Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות החלפת מצמדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הרבה פעמים נשמעות פה אזהרות לגבי ואג/רנו/יונדאי-קיה והגיר כפול המצמדים שלהם.

בסדר, אני מבין, יש בלאי.הרכב יכנס למוסך.  אבל על מה אנחנו מדברים בעצם? הוצאה של 3000 ש"ח פעם בחמש שנים? 5000 פעם בשלוש שנים?

אני חושב שהמידע הזה יעזור לאנשים לעשות בחירות נכונות יותר, יש צפרדעים שאפשר לבלוע ויש כאלה שלא.

פורסם

שורה תחתונה - אף אחד לא מחזיק בסטטיסטיקה ולא יודע. 

יהיו לך פו כאלו שהחזיקו ברכב או כמה רכבים ושאצלהם היה בסדר ולא היו תיקונים בכלל ויעידו כאלו שתיקנו גיר פעמיים בשנה.

מה זה אומר? זה אומר שאין מדגם מייצג ואין ממוצע.

כל אינטרפרטציה אחרת זאת טזה שמבוססת על דעה ונקודת מבט סובייקטיבית בלבד. 

אלא אם כן יש פו מישהו עם נתונים סטטיסטיים שאפשר להתבסס עליהם. 

פורסם

תלוי באופי הנסיעות ואיך אתה נוהג.

אם אתה נוהג בעיקר מחוץ לעיר בלי הרבה פקקים, כמו ברכב ידני, הקלאצ'ים יאריכו חיים הרבה יותר מאשר רכב שנוסע רק בעיר או רק בפקקים.

אם אתה מאלו שמתקדמים כל שניה בפקק שנפתח פער של 5 ס"מ, אתה שוחק את הקלאצ'ים יותר מן הסתם, מאשר אם תתקדם רק כשנפתח פער גדול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@Gavrikמה זה תיקנו גיר פעמיים בשנה, על קילומטרז' ממוצע? המוסך עשה עבודה גרועה.

מה עלות ממוצעת של החלפת מצמדים בואג/קיה-יונדאי/רנו? מי יודע?

פורסם

ממה שאני מכיר לגביי וואג ורנו - באיזור ה-3500-4500₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי מה  שביררתי לאחרונה עם מוסך המתמחה בצרפתיות, החלפת מצמדים כולל מוח (מחליפים יחד) בסביבות 10K.  מדובר ברנו קליאו אסטייט דיזל.

לאחר 100.000 ק''מ צריך להיות מוכן לספוג החלפת מצמדים.

משום מה בVAG המצמדים עולים הרבה פחות.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

@Yaroki לא מבין משהו (אולי כי אף פעם לא היה לי רכב כפול מצמדים) - אני מבין שבואג גם יש מוח גיר, ושגם הוא התקלקל בשנתונים מוקדמים. עכשיו הוא כבר אמין? או שפשוט ההחלפה שלו לא מצומדת לקלאצ'ים?

פורסם

לפי מה שאני מכיר, 

בהתחלה החלפות המכטרוניקס ב VAG היו באיזור 8 K. 

ככל שהתרבו המקרים, היו המון כאלו, ועדיין יש. הידע השתפר, עוד מוסכים כבר יודעים לבצע את התיקון וכו', המחיר ירד. 

להערכתי היום זה סדר גודל של 4K.

מתי זה יקרה? 

תלוי בתוואי הנסיעה. אם רוב היום זה פקקים אז כנראה שבאופן תכוף יותר. 

וכן, צריך גם מזל.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

בפיאט בראבו ב90 אלף הלך הקלאץ', עלות של כ6-7 אלף אם אני זוכר נכון שכללה טיפול מקיף לרכב.

שורה תחתונה יישור קו עלה כ10% ממחיר הרכב בזמנו + הזמן שישבתי במוסך = עולה ביוקר.

רציתי לקנות יונדאי קונה שתחליף את הI30 עם הגיר אוטומאט רגיל שיש לי ואז נזכרתי במחיר שעלה לי בפיאט וגנזתי את ההחלפה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...