Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים 

כידוע ברוב המנועים אם רוצים להגיע להספק מירבי צריך להעלות סל"ד בין 5500 עד 6000
השאלה החשובה אם רוצים לשמור על מנוע (אטמוספרי) לתקופה ארוכה האם בריא להגיע למספרים כל כך גבוהים או יש גבול של סל"ד שעדיף להגיע אליו ברוב המקרים? 

פורסם

למנוע לא נגרם נזק אם הוא מגיע לסל״ד שציינת, קח בחשבון שיותר סיבובים לדקה פירושו בלאי גבוה יותר וצריכת דלק גבוהה יותר, לא הייתי ממליץ לך לשהות באופן קבוע בסל״ד גבוה כלכך אבל אני לא באמת רואה סיטואציה שבה זה יקרה אלא אם אתה נוהג לנסוע pedal to the metal באופן קבוע.

אם אתה מרגיש שאתה מאמץ את האוטו באופן קבוע הייתי ממליץ לך לנסות ולאפיין האם הרכב הזה עונה לצרכים שלך, אם אתה גר בדרך הררית מאוד ונוסע עם רכב עמוס באופן קבוע אז אולי המנוע/ הרכב קטן וחלש לצרכים שלך, אולי שווה לך לעבור לרכב עם מנוע טורבו או דיזל (תלוי באופי הנסיעות שלך) כאשר ברכבים אלו ישנו מומנט גבוה יותר ורצועת כוח רחבה יותר מסל״ד נמוך יותר.

או למשל אם אתה נוהג לשייט קבוע בכביש 6 במהירות גבוהה ויש לך רכב גם גיר אוטומטי 4 הילוכים אז יתכן מאוד ובמהירות בשיוט שלך הרכב אכן נמצא בסל״ד גבוה יחסית לאורך זמן ממושך מה שיתבטא בבלאי גבוה יותר ובצריכת דלק גבוהה יותר- יהיה שווה לך לעבור לרכב מודרני יותר עם גירים מרובעי הילוכים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי אחרי 3,000 הכייף רק מתחיל. 5,000- 6,000 חופשי 😈

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הכלל הראשון בפורום טכני לציין את סוג הרכב בכותרת.

יש מנועים שב6000 סל"ד אומרים לך "תעזוב אותי באמא'שך". ויש מנועים שב6000 סל"ד אומרים "איזה כיף, תן לי עוד."

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מאזדה cx30 
מנוע 2.0 הספק 165 כ"ס ב 6000 סל"ד
21.7 קג"ם ב 4000 סל"ד
אם היצרן אומר שהספק מירבי מגיעים אליו ב 6000 סל"ד מדוע יש חשש לבלאי אם יהיה בכלל?
מה הסל"ד המומלץ לבריאות המנוע?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא נראה לי שאתה יכול ברכב מודרני להיות בסל"ד לא מומלץ, יש מנתק שלא מאפשר לך להגיע לתחום האדום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין שום חשש, כאשר השמן הגיע לטמפ' עבודה.

יחד עם זה ברור שצריכת הדלק היא גבוהה במצב הזה.

בסל"ד כזה משתמשים לצורך האצה, או לנסיעה מהירה בעלייה חריפה 

כשהגעת למהירות היעד שלך תעלה הילוך ותוריד סל"ד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...