Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

הכנסתי את הרכב (יאריס 2013) למוסך מורשה טויוטה בתל אביב לאיזה תיקון.

ביקשתי גם הצעת מחיר לטיפול 15000. אמרו לי שהמחיר הוא 980 כולל מעמ לטיפול ״קטן״ או אזור ה1800 אם צריך להחליף גם פלאגים.

בסוף ראיתי שלפני שקניתי אותו בשנה שעברה הוא עבר כבר החלפת פלאגים אז אין צורך. השאלה אם המחירים האלה לא מוגזמים?

האם יש מוסכים מורשים (לא ייבוא מקביל) יחסית באזור תל אביב, שבהם המחירים יהיו יותר סבירים?

תודה!

פורסם

מה בדיוק כולל אותו טיפול קטן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נשמע לי לא סביר מהיכרותי עם מוסכי הרשת...

אתה חייב להבין מה בדיוק נמצא בהצעת המחיר, והם צריכים לדעת מה הטיפול להציע לך לפי הקילומטרז'/שנתון/היסטוריית טיפולים.

התנהלות כזו היא לא ברורה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

זאת ההצעת מחיר שהוציאו לי.

לא יודע להפריד בדיוק, אבל הטיפול הפשוט אמור היה לעלות 950 שקל בערך, ולאחר מכן אמרו שיש כמה דברים שצריך להחליף.

(פלאגים בסוף לא צריך כי הבעלים הקודם החליף לאחרונה יחסית).

הרכב משנת 2013, עשה 65 אלף קילומטר וטיפול אחרון שלו היה לפני שנה וחצי ו17 אלף קילומטר (במוסך מורשה מיבוא מקביל אם זה משנה).

מה אתם חושבים? מחיר הוגן, קצת יקר, גניבה?

אני כן סומך עליהם שמה שהם אמרו שצריך להחליף באמת צריך, אני פשוט מרגיש שהמחירים יקרים.

image.thumb.png.5f3e63e0261594a2e8be49a6b18446ab.png

פורסם

אולי יהיו פה הודעות שאת אותו הטיפול אפשר היה לעשות בחצי מחיר במוסך כללי אבל אני אגיד משהו אחר הפעם: 

למישהו שלא מתמצא מי יודע מה ולא יכול להבין איזה חלקים בדיוק מרכיבים לו באוטו ומה רמת האיכות שלהם, ועוד נגיד 500 שקל לא משקחים תפקיד משמעותי  במאזן השנתי שלו, אני ממליץ לטפל במוסכים מורשים. 

עולה יקר? כן. 

אבל קיבלת את הטיפול שהאוטו צריך, לא החליפו דברים שלא צריך להחליף לפי מפרט היצרן והכל מקורי 100% מתאים לאוטו. 

לדעתי זה שווה. 

פורסם

אני פשוט אומר שלא מדובר כאן בטיפול קטן... לא ברור לי למה הציעו את כל הדברים האלה, האם אין להם היסטוריה?

טיפול קטן בטויוטה לא כולל פילטר אוויר, הוא מוחלף כל 30 בתחזוקה מחמירה וכל 45 או 60 בתחזוקה רגילה, ואני חושב שלא צריך לכלול פילטר מזגן, בדרך כלל המפרט אומר כל 30 בתחזוקה רגילה.

מסיר פיח מערכת דלק, אפשר לוותר.

מלבד זה, חותם על כל מה שבוקי כתב.

פורסם (נערך)

אבל אז חסר כי בטויוטה בטיפול של כל שנתיים או 30 אלף מחליפים גם נוזל בלמים.

נראה לי שהם מנסים ליישר איזה קו ולא להסתמך על ההיסטוריה של הרכב.

פורסם

על הניקוי פיח אפשר לוותר.

רפידות בלם עולות בערך שליש מהמחיר שגבו ממך

לגבי כל השאר המחיר הוגן

פורסם

תודה על התשובות.

אין פה חלוקה בין שני השלבים, אבל היה כביכול טיפול 15000 ב980, ואז אחרי בדיקה אמרו שיש עוד דברים להחליף וזה יוצא הסכום שכתוב פה.

חסרה להם היסטוריה בגלל שטיפולים קודמים היו במוסך בייבוא מקביל, אבל הם לא מראש הציעו טיפול במחיר הזה.

מתוך עניין, מה מחיר הוגן לטיפול 15000 סטנדרטי? 

פורסם (נערך)

תעשה לבד את החשבון לפי:

שמן

מסנן שמן

אטם לפקק ריקון

עבודה לפי מכפיל של 0.6 שעות

לפי המחירים שבהצעה. יוצא בערך 500 שקלים וכולל את פירוק הגלגלים לבדיקת הבלמים ושאר בדיקות כלליות, כמובן.

אם יש הפרש, כנראה הוסיפו את מסיר הפיח ואת מסנן המזגן. שניהם לא מנדטוריים בטיפול 15.

רפידות בלם אני ממליץ על פרודו פרימייר. עולות קצת פחות ממה שהציעו לך, ולא שליש מחיר, אבל הן עדיפות על המקוריות של טויוטה.

• תוכן חדש...