Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים באמצע נסיעה, כשהייתי בהילוך נמוך בעליה פתאום הגז לא עבד, האוטו לא נכבה, הוא לא היה על ניוטרל, פשוט הגז לא עבד. עצרתי, כביתי את המנוע, הדלקתי והמשכתי לנסוע כרגיל. אחרי קילומטר נדלק לי המנורה של המנוע. כבר כחודש וחצי אני מרגיש שבהילוך נמוך יש איזה השתנקויות או רעידות כאלה. 

לקחתי את הרכב למוסך שאני מטפל בו ונאמר לי שיש בעיה במנועים של ה3 צילינדרים, שהם אוכלים מלא שמן ואז נוצר פיח שמצטבר בראש מנוע. מצב זה גורם להצטה מוקדמת(או משהו כזה) וזה מה שגרם לתקלה להופיע - לטענתו אין קשר לסיפור של הגז. 

שיטטתי קצת בפורומים וגם כאן וראיתי שיש לזה תקדים אבל כותבים שיכול להיות שזה קשור לסוג שמן שמשתמשים בו, ואם השמן לא תקני אז זה יכול לקרות. 

המוסך מציע לפרק את המנוע, לנקות, להחליף רינגים וזה אמור לעלות בין 5-6K... 

בנתיים הרכב נוסע די רגיל אבל אני מפחד שהמצב הזה יכול לגרום למנוע למות סופית ואז זה עלויות גבוהות יותר. 

אשמח לדעה לגבי ההבחנה של המוסך, האם זה הגיוני? האם זה יעזור הטיפול הזה? והאם המחיר הזה הוא סביר בשביל עבודה כזו. 

אני לא ממש מתמצא בענייני רכבים אבל נאמר לי שאולי כאן יוכלו לעזור. אמרו לי גם שכדאי לעשות את זה בתל אביב במוסך מומחה אבל זה די סרט בשבילי כי זה עבודה גדלוה ואני גר בצפון הרחוק. 

תודה לכל המגיבים והעונים. 

אלכס. 

פורסם (נערך)

השמן היחידי שאתה צריך להכניס לרכב הזה הוא TOTAL Quartz INEO HTC

התקן עליו חייב להיות PSA B71 2297 (זה התקן המחודש שיצא ב2018 בדגש על אקלים קשה / מזרח תיכון)

כל שמן אחר בתקן שונה, "יאכל" במנוע

ניתן להבחין בזה במיוחד כאשר מאיצים במלוא העוצמה מ0-100, אז יש ריח שרוף בקבינה (עם שמן שאינו תקני)

אבל עם הTOTAL אני יכול להגיד לך מנסיון (אני מחזיק 2 רכבים כאלו זהים, 2015) אין שום ריח של שרוף, וגם בבדיקה שבועית של הסטיק עדיין נשאר יחסית צלול

לגבי הפיח שמצטבר, משיטוט בפורום פג'ו העולמי נראה שהתופעה מתרחשת רק כאשר מזינים את המנוע ביותר מדי דלק בהילוך גבוה- אך במהירות נמוכה (הילוך חמישי, נסיעה על 45 קמ"ש לצורך העניין)

אז שים לב

המנוע הוא הזרקה ישירה, לכן לפי דעת הרוב אין שום יעילות לתוספי דלק
נסה בכל מקרה תוסף BG K44 PLATINUM, על התווית נטען שהוא המתאים ביותר למנועי הזרקה ישירה

אם לא עזר, אולי לנסות לנקות את חיישן כמות החמצן (MAF) אצל מישהו שמתמחה בצרפתיות
בכל מקרה, 5-6K נשמע מופרך לחלוטין.

עוד נקודה: אם דלוקה לך נורת מנוע, כנס דרך ההגדרות במסך המולטימדיה לתפריט הרכב, יש שם כפתור בדיקה ואבחון תקלות.
צלם כאן מה מופיע לך בדיוק באבחון של הרכב

עריכה אחרונה על ידי BlackChevelle
פורסם (נערך)

המוסך שפנית אליו הוא מוסך כללי או כזה שמכיר את הדגם?

יש בעיה ידועה של פיח בראש מנוע במנועים האלו, הפתרון בד''כ ניקוי עם שבבי אגוזים.

לי היה 308sw שבבדיקת מחשב הופיעה דרישה לניקוי אינג'קטורים,

ולא ניקוי פיח בראש מנוע, עשיתי את זה בלב כבד כי חששתי שלא זו הבעייה, אך אח''כ התקלה לא הופיעה שוב, והמנוע התנהג יותר חלק.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 18 שעות, BlackChevelle כתב:

השמן היחידי שאתה צריך להכניס לרכב הזה הוא TOTAL Quartz INEO HTC

התקן עליו חייב להיות PSA B71 2297 (זה התקן המחודש שיצא ב2018 בדגש על אקלים קשה / מזרח תיכון)

כל שמן אחר בתקן שונה, "יאכל" במנוע

ניתן להבחין בזה במיוחד כאשר מאיצים במלוא העוצמה מ0-100, אז יש ריח שרוף בקבינה (עם שמן שאינו תקני)

אבל עם הTOTAL אני יכול להגיד לך מנסיון (אני מחזיק 2 רכבים כאלו זהים, 2015) אין שום ריח של שרוף, וגם בבדיקה שבועית של הסטיק עדיין נשאר יחסית צלול

לגבי הפיח שמצטבר, משיטוט בפורום פג'ו העולמי נראה שהתופעה מתרחשת רק כאשר מזינים את המנוע ביותר מדי דלק בהילוך גבוה- אך במהירות נמוכה (הילוך חמישי, נסיעה על 45 קמ"ש לצורך העניין)

אז שים לב

נסה בכל מקרה תוסף BG K44 PLATINUM, על התווית נטען שהוא המתאים ביותר למנועי הזרקה ישירה

אם לא עזר, אולי לנסות לנקות את חיישן כמות החמצן (MAF) אצל מישהו שמתמחה בצרפתיות
בכל מקרה, 5-6K נשמע מופרך לחלוטין.

עוד נקודה: אם דלוקה לך נורת מנוע, כנס דרך ההגדרות במסך המולטימדיה לתפריט הרכב, יש שם כפתור בדיקה ואבחון תקלות.
צלם כאן מה מופיע לך בדיוק באבחון של הרכב

האם גם שמן MOBIL 1 בתקן הזה 2297 יאכל??

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

בתאריך 26.5.2021 בשעה 22:20, BlackChevelle כתב:

קראתי פה אנשים שהמליצו על תוספי דלק שיכולים לנקות את הראש מנוע מהפיח. זה לא נכון לדעתך? 

וגם אתה מכיר איזה מוסך מומלץ לפיג'ו בצפון? 

בתאריך 27.5.2021 בשעה 12:49, netanel1014 כתב:

תתחיל בלנקות את המצערת..(תפרק אותה לגמרי ותנקה)..

אתה מכיר אולי מוסכים מומלצים למכוניות פיג'ו בצפון שיכולים לעשות את זה? 

פורסם
לפני 23 שעות, Jeka88 כתב:

גם MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30 שבתקן 2297 מתאים גם הוא כמו הTOTAL

הוא והTOTAL הם היחידים שמתאימים לרכב לפי פרסום היבואן מ2018

פורסם

תרשום בגוגל direct injection carbon build up, תלחץ על תמונות או סירטונים ותבין מדוע שום תוסף לא יעזור, יש לנקות פיזית את הפיח ויש כמה דרכים לבצע זאת, חלקן הוזכרו פה

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 27.5.2021 בשעה 17:14, Jeka88 כתב:

החברה לא משנה התקן כן, אם התקן הוא 2297 ובצמיגות המתאימה זה בסדר.

פורסם
בתאריך 28.5.2021 בשעה 14:10, Alexpolon כתב:

קראתי פה אנשים שהמליצו על תוספי דלק שיכולים לנקות את הראש מנוע מהפיח. זה לא נכון לדעתך? 

וגם אתה מכיר איזה מוסך מומלץ לפיג'ו בצפון? 

אתה מכיר אולי מוסכים מומלצים למכוניות פיג'ו בצפון שיכולים לעשות את זה? 

לא מכיר..אם יש לך ידיים טכניות נסה ללמוד את הנושא ברשת ולעשות זאת בעצמך..רק בזהירות כמובן..

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון למי שזה רלוונטי אליו. 

אחרי שבקרתי ב2 מוסכים שאמרו לי שכדאי להחליף את המנוע או לעשות שיפוץ כללי. זה הכל נשמע לי קצת מוגזם אז התקשרתי למוסך גבע בתל אביב. 

במוסך גבע די נדהמו מזה שהמוסכים שהלכתי אליהם אמרו להחליף מנוע. אמרו שפשוט מנקים את הראש מנוע. בגלל שאני גר רחוק המוסך המליץ לי לגרור את האוטו לתל אביב ופשוט לבוא לקחת אותו כשהוא מוכן. 

בקיצור עשיתי את זה. שלמתי 2500 שח עבור התענוג אבל יצאתי בנזק יחסית קטן למה שהציעו לי במוסכים אחרים. במקום להחליף מנוע פשוט עושים ניקיון וזהו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...