות הטחינה לא מספיק מדוייק. אני ממליץ לטחון כל פעם כמות מדודה מראש ולטחון עד הסוף (רעש הטחינה משתנה, הופך צורם יותר).

- הייתי רוצה קפיצות יותר קטנות בטחינה ויותר רמות. אבל אני מניח שאי אפשר לקבל הכל במחיר שהייתי מוכן להוציא על העניין.

- למטיבי לכת, משקל משולב טיימר. המשקל הנוכחי שלי (לאפייה) קצת גדול מידי, והטלפון הנייד (הטיימר במקרה הזה) מידי פעם מתלכלך כשצריך למדוד זמנים.

 

 

בוודאות נשאר. נכון, הקפה שהוא מוציא הרבה פחות טעים ביחס למכונה, אבל ברוב הפעמים הנוחות וחוסר הזמן ינצחו את הטקס של: הדלקת המכונה, חימום של 10-15 דק', שקילת הפולים, טחינה, הידוק הסלסלה, שטיפה קצרה של הראש, חיבור, הפעלה (עם משקל וזמן), פירוק, שטיפה של הראש, פינוי הסלסלה לפח ואז שטיפה וניקוי של כל מה שהתלכלך. רק מלהקליד את כל זה התעייפתי ועוד לא דיברתי על הקצפת חלב. בנספרסו, לחיצת כפתור, קפסולה ואז עוד לחיצה על הכפתור ויש קפה. בערך פי 10 פחות זמן, לפחות עבורי. אני לחלוטין מתחבר לאמירה מאיזה סרטון (נראה לי של James Hoffmann) לגבי מכונה "אמיתית", כדאי לקנות אותה אם רוצים תחביב חדש.

קודם כל תתחדש, אמזון שיחקו אותה עם המשלוח. נראה מגניב אבל ניסיתי לעקוב על כל ההכנה, לא פשוט. נשאר עם נספרסו ודהלונגי אוטומטית שטוחנת. אפשר להיות חבר שלך...?

נ.ב רק לי כל המכונות האלה נראות מצוחצחות כמו הארלי דיווידסון במטבח?

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התהליך מאוד פשוט. אני מכין אספרסו בבוקר לפני שאני מתעורר פחות או יותר. לוקח זמן למצוא דרגת טחינה מתאימה לפולים שונים, ולהבין מה הכמות הנדרשת (משקל כמו שיש אצל גוסר עוזר). אבל זה די זה.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, GTאי כתב:

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

 

אני מכין קפה במכונה הזאת כבר כמעט 3 שנים. עדיין לוקח לי רבע שעה.

 

לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

את ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

 

וגם אל תנסה. הדבר הזה מושך עובש כמו מגנט. אולי זה רלוונטי למי שיש לו גינה בחוץ, אבל ממש לא לעציץ בתוך הבית.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

שמעתי שקפה טחון שמפזרים ליד הקן דווקא מרחיק נמלים, ושאת ה"עוגיה" של הקפה המבושל שנשארת בסוף כדאי לשים בעציץ או אדנית כי זה סוג של דשן. לא ניסיתי.

אכן, את ה"עוגיות" אני מפזר בגינה וזה אחלה דשן. זה עובד מצויין בעציצים ואדניות.

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

אני בצמוד קרקע עם הדברה ולא נתקלתי בבעיה.

מצד שני, שארית שנופלים לתוך המכונה שהיא גם מכונת קפה עם לחות וחום - אני מבטיח לך שאתה לא רוצה לדעת מה הולך (זוחל) שם בפנים.

גם אני עם הדברה, רק שזו ככל הנראה תקפה לזמן מסויים. וכשמתגלה שיירה, זה ככל הנראה שגם ההגברה פג תוקפה.

לגבי המכונה, אני מנקה מידי שבוע עם שואב כמו דיטיילינג לרכב 😉 עם פיה צרה ומברשות . את פינת ההאכלה הזו לפחות ניטרלתי 😊

 

image.png.4b1fce864272d108c34ba61c53b2273b.png        image.png.4a05c95511e27aa66c67896a8311fe71.png

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

250 גרם זה מספק סביר מאוד לניסיונות.

להבא אתה יכול לעשות את זה כל קפה ישן/זול - גם ככה הרוב הולך עד שהזרימה נהיית טובה וזו האינדיקציה.

אבל ברגע שהחלפת פולים צריך לכוונן קצת את המתכון, אולי צריך יותר קפה, טחינה גסה/דקה יותר, זמן הכנה ארוך/קצר יותר וכו'. מה שכן, בחבילה הבאה הכוונון לקח באמת 3-4 כוסות עד שהגעתי לטעם שהייתי מבסוט ממנו.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

בניגוד למקובל, אני פשוט מסוב את הטמפר ומקבל את אותה תוצאה. תנסה.

לפני שאתה לוחץ את הקפה? הבעיה שאין לי כרגע משפך אז יש את הגבעה המעצבנת הזו שכרגע אני מסדר עם האצבע 😧

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

זה להשתמש במטחנה כמו SD.

עדיף לך ללמוד בעין כמה צריך לשים בסלסה, או להשתמש בהתחלה בדוזר. מתרגלים לכמות (אלא אם אתה פנאט של 0.1 גרם)

כיוונתי את המכונה, פשוט לפעמים היא מזייפת בחצי גרם-גרם, אני מניח שיש הבדל בטעם. יש מצב שבהמשך אפסיק למדוד כל כוס.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

בא ניפגש עוד חודשיים כשיקח לך 3 דקות להכין כוס קפה קצה לקצה.

יש מצב, אבל עדיין צריך לנקות את העמדה/משטח ואת הכלים. סה"כ השינוי דורש לקום 5-10 דק' לפני, לא סוף העולם.

 

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

הכי חשוב... תהנה ושיהיה לך טעים!

תודה!

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

קודם כל תתחדש, אמזון שיחקו אותה עם המשלוח.

תודה!

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

נראה מגניב אבל ניסיתי לעקוב על כל ההכנה, לא פשוט. נשאר עם נספרסו ודהלונגי אוטומטית שטוחנת.

סה"כ זה נראה ארוך כשכותבים את זה. זה לא באמת כזה סיפור. אין לי השוואה למכונות סופר אוטומטיות למעט ג'ורה בעבודה שעושה עבודה meh כזו.

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

אפשר להיות חבר שלך...?

תמיד.

 

לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

נ.ב רק לי כל המכונות האלה נראות מצוחצחות כמו הארלי דיווידסון במטבח?

בוודאי. זה ידוע שאופנוענים אוהבים מכונות אספרסו (מסתבר שזה אפילו סטיגמה, לא הכרתי). זה אפילו מופיע בפרסומת חדשה של דלונגי עם בראד פיט:

 

פרט משעשע: מתישהו הזמנת פולי קפה ורשמו את השם שלך על השקית?

 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף


×
×
  • תוכן חדש...