Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישה של רנו קולאוס 2021

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מתכוון להזמין רנו קולאוס 2021.

מה דעתכם על הרכב ?

האם יש לו מתחרים ? 

דגש , מחפש רכב חסכוני , הרכב הנל מונע במנוע דיזל.

המחיר כרגע פחות מ170 אלף ש"ח.

האם צפוי מחליף בקרוב.

רנו לא מפחיד אותי מבחינת אמינות להפך, נוסע כבר 6 שנים ברנו גרנד סניק דיזל שהוכיח אמינות מופתית.

פורסם (נערך)

יש לו מתחרים, פשוט רובם עם שבעה מושבים והוא באופן חריג רק עם חמש, (קודיאק, אאוטלנדר ושות'). 

מתיחת הפנים שלו יצאה שנה שעברה, להערכתי יש לו לפחות שנתיים שלוש עד הדגם הבא. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

האוטלנדר לא דיזל .

קודיאק יקר משמעותית ולא ממש חסכוני.

5 מקומות זה בסדר מבחינתי, אני צריך תא מטען גדול לא זרוק ל2 מושבים הנוספים.

גם התחרה הישיר הניסן אקסטרייל לא דיזל.

אנסה  למקד את השאלה.

האם יש רכב אלטרנטיבי לרכב הנ"ל שעונה על הדרישות.

האם הרכב הנ"ל מומלץ ? 

בכל זאת מה הסיבה אם ישנה להתרחק מהרכב ?

עריכה אחרונה על ידי Davego
פורסם

אתה רוצה? תקנה

כלכלי זה לא

זה רכב 5 מקומות לא מצטיין במיוחד שתצטרך להוריד במכירה יפה מאוד כדי שמישהו יקנה את הרכב.

קודיאק (שחסכוני בגרסת הדיזל) לעומתו יימכר תוך ימים ספורים.

פורסם (נערך)

האיקס טרייל קיים רק על הנייר בדיזל והוא גם מוחלף בקרוב , נאמר לי שלא תגיע גרסת דיזל.

הקודיאק יקר מאוד , עם בעיית הגיר המפורסמת, גם כן ניסיון אישי ומשפחתי גרוע עם הרכבים של היצרן הנ"ל. 

ממה שאני מבין הוא שרק עניין ירידת הערך  בעייתי .

אני הולך להחזיק את הרכב 6 שנים , אני חושב שאז זה פחות קריטי .

מודרני אני בטוח שיש רכבים מודרנים מימנו,זה פחות שיקול אפילו יתרון , הנ"ל הולך לשמש כרכב של משרד.

האם יש רכב אחר , דגש על חסכוני, שמתאים לתיאור ? עד 180 אלף .

עריכה אחרונה על ידי Davego
פורסם

C5 איירקרוס זה הכי קרוב למה שתוכל להשיג בקולאוס, רק שיש לו אחריות של 5 שנים (ברנו 3) והוא קצר ב 16-17 ס"מ מהקולאוס (אבל בסיס הגלגלים טיפה יותר גדול, צריכת הדלק טובה יותר ולמען האמת אני לא מכיר "מקרוב" את מנוע ה 1.75 ל' דיזל של רנו כך שמאוד קשה לתהות על קנקנו מבחינת אמינות). לציין שתא המטען ב-2 הרכבים זהה בנפחו.
לטעמי הקולאוס נראה טוב והוא נמכר משמעותית יותר טוב מהדור הראשון שלו, שהיה מוזר וגמלוני. הדור השני כבר מיישר קו עם העיצוב בכל קשת הדגמים של היצרן והוא נראה בהחלט נאה (לטעמי).

יש כאן הרבה עניין גם של טעם, נסעת על הקולאוס ?
ייתכן ונסיעות מבחן על הדגמים הרלוונטיים יטרפו את הקלפים מחדש, כדאי שתעשה כמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנוע הדיזל 1.75 חדש מאוד יחסית. לא יודע עליו דבר לטוב או לרע.

נסעתי במונית קולאוס חדשה מהניילונים לפני כמה ימים, כנראה ברמת גימור הנמוכה. לא הרשים אותי במיוחד. אבל זאת התרשמות מאוד שטחית. כדאי מאוד לבצע נסיעת מבחן ממושב הנהג.

אני גם הייתי בודק את ה-C5 במקביל.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אם חסכוניות זה הדבר הכי חשוב לך ואתה קונה גם ככה SUV חדש, ויש לך אפשרות להסתפק בטווח נסיעה חשמלי (כ 400 ק"מ מוצהר לפי תקן WLTP המחמיר, כשנניח בפועל זה יהיה 350 ק"מ), הייתי מסתכל על Aiways U5 חשמלית חדשה (157K כולל עמדת טעינה לפי מה שהבנתי).

בכללי, אלא אם טווח הוא הבעיה (וגם כאן מדובר אולי נסיעות חריגות על הדגמים שיש היום), לא רואה סיבה שלא לקנות רכב חשמלי מלא. באותו מחיר ואפילו פחות אתה מקבל רכב הכי מודרני שיש והכי חשוב - בלי מנוע בעירה פנימית.

(דרך אגב, מבחינת מרחב פנימי, יש לי חבר שבדק מקרוב, הוא ברמה של ה SUV הכי גדולים כמו קודיאק וסנטה-פה, למרות שחיצונית הוא קטן יותר. ה"אין מנוע" של רכב חשמלי מאפשר מרחב פנים גדול יותר ביחס לגודל הרכב חיצונית)

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, llaavvii כתב:

ומה עם בטיחות? למיטב ידעתי הAiways מגיע ערום.

https://www.auto.co.il/article/134342-local-news-aiways-u5

ציטוטים מהכתבה:

ציטוט

הרכב יוצע עם מפרט בטיחות עדכני, וזה כולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה, ניטור היקפי של שטחים מתים, בקרת שיוט אדפטיבית. 

האבזור עשיר גם ברמת הגימור 'סטנדרט', הכוללת תאורת לד, חישוקי "17, מצלמות היקפיות, מפתח חכם, תפעול חשמלי למושבים, בקרת אקלים, צג מולטימדיה גדול "12.3,  מחוונים מוקרנים. ברמת הגימור 'פרמיום' גם חישוקי "19, גג זכוכית, תפעול חשמלי לדלת האחורית, צג מגע נפרד לבקרת האקלים, חניה אוטומטית, ריפוד עור.

aiways U5 מוצע ברמת הגימור 'סטנדרט' ב-157,500 שקלים וברמת הגימור 'פרמיום' ב-172,500 שקלים; מחיר צבע שונה לגג הוא 4000 שקלים. בהינתן המפרט הטכני, הממדים ורמת האבזור, מחירים אלה נראים מושכים למדי.

אם אני זוכר נכון גם בפרסומת שראיתי איפשהו רמת הבטיחות היא "7" שזו רמה די גבוהה (8 זה המקסימום).

חוץ מזה חבר שלי הלך לנסיעת מבחן לפני כמה ימים, אם לא היו מערכות בטיחות הוא בכלל לא היה מסתכל עליה.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה לכולם, החלטתי לבסוף לרכוש את הרנו והיא אכן נרכשה.

הדבר היחיד השלילי ברכב זו ירידת הערך אבל בהנחה שאני מחפש רכב לטווח ארוך זה פחות משנה לי .

מקווה שתהיה אמינה כמו הגרנד סניק שהיא מחליפה.

הסקודה והסיטרואן כבר היו לי בעבר  ו היו מאוד לא אמינות ולכן נפסלו .

פורסם

תתחדש, מקווים לשמוע סיכומי אחזקה מרכב לא נפוץ בארץ.

לפני 4 שעות, yonisi כתב:

אם אני זוכר נכון גם בפרסומת שראיתי איפשהו רמת הבטיחות היא "7" שזו רמה די גבוהה (8 זה המקסימום).

חוץ מזה חבר שלי הלך לנסיעת מבחן לפני כמה ימים, אם לא היו מערכות בטיחות הוא בכלל לא היה מסתכל עליה.

ומה עם ציון ריסוק של שלושה כוכבים בלבד? זה לא מרתיע? נראה לי פי 10 יותר רלוונטי מה"רמת בטיחות" שמחושבת רק לפי מה יש או אין ולא איך זה מתפקד. 

• תוכן חדש...