Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת פילטר לתמי 4 ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

לחברים יש את המכשיר הזה, הוא נמצא אצלם באיזור 15-20 שנה. כל הזמן הזה היו משלמים דמי שרות לתמי 4, פעם בשנה היה מגיע טכנאי, מחליף פילטר ונורה וזהו. לא היו בעיות או תקלות, הכל עובד מצויין. 

תמי 4 הודעיו שמפסיקים תמיכה לדגם זה, לא יחדשו שרות, מציעים לקנות מכשיר חדד. 

מכיוון שמכשיר עובד טוב, יש עניין להמשיך להשתמש בו עד שיתקלקל/עד שאי אפשר יהיה להשיג פילטרים ואז להחליף לחדש. 

פתחתי את המכשיר, ראיתי בגדול איך מחליפים פילטר. זה לא פשוט כמו הדגמים החדשים אבל גם לא נראה מסובך. 

בכל מקרה, אני מחפש הוראות מדוייקות להחלפה - סדר פעולות, כמה מים צריך להזרים אחרי ההחלפה, האם יש מונה החלפה שצריך לאפס וכו'. 

חיפוש באינטרנט לא מעלה משהו שקשור לדגם זה. 

וכמובן מאיפה אפשר לקנות פילטרים להחלפה. 

תודה רבה. 

20210807_170611_(1).thumb.jpg.73d7714f32e7f39df8d0fb81ec6ee2f7.jpg

פורסם

רציתי להכווין אותך לקבוצות פייסבוק אבל הן שורצות עם טכנאים. 

כמו @om2 לעשות מעקף ולקנות פילטר חיצוני אלא אם ל @ברווז יש פתרון יותר אלגנטי או מכיר את החלפה של הפילטר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הפתרון הקל והפשוט הוא למצוא את צינור היציאה מהפילטר,למשוך אותו החוצה ולעשות מעקף עם פילטר שניתן לקנות בהום סנטר.

תחפש ביוטיוב,תמי 4 מעקף ועם קצת ידע טכני(שיש לך) תעביר למכשיר הזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מצטער, לא מכיר את הדגם הספציפי ואין לי מידע שיוכל לעזור. 

במכשיר מסוג אחר יצא לי להיתקל (ולעשות) גישור. יש מתאם ייעודי שניתן לקנות עבור זה (שוב- עבור מכשיר מסוג אחר. לא יודע לגבי הסוג הזה). 

מה שאני כן יודע להגיד לך, זה שיש הבדל בקוטר הצנרת שתמי משתמשים בו (8 מ"מ אאל"ט) מול הצנרת שהפילטרים האחרים בשוק משתמשים בה (6 מ"מ). כך שיכול להיות שתצטרך גם לאתר מתאם בין 8 ל-6 וכמובן קטע צינור 6.

אני ממליץ בחום להזרים מים ישירות דרך המסנן פחם כשהוא לא מחובר עדיין למכשיר (ניתוק צינור ההזנה של התמי מהבר, חיבור המתאם 8-6, חיבור הצינור ישירות למסנן, הזרמת המים דרכו) עד שכל שאריות הפחם ייצאו החוצה. אז ניתן לחבר את המסנן לבר ולהמשיך להזרים מים (או להזרים עוד לפני החיבור). בגדול, כל עוד יש למים טעם "מוזר" רצוי להמשיך להוציא. זה משתנה מאדם לאדם כך שאין פה המלצה גורפת.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, innvision כתב:

המסנן עצמו לדעתי הוא סנן 10 אינץ' "סטנדרטי"

כזה? וואלה?

אלו המסננים שמשמשים למערכות תת כיוריות בד"כ...

אני חשבתי על מסנן מסוג "מסנן קו" ועליו דיברתי. אלו המסננים שבעיקרון שמים למכשירי בר מים. לא נתקלתי עדיין במסנן בלוק פחם לבר, אבל תמיד יש פעם ראשונה- כמו שאמרתי, לא מכיר את הדגמים השונים של תמי.

מסנן קו פנטק TS-101 קוקוס

פורסם
לפני 5 שעות, innvision כתב:

המסנן עצמו לדעתי הוא סנן 10 אינץ' "סטנדרטי" בנוסף יש להחליף גם נורה, ערכה לדוגמה:

https://www.matrix-usa.co.il/product/תמי-4/מארז-שנתי-לתמי-4-בייסיק/

תודה. ברגע שיודעים שזה נקרא "תמי 4 בייסיק מיני", אפשר למצוא את המסנן שגם לדעתי זה מה שיש שם, עוד דוגמא:

https://www.merital.co.il/p/סנן_פחם_בלוק_Matrikx_לתמי4_בייסיק?refc=87155

יש שם בפנים בית מסנן שנפתח בהברגה, שנראה מתאים לזה. 

פורסם

סליחה על ההערה (הארה?), אבל אם זה המסנן היחיד שיש בבר, הטעם של המים שיוצאים ממנו הוא לא להיט אני חושב. 

היתרון הגדול ביותר של הברים (מעבר למים הקרים בזמינות מיידית) הוא הטעם הנעים של המים שעברו דרך מסנן קו, שמוסיף טעם עדין למים (פחם קוקוס). בלי המסנן קו, המים לדעתי אמורים להיות בין תפלים לפשוט לא טעימים\נעימים.

פות"ש, האם יצא לבעלי הבר לנסות מים מבר אחר ולהרגיש הבדל?

פורסם (נערך)

ברווז, גם אני חשבתי כמוך, יש אצלנו במטבחון (המכשיר בשימוש די אינטנסיבי) מכשיר כזה. חיפשתי את המסנן קו ולא מצאתי, אח"כ איש המחשוב 😀, פתח לי את המכשיר והראה לי את הפילטר. לא ראיתי את סוג הפילטר ששמו בדיוק (השרות מחליף כל תקופה ומדביק מדבקה עם התאריך) אבל באופן מפתיע הטעם של המים לא רע בכלל (למרות שבמים קרים קשה לי יותר להבחין בטעמי לוואי). 

בכל מקרה, כמו שרשמת פעם באחד השרשורים (או במדריך החלפה שלך) אפשר להשתמש בסנן גרגירים במקום בבלוק, אומנם רמת הסינון מדורגת נמוך יותר (הערך במיקרונים גבוה יותר) אבל יכולת שיפור הטעם טובה יותר (יותר שטח פנים לסינון וספיחה טובה יותר של הכלור). לדוגמה הפילטר הזה שאני משתמש בו כאחד השלבים :

image.thumb.png.6c9b3c76c690193f7b09d632461e6f2a.png

אפשר גם להשתמש בסנן קו בנוסף לסנן בלוק, יש גם סנן שדומה לזה שבתמונה עם תוספת סיליפוס, כך שלדעתי ניתן למצוא פתרון איכותי יותר כתלות בתקציב.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

אבל אם זה המסנן היחיד שיש בבר

פתחתי את המכסה העליון של המכשיר-

ראיתי את בית המסנן הזה, את המדחס, את מיכל המים החמים ואת מיכל המים הקרים ונורה באחד מהם. 

לא ראיתי עוד מסנן במכשיר עצמו. יכול להיות שיש משהו על הקו בארונות מטבח, שם לא בדקתי. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בכדי לא לפתוח עוד שרשור,

יש למישהו חוות דעת מניסיון לגבי פילטר חלופי לתמי 4 פרימו של אלקטרה?

https://www.payngo.co.il/271647.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=CjwKCAjw4KyJBhAbEiwAaAQbE48dWLg16YDaEkRwp7i5ItvmyGAYP0QfyPWgxVH8ZKSI-ma4lcwSWRoCkugQAvD_BwE

so far so good so what

פורסם (נערך)
בתאריך 29.8.2021 בשעה 14:59, epiphone כתב:

בכדי לא לפתוח עוד שרשור,

יש למישהו חוות דעת מניסיון לגבי פילטר חלופי לתמי 4 פרימו של אלקטרה?

https://www.payngo.co.il/271647.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=CjwKCAjw4KyJBhAbEiwAaAQbE48dWLg16YDaEkRwp7i5ItvmyGAYP0QfyPWgxVH8ZKSI-ma4lcwSWRoCkugQAvD_BwE

ללכת על זה:

https://www.coffeedeals.co.il/product/3-סננים-קו-k2010-1?aff=GoogleMerchant&gclid=Cj0KCQjwg7KJBhDyARIsAHrAXaFmLYBXvuSLmdKSfnQzuvRO3XmlNHhYNdEaE9bUhG-4drJVBiQDWsEaAibzEALw_wcB

מותג מעולה, מחיר סביר במקרה הזה (הלכתי על התוצאה הראשונה, אפשר לרשום k2010 בגוגל ולחפש תוצאות, בעבר היה נמכר ב 33 ליחידה אבל המחירים קצת עלו)

עריכה: רק אחר כך ראיתי שאתה מדבר על מסנן תחליפי, אני מאוד ממליץ על מסנן חיצוני כי ככה אתה יכול לבחור את המותג ואת האיכות, פה מדובר במסנן עם פחם קוקוס פעיל וזה מאוד חשוב לטעם של המים, בחליפי של אלקטרה זה באמת לא ברור, מה גם שיש הפרש משמעותי במחיר וחבל.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם (נערך)
בתאריך 9.8.2021 בשעה 10:05, innvision כתב:

בכל מקרה, כמו שרשמת פעם באחד השרשורים (או במדריך החלפה שלך) אפשר להשתמש בסנן גרגירים במקום בבלוק, אומנם רמת הסינון מדורגת נמוך יותר (הערך במיקרונים גבוה יותר) אבל יכולת שיפור הטעם טובה יותר (יותר שטח פנים לסינון וספיחה טובה יותר של הכלור).

טוב, כנראה שטעיתי, בכל מקור שנתקלתי בו עד עכשיו נטען שלמסנן בלוק (EAC) יש יכולות סינון ושטח פנים עדיפות על מסנן גרגירים (GAC), כולל יכולת סינון כלור. בנוסף גם נראה שפילטר גרגירים סובל מתופעת channeling בה הזורם עובר\יוצר נתיב עם התנגדות מופחתת ויכולת הסינון מופחתת.

@ברווז אני גם חשבתי כמוך בנוגע ליכולת הסינון, האם יש לך מקורות שמראים אחרת?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

יש לך מושג כמה קשה למצוא מקורות מהימנים בנושא מסננים ברשת?...

לפחות כאלו שהם אמינים ולא חראשור שיווקי?

יכולת הסינון של הגרגרים שונה מזו של הבלוק. אבל גם הייעוד של הבלוק שונה מזו של הגרגרי.

אם אני זוכר נכון, הגרגרי עובד יותר ע"י יצירת קשר כימי (יונים ושות') מאשר ע"י סינון מכני (מעבר חלקיקים דרך "מסננת" מיקרונית). הגרגרי מצויין לסילוק ריחות של כלור, יותר מהבלוק.

לינק למשהו שכן הצלחתי למצוא.

• מעניין 1

• תוכן חדש...