Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מוכר את הרכב הישן שלי, במחיר נמוך (הווה אמר שמי שבא לראות לא בדיוק מנכ"ל גוגל)

הביטוח חובה וצד ג' שלי מכסה נהגים עם 10 שנות ניסיון מעל גיל 30.

איך במצב כזה אני נותן לקונה לעשות נסיעת מבחן? האם משהו שלא עומד בקריטריונים מכוסה כשאני איתו?

אני בטוח שזאת בעיה שלא רק לי יש..

אשמח לעצתכם.

פורסם

ראשית, סביר להניח שביטוח צד ג' שלך אינו מכסה כל נהג (גם אם הוא מעל גיל 30), וזאת בשונה מביטוח חובה. תבדוק היטב בפוליסת צד ג, מי רשאי לנהוג.

שנית, ניתן להציע לקונה הפוטנציאלי לבדוק רכב במכון בדיקה. 

ויותר מכל - פשוט לשקף את המצב. " ברשותי ביטוח כך וכך, איני יכול חוקית לאפשר לאדם אחר לנהוג ברכבי ללא כיסוי ביטוחי". 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

אין לי דרך עפר ליד הבית ואני בספק אם משהו יקח לבדיקה רכב בשווי 10K~ (אם כן, בשמחה,אין לי מה להסתיר).

מהצד השני אני בטוח שאני לא הראשון שנתקל בבעיה, זה נהוג להגיד לקונה שהוא לא יכול לנהוג? קונים רכב כזה בלי לנהוג בו?

מה אנשים סבירים עושים במצב הזה? אני שואל ברצינות. פעם ראשונה שאני מוכר רכב בשווי כזה.

עריכה אחרונה על ידי ykg
פורסם

היה לי מצב אחד כזה - הושבתי את הקונה לצידי ולקחתי אותו לסיבוב בעיר, שבסופו הגענו לדואר להעברת בעלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אגב, האחריות היא לא על הנהג? אני רק בעל הרכב.

אם אין ביטוח חובה עליו ואני מאפשר לו לנהוג יש פה עבירה שלי?

ומה אם יש ביטוח חובה אבל אין צד ג' והוא מבצע תאונה ? אני לא נהגתי אלא רק בעל הרכב.

עריכה אחרונה על ידי ykg
פורסם

נהיגה ללא ביטוח חובה היא עבירה חמורה, נהיגה ללא ביטוח צד ג' היא נטילת סיכון גדול.

אינך יודע כיצד נוהג הקונה הפוטנציאלי, אינך יכול לחזות התרחשויות בכביש, אז לתת לו לנהוג זו נטילת סיכון שלטעמי אינו סביר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכרתי רכב ב7 אלף שקל עם ביטוח לי ולאשתי בלבד.

עשיתי לבחור הראשון שבא לראות, סיבוב כשאני נוהג והוא לידי.

נמכר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

קניתי רכב מאדם שאמר לי שיש ביטוח רק לו ולאישתו, הוא נהג ואני ישבתי ליידו הכל היה נשמע בסדר. 

אחרי ההעברת בעלות בדרך לבית במהירות 40 קמ"ש+- הרכב רועד התברר שציריה לא תקינה וזה משהו שלא הרגשתי שישבתי ליידו, אני אישית לא קונה רכב יותר ממי שלא נותן לי לנהוג.  

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

נהיגה ללא ביטוח חובה היא עבירה חמורה, נהיגה ללא ביטוח צד ג' היא נטילת סיכון גדול.

אינך יודע כיצד נוהג הקונה הפוטנציאלי, אינך יכול לחזות התרחשויות בכביש, אז לתת לו לנהוג זו נטילת סיכון שלטעמי אינו סביר.

במקרה של תאונה כשאין צד ג' אבל יש חובה.

לבעל הרכב יש אחריות? הרי לא אני נהגתי. מניח שזה לא יעבור חלק מבחינת בירוקרטיה אבל מבחינה משפטית, אתם בטוחים שיש לבעל הרכב אחריות בתביעת נזיקין?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, nisim91 כתב:

אני אישית לא קונה רכב יותר ממי שלא נותן לי לנהו

לקחת את הרכב לבדיקה ?  לפחות למוסך שיציץ בו ?  זה משהו שצריך לעלות בבדיקה הכי קצרה. 

פורסם

@ykgלבעל הרכב יש אחריות, ובכל מקרה הוא זה שיתבע. ואם הרכב הנפגע הוא איזה s-class זה יכוך להיות כואב מאד. זה סיכון שלא כדאי לקחת.

פורסם
לפני 6 שעות, dani666 כתב:

לקחת את הרכב לבדיקה ?  לפחות למוסך שיציץ בו ?  זה משהו שצריך לעלות בבדיקה הכי קצרה. 

לא לקחתי למוסך לבדיקה כמו כל רכב שאני קונה ב10,000+- לא רואה סיבה לקחת לבדיקה.

אם הייתי נוהג עליו לפני הקניה זה משהו שישר הייתי מרגיש אבל זה היה שכר לימוד בקטנה ב"ה. 

• תוכן חדש...