Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 759 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מחפש המלצה על מכונת קפה שהיא לא קפסולות, מספיק עם השקר הזה... זה קפה גרוע וטריק שיווקי (כולל נספרסו) 😑
2 אופציות עלו לי לראש: או מכונת קפה שעושה הכל לבד! טוחנת פולים, מקציפה חלב, אוטומטי מלא, או מכונת אספרסו ביתית עם מקציף קיטור, כמו בבתי קפה רק גרסה ביתית מוקטנת.
המלצות יתקבלו בברכה! אין הגבלת תקציב, לא משנה אם אין בארץ את החברה/דגם/מוצר, עם הכל נסתדר! 
 
תודה.
  • רעיון טוב! 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"עושה הכל לבד" זה לא אמיתי לדעתי

אם לא היתה לי מגבלת תקציב, כנראה שהייתי קונה la marzocco linea mini בזכות המראה הכובש (מחיר 18-20,000).

במחירים יותר עממיים מסתפק בסילביה (3000 אלף וצריך להוסיף מטחנה) או במתחרות יותר זולות (מכונות של לליט - 2000-2500 שח מאמאזון לפני מטחנה).

אבל יש פה איפשהו שרשור עם המלצות כבר, וגם יש בפייסוש

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

המכונות שעושות הכל לבד מרגיש כמו הקפיטריה באיקאה.
בתקציב בלתי מוגבל הייתי קונה Elektra-Mini-Verticale ב10,000 ש"ח, בין היתר כי היא מזכירה לי את בנדר מפיוצ'רמה.
בחיים האמיתיים משתמש במכונה פשוטה של דלונגי - icona ב700-800 שקל.


 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי הגזמתי במשפט 'תקציב בלי מוגבל'..😅 הכיוון להוציא לא יותר מ5-6 אלף על המכונה..

הבעיה שאני די עצלן ומכונות ידניות לגמרי טיפה בעייתיות כשקמים הפוכים בבוקר ורק רוצים להכין קפה יחסית די מהר לפני העבודה, אז לא יודע אם מכונות ידניות יתאימו..

ראיתי מכונות 'חצי-אוטומטיות' עם מטחנה בילד-אין במכונה, לדוגמה הbarista express או PRO של breville , איך הדגם או בכלל הקטגוריה הזאתי של מכונות?

אגב אני שותה בעיקר אספרסו וקפוצ'ינו לכן חשוב לי מקציף טוב..

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הbarista express די פופולרית בארץ, אם לשפוט לפי האינטרנט. זה לא מכונה אוטומטית וכן תדרוש ממך התעסקות. וסך הכל זה לא מאוד משנה אם המטחנה היא במכשיר נפרד ליד המכונה לדעתי.

דברים לקחת בחשבון: זמן המתנה בין הכנת קפה לבין הקצפת החלב (או הפוך) במכונות מהסוג הזה (מכונות עם דוד יחיד), ידית קיטור מהסוג שיש בבריסטה אקספרס (פנרלו נראה לי קוראים לזה?) מקשה להקציף כמו במכונה מקצועית (מניח שזה מעיד על לחץ לא מספיק או משהו אבל לא מבין בזה יותר מדי). הבעיות האלו נפתרות כשאתה עולה במחירים לכיוון ה-5-6 למכונה (ואז תצטרך להוסיף מטחנה, או להמר על זה שיטחנו לך איפה שתקנה פולים - כנראה לא בעייתי מדי). 

 

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יורה jura זה נספרסו לעשירים. בזבוז כסף תהומי.

טעמתי תוצאות של כל מיני מכונות, וזה תמיד נע על גבול הרע-נסבל בקושי.

מכונות יפות עם יחסי ציבור, אבל מצליחות לגרום לקפה טחון טרי שיהיה לו טעם כמו קפסולה מהסופר.

 

שלא לדבר על חלפים ייעודיים רק להם וכו', למרות שגם האיטלקים חוטאים בזה.

 

הקטע הכי הזוי עם היורה הוא ההתעסקות עם החלב - אין לי טענות להקצפה, היא בסדר גמור, אבל לכל ליין של מכונות יש אוסף אחר של קשיות וצינוריות שדורשים החלפה תדירה וניקוי, מה שדי מבטל את כל רעיון ה"אוטומטי". מתאים למשרד עם מנקה שאחראית על תחזוקה יומיומית, פחות לבית. מקציף ייעודי נפרד פשוט יותר טוב לכל סיטואציה.

 

לפות"ש - אני ממליץ לקפוץ להתנסות בחנויות הנכונות שיאפשרו לך את זה. מאוד יכול להיות שהפשרות שאני מתאר ביורה לא יציקו לך, וייתכן שבכלל מכונה משולבת זולה יותר תתאים לך גם. אל תחשוב על ידני/מטחנה נפרדת/הקצפה - לא בשבילך.

 

משם תעבור לקניית קפה טוב וטרי (יש לי ניסיון מעולה עם mae, עקביים בטריות) ואתה די מסודר.

  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שאפשר להוציא קפוצ'ינו אמיתי ממכונות אוטומטיות, לפחות עד היום לא נתקלתי באחת כזו. גם בידניות זה לא בדיוק כמו. למדתי להסתפק באספרסו.

(הפוסט נכתב שעתיים אחרי ששתיתי אסרפסו מפולים של mae וקפוצ'ינו שקניתי שם במקום :) )

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בארץ, בסביבות ה-7k.

מתאים למשקיענים, אני מניח (צריך להשכיב עוד סכום בצד למטחנה...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, hans כתב:

יש בארץ, בסביבות ה-7k.

מתאים למשקיענים, אני מניח (צריך להשכיב עוד סכום בצד למטחנה...)

נראה לי שאני פוצצתי בסביבות אלפיים דולר עם המטחנה. המטחנה היא Eurika mignion 

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני פות"ש, שחשובה לו ההקצפה, הייתי קונה נניח את זו שהיא צאצאית של המכונה שלי, מינוס יכולת הקצפה כלל, ורוכש בנוסף מקציף סטנדרטי שייתן הרבה יותר קצף מכל מכונה. הבעיה היא שפות"ש מעיד על עצמו שהוא עצלן, וזה לא טוב כשמדובר במכונות קפה...

 

למשל, לי יש את המכונה הזו, שהיא כבר ענתיקה. Saeco עברו מזמן להיות תחת בעלות (ומיתוג) פיליפס, כך שאני בכלל לא בטוח שהיא אכן קיימת במלאי. בזמנה היא נחשבה לסוס עבודה, ואכן היא עדיין נותנת בראש כמעט שבע שנים, ארבע כוסות קפוצ'ינו ביום לפחות, בדר"כ יותר (בטוח יותר בזמן הסגרים). ההקצפה לא מדהימה, אבל מספקת לחלוטין.

 

אלא מה? הסוד הוא בתחזוקה שוטפת שיש כזו- והרבה. החל משטיפת יחידת החליטה פעם בשבוע + שאיבת שאריות הפולים מהמכונה, ניקוי אבנית (המכונה תתריע על זה ומבצעת ניקוי אוטומטי אבל אתם צריכים להיות שם עם כלים לקלוט את כמויות הנוזלים האדירות, ולהחליף מים כארבע פעמים, ניקוי יחידת ההקצפה (נגיד שלא תופס עבור פות"ש) והכי חשוב- שימון יחידת החליטה עם פירוק חלקי ולפעמים, החלפת הרשתית ממנה זולג הקפה. אני כבר לא מדבר על כך שפעם ביום (לפחות, תלוי כמה כוסות שותים), צריך לרוקן את ה"פח" עם שאריות הפודים של הקפה, לשפוך את המגש מתחת למכונה ו(לדעתי) לשטוף את החלקים האלה יחד עם מגש הנירוסטה. אני גם מריץ מים פושרים דרך יחידת ההקצפה אחרי כל "נגלה" של קפה, כלומר, המכונה לא נכבית לפני שכל העסק הזה נוקה - אבל זה רק אני.

 

בקיצור- עבודה, ולא בשביל כל אחד. ואני מדבר כאחד שהגיע ממכונה ידנית לחלוטין עם מטחנה וכל השטויות מסביב. זה שיש מכונה אוטומטית, לא אומר שנפטרתם מההתעסקות.

 

 

 

 

  • אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, קאררה כתב:

לא יודע אם יש בארץ, אבל לי יש rocket apartamento 

בגדול יש, בקטן נראה שכרגע אין במלאי. 

נראה שכמו עם דברים אחרים, יש מחסור בגלל הקורונה.

גם לפני שנה וחצי כשקניתי את הלליט שלי, רציתי לקנות gaggia ואמרו לי שאצטרך לחכות כמה חודשים בגלל ההתפרצות באיטליה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 6 דקות, yohai71 כתב:

אלא מה? הסוד הוא בתחזוקה שוטפת שיש כזו- והרבה. החל משטיפת יחידת החליטה פעם בשבוע + שאיבת שאריות הפולים מהמכונה, ניקוי אבנית (המכונה תתריע על זה ומבצעת ניקוי אוטומטי אבל אתם צריכים להיות שם עם כלים לקלוט את כמויות הנוזלים האדירות, ולהחליף מים כארבע פעמים, ניקוי יחידת ההקצפה (נגיד שלא תופס עבור פות"ש) והכי חשוב- שימון יחידת החליטה עם פירוק חלקי ולפעמים, החלפת הרשתית ממנה זולג הקפה. אני כבר לא מדבר על כך שפעם ביום (לפחות, תלוי כמה כוסות שותים), צריך לרוקן את ה"פח" עם שאריות הפודים של הקפה, לשפוך את המגש מתחת למכונה ו(לדעתי) לשטוף את החלקים האלה יחד עם מגש הנירוסטה. אני גם מריץ מים פושרים דרך יחידת ההקצפה אחרי כל "נגלה" של קפה, כלומר, המכונה לא נכבית לפני שכל העסק הזה נוקה

במכונה ידנית פשוטה אין את כל הפרוצדורה הזאת. שוטפים את הפילטר שבתוך הידית, את הפיה של המקציף, את הרשת הזאת שיוצאים ממנה המים החמים וזהו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, SlowRide כתב:

במכונה ידנית פשוטה אין את כל הפרוצדורה הזאת. שוטפים את הפילטר שבתוך הידית, את הפיה של המקציף, את הרשת הזאת שיוצאים ממנה המים החמים וזהו. 

יש פרוצדורה אחרת: Back flushing. צריך לעשות את זה כל תקופה (אני עושה כל חודש בערך). זה מנקה את E61 brew head/

לוקח כ-15-20 דק׳, רמת קושי נמוכה. 

 

 

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...