Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ארוחת ערב בירושלים בחודש הבא


DareDevil
 שיתוף

פוסטים מומלצים

בניגוד לנאמר פה, אכלתי ב״המוציא״ של אבי לוי ומאוד נהנינו.

נכון שהשמות המנות ברובן ידועות, אבל שאתה מזמין סיגר, אתה מקבל משהו לא תעשייתי, כנ״ל לגבי מעורב ושאר המנות, בקיצור, ממליץ.

 

אם במקרה יש התכנות לחלביה/מאפיה איכותית, אפשר לשבת ב״קדוש״, אכלתי שם לפני שבועיים ומאוד נהנינו, הכל טרי ומוכן במקום וממש טעים, פלוס קינוחים מדהימים.

  • אהבתי 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • חברי המעגל הראשון

נראה לי שבשביל לשבת בקדוש צריך להזמין מקום שנה לפני 🤣

אחלה מקום זה btw.

 

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מקומי, אז לא ידעתי שצריך להזמין מראש.

פשוט באנו ביום חול ב19:00 בערך והיה מקום בפנים, לא חיכינו בכלל, אולי בחמישי עמוס יותר.

גם השירות היה מעולה אגב.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, locus כתב:

בניגוד לנאמר פה, אכלתי ב״המוציא״ של אבי לוי ומאוד נהנינו.

נכון שהשמות המנות ברובן ידועות, אבל שאתה מזמין סיגר, אתה מקבל משהו לא תעשייתי, כנ״ל לגבי מעורב ושאר המנות, בקיצור, ממליץ.

 

אם במקרה יש התכנות לחלביה/מאפיה איכותית, אפשר לשבת ב״קדוש״, אכלתי שם לפני שבועיים ומאוד נהנינו, הכל טרי ומוכן במקום וממש טעים, פלוס קינוחים מדהימים.

 

אני לא צריך את אבי לוי בשביל לאכול קוסקוס, מפרום או מעורב ירושלמי

רוב הסיכויים שהמאכלים האלה שגדלתי עליהם מוגשים הרבה יותר טעים בבית מאשר במסעדה שברוב המקרים מנסה "להמציא אותם מחדש"   ורק מקלקלת

 

אין בעיה ללכת לשוק או לקנות אוכל כזה בדוכן כשעושים סיבוב בשישי בצהריים ולנשנש

אבל לא בקטע של ארוחה מסודרת במסעדה, פשוט אין עניין

 

חוץ מזה שהאווירה במקום לא מזמינה

סתם מקום

 

אני שמח שאכלת שם "מעורב ירושלמי לא תעשייתי"

מעניין איפה מגישים מעורב ירושלמי תעשייתי ? מה יכול להיות תעשייתי בזה? פאקינג חלקים פנימיים שמוקפצים על פלנצ'ה.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, Transporter כתב:

 

אני לא צריך את אבי לוי בשביל לאכול קוסקוס, מפרום או מעורב ירושלמי

רוב הסיכויים שהמאכלים האלה שגדלתי עליהם מוגשים הרבה יותר טעים בבית מאשר במסעדה שברוב המקרים מנסה "להמציא אותם מחדש"   ורק מקלקלת

 

דווקא לא,טעם של אוכל ביתי.

לאשכנזים מתים כמוני שדחפו כוסמת בשישי בערב זה דווקא ממש אוכל נחמד.

לפני 38 דקות, Transporter כתב:

אין בעיה ללכת לשוק או לקנות אוכל כזה בדוכן כשעושים סיבוב בשישי בצהריים ולנשנש

אבל לא בקטע של ארוחה מסודרת במסעדה, פשוט אין עניין

 

זה אוכל רחוב,הוא בהגדרה ברחוב ולא במסעדה.

יש שם מקומות ישיבה פה ושם,הסטנדרטים שלי עמוק מתחת לאדמה ועדיין אני מגדיר את החוויה הזו כגועל נפש.

לפני 38 דקות, Transporter כתב:

 

חוץ מזה שהאווירה במקום לא מזמינה

סתם מקום

זה מעבר ללא מזמינה-מסריח,צפוף,אנשים עליך, כיסאות ברוב המקומות פלסטיק או ספסלים שאתה רק רוצה לקום מהם.

לפני 38 דקות, Transporter כתב:

אני שמח שאכלת שם "מעורב ירושלמי לא תעשייתי"

מעניין איפה מגישים מעורב ירושלמי תעשייתי ? מה יכול להיות תעשייתי בזה? פאקינג חלקים פנימיים שמוקפצים על פלנצ'ה.

מוכן לשים כסף שרוב הדוכנים קונים את הבשר מאותם הספקים.

Mazda 3 5D 2015

Honda Civic 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Potato כתב:

דווקא לא,טעם של אוכל ביתי.

לאשכנזים מתים כמוני שדחפו כוסמת בשישי בערב זה דווקא ממש אוכל נחמד.

 

אתה לא אוכל את זה אז מבחינתך זה מיוחד

מי שרגיל לאכול את זה, זה מרגיש לו חיקוי

וגם אם לא הייתי רגיל

זאת מסעדה לשישי בצהריים לא לערב

לפני 7 דקות, Potato כתב:
לפני 49 דקות, Transporter כתב:

 

זה אוכל רחוב,הוא בהגדרה ברחוב ולא במסעדה.

יש שם מקומות ישיבה פה ושם,הסטנדרטים שלי עמוק מתחת לאדמה ועדיין אני מגדיר את החוויה הזו כגועל נפש.

 

אז האוכל של אבי לוי זה אוכל רחוב לכל דבר

אין לי בעיה עם המאכלים האלה אני אוכל אותם פעם פעמיים בשבוע בבית...אבל לא אתארגן ואזמין מקום ואשב עם אנשים במסעדה בשביל מפרום

 

לפני 8 דקות, Potato כתב:

זה מעבר ללא מזמינה-מסריח,צפוף,אנשים עליך, כיסאות ברוב המקומות פלסטיק או ספסלים שאתה רק רוצה לקום מהם.

 

דברתי על המקום של אבי לוי

לקחו מסעדה וניסו לעשות שם אווירה של שוק הפשפשים עם מוזיקה  ים תיכונית  ורעש ובלאגן

אחלה....זה לא

לפני 9 דקות, Potato כתב:

מוכן לשים כסף שרוב הדוכנים קונים את הבשר מאותם הספקים.

 

זה כולה מעורב ירושלמי..חזה עוף, טחול, לבבות

אתה יכול לקנות אותם ברמי לוי במבצעים של סוף יום

לא  מדובר באיזה נתח מיוחד שבוחרים  בקפידה

בגלל זה שוב אני לא מבין למה צריך ללכת במיוחד למסעדה ולשלם 80 שקל על זה

תעצור בכל חור בירושלים ותאכל מעורב בפיתה בצהריים בלי לתרתר איתך אורחים ולהושיב אותם במיוחד בשביל זה

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שאתה אומר פה מצחיק, אין דבר שלא ניתן להכין בבית (למעט דברים שדורשים מרכיבים הזויים שמוטסים לפה פעמיים בשבוע טריים וכדומה), כל הפואנטה במסעדה היא לראות איזה טוויסט נתנו, לראות מה פה מעניין.

יש בארץ טריליון מקומות שמגישים "מפרום" או "חזה עוף על הפלאנצ'ה". בחלקם זה יראה כמו דבר עצוב שזחל מפגר של פרסומת בטלויזיה, בחלק אחר זה יעיף לך את המוח לחלל. למרות שלמנה קוראים אותו דבר.

אני חייב להגיד שמה שחתם לחלוטין את העניין זה שהתלוננת שזה נראה בנאלי וסתמי- ואז הלכת לסוהו.

האירוניה קפצה מהגג עם AC/DC ברקע.

 

מה שכן, מסכים איתך לגבי האווירה ב"מוציא". הייתי שם, היה טעים, כן יש קצת הפתעות בתפריט, האווירה והרעש רחוקים מלהיות נעימים (ולא בצורה "ירושלמית אותנטית" או כל דבר אחר שירצו למכור לתיירים)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, Pika007 כתב:

מה שאתה אומר פה מצחיק, אין דבר שלא ניתן להכין בבית (למעט דברים שדורשים מרכיבים הזויים שמוטסים לפה פעמיים בשבוע טריים וכדומה), כל הפואנטה במסעדה היא לראות איזה טוויסט נתנו, לראות מה פה מעניין.

יש בארץ טריליון מקומות שמגישים "מפרום" או "חזה עוף על הפלאנצ'ה". בחלקם זה יראה כמו דבר עצוב שזחל מפגר של פרסומת בטלויזיה, בחלק אחר זה יעיף לך את המוח לחלל. למרות שלמנה קוראים אותו דבר.

אני חייב להגיד שמה שחתם לחלוטין את העניין זה שהתלוננת שזה נראה בנאלי וסתמי- ואז הלכת לסוהו.

האירוניה קפצה מהגג עם AC/DC ברקע.

 

מה שכן, מסכים איתך לגבי האווירה ב"מוציא". הייתי שם, היה טעים, כן יש קצת הפתעות בתפריט, האווירה והרעש רחוקים מלהיות נעימים (ולא בצורה "ירושלמית אותנטית" או כל דבר אחר שירצו למכור לתיירים)

 

לא לא

יש הבדל בין להכין בבית פסטה של אסם עם רוטב שאתה מאלתר, לעומת פסטה עבודת יד שמגישים במסעדה איטליקית

או לקנות נתח סטנדרטי, לעומת נתח של NUSR ET

או לנסות להכין בבית מנה של מאיר אדוני

או פולנטה של אסף גרניט

 

כל הדברים האלה ^ אפשר להכין בבית, זה פשוט לא יתקרב לטעם של המנה שתקבל במסעדה

אבל

להכין מעורב ירושלמי ? בחייאת

מקפיצים ירקות, מלח פלפל ובתאבון

אני לא חושב שמישהו צריך או יכול לחדש לי טעם של קוסקו ס שאני אוכל כל שבוע כל החיים

 

סוהו משאירה אבק למסעדה של אבי לוי

אם לא הבנת, קוסקוס ומפרום אני אוכל פעמיים בשבוע בבית ונהנה עד השמיים

סושי  כמו בסוהו כנראה שלא אצליח להכין בקרוב, גם לא פולנטה כמו שלהם ואפילו לא את המוקפץ הכי פשוט

מה לעשות, יש דברים שצריך קצת יותר ידע ונסיון

ללכת לסוהו במקום לאבי לוי זה בדיוק מה שעושה את ההבדל בין מסעדה לבין אוכל רחוב.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, פה אתה טועה. פסטה של אסם עם רוטב שאתה מאלתר? לא, פסטה עבודת יד שלך עם רוטב שתכין ממתכון של אחד ממאות השפים שפרסמו. תוכל להגיע מהר מאוד לרמה גבוהה יותר מזו של רוב המסעדות, פסטה זה לא דבר כזה מסובך. 

 

פולנטה של אסף גרניט? למה אתה צריך פולנטה של אסף גרניט, כי זה מותג? תכין פולנטה של טרנספורטר, אחרי הפעם החמישית או השישית כבר תגיע למשהו שהוא שלך. מי יודע, אולי זה אפילו יהיה לך יותר טעים. 

ארוחות שף זה סיפור אחר כי יש בהן את כושר ההמצאה. אתה לא תצליח ליצור "ארוחה של מאיר אדוני" כי אתה לא מאיר אדוני. אז בוא נחריג לרגע את אלו, נישאר במה שנמצא בין המוציא לסוהו. 

 

סושי כמו בסוהו לא תצליח להכין בקרוב? נגלה לך סוד- יקח לך בדיוק 3 פעמים עד שכבר תכין סושי טוב יותר מהם, כי מה שיש שם בינוני מינוס. יומרה בפיתה (או ברול), המרכיבים להכין בעצמך דברים טובים יותר זמינים בתפוצה נרחבת. 

 

אם אתה לא חושב שמישהו צריך לחדש לך טעם של קוסקוס זו זכותך, אבל להתכחש לעובדה שקיימים עשרות נוסחים שונים לחלוטין (הדוגמה המפורסמת ביותר היא הצהוב נגד האדום) ולכל נוסח כזה עשרות צורות להכין אותו זה רחוק מאיזושהי קביעה אובייקטיבית. 

אין לי מניות אצל אבי לוי ובכלל לא עפתי על המקום, אבל- הסוהו משאירה אבק למסעדה שלו בהרבה מדדים, אבל בכל הנוגע לטעם או לעניין באוכל שיהיה לא בנאלי, הוא מנצח בפער. 

 

*אל תיקח את זה כהשוואה ספציפית בין המוציא לסוהו. אני מנסה להעביר פה נקודה קצת יותר רחבה. 

  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

תראה, פה אתה טועה. פסטה של אסם עם רוטב שאתה מאלתר? לא, פסטה עבודת יד שלך עם רוטב שתכין ממתכון של אחד ממאות השפים שפרסמו. תוכל להגיע מהר מאוד לרמה גבוהה יותר מזו של רוב המסעדות, פסטה זה לא דבר כזה מסובך. 

 

 

הם אף פעם לא מפרסמים את המתכון של המסעדה

ולא כל אחד יודע להכין פסטה בעבודת יד

ואתה יכול להמשיך להגיד שהכל אפשרי. זה לא הופך את זה לנכון

גם פולנטה צריך לדעת להכין והוכחה לזה שהרבה מקומות מגישים פולנטה לא טעימה

 

לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

 

סושי כמו בסוהו לא תצליח להכין בקרוב? נגלה לך סוד- יקח לך בדיוק 3 פעמים עד שכבר תכין סושי טוב יותר מהם, כי מה שיש שם בינוני מינוס. יומרה בפיתה (או ברול), המרכיבים להכין בעצמך דברים טובים יותר זמינים בתפוצה נרחבת. 

 

גם את זה לא תצליח להכין

כי סוהו לא קונים את האצות בסופר ולא משתמשים בחומץ שאתה משתמש ולא  מתבלים אותו בתיבול שאתה משתמש, ומטפלים באורז בצורה שאתה לא מכיר

 

יכול להיות שתכין סושי שנראה לא רע, אבל בטעם אתה תהיה רחוק מאוד מהסוהו

מצחיק שאתה משווה פולנטה או פסטה וסושי לדברים כמו קוסקוס שהמתכון שלהם עובר דורות של עשרות שנים במשפחה

 

אתה מוזמן להנות מהמפרום שלו וגם לבזבז את הזמן בלשבת שם במסעדה

במקום פשוט ללכת למסעדה שנותנת תפריט מיוחד וחוויה אמיתית ולאכול קוסקוס יום אחד בשוק על הדרך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם פיקה, יש כל כך הרבה מאכלים שנראים "מסובכים" במסעדה אבל קל מאוד להגיע לרמה שלהם ולעבור אותם.

גם עם פסטה "יבשה רגילה" אני עדיין מכין פסטה יותר טובה מרוב המסעדות שיצא לי לאכול בהן. יש המון מתכונים שמפורסמים באינטרנט גם של מסעדות. (חוץ מזה מאוד קל להשיג גם לקנות פסטה טרייה/יבשה איכותית מאוד שלא בסופר).

גם בנושא הפולנטה אני מסכים יצא לי להכין לא פעם ולא פעמיים, זה פשוט מאוד ויוצא טעים כמו במסעדה.

גם ריזוטו קל מאוד להכין בבית ברמה גבוהה (יש מסעדות שקצת קשה להתחרות איתן, פשוט כי הן ישימו כמות חמאה פסיכית....)

ולגבי ה"מוצרים היחודיים" שמשתמשים בהם בסוהו... תעשה לי טובה. בדיוק כמו שיש לך קצביות בוטיק להשגת בשר מיוחד, יש לך מקומות כאלו בשביל להשיג כל חומר גלם שאתה חפץ בו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

אם אתה לא חושב שמישהו צריך לחדש לך טעם של קוסקוס זו זכותך, אבל להתכחש לעובדה שקיימים עשרות נוסחים שונים לחלוטין (הדוגמה המפורסמת ביותר היא הצהוב נגד האדום) ולכל נוסח כזה עשרות צורות להכין אותו זה רחוק מאיזושהי קביעה אובייקטיבית

סליחה על הגלישה מהנושא, האבי לוי הזה בירושלים עושה קוסקוס אמיתי בעבודת יד?

כי זה עבודה קשה רצח ורוב המקומות פשוט מגישים קוסקוס אינסטנט ומשקיעים במה שמסביב. 

מעניין אותי כי לא טעמתי כבר שנים קוסקוס אמיתי וזה מעדן אם יודעים לעשות את זה כמו שצריך.

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Transporter כתב:

גם את זה לא תצליח להכין

כי סוהו לא קונים את האצות בסופר ולא משתמשים בחומץ שאתה משתמש ולא  מתבלים אותו בתיבול שאתה משתמש, ומטפלים באורז בצורה שאתה לא מכיר

 

יכול להיות שתכין סושי שנראה לא רע, אבל בטעם אתה תהיה רחוק מאוד מהסוהו

מצחיק שאתה משווה פולנטה או פסטה וסושי לדברים כמו קוסקוס שהמתכון שלהם עובר דורות של עשרות שנים במשפחה

 

אתה מוזמן להנות מהמפרום שלו וגם לבזבז את הזמן בלשבת שם במסעדה

במקום פשוט ללכת למסעדה שנותנת תפריט מיוחד וחוויה אמיתית ולאכול קוסקוס יום אחד בשוק על הדרך.

 

רק נראה לך. האצות שהם קונים זה בול מה שאתה קונה בסופר, אחד לאחד, ביבוא של "מזרח ומערב" (אגב, לא שזה רע בשום צורה- אצות נורי מיובשות לא מגיעות בהמון דרגות איכות, מה שיש בארץ די אחיד וזה בסדר)

הם משתמשים ללא ספק בחומץ פחות טוב ממה שאני משתמש, בתיבול זול יותר, ואומר בבטחון מלא שהם מטפלים באורז הרבה פחות טוב  מהצורה שאני מטפל בו.

גם האורז שהם משתמשים בו הרבה פחות איכותי ("אורז סושי" שרוב המסעדות בארץ משתמשות בו. שאתה מכין בבית תוכל להשיג tamaki gold koshihikari שיש בו בערך פי מיליון יותר טעם)

מסעדות הסושי בארץ משתמשות באופן כללי ב 2 סוגים:

1- רשתות כמו ג'פניקה וכדומה לרוב משתמשות באורז סושי של סוגת או דומה, מדובר בזן שגדל בספרד בכלל. לא שהוא רע.

2- מסעדות שמחשיבות את עצמן לאיכותיות יותר, אפילו מהקטנות והיקרות יותר, משתמשות ב nishiki. הוא בסדר, יותר טוב מהסוגת. 

3- בערך 5 מסעדות בארץ, כולן קטנות, מייבאות בעצמן את האורז בכמויות קטנות, מדובר בזנים מסוג koshihikari או nanatsubushi. מלא טעם ומגיב בצורה שונה לתחמיץ.

 

סוהו, רק שתהיה בעניינים, נמצאים בקגוריה מס' 1, לא ב 2. האורז שתוכל לקנות באופן עצמאי טוב בהרבה וכך גם שאר המרכיבים. אני מבין שהם עשו עליך רושם אבל כדאי שתהיה מודע למציאות- מה שהם מגישים סה"כ בינוני, לא יותר, ומה שתוכל להכין בבית בעצמך אחרי נסיונות ועם המרכיבים שזמינים לך לרכישה יהיה יותר טוב. גם ברמת חומר הגלם וגם מבחינת המומחיות בטיפול.

 

אגב סושיות טובות, בפעם הבאה שאתה בירושלים קפוץ למקום בשם "הסושיה".

המקום קטן ודי מג'ייף, השירות מזעזע, לוקח מיליון שנה לקבל מה שהזמנת, והאוכל עצמו- 100 רמות מעל סוהו. שווה ביקור רק כדי להבין מה הטעם של משהו טוב (בסטנדרטים של הארץ) לעומת בינוניות לשמה.

 

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

סליחה על הגלישה מהנושא, האבי לוי הזה בירושלים עושה קוסקוס אמיתי בעבודת יד?

כי זה עבודה קשה רצח ורוב המקומות פשוט מגישים קוסקוס אינסטנט ומשקיעים במה שמסביב. 

מעניין אותי כי לא טעמתי כבר שנים קוסקוס אמיתי וזה מעדן אם יודעים לעשות את זה כמו שצריך.

 

בפעם הבודדת שהייתי שם זה היה קוסקוס אמיתי. היה טעים ללא ספק, אבל אני נאלץ להסכים עם טרנספורטר בנקודה אחת- ספציפית בנוגע לקוסקוס, סבתא שלי שמכינה אותו בעבודת יד עושה את זה טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...