Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שואלת עבור אבא שלי. יש לו פיז'ו 306, עלתה לכביש ב2015.

השבוע נכשלה במבחן עקב יתר עשן.

במוסך (מורשה שתמיד טיפל שם) אמרו שצריך תיקון בעלות 11 אלף שקל. האמירה היא: הרכב בן 6, מה אתה רוצה. 

אשמח לשמוע מניסינכם, מה ניתן לעשות בדרך כלל? מה הגורמים לבעיה? לאיזה מוסך כדאי לפנות לקבלצ חוות דעת נוספת והאם זה מחיר הגיוני לטיפול במקרה כזה.

מצרפת את תוצאות במבחן

20210820_190015.jpg

פורסם (נערך)

כדאי לקבל חוות דעת שניה.

לא רשמת מה צריך להחליף במחיר הזה וגם לא באיזה איזור בארץ אביך גר.

ישנם מוסכים כלליים ( לא של היבואן ) שמתמחים ברכבי פיג'ו, כמו "מוסך גבע" ת"א (מקבל כאן בפורום ביקורות מעולות). אולי במוסך כזה יתקנו את התקלה במחיר פחות כואב.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שחיקת טבעות בוכנה היא אופיינית לדגם מנוע הזה בק"מ הזה (ואף פחות), זה לרוב מלווה בצריכת שמן גבוהה ועשן יתר בטווחי סל"ד מסויימים.

אני מהמר שהציעו לו לשפץ או להחליף את המנוע - ולכן קיבל עלות כ"כ גבוהה לתיקון.

כמו שאמר @vladclar, כדאי לקבל חוות דעת שניה (וממך לקבל עוד פרטים על מה אמרו במוסך...).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני 7 דקות, איציק נ. כתב:

שחיקת טבעות בוכנה היא אופיינית לדגם מנוע הזה בק"מ הזה (ואף פחות), זה לרוב מלווה בצריכת שמן גבוהה ועשן יתר בטווחי סל"ד מסויימים.

כמו שאמר @vladclar, כדאי לקבל חוות דעת שניה (וממך לקבל עוד פרטים על מה אמרו במוסך...).

איציק

בק"מ כזה נמוך החלפת מנוע,מדוע ? האם ניקוי פיח מהשסתומים לא יכול להספיק ? 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

מה הקשור בין עשן יתר לפיח מהשסתומים ?
האם לדעתך על ניקוי פיח היו מציעים טיפול של 11,000 שח ?

לגבי השאלה הראשונה- אם יש הרבה פיח על השסתומים וטבעות הבוכנה תפוסות מעט- האם ניקוי לא יעזור ? 

לגבי השאלה השנייה- כנראה שאחד המוסכים נתן הצעת מחיר להחלפת מנוע-האם נעשה אבחון לפני שנזרק המחיר באוויר איני יודע או שהבוחן במכון הטסטים אמר את מה שאמר אחרי הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ניקוי פיח לא יעזור בשום מקרה לבעיה של עשן יתר.

יש כאן בעיה ידועה של שחיקה בטבעות בוכנה וצריכת שמן - וצריך לרדות לעומק העניין בכל הקשור לאיבחון במוסך ומה ההיסטוריה של הרכב. המחיר מרמז בצורה דיי ברורה על אוברול או החלפת מנוע. 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

איציק

מוסיפה עוד פרטים:

אזור מרכז

אכן הוצע טיפול במנוע, לא בדיוק החלפה. כנראה כמו שכתבת שיפוץ.

הוא עשה שני טסטים. אחרי הטסט הראשון עשו ניקוי מזרקים, אך זה לא עזר בכלל בפתרון הבעיה.

והתיאור שלך (לגבי סלד מסוימים) נראה תואם בול למקרה. כי הבוחן ביקש לתת גז, ואז להמשיך ולהגביר. ורק אז אמר שיש יתר עשן. 

אני בהחלט רוצה שילך לחוות דעת שניה, הוא פשוט נורא סומך על המוסך שלו.

אז יש עוד המלצות חוץ ממוסך גבע בתל אביב?

פורסם
לפני שעתיים, חובבת מכוניות כתב:

במוסך (מורשה שתמיד טיפל שם) אמרו שצריך תיקון בעלות 11 אלף שקל. האמירה היא: הרכב בן 6, מה אתה רוצה.

לפני 7 דקות, חובבת מכוניות כתב:

אני בהחלט רוצה שילך לחוות דעת שניה, הוא פשוט נורא סומך על המוסך שלו.

הוא סומך על מוסך שאומר לו משפט כזה ולא רוצה ללכת לחוות דעת נוספת?

נשגב מבינתי.

פורסם

ניקוי המזרקים מוביל אותי לחשוב שאולי הם חשבו שמדובר בעשן שמקורו במזרק דולף שגורם לטיפטוף של דלק לצילינדר, מה שיכול לגרום לעשן לבן כתוצאה משטיפה של שכבת השמן הדקיקה על דפנות הצילינדר.

אממה, הניסיון כאן בפורום מלמד על עשרות מקרים של אנשים שחוו עם המנוע הזה בעיות של צריכת שמן מוגברת שנגמרת אך ורק עם שיפוץ של המנוע או החלפתו, וזה נגרם לרוב כתוצאה משחיקה של טבעות הבוכנה.

עצם העניין שמדובר בעשן שמקורו בסלד גבוה רק מחזקת את הכיוון לטבעות בוכנה שחוקות. אם זה היה קורה בסלד נמוך או לחיצה עדינה על הגז (לאחר עמידה ממושכת) זה היה מראה על בעיה בגומיות שסתומים בלויות - אבל כאן יש לנו סימפטום ברור לבעיה.

ממליץ לקבל חוות דעת נוספת ובמידת הצורך לשקול (כפתרון זמני) אולי עליה קלה בצמיגות השמן בשביל לראות אם הרכב יצליח לעבור טסט או לא (השמן המקובל לשימוש כיום הוא 5W30, אבל אם זה היה האוטו שלי הייתי מנסה בשלב ראשון 5W40 - כל זאת למרות שהוא "לא עומד בתקן הרשמי של היצרן" - בשביל לראות אם התופעה מצטמצמת).

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, פריג'י כתב:

הוא סומך על מוסך שאומר לו משפט כזה ולא רוצה ללכת לחוות דעת נוספת?

נשגב מבינתי.

הוא בן אדם מבוגר. אני מנסה לעזור כמיבט יכולתי.

איציק, תודה רבה על תשובה מושקעת ומפורטת. העברתי לאבא שלי. לא יודעת עד כמה הוא יעז להשתמש בשמן אחר. 

אבל מקווה שבהחלט ילך לחוות דעת שניה.

יש מוסך נוסף, חוץ ממוסך גבע, שהיית ממליץ לפנות אליו? או עדיף אפילו בן אדם ספציפי לפנות אליו במוסך

עריכה אחרונה על ידי חובבת מכוניות
פורסם
לפני 32 דקות, חובבת מכוניות כתב:

אז יש עוד המלצות חוץ ממוסך גבע בתל אביב?

עם רכבים של פז'ו סיטרואן לא הייתי נכנס לשום מוסך אחר

יום טוב גם לך

פורסם

במוסך גבע תפנה ליוסי או רונן, הבעלים של המוסך.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

היי, מעדכנת איך נגמר הסיפור.

אבא שלי פנה למוסך גבע, לרונן. קודם כל, יש לו רושם מעולה מהבן אדם. אמר שפשוט שמיים וארץ מהיחס שהיה מקבל במוסך אחר שטיפל בו באוטו כל השנים.

שנית, אמנם הרכב היה יומיים במוסך, אבל היום הוא שוחרר ועבר טסט!

כמו שכתבו פה קודם, החליפו גומיות ועוד משהו שקשור לאותו חלק במנוע. בנוסף, רונן החליף לו את רצועת הטיימינג שהייתה על סף קריסה, הראה לאבא שלי באיזה מצב היא. (במוסך הקודם בטיפול לפני כחצי שנה אמרו שאין צורך להחליף).

כל הטיפול עלה 4,200 שח.

אז חברים, המון תודה על המלצה שווה ועל אבחון מדויק של הבעיה על סמך פוסט אחד בודד.

מעכשיו, המוסך הזה קיבל לקוח נאמן ;)

עריכה אחרונה על ידי חובבת מכוניות
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...