Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לבחירת מקרר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

מעבר למותג כלשהו ונותני השרות שחשובים כשלעצמם,

מבקש לבדוק אתכם, מהם הטיפים שאתם יכולים לתת בבקשה בנוגע לסידור / אחסון פנימי של המקרר (יען כי צריך לקנות אחד).

הכוונה היא לסידור / מיקום תא ההקפאה (עילי / תחתי - שזה הסידור היותר נפוץ) וכן האם להעדיף למשל תא קירור (תחתי) שהוא מגירה,

או מקרר תא קירור תחתי עם 2 דלתות (מקרר ...coupe) / 4 / 3 דלתות (מה שיבוא אולי ע"ח מיקום פנימי ?).

ענייני נוחות למשל - מה מצאתם הכי נוח ומה לא.

יש מקררים שהדלתות (מקרר מרובה דלתות) נפתחות באותו קו של גוף המקרר ויש שלא.

הכנו לצורך העניין נישה מספיק רחבה.

תודה,

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

בדוק את העומק. במקרר עמוק מדי הגישה למוצרים שמאחור לא נוחה, תצטרך לפרוק את אלה שמלפנים.

יש לזה פתרון בדמות דלת כפולה שבה מדפים ברוחב כפול מהרגיל, ואז התא הראשי יותר שטוח. המבחר של דגמים אלה קטן, בחר בפתרון רק אם הנישה צרה עבור הנפח הרצוי לך, ושיש לך מרווח מספק לפנח המקרר - כי הוא עמוק במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלו ענייני העדפה אישית בגדול, יחד עם סוג התזונה של המשפחה...

משפחה שלא אוהבת לבשל תעדיף את הפריזר כעילי, כי רוב האוכל יהיה "מוכנים" להקפאה (בורקס מעדנות, פיצה קפואה, לא יודע).

אני הייתי בודק כמה נוח יהיה הסידור הפנימי מול מה שלרוב יש במקרר שיש כיום לרוכשים. כמה נוח לסדר בו בקבוקי שתייה, כמה קל לראות את התכולה וכדומה.

מצטער אבל אין לי יותר מידיי עצות עבורך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לי יש מקרר 4 דלתות ולדעתי זה הכי נוח.

המקפיא למטה. בכל דלת יש 3 מגירות נשלפות כך שקל למצוא מה שצריך ולא חובה לחפור או להתחיל להוציא חצי מתוכן המקפיא כדי להגיע למשהו. מאפשר גם לאשתי מאותגרת הגובה שימוש מלא ונוח.

הסידור של החלק העליון הוא באמת תלוי שימוש. לנו היה חשוב שיהיו שתי מגירות ירקות גדולות. מישהו אחר אולי בקושי אוכל ירקות ויעדיף יותר שטח מדפים. מדפים שקופים מאפשרים גם לנמוכים לראות מה יש במדף העליון ולהושיט אליו יד.

פיצ'רים של דלת כפולה או דלת שקופה בעיניי מיותרים לגמרי. ממילא בסוף פותחים את שתי הדלתות ותוהים מה לקחת לנשנש. 😉

לגבי קוו דלתות וגודל נישה... לרוב במדריך המקרר יהיה שרטוט כזה שמאפשר לבדוק התאמה:

Capture.thumb.PNG.943ac70fbd525323c38490a877f8ed47.PNG

• אהבתי 1
פורסם

אנחנו חיפשנו מקפיא תחתון עם מגירות.

עושה סדר במקפיא ולא סתם ערימה של דברים קופאים אחד על השני.

• מעניין 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

תודה על התגובות.

הבית שלנו אכן אוהב מאוד בישולים. בישולים שעושים בבית (לא קנויים).

הוא גם אוהב ג'אנק פוד (אבל זה כבר סיפור אחר...).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, A_lex כתב:

פיצ'רים של דלת כפולה או דלת שקופה בעיניי מיותרים לגמרי. ממילא בסוף פותחים את שתי הדלתות ותוהים מה לקחת לנשנש. 😉

הפיצ'ר של דלת כפולה נועד לפתור בעיה ספציפית - הכנסת מקרר גדול לנישה יחסית צרה ועמוקה. במצב הזה יש גישה נוחה למוצרים שבדלת משני הצדדים, כך שאפשר, למשל, לגשת לחלב מהדלת החיצונית, ואילו לבקבוקים שמאחוריהם ניגשים כמו לדלת מקרר רגילה. המטרה היא, בעצם, לשפר את הגישה למדפים בגוף המקרר, שפחות עמוקים ולכן יותר נגישים.

את פיצ'ר הדלת השקופה אחני מכיר, לכן איני מחווה דעתי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צריך לחשוב מה אתה מכניס למקרר, למשל, אם אתם מבשלים הרבה אז סירים או תבניות שצריכות להיכנס למקרר לא ייכנסו לכל מקרר בכל קונפיגורציה.

למשל תבנית של בצקים שצריך לקרר לפני אפייה לא תיכנס במקרר שבו ארבע תאים(2 קירור 2 הקפאה "חצויים באמצע")

סירים גבוהים לא ייכנסו למקרר עם הרבה מדפים

וכן הלאה

וכמו שצוין פה, מקפיא עם מגירות הוא נוח לסידור אבל גוזל מעט מהנפח שנשאר(שגם הוא קטן לעומת מקפיא עליון בגלל מיקום המדחס)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי שכל החיים בערך הייתי עם מקרר עם מקפיא עילי, גיליתי כמה זה נח שהמקפיא למטה ועוד עם מגירות נשלפות.

קצת מובן מאליו אבל תוודא גם שהמקרר שאתה קונה יכנס במידות שלו לגומחה, לא רק בגובה וברוחב אלא גם בעומק. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קניתי מקרר לפני כחודש.

הכי חשוב שתגדיר את הצרכים והתקציב ומשם תמשיך.

מבחינתנו כבר כ20 שנה, מקפיא תחתון זה חובה.

אנחנו בחרנו ב4 דלתות וכמעט קנינו 5 דלתות.

כמו שאמרו, מאוד חשוב לוודא מה החלל שנתון עבור המקרר, אצלנו היה רוחב וגובה גדולים אך עומק מוגבל, וזה צמצם לנו מספר אפשרויות.

לנו היה חשוב מקפיא כמה שיותר גדול והחלוקה למגרות מאוד עוזרת לעשות סדר.

לגבי המגירות למקפיא, יש על גלגלים ויש לא...אצלינו יש גלגלים, וכשהמגירה מפוצצת...אתה יכול לשלוף את המגירה גם עם הזרת.

ישנם מגירות מקפיא של חברות מסויימות שהם לא ממש מגירות, אלא יותר מגשים עם דפנות חלקיות ולעיתים אפילו ללא דופן חזית. אני מניח שהסיבה שעושים את זה כי במצטבר זה נותן להם להצהיר כי גודל המקפיא גדול יותר בעוד כמה ליטרים.

אישית לי זה הפריע מאוד, אתה לא יכול באמת להעמיס ככה עד הגובה העליון של המגירה, בעיני ממש אבסורד וזה מה שפסל כמה מקררים.

עוד דבר שכדאי שתדע ״שנה + 9״ אחריות על המדחס...כן..על המדחס שעולה 300שח, לא על העבודה שעולה 1700, אז בזמן ההתקנה אני בחרתי להרחיב אחריות שמכסה תיקון ושירות כולל הכל בתוך יום עבודה. לבסוף קנינו:

Sharp SJ-8720-WH

• מעניין 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני קורא בהרבה ביקורות על מקררי שארפ שתי תלונות חוזרות :

1. מרעיש מעל המקובל

2. פלסטיקה שבירה (מדפים/מגירות)

מה החוויה שלכם בנושא?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לפני 20 דקות, misterb כתב:

אני קורא בהרבה ביקורות על מקררי שארפ שתי תלונות חוזרות :

1. מרעיש מעל המקובל

2. פלסטיקה שבירה (מדפים/מגירות)

קראתי בדיוק את אותן ביקורות על סמסונג, כך שאולי אפשר להתעלם ולהניח שהן מטעם בעל אינטרס (מדובר על ביקורות בודדת לכל מקרר, לא מדגם מייצג).

וטיפ כללי: לוודא שבקבוקי שתיה נכנסים עומדים במדף הדלת. באופן מפתיע שמעתי על תלונות שלא בכל המקררים זה כך.

אני גם לפני קנית מקרר, אבל הדרישות שלי צנועות, אין לו שימוש רב, והכי חשוב לי שלא ירעיש, רק שאם אי אפשר לסמוך על הביקורות, ולבדוק את זה לפני הקניה זו בעיה, נראה שאצטרך להמר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני הייתי בודק גם מחיר הובלה.

אני קומה 3

ללא מעלית

רוצים על מקרר SBS מעל 1800 שקל על הובלה ...

מחפש עוד מקומות.

{תכלס נראה לי שהמשלוח סביר, להעלות 130 קילו 3 קומות בחדר מדרגות בן 40 שנה זה אללה איסתור}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

מקרר לא שוקל 130 קג.

וברוב המקרים מקרר כזה לא יכנס למעלית כך שיצטרכו בכל מקום 

לי מקרר הפוך שלא נכנס במעלית עלה 500 שח.

400 הובלה + 100 פירוק דלת (טענו שלא נכנס ככה לבית. חרטה אבל שיהיה להם לבריאות )

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תוכן חדש...