Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור רכישה פיג'ו 5008 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לדעתי מדובר בפוסט הראשון שלי בפורום אז אל תיכנסו בי חזק מידי :)

אחרי 3 שנים ללא רכב (גר בתל אביב), ובעקבות הרצון לטיולים בסופ"ש, ביקורים משפחתיים וכדומה חשקה נפשי ברכב. לפני כן הייתי בעלים של פולו 95 נבלה,  גראנד ויטארה 2001 סבירה אבל לא מהנה, ופיאסטה 83 דור1 אספנות יפיפיה שגמרתי בתאונה (באשמתי).

התקציב היה כ-40K ש"ח(גמיש). בהתחלה חשבתי על פוקוס דור 3.5 סטיישן מודל 2015-2016 אבל לא הצלחתי למצוא אחת לא שחוטה מתחת ל-47K. מה עוד שכל רכב שאני קונה נכנס ליישור קו אז ידעתי שבזה אני לא אסיים. אז הרחבתי את החיפוש ומה אני רואה? פיג'ו 5008 במחירי בדיחה. 

מהר מאוד הבנתי שהמנוע THP156 הוא האחראי לעניין אבל ממחקר באינטרנט הבנתי שעם מנוע לא שחוט + יישור קו + שגרת טיפולים מסודרת אפשר לחיות עם זה ומדובר בהרבה רכב במעט כסף.

רצתי לראות רכב כזה בתל אביב, מודל 2015 שהיה שחוט לחלוטין אבל זה עזר להחליט אם זה רכב בשבילי או לא. אז הרחבתי את החיפוש לכל הארץ, ומצאתי רכב מודל 2012 עם 100K קמ' במצב קוסמטי טוב. הרכב היה בחריש.

הגעתי לראות את הרכב עם סט בוקסות וג'ק. המחשבה הייתה לפרק נורת הצתה לבדיקה + לראות את הרכב מלמטה. אולם, מרגע שבחנתי את מצבו הקוסמטי של הרכב ועשיתי נסיעת מבחן כל כך התלהבתי שלא עשיתי את כל זה (טעות). המוכר היה אשכנזי חביב שתרם לתחושת הביטחון המופרזת. בעברו ברכב הוחלף מתג בלם יד, משאבת הזרקת דלק הוחלפה פעמיים, מצתים וקוילים הוחלפו לאחרונה ביחד עם מכסה שסתומים, מצבר חדש וצמיגים חדשים, טסט לשנה. בקיצור, נתתי לו 18K שקל ונסעתי עם הרכב היישר ליישור קו במוסך אורן בחולון. 

החברעס במוסך אורן היו מאוד נחמדים (פעם ראשונה שלי שם). מה שהיה פחות נחמד זה המצב המכאני של הרכב - מלא נזילות שמן ונוזל קירור. בגדול מדובר בכמעט כל רכיב שיכול להתקלקל ולא הוחלף בשנים האחרונות ברכב - טיימינג קומפלט, משולשים, טרמוסטט, בית מסנן שמן, סולונואיד VVT, תושבת מנוע תחתונה, כל מיני אטמים וצינור אחד. חלקים כ-7K שקל ועבודה 2.7K שקל. כמו כן נאמר לי שיש מצב שצריך לעשות גומיות שסתומים בקרוב, והמחיר של כל גומיית שסתומים 60 ש"ח (צריך 16 גומיות, כלומר מדובר כמעט באלף שקל). 

בדיקה באיביי העלתה סט 16 גומיות שסתומים של Elring במחיר 130 שקל כולל משלוח. כשהגיע נכנסתי להחלפה ובאותו זמן גם הוחלף סט אטמים במשאבת ואקום. סך הכל 2,400 שקל. 

באותו הזמן הבנתי שהבולמים האחוריים גמורים, אז הזמנתי חדשים באיביי ב-300 שקל כולל משלוח. לצערי שלחו אותם בUPS אז שילמתי עוד 200 שקל עבור שחרור. ההחלפה בוצעה בעלות של 1,000 שקל.

כל ה"סיבוב" הזה עלה כ-14K שקל. מאז נסעתי כ-800 קמ' ואני יכול לדווח שהרכב מרגיש מצוין, לא אוכל שמן בכלל (הפתיע אותי), וכל הנזילות נעלמו. אז יוצא ששילמתי 32K שקל כדי להגיע לרכב תקין שנוסע טוב ונראה טוב.

אם הייתי חוזר שוב על חוויית הקניה, הייתי דואג לקחת את הרכב למוסך אורן לבדיקה (שהיא חינם כך למדתי בדיעבד), ומגלה כך את כל ההפתעות. את הרכב הספציפי כנראה בכל מקרה הייתי לוקח אבל אולי משלם 13K במקום 18K. 

מה מרגש אותי בפיג'ו 5008

הרכב באורך של 4.5 מטר בלבד כך שהוא נכנס לכל חניה בקלות, אבל המרחב הפנימי שלו ענק. לראייה, הובלתי עם הרכב מקרר 480 ליטר באורך 182 ס"מ, רוחב 76 עומק 66. כל הכסאות מתקפלים כולל הכסא הקדמי ליד הנהג, וזה מייצר מרחב טעינה ענק ויחסית שטוח שמאוד נוח להובלות מזדמנות. כשהשורה השלישית מקופלת יש תא מטען ענק, שמאפשר להוביל מכונת כביסה\מייבש בקלות (אני אוסף מכשירי חשמל לאחרונה עבור קרובי משפחה). ברכב יש סך הכל 7 מקומות שזה שימושי פה ושם.

יש בשורה השניה 3 כסאות נפרדים שמתקפלים בנפרד, זזים קדימה ואחורה, נשענים, ולכל אחד יש נקודות איזופיקס. זה הופך את חווית כיסא התינוק ליותר נעימה. כמו כן יש וילונות גלילה מהחלונות ומיזוג נפרד מאחור שיוצא מלמטה ומהצדדים. בקיצור מושלם כרכב משפחתי.

מבחינת הנהג - הרכב התגלה כמהנה לנהיגה באופן מפתיע בזכות כיול מתלים מוצלח(לא רך מידי ולא קשה מידי), הגה הידראולי שתורם לתחושת הכביש, ומנוע חזק. המנוע באמת מעולה וסוחב בכל התנאים, וגם לא צורך הרבה דלק לרכב במשקל 1.5 טון. אני מוציא ממנו כ-15-16 קמ לליטר בשיוט במישור, ו-8-10 בעיר. משולב כ-11 קמ לליטר. בסיבובים הרכב נשאר יחסית שטוח ולא נוטה יותר מידי, וניתן בהחלט לדמיין שאתה סבין שמיטז עם פורד טראנזיט בנורבורגרינג. די כיף. 

יש ברכב הרבה דברים נחמדים - מקרן מול השמשה שמראה את המהירות, מזגן מפוצל, חומרים טובים במרחב הנוסעים, שמשה קדמית ענקים וחלונות גדולים, כל החלונות אוטומטיים, נעילה נפרדת של כל החלונות והדלתות על ידי הנהג, מראה נוספת כדי לראות את הילדים מאחור. הרכב בנוי מתוך מחשבה על הפרטים הקטנים כשמדובר בהסעת נוסעים. 

בקיצור, הרכב הוא שילוב מנצח של הנאה (יחסית) מנהיגה, נוחות, עיצוב, צריכת דלק, יכולת הסבה מהירה ומודולרית מהסעת נוסעים להסעת מטען, ושילוב מצוין של מנוע-גיר-הגה. מה שחסר זה רק אמינות, שאולי ניתן לשפר בהחלפת שמן כל 10K קמ' ותשומת לב.

תמונות:

IMG_20210607_101920.thumb.jpg.61e5bfd7f23bd39fe95a7790e0c4fdf0.jpg

IMG_20210607_101915.thumb.jpg.59f07ebb5335d9550783c013510a6976.jpg

IMG_20210607_101846.thumb.jpg.57fe6605a1c676732982b8933cee2528.jpg

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 6
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

תתחדש כמובן.
ההמלצה הראשונה שלי היא לא לקנות רכב בלי בדיקה אם אתה לא יודע לעלות על נזילות עצמאית.
ההמלצה השנייה שלי היא להחליף מוסך.
עשו עלייך סיבוב יפה במחיר.
1000 ש"ח עבודה על החלפה של זוג בולמים אחוריים ברכב עם מתלה מסוג קורת פיתול?
תקן אותי אם אני טועה אבל לדעתי זה נראה כך:
http://ci.catcar.info/peugeot/img/pr/58/00080658.jpg
כשהייתי ילד בן 24 עם הבנה די בסיסית במכונאות עשיתי את זה בחניה של הבית לרכב שלי, עם סטנדים וכלים ידניים ולא ליפט, לא קומפרסור ולא נסיון של שנים במכונאות (ובמכונאים שם אני לא מזלזל, הם אחלה) - לקח לי בסביבות שעתיים.
אלא אם יש פה איזה טריק של פיג'ו (כי חייבים לסבך) בסך הכל מדובר על 2 ברגים לכל בולם, ואולי איזה מכסה פלסטיק או שניים כדי להגיע אל העליון מביניהם בתא המטען.
שעתון של מוסך הוא גג 400 ש"ח, אתה רוצה להגיד לי שלמכונאי תותח לוקח שעתיים וחצי? יותר מלצעיר עם מעט נסיון בחצר על סטנדים עם סט כלים במזוודה וג'ק ב150 שקל מאוטודיפו?

בכל מקרה - אני ממליץ לעבור למוסך גבע, תקבל שירות טוב לא פחות ומחיר הוגן בהרבה בלי שיחליפו לך חצי אוטו (ואני מנחש בהמון זהירות שלא היה צריך להחליף חלק מהדברים).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 36 דקות, shellcase כתב:

אלא אם יש פה איזה טריק של פיג'ו

השעתון יצרן לעבודה הזו הוא 1.7 שעות.
ניראה שמה שהמוסך הפסיד בזה שהוא נתן לך להביא בולמים מבחוץ, הוא השלים בעלות עבודה.

מחזק את ההמלצה לעבור לגבע בטיפולים הבאים

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני שעה, shellcase כתב:

כשהייתי ילד בן 24 עם הבנה די בסיסית במכונאות עשיתי את זה בחניה של הבית לרכב שלי, עם סטנדים וכלים ידניים ולא ליפט, לא קומפרסור ולא נסיון של שנים במכונאות (ובמכונאים שם אני לא מזלזל, הם אחלה) - לקח לי בסביבות שעתיים.
אלא אם יש פה איזה טריק של פיג'ו (כי חייבים לסבך) בסך הכל מדובר על 2 ברגים לכל בולם, ואולי איזה מכסה פלסטיק או שניים כדי להגיע אל העליון מביניהם בתא המטען.
שעתון של מוסך הוא גג 400 ש"ח, אתה רוצה להגיד לי שלמכונאי תותח לוקח שעתיים וחצי? יותר מלצעיר עם מעט נסיון בחצר על סטנדים עם סט כלים במזוודה וג'ק ב150 שקל מאוטודיפו?

בכל מקרה - אני ממליץ לעבור למוסך גבע, תקבל שירות טוב לא פחות ומחיר הוגן בהרבה בלי שיחליפו לך חצי אוטו (ואני מנחש בהמון זהירות שלא היה צריך להחליף חלק מהדברים).

תודה על ההמלצות,

אני מעריך שלקחו ממני יותר על החלפת בולמים מכיוון שהבאתי בולמים מבחוץ. המוסך גם צריך להתקיים. ציפיתי ל-600-700 שקל, יצא 1,000. אגב מדובר על יותר משני ברגים לבולם כי צריך לפרק גם פלטה שמחזיקה את הבולם ובשביל זה מפרקים גם כמה דברים קטנים בדרך. זה בערך שעה - שעה וחצי עבודה.

בכללי, בגדול למוסך אורן יש מוניטין טוב ולא נראה לי שהם סתם החליפו את כל זה.

היה לי ברור שצריך להחליף טיימינג מראש. בנוסף, הגיוני שצריך להחליף משלושים כי בהיסטוריה של הרכב הוחלפו לאחרונה צמיגים קדמיים בלבד בני שנה וחצי - מעריך שמשחיקה מואצת בגלל אותם משולשים.

כמו כן היו נזילות שמן ונוזל קירור. החלפת בית תרמוסטט (שנוטה להיסדק) סגרה את הפינה הזו. לגבי נזילות שמן, הוחלף בית פילטר שמן. הנזילות היו מלמטה אז זה מסתדר מבחינה הגיונית.

כלומר לפחות רוב הדברים עושים לי שכל ואני לא מרגיש שסתם דחפו לי דברים במקרה הזה.

לגבי המחיר - יש מצב שהיה אפשר לעשות חלק מהדברים יותר בזול. הרבה יותר בזול? לא נראה לי.

#llaavvii

עוקב בעשר עיניים, תאמין לי. עכשיו בדקתי מדיד שמן אחרי 800 קמ ואני עדיין בשוק שהמנוע הזה לא מאבד ולא אוכל שמן. כנראה קיבלתי אחד במצב טוב (חמסה חמסה).

לגבי ה-5K שקל, לא מוטרד מזה בכלל. כשקונים רכב בכזה מחיר לא מתלוננים על כמה אלפים, ואני בכל מקרה מתחת לתקציב הרכישה המקורי ועוד עם רכב שמרגיש בכמה רמות מעל הפורד פוקוס.

פורסם
לפני 7 שעות, edward כתב:

תודה על ההמלצות,

אני מעריך שלקחו ממני יותר על החלפת בולמים מכיוון שהבאתי בולמים מבחוץ. המוסך גם צריך להתקיים. ציפיתי ל-600-700 שקל, יצא 1,000. אגב מדובר על יותר משני ברגים לבולם כי צריך לפרק גם פלטה שמחזיקה את הבולם ובשביל זה מפרקים גם כמה דברים קטנים בדרך. זה בערך שעה - שעה וחצי עבודה.

בכללי, בגדול למוסך אורן יש מוניטין טוב ולא נראה לי שהם סתם החליפו את כל זה.

היה לי ברור שצריך להחליף טיימינג מראש. בנוסף, הגיוני שצריך להחליף משלושים כי בהיסטוריה של הרכב הוחלפו לאחרונה צמיגים קדמיים בלבד בני שנה וחצי - מעריך שמשחיקה מואצת בגלל אותם משולשים.

כמו כן היו נזילות שמן ונוזל קירור. החלפת בית תרמוסטט (שנוטה להיסדק) סגרה את הפינה הזו. לגבי נזילות שמן, הוחלף בית פילטר שמן. הנזילות היו מלמטה אז זה מסתדר מבחינה הגיונית.

כלומר לפחות רוב הדברים עושים לי שכל ואני לא מרגיש שסתם דחפו לי דברים במקרה הזה.

לגבי המחיר - יש מצב שהיה אפשר לעשות חלק מהדברים יותר בזול. הרבה יותר בזול? לא נראה לי.

#llaavvii

עוקב בעשר עיניים, תאמין לי. עכשיו בדקתי מדיד שמן אחרי 800 קמ ואני עדיין בשוק שהמנוע הזה לא מאבד ולא אוכל שמן. כנראה קיבלתי אחד במצב טוב (חמסה חמסה).

לגבי ה-5K שקל, לא מוטרד מזה בכלל. כשקונים רכב בכזה מחיר לא מתלוננים על כמה אלפים, ואני בכל מקרה מתחת לתקציב הרכישה המקורי ועוד עם רכב שמרגיש בכמה רמות מעל הפורד פוקוס.

לדעתי אתה צודק.. תהנה בכייף מרכב הנותן כייף ובמחיר סביר מאוד..

במידה וקונים רכב יפני / גרמני משנתונים יותר מתקדמים כדוגמה  2015-2018 .. מחיר הקניה היה לפחות פי 3

והפסד ירידת הערך היה כ  8-10 אלף בשנה..
לכן - את הפרשי הכסף הנ"ל, אפשר   לשמור בצד, ובמידה וצריך להשתמש בו לתחזוקה השוטפת..

קבלתה רכב  מרווח ונעים וזה העיקר, תהנה

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תתחדש

מספר רישוי יפה

קח עוד כמה תמונות של הרכב שלך:

זו מ2014

No photo description available.

זו מ2017 (עם נורה שרופה)

וזו מ2019 (החליפו נורה)

• אהבתי 1
פורסם

קנית רכב נהדר, VFM מהטובים בשוק, ואחרי השקעה סבירה הוא כל מה שאתה מצפה. מעולה!

יהיו "הפתעות" לא נעימות? נו זה פז'ו בן 10 שלא תיחזקו אותו אז כן, יהיו. לא אסון ביחס לתמורה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תתחדש!

יהיה מעניין לראות איך תחזיקו מעמד (אתה, והרכב). לא רוצה לבאס, אבל הבעיות במנוע הזה לא נפתרות ע"י החלפת שמן פעם ב-10,000 ק"מ. הן בכלל לא שם (רובן, לפחות).

מבחינת פרקטיות, אין ספק שמדובר ברכב סופר פרקטי, ששום פוקוס אפילו לא תתקרב אליו (היא גם לא תוכננה לעשות את זה). משאר הבחינות, וול, אני פחות בטוח, אבל העיקר שאתה נהנה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

תתחדש

מספר רישוי יפה

קח עוד כמה תמונות של הרכב שלך:

זו מ2014 

זו מ2017 (עם נורה שרופה)
וזו מ2019 (החליפו נורה)

מעניין מדוע עקבת וצילמת במיוחד את  הרכב הנ"ל לאורך מספר שנים?

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה 
רכב נהדר מאד מאד פרקטי וחזק.

מאז שרכשתי רנו אני מאד אוהב לקרוא בפורומים חוות דעת על צרפתיות
ממליץ בחום על גבע - זה גם קרוב יותר אליך בתל אביב 

נסיעה טובה !

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, pooh-bear כתב:

יהיה מעניין לראות איך תחזיקו מעמד (אתה, והרכב).

לתחושתי יהיו פחות תקלות מהפיאסטה 83 אספנות :P אבל אולי כל תקלה תעלה יותר.

• תוכן חדש...