Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לתוכנה - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בוגר הנדסת מכונות עם התמחות ברובוטיקה ומכטרוניקה.

לצערי אני כבר מעל 8 חודשים בחיפוש עבודה של הניב דבר וכל רגע שאני מול לוחות הדרושים רק מבאס אותי יותר.

חוסר ההיצע, על אחת כמה וכמה של חסרי ניסיון פשוט שובר אותי לפעמים. לא לשלוח קורות חיים כי אין לאן זה מאוד מבאס.

ועד שכבר קובעים לי ריאיון, תמיד זה נגמר ב"העדפנו מישהו עם ניסיון".

ואחרי הפתיח, נעבור לתכלס.

יש לי קצת רקע בתכנות עקב התואר ודי אהבתי להתעסק בזה, אבל יש כמה תהיות שאשמח לעזרה בהן.

1. איך שוק התוכנה נראה אצל בוגר חסר ניסיון? האם גם לו אין כמעט היצע של משרות להגיש אליהן קורות חיים? האם גם הוא סובל מאותם קשיים כמוני?

2. איך מתייחסים המעסיקים לפרויקטים ביתיים?

3. מה הדרך המומלצת לדעתכם לבצע הסבה כזאת?

המטרה העיקרית היא לא למצוא את עצמי במצב זהה שבו יש לי תעודה אבל אין עבודה.

אני חשבתי על 3 אופציות

- לימודים בפתוחה

- לימודים במוסד בו עשיתי את התואר במכונות

- קורס מזורז כדוגמת איניפינטי

ביחס לשתי האופציות הראשונות, האם זה ריאלי למצוא עבודת סטודנט על בסיס הידע בתכנות שרכשתי במכונות?

למדתי בעיקר C והניסיון שלי מסתכם ביצירת משחק וכתיבת קוד לבקר PID בתוכנת CVI.

4. איך נראה עולמו של המתכנת? אני בטוח שלא הכל וורוד ויפה כמו המשכורות ופסיליטיס, אז אשמח לדעת מה הקשיים.

תודה מראש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לתוכנה יש ביקוש אדיר.

הביקוש בחסר שאתה שומע עליו בחדשות בלוחות או וואטאבר הוא לאנשים טובים ומנוסים בתחום מסויים וספציפי.

לא לבינוניים ולא למתחילים. כאלו לא חסר בשוק. גם אלו עם נסיון לא בדיוק סחורה חמה.

"הסבה" ניתן לעשות בכל המכללות והמוסדות "bootcamp" האלו, כולל זו שהזכרת. אם אתה טוב, ימצאו לך עבודה ראשונה בשכר נמוך ישר אחרי הלימודים.

לצערנו השוק לא סלחן לאנשים בוגרים, עוד יותר לכאלו ללא נסיון וזה נכון לכל תחום.

המשרות בשוק מתחלקות למספר "רמות" כלליות של מפתחים "בפועל" (לא מנהלים).

Junior

Mid

Senior

משרות ג'וניור, זה משרות שמצפים אפס הבנה בתחום ובהתאם המשכר והיחס.

אין ביקוש גבוה, כי יש המון כאלו. רמת השאלות תיהיה כזו שכנראה תוכל לענות על רובם אם לא כולם, אחרי קורס כזה.

תלוי איפה תוכל להשתחל, אתה מגיע מלמטה, ואם תגיע עם עוד מישהו או שתיים, סביר להניח שהם יהיו צעירים / צעירות ממך משמעותית.

משרות מיד וסיניור אלו משרות שאתה מגיע אחרי 3-5 שנות נסיון לפחות בתחום ספציפי. שם הפרוייקט שעשית בבית מעניין כקליפת השום.

המשרה הספציפית אליה תתראיין היא זו שמכתיבה את רמת הידע הנדרש - דע, אתה עלול להיפסל גם כ overqualified עבור המשרה שרוצים לאייש.

ולכן, אידיאלית, קורות החיים, העבודות שבחרת במהלך הקריירה, טכנולוגיות וכו', אלו צריכים להוביל אותך שתיהיה רלוונטי עבור המקום הבא שלך.

קח בחשבון שגם אחרי זה, התחרות שלך כעת, ולעולם תיהיה מול ילדים בני 25 עם 3 שנות ניסיון בפועל מהצבא, ועוד 2-3 סטרטאפים באמתחתם, שכנראה רמת הידע באקו-סיסטם, והיכולת שלהם ללמוד גבוה משלך.

לצערך, זה המחיר של להיכנס לתחום מאוחר.

זה לא רוצה להגיד שלא תמצא עבודה אחרי קורס. כי סביר להניח שתמצא.

יש הרבה חברות "LOW TECH" שצריכות אנשי פיתוח אז נכון השכר לא יהיה שכר הייטק, והתנאים לא יהיו כאלו,  אבל גם 15 זה שכר הולם.

אגב כרגע, לדעתי, אנחנו בבועה כמו בהרבה תחומים.

בסופו של דבר תיהיה נפילה, לא יודע אם היום, מחר עוד שנה או עוד 10 שנים אבל תיהיה נפילה.

דווקא חברות ההיטק וסטרטאפים יותר חשופים לזה, וחברות "דינוזאורים" שראו משבר או שתיים, סביר שישרדו אותו טוב יותר.

בכל מקרה, לשאלתך: אפשרי, לדוגמא הרבה מאוד בנות מהמגזר החרדי שנכנסות לתחום עם מעט מאוד הבנה במתמטיקה ואנגלית ומפרנסות את משפחתן.

לגבי החיים בעולם התוכנה, יש טווח רחב בהתאם למשרה ולתחום.

מחיר גבוה שגורם לזה שמי שלא חי את התחום מתשוקה בלתי נדלית, מהר יפגוש תקרת זכוכית או יהיה לא רלוונטי תוך זמן קצר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מעבר למה שנרשם, ואני מסכים עם רובו, על ידי stum:

השאלה האחרונה שלך צריכה לכוון אותך. אתה לא יודע אם תהנה לתכנת. אם לא - זה לא בשבילך. כדי לגלות את זה, אתה צריך להתחיל לעבוד עם הידיים - או לקחת קורס מעשי מהסוג של אינפינטי, או ללמוד בכל דרך אחרת ולעשות משהו שתוכל להוסיך לקורות החיים שלך.

הקורסים המקוצרים כנראה יעזרו לך למצוא עבודה ראשונית. מה יקרה אחר כך אף אחד לא יודע להגיד. מכיר מקרים של אנשים שישבו גם כמעט שנה בבית אחרי שעזבו את המקום הראשון שהוצבו בו ולא הצליחו למצוא משהו אחר. בדרך כלל גם לא תגיע כנראה למקומות מעניינים מדי או כאלו שנתפסים כמרשימים מדי לקורות החיים מהקורסים האלו (האופציות שצצות ואני מכיר זה מוסדות כמו בנקים או חברות ביטוח)

אתה יכול להתחיל ממקום אחר ולנסות למצוא עבודה ככותב בדיקות אוטומטיות ולקוות שעבור להיות מתכנת מן המניין. לא מובטח גם כן, לא טריוואלי.

תלוי גיל, מצב משפחתי וכל שיקול אחר שהוא פרטני שלך אתה יכול להתחיל תואר בפתוחה. זה לוקח נצח בדרך כלל, אבח בטח תוכל לקצר ולקבל פטורים על סמך מה שלמדת איפה שלמדת. והסיכוי למצוא עבודה כסטודנט לחלוטין קיים. לרוב החברות הגדולות והמפורסמות במשק יש משרות סטודנטים. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@stum אספר לך ש15 במשרה ראשונה בתחום המכונות זה די קצת מעל הממוצע. אז בהיבט של שכר אני מתחיל מאותה נקודה.

ההבדל הוא בתקרה, שם מהנדס תוכנה יכול להרוויח פי 2.

@יבגניפ אני גם לא נהנה יתר על המידה ממכונות. לא רואה את עצמי יושב לעשות תכן ואנליזות ולשרטט בsolidworks.

גם עכשיו, אני מאוד מנסה להגיע למשרות בתחום הרובוטיקה והבקרה. הרבה יותר הייטק מאשר מכונות קלאסי.

במבוא לC, די סבלתי. היה לי קשה וגירדתי עובר.

אבל בשנה השלישית כשהתחלתי את ההתמחות, המרצה העלים לי כמעט לגמרי את החשש והפחד מתכנות.

אומנם זה לא היה עבודה בויז'ואל אלא בסביבה הרבה יותר ידידותית כשממש אפשר לבנות UI, נהנתי מהקורס וסיימתי עם ציון גבוה מאוד.

אם גם שם הייתי סובל ולא מבין דבר אין מצב שהייתי חושב על תוכנה.

וסיפור קטן, לפני 3 שבועות הייתי בריאיון למשרת ולדיצית תוכנה עם דרישה לתואר במכונות, שילוב מוזר כלשהו.

קיבלתי משימה לכתיבת קוד די פשוט. על הלוגיקה והפתרון עליתי מיד, בכתיבת הקוד הייתי טיפה חלוד.

המראיין אמר לי שלתכנת כל אחד יכול ללמוד, אבל את החשיבה והלוגיקה זה משהו שצריך שיהיה לך.

פורסם

מציע לקחת קורס או שניים אונליין כדי להבין אם זה מעניין אותך להכנס לעומק
C זה תחום מאוד ספציפי ולא מייצג בעולם התכנה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 10 דקות, shachar187 כתב:

במה?

כמו שכתבת:

לפני שעה, shachar187 כתב:

לתכנת כל אחד יכול ללמוד

לענ"ד השאלה שלך לא צריכה להיות איזו שפה ללמוד, אלא באיזה תחום אתה רוצה לעבוד.

אתה צריך לסמן לך מטרה. האם אתה רוצה לפתח אפליקציות למובייל, לנהל אתרי אינטרנט או לתכנת בקרים של רכיבי חומרה?

אחרי שתחליט על כיוון, תלמד את הכלים ואת השפות שנדרשים בתחום הזה.

האם למדת הנדסה במוסד נחשב? אולי שווה לך לזהות תחום שבו הידע שלך בהנדסת מכונות נותן לך יתרון על אחרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, shachar187 כתב:

במה?

שקלתי לקחת פייתון כי לפעמים זה נדרש בתחום הבקרה.

בדברים שהם אגנוסטיים לשפת תכנות

למשל, מבני נתונים, אלגוריתמים, 
לומדים את זה בפייתון, בjs, בnodejs, ב c#, ב java
אז השפה פחות חשובה, אם כי אפשר להתמקצע בכל שפה שתבחר בסופו של דבר
אבל זה לא אמור לגרוע מיכולתך (ואם זה כן - אז יש בעיה) להחליף משפה לשפה וללמוד את השפה החדשה דיי במהירות

עריכה: בנוסף למה שפינדר רשם מעליי

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ההמלצה שלי: אל תרוץ לעשות הסבה לתוכנה. נכון שהביקוש היום גבוה מאוד אבל זה לא אומר שכל מוסב מתקבל ישר. יש הרבה בוגרים שהם ביתרון עליך.

ממליץ לך להמשיך להחפש עבודה בהנדסה - או לפחות בשילוב בין הנדסת מכונות ותכנות (למשל בקרה), כלומר במקום שבו להשכלה שלך יש יתרון.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

לדעתי, אם אתה סגור על הסבה לתוכנה, אינפיניטי לאבס זה הכיוון.

הם מוצאים לך עבודה. אומנם הקורס אינטנסיבי ומשכורת לא להיט בשנים הראשונות, אבל אחרי העבודה הראשונה שלך בתחום כבר לא יעניין אף אחד שיש לך תואר לא קשור לתוכנה.

אני מכיר כמה אנשים שעברו דרכם, כולל מישהו שאין לו תואר בכלום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הייתי מציע לך לתפוס איזו שפת תכנות שקל ללמוד.

פייתון זו שפה שמאוד קל להתחיל ממנה ואפשר לזוז איתה מאוד מהר לתחומים קצת יותר רציניים. יתרון נוסף שלה הוא שהיא מאוד נפוצה בתעשייה.

אחרי שתתחיל להרגיש בנוח איתה הייתי מציע לך ללמוד כמה מבני נתונים נפוצים (מערכיםת רשימות, תורים, מחסניות, עצים, האש-טייבלס וכדו') ולהתחיל לתרגל שאלות של ראיונות עבודה.

זה הבסיס שאתה צריך בשביל שיהיה לך סיכוי כלשהו לעבור מבחני קבלה כלשהם.

אחרי שיש לך את זה תתחיל להעמיק את הידע והנסיון שלך עם השפה והתחום, אולי אפילו שפות נוספות (למרות ששפות נוספות זה לא קריטי).

לאן לשלוח קורות חיים?

כל מי שמחפש מתכנתים חסרי ניסיון, ולו רק בשביל לקבל דריסת רגל כלשהי. למשל:

•  ימי ריאיונות בחברות גדולות
  • סטארטאפים שמחפשים סטודנטים/ "code monkeys" 
  • משרות אוטומציה לחסרי ניסיון
  • אם ממש אין ברירה - משרות QA מתוך תקווה שעם הזמן תוכל לעבור בתוך החברה למשרת פיתוח כלשהי (אוטומציה לדוגמה)

זו נראית לי הדרך הכי מהירה להיכנס לתחום. כמובן שתמיד אפשר להתמקצע עוד וללמוד עוד. לעשות קורסים על פיתוח בקלאוד (DEVOPS אפילו) יכולים להקל עליך אפילו יותר את הכניסה, אבל זה יקח יותר זמן.

תרגיש חופשי להתייעץ/ לשאול/ להעלות חששות.

אשתדל לעזור ולהכווין עד כמה שאוכל

• רעיון טוב! 1
נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

כמו שכתבת:

לענ"ד השאלה שלך לא צריכה להיות איזו שפה ללמוד, אלא באיזה תחום אתה רוצה לעבוד.

אתה צריך לסמן לך מטרה. האם אתה רוצה לפתח אפליקציות למובייל, לנהל אתרי אינטרנט או לתכנת בקרים של רכיבי חומרה?

אחרי שתחליט על כיוון, תלמד את הכלים ואת השפות שנדרשים בתחום הזה.

האם למדת הנדסה במוסד נחשב? אולי שווה לך לזהות תחום שבו הידע שלך בהנדסת מכונות נותן לך יתרון על אחרים.

פה יש לי הכי הרבה חוסר מידע.

אני לא מכיר את עולם התוכנה והמקצועות השונים שבו, ההבדלים וכדומה.

עשיתי טעויות אי שם לפני 4 שנים כשנכנסתי ללימודים שנראו לי טוב אבל בדיעבד לא חקרתי מספיק לעומק.

לפני 3 שעות, yuvk כתב:

ההמלצה שלי: אל תרוץ לעשות הסבה לתוכנה. נכון שהביקוש היום גבוה מאוד אבל זה לא אומר שכל מוסב מתקבל ישר. יש הרבה בוגרים שהם ביתרון עליך.

ממליץ לך להמשיך להחפש עבודה בהנדסה - או לפחות בשילוב בין הנדסת מכונות ותכנות (למשל בקרה), כלומר במקום שבו להשכלה שלך יש יתרון.

נכון, אבל מרגיש לי שגם בהנדסת מכונות יש לבוגרים יתרון עלי.

בין אם זה ניסיון שרכשו במהלך הלימודים או פרויקט גמר הרבה יותר איכותי. פרויקט הגמר שלי מערב מעט מאוד תכן והרבה יותר חומרה ובקרה.

לא אגיד לך שכולם אצלי במחזור מצאו עבודה (אחד בכלל פרש לדייג..דיג עם תואר מהנדס), אבל הזמן חולף והתסכול גובר.

עשיתי טעויות לאורך וכנראה היום אני משלם עליהם ויודע להזהיר אחרים להימנע מהם - כמו לפרוס את התואר ולהשיג משרת סטודנט, אבל מי ידע שזה יהיה כל כך קשה והטלפון בקושי יצלצל?

ואני מאוד מחפש להשתלב בחברות רובוטיקה ובקרה ולהפתח שם, אבל זה לא קורה.

ספציפית, גם הפוסט היום נכתב אחרי ששוב קיבלתי "לא" מחברה ומשרה שמאוד מאוד רציתי והיא השילוב המושלם בין מכונות לבקרה.

לפני 59 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי, אם אתה סגור על הסבה לתוכנה, אינפיניטי לאבס זה הכיוון.

הם מוצאים לך עבודה. אומנם הקורס אינטנסיבי ומשכורת לא להיט בשנים הראשונות, אבל אחרי העבודה הראשונה שלך בתחום כבר לא יעניין אף אחד שיש לך תואר לא קשור לתוכנה.

אני מכיר כמה אנשים שעברו דרכם, כולל מישהו שאין לו תואר בכלום.

מה זאת משכורת לא להיט?

כי מהנדס מכונות מתחיל לא משתכר גבוה..באיזור ה12-13. ואם אתה מקבל 15, תחתום מהר מאוד לפני שמישהו יתחרט.

והסיבה העיקרית שאני עדיין מהרהר בנושא זה כי קשה לזרוק לפח 4 שנים של לימודים. נותן תחושה כאילו הכל היה לחינם וזה נורא מתסכל.

יש סיכוי שתוכל לקשר אותי לבוגרים של אינפינטי, או שזאת בקשה מוגזמת?

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם
לפני 47 דקות, Guy_25 כתב:

הייתי מציע לך לתפוס איזו שפת תכנות שקל ללמוד.

בכל הכבוד, אני חושב שזו עצה גרועה.

אף אחד לא מחפש מישהו שיודע פייתון או מישהו שיודע C. הוא אפילו לא יזומן לראיון.

לפני 22 דקות, shachar187 כתב:

אני לא מכיר את עולם התוכנה והמקצועות השונים שבו, ההבדלים וכדומה.

אז אתה צריך לשבת ולחקור.

יש המון תחומים. אפליקציות, אינטרנט, דאטה, אמבדד ועוד.

כשתמצא מה, תחשוב על האיך.

תפתח מודעות דרושים, תראה מה מעסיקים מחפשים, תלמד טכנולוגיה ולא שפה.

הדרך לא קלה אבל גם לא בלתי אפשרית.

אני אישית אם הייתי במצבך הייתי מנסה להתמקד במשהו  שבו הלימודים שלך נותנים לך יתרון. אם יש כזה. לא מכיר.

או שהייתי הולך על תחום שבו אפשר ללמוד לבד, להתנסות לבד ולהרים פרויקט מעשי שישמש גם ללימוד וגם כדי להציג נסיון למעסיקים.

משהו כמו הרמה של אתר אינטרנט מורכב או אפליקציה או לתרום לפרוייקט קוד פתוח בספריה פופולרית שמשמשת בתעשיה (אפילו ברמה של להוסיף תיעוד).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...