Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש - טוסון או קשקאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הזמנתי איוניק 5 בפתיחת השיווק, לאחר מספר ניסיונות לפתור את עניין עמדת הטעינה (אני גר בבניין משותף) שלא צלחו, כנראה שארד מזה ואבטל את ההזמנה. לצערי חוזר לאופציית הבנזין/היברידית. אני מעוניין ברכב גבוה ומרווח יחסית לזוג פלוס שניים קטנים וכלב, נוסע כ 15K בשנה. חשוב לי גם מערכות בטיחות אקטיבית ועזרי נהיגה. מסתכל על שתי רמות האיבזור הגבוהות. הטוסון החדש נראה אחלה, מרווח מבפנים, ולמעט בלימה לאחור יש לו את כל המערכות החשובות. מדאיג/מבאס אותי - גיר שהבנתי שהוא פחות טוב משל הואגיות (וגם שם יש צרות..), צריכת דלק, ריפודי בד ברמת איכות לא גבוהה כפי שהייתי מצפה (ברמת האיבזור אחת מתחת לגבוהה), מערכת מולטימדיה שנראה שהוציאו ממנה את העוקץ. 

ראיתי את הקשקאי החדש אתמול, הופתעתי לטובה ממרווח הפנים (פחות מהטוסון, אבל לא הרגיש בהרבה), ריפודים איכותיים יותר, מערכת מולטימדיה נראית טוב יותר. חיצונית גם התחברתי יותר לעיצוב שלו, קצת יותר חסכוני בדלק (הבנתי שיש הבדל של 15% בערך לעומת הטוסון). מדאיג/מבאס אותי - תיבה רציפה (האם פחות/יותר אמינה מדו מצמדי?), תיקון סטייה מנתיב ע"י בלימה (מה זה בכלל?), אין מעקב אחר נתיב נסיעה, אין זחילה בפקקים, גם כאן אין בלימה מאחור. קראתי איזו כתבה שהפונקציות האחרונות בבחינה כרגע במשרד התחבורה, אנשי המכירות לא ידעו מזה (אולי לא רוצים שאנשים יחכו עם ההזמנות..), יבאס אותי לרכוש ועוד חודשיים יעדכנו את המפרט... מבחינת המחיר הוא קרוב יותר ממה שנראה. לכאורה הטוסון עלית 192 אשח והקשקאי 180, אבל בניסאן גובים עוד 3000 שח עבור צבע, וביונדאי נותנים פוינטר וכו. את הטוסון אפשר גם להשיג באפס קילומטר במחיר נמוך מהקשקאי מהיבואן. מחשבות ועצות? האם יש עוד אופציות דומות (אולי לחכות לספורטאז החדש?)? 

פורסם (נערך)

אם קשקאי רק 1600 טורבו דיזל כל השאר לא מומלצים.

עריכה אחרונה על ידי Meg
פורסם

אין קשקאי דיזל יותר, היצרן הפסיק ליצר את המנוע הזה. 

הקאשקאי בגימור טקנה נראה כאופציה מאוד משתלמת ביחס לאחרים. 

הבעיה שאין עדיין מבחני דרכים שיתנו קצת מידע אודות תפקוד הגיר, נוחות הנסיעה וצריכת הדלק בפועל. 

יהיה מעניין להמתין לגירסה ההיברידית שמשתמשת במנוע חשמלי שנעזר במנוע בנזין (ולא הניפך). אבל לא ידוע מתי תגיע ומה יהיה מחירה. 

את הטוסון פסלתי בגלל יחידת הנעה עם מוניטין אמינות לא טוב (גיר מתחמם) וצריכת דלק שלא מתאימה לשנת 2021.

אני אישית ממתין לקורולה קרוס ולספורטאז החדש. 

אבל אם הקניה חייבת להתבצע עכשיו. אז כנראה שהייתי בוחר בקשקאי טקנה (180 אש"ח) או אסנטה טק (170 אש"ח). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 11 שעות, markb205 כתב:

אין קשקאי דיזל יותר, היצרן הפסיק ליצר את המנוע הזה. 

הקאשקאי בגימור טקנה נראה כאופציה מאוד משתלמת ביחס לאחרים. 

הבעיה שאין עדיין מבחני דרכים שיתנו קצת מידע אודות תפקוד הגיר, נוחות הנסיעה וצריכת הדלק בפועל. 

יהיה מעניין להמתין לגירסה ההיברידית שמשתמשת במנוע חשמלי שנעזר במנוע בנזין (ולא הניפך). אבל לא ידוע מתי תגיע ומה יהיה מחירה. 

את הטוסון פסלתי בגלל יחידת הנעה עם מוניטין אמינות לא טוב (גיר מתחמם) וצריכת דלק שלא מתאימה לשנת 2021.

אבל אם הקניה חייבת להתבצע עכשיו. אז כנראה שהייתי בוחר בקשקאי טקנה (180 אש"ח) או אסנטה טק (170 אש"ח). 

ראיתי מבחני דרכים בחו"ל, בסהכ ההתייחסות להנעה והתיבה הייתה חיובית. צריכת הדלק סבירה וטובה יותר מהטוסון ב 10-20 אחוז. כמובן שאין עדיין ניסיון לטווח ארוך. הייתי לוקח אבל המחיר נראה לי מופרז (175 על הכביש צבע שאינו לבן בגרסת אסנטה טק), וחסר לי הזחילה בפקקים ומרכוז נציב נסיעה. הגרסה ההיברידיץ בהחלט קורצת, לך תדע מתי תגיע, ועם השתוללות המחירים בשוק, יש מצב שתעבור את ה 190 בכיף . הספורטאז החדש נראה מעניין, אולי שווה לחכות, החשש שההנעה תהיה בדיוק כמו בטוסון.  אולי תהיה גרסת דיזל?

פורסם
לפני 12 שעות, markb205 כתב:

במה יהיה שונות יחידות ההנעה בספורטאז החדש מאלו הקיימות ביונדאי טוסון?

פורסם

מה הבעיה להתקין עמדת טעינה ביתית, יש התנגדות מהשכנים? למה הם מתנגדים?

אם זאת הסיבה אז עד סוף השנה יצאו תקנות חדשות להסדרת התקנת עמדת טעינה בבתים משותפים.

לא הגיוני שאדם לא יוכל לקנות רכב חשמלי בגלל התנגדות שכנים להתקנת עמדת טעינה.

האיוניק 5 הוא רכב מוצלח מאד, באופן ששום רכב עם מנוע בעירה פנימי לא יכול להיות.

חבל לוותר עליו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 27.8.2021 בשעה 12:27, eyalkar כתב:

במה יהיה שונות יחידות ההנעה בספורטאז החדש מאלו הקיימות ביונדאי טוסון?

אולי קיה יביאו לכאן גירסאות היברידיות מה שיונדאי בנתיים נמנעים מלשווק. 

בגיזרת הבנזין כנראה שלא יהיה הבדל. וצריכת הדלק תהיה זוועתית גם שם. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ממליץ להמתין לגירסה ההיברידית/נטענת של הטוסון שכבר נמכרת בחו"ל.
בינודאי אמרו לי לברר איתם בנובמבר כשניסיתי לשאול פרטים.
רק שלא יהיו לך ציפיות לגבי המחיר:
אם מוכרים עלית בנזין ב-190K, אז ההיברידי/נטען  ברמת גימור מקבילה יעלה לפחות 20K יותר.
לגבי הקשקאי e-power הוא עדיין לא נמכר בחו"ל, והנציג באולם התצוגה טען בתוקף ש-"בטוח יעלה יותר מ-200K"
ברמות המחירים האלה נראה שהכי משתלם לקנות וולוו XC-40 ב-220K ולפחות לנסוע ברכב פרימיום אמיתי :)

פורסם

שלום, 

ניתן באותו המחיר לקנות רכב יוקרה אמיתי עם אחריות יבואן. 

למשל: לקסוס היברידי בן 3 יהיה עם אחריות של 5 שנים נוספות על הסוללה. 

כך תהנה מרכב יוקרה אמיתי, עם חומרים איכותיים יותר, אחריות גדולה יותר, ביצועים לרוב טובים יותר, וגם צריכת הדלק. 

זו אופציה מאוד מעניינת לפי דעתי. 

פורסם

תודה לכולם על התגובות. לא חשבתי על הלקסוס האמת, ממבט ביד שתיים המחיר לאחת בת שניים שלוש באמת דומה. מצד שני רכב יוקרה זה גם ביטוח של רכב יוקרה, חלפים, תיקונים וטיפולים, לא בטוח שזה עדיף לי. ה RAV4 מתאימה אבל יקרה משמעותית ברמות גימור נורמאליות. ומחיפוש יד שניה, קשה להשיג, והן נמכרות הרבה מעל המחירון. האם RAV4 בת שנתיים ברמת גימור אמצעית ב 185 אלף עדיפה על טקנה חדשה כמעט באותו מחיר? כרגע לטעמי הטוסון והקשקאי יכולים לספק את הצרכים שלי, רק שבכל אחד מהם יש חסרונות מהותיים שמבאסים אותי לקבל ברכב חדש, בתור אחד שקונה רכב פעם בשש שנים... הטוסון מבחינת ההנעה וצריכת הדלק, והקשקאי המערכות התומכות לא מושלמות. היברידיות של שתיהן בהחלט יהיו שיפור ניכר, אבל עם השתוללות המחירים הזאת סיכוי טוב שהן כבר יעברו את ה 200.. אולי אחכה קצת לספורטאז, אולי יביאו אותו בשילובים נוספים. 

פורסם

נהגתי בטוסון טורבו, לא מרגישים את 180 כוחות הסוס שלו, אבל כוח לא חסר.
בקשקאי החדש לא נהגתי, אבל עדיין הייתי מעדיף את הטוסון בעיקר בגלל קפיצת הדרך הגדולה שעה ועוד יותר בגלל שאני מעדיף תיבה כפולת מצמדים על פני רציפה.

• תוכן חדש...