Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Summer home Fixer upper DIY - שרשור בהמשכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

אבל שאלה כללית לאמריקאים כאן. למה מראש בונים שם את הבתים בצורה המוזרה הזו. אני מניח שבנייה כמו בישראל עמידה פי כמה לאורך זמן. ומצריכה עבודות תחזוקה דלות מאוד לשלד/בסיס.

בתים כאלו נראה שצריך כל כמה עשורים לעשות ריפיניש ממש רציני.

אגב אצלכם לא נהוג להשתמש במסלולים/ניצבים מפח? לא שניסיתי לבנות מעץ קירות גבס אבל בפח זה ממש מהיר וקל מה הסיבה שמשתמשים בעץ? 

1. מחיר משמעותית מ א ו ד יותר נמוך , וקל לעשות שינויים, שידרוגים ותחזוקה.

2. אם הבית מתוחזק בשוטף - הבניה הזו מחזיקה גם מעל 100 שנה , מספיק להעיף מבט איך נראים בניינים בני 50 שנה בישראל (קירות , סדקים ביסודות וכו) ולהבין שזה מחזיק מעולה בארה״ב. (אני גר עכשיו בבית שנבנה בשנות ה50, גרתי גם בבית שנבנה לפני 100 שנה , חלק מהבית כמו הרצפות עץ היפיפיות החימום לדוגמא - היו מקוריים - מינוס הFurnace ששודרג)

3. הרבה יותר קל לבנות בית מבודד שמתמודד עם חום / קור הרבה יותר טוב מבארץ.

4. חזרה לאחד - המחיר משמעותית מאוד יותר נמוך! בערך חצי ומטה

עץ אגב מאוד קל לשימוש, להתאים אותו לבניה ספציפית on site ודורש כלים יחסית פשוטים.

הנאמר למעלה זה התייחסות לבתים פרטיים אבל גם דיי נכון לבניינים שבהבפנים שלהם גם בנוי ככה (בלוקים מבחוץ, לפעמים אפילו לבנים - אולד סקול).

חסרון אחד משמעותי בבניינים אבל זה בידוד רעשים חלש מאוד יחסית לישראל - בין הקומות. מבחוץ יש שקט מוחלט בגלל הבידוד וחלונות עדיפים.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לבודד רעשים היטב גם בבניה מעץ. יש כמה נקודות מפתח, חלקן חייבות לקרות בשלב הבניה, וחלקן ניתן להוסיף למבנה בשיפוץ שלא כולל פירוק עד היסוד כמעט.
1. החיבור של קורות העץ לקירות התמך (זה בשלב הבניה או שיפוץ ממש יסודי), אם במקום להניח כמו חורנים ולהבריג מבודדים אותן, יש הרבה פחות העברה של ויברציות מהרצפה לקורות ומשם למבנה כולו.

2. רצפות (subfloor) שלא יושבות ישר על הקורות אלא עם אלמנט מבודד, או תוספת שכבה מעל הSubfloor (הוסיפו את זה אצלי) שיש בה בידוד רעשים מובנה

3. תקרות וקירות שלא מחוברים ישר לקורות, אלא עם אלמנט מתכת בצורת Z שמתחבר בצד אחד לקורות ובצד שני ללוחות הגבס, מבודד הרבה מאוד רעש. כמובן שמוסיפים גם בידוד אקוסטי כבד טוב בתוך החללים, ויש גם לוחות גבס אקוסטיים.

תכנון וביצוע נכונים יוצרים בידוד רעשים לא רע בכלל.

• אהבתי 3

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני שעה, nitch כתב:

תכנון וביצוע נכונים יוצרים בידוד רעשים לא רע בכלל.

אתה צודק בכל משפט ומשפט - ובניינים חדשים יותר בניו יורק נבנו ככה (ובמאמר מוסגר - גם בתים פרטיים ישנים - בעיקר בעניין הבידוד בSubfloors שמשפיע המון והוא סיבה שלדוגמא הבית אצלי שקט בין הקומות).

אני מדבר בעיקר על הבניינים הישנים יותר (בערך כל קווינס באיזורי ״רכבות״ והמון מהבניינים משנות ה70 וישנים יותר במנהטן).

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

האמת היא שגרתי בבניינים מהמאה ה19 בניו יורק ולא היה כזה נורא, אבל באחד הייתי בקומה העליונה והשני היה של הביוקר אז די בטוח שטיפלו בתקרות אפילו שהרצפה הייתה מקורית (ומדהימה). 

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 14 דקות, nitch כתב:

שהרצפה הייתה מקורית (ומדהימה)

אני מדבר על הבניינים הפשוטים :)

הייתי גם בבניינים מדהימים (לרוב אפשר לזהות אותם לפי זה שיש דירה ענקית וצמודה אליה דירה קטנה - שהיתה פעם של המשרתים / עוזרי בית) - ובהם אכן השקט מופתי.

לגבי הרצפות - איפה שהריצפה היתה איכותית - הרצפות המקוריות מחזיקות בכיף ה מ ו ן שנים והן מהממות.

בדיוק השנה אנחנו הולכים לעשות Re-stain לרצפות המקוריות אצלינו בקומה התחתונה. אין לתאר כמה הן נראות יותר טוב מרצפה חדשה (ודיי יקרה) שעשו בהרחבה של הבית ב2007

(אפשר לעשות ״כמו פעם״ זה פשוט יקר בטירוף אז אנשים עושים ברמה בינונית או עוברים לריצוף)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה שאלות כמשהו שעושה בקבוע שידרוגים על בניה בסגנון קודם:

1. למה מנורות ולא recessed lighting כמו top hats? סגור את הפינה הזו עכשיו (וגם הייתי מוסיף הרבה יותר אור אגב...)

2. מתגי אורות - במיוחד אם זה בית קיץ - הייתי שם משהו כמו lutron + האב ושולט מרחוק אם צריך

3. זה עניין של טעם - אבל יש כמה שינויים בגבהי תקרה שלא נראים קוהרנטים. אני משאר שהבחירה היא בין תקרה נמוכה לזה....

נראה כיף - המון התקדמות!

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

היי ליביו,

התאורה כרגע לא קבועה,  יהיה recessed light אחד, במטבח יהיה track light, השאר כנראה יהיו light fixture, בעיקרון זה יותר הבחירות של אשתי..

לגבי מתגים ושליטה מרחוק, לא יהיה בבית הזה אינטרנט, אם משפחה מישראל תגיע לבקר נביא להם משהו כמו MiFi.

הבית לא יהיה מאוייש רוב הזמן, לא יהיה להשכרה.

לא כל כך הבנתי, התקרה היתה שטוחה, הגבהנו אותה ב 8-10 אינץ', בעיקרון הכל שווה והולך לפי צורת הגג..

פורסם

נגיד בשניה 4 יש את 2 הזוויות , החלק השטוח ו קורה באמצע. ואז גם בין חדרים זה נראה מוזר כשהכל פתוח.

אולי סתם לי מציק בעין.

ובלי אינטרנט :) לא חשבתי על זה.

Then dying is forgetting

פורסם

הא אז זה יהיה בערך כמו שיש אצלינו בבית:

20220326_102433.thumb.jpg.ad2279348818427d5d1e851585844ec7.jpg

לגבי אינטרנט, אין אצלינו כבלים קומקסט או משהו בסגנון, גם ככה עולה לנו 110$ בחודש על 15 מגה בלחץ לאינטרנט סלולרי, נראה לי מיותר לשלם כפול גם על הבית השני שרוב הזמן יהיה שומם.

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יאללה התחלנו את העבודה בסופ"ש עם תגבורת 💪

20220410_113729.thumb.jpg.c42f00a293d1d226e49b359253b7490b.jpg

כמו כן הגיע הגיע המקלחון, הותקן חימום חשמלי למקלחת, ויחידת חימום קטנה בקיר לימים הקרים:

20220410_115151.thumb.jpg.18e81afe1d016f453b64a6f131bedf18.jpg

20220410_115203.thumb.jpg.9bed42286396a49195d374a871e9ccc4.jpg

20220410_115157.thumb.jpg.aec022f7db2c87e5d1eb888f57f2642c.jpg

ומתקדמים עם הקירות, מאמין שצבע יגיע עוד שבוע שבועיים:

20220410_115234.thumb.jpg.fd5f50287db6e21bc362af8c77f747cc.jpg

20220410_115319.thumb.jpg.f462ca73a3893359be07db0aa613ae09.jpg

20220410_115253.thumb.jpg.71a62b85eebcdc210323a3516a17ef8d.jpg

• אהבתי 6
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

אנחנו עשינו אחד שדומה לבין השמאלי לזה שלידו

יצא ממש יפה

ואת שאר הבית אנחנו לאט לאט מעבירים לסטיין בגוון דומה על העץ המקורי

image.thumb.jpeg.df52d71f1b7a45a7779ac0da65f5342d.jpeg

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

וזה החלק שעשינו פלוס המדרגות

(שכחתי להעלות אתמול). זה רק סטיין וריפיניש על הרצפה המקורית (80 שנה במצב מעולה מעץ סופר איכותי)

image.thumb.jpeg.c132f50055902b1820ef9f701b6a8999.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...