Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין ספארק, i10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מחפש רכב קטן בעיקר לנסיעות עירונית ובין עירוניות באזור המרכז. 

לאחר בדיקות ובהתאם לתקציב שלי אני מתלבט בין הדגמים: 

יונדאי i10 מודל 2014-15 

החסרון כאן הבנתי שבגרסה החדשה שהרכב נמוך יותר ושדה הראיה פחות אידיאלי. ברכב הנוכחי שלי (סיריון) המושב גבוה והנסיעה ממש נוחה ויציבה. 

שברולט ספארק אוטומט 1.4 2016

ראיתי הרבה ביקורות חיוביות אבל אני חושש בעיקר בגלל הגיר שהוא רציף. הבנתי שהוא כויל כך שהתחושה בו אמורה להיות כמו גיר אוטומטי רגיל אבל עדיין ראיתי פה ושם ביקורות לגבי הגיר. 

אופציות נוספות הן קיה פיקנטו, מאזדה 2 (קצת יקר ויהיה קשה גם למצוא)

אני מחליף את הסיריון שלי מודל 2006 שעברה כבר 220 קמ, יש בעיה בגיר שדורשת החלפה אז הגיע הזמן. אני ממש אוהב את הרכב, שוקל גם לקנות סיריון מודל 2011.

מה אתם ממליצים? 

פורסם

תדמית השברולט נפגמה בארץ הודות ל"תענוג " המפוקפק שיצרו כאן האוואו והאופטרה הבינוניות מינוס (ולטעמי עוד מינוס אפילו).

הספארק 2016 היא רכב מעולם אחר בהשוואה לרכב עד 2015.

העיצוב שונה, המנוע מעט יותר מודרני,נכנס עניין הגיר הרציף (שדי אמין ד"א ולא נתקלתי בתלונה אחת לגביו כאן בפורום) ולפחות לטעמי  היא עדיפה תודות למנוע הזריז והגיר הלא עצל לעומת היונדאי).

בנוסף,אם תחפש טוב,היו כאן  2 סיפורים על  I10, כולל  על אחת משנתון 2017 שנאלצו להחליף ברכב מנוע בגלל צריכת שמן גבוהה/כשל כזה או אחר בו- מבחינתי זה ברייק דיל רציני שמשנה תמונה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לדעתי הספארק אחת המיני הטובות, המנוע חזק ביחס לקטגוריה ובכלל כוח לא חסר, הנוחות די טובה אם כי היונדאי בין הנוחות בקטגוריה, הספארק תהיה חסכונית יותר, בנתיים לא נשמעו תלונות לגבי הרציף, מה גם שהרציף בספארק מדמה כאילו יחסי העברה לכן הרכב שקט יחסית.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן למעט דוושת מצמד שנשברה ויצא ריקול בנושא.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 שעות, colauti 9 כתב:

תדמית השברולט נפגמה בארץ הודות ל"תענוג " המפוקפק שיצרו כאן האוואו והאופטרה הבינוניות מינוס (ולטעמי עוד מינוס אפילו).

הספארק 2016 היא רכב מעולם אחר בהשוואה לרכב עד 2015.

העיצוב שונה, המנוע מעט יותר מודרני,נכנס עניין הגיר הרציף (שדי אמין ד"א ולא נתקלתי בתלונה אחת לגביו כאן בפורום) ולפחות לטעמי  היא עדיפה תודות למנוע הזריז והגיר הלא עצל לעומת היונדאי).

בנוסף,אם תחפש טוב,היו כאן  2 סיפורים על  I10, כולל  על אחת משנתון 2017 שנאלצו להחליף ברכב מנוע בגלל צריכת שמן גבוהה/כשל כזה או אחר בו- מבחינתי זה ברייק דיל רציני שמשנה תמונה.

תודה על התגובה המפורטת, ראיתי כאן בפורום סקירה מפורטת על הספארק וציינו שם בסעיף של מנועים וביצועים כי הגיר אמנם טוב יותר מגיר רובוטי רגיל אך עדיין לא מרגיש כמו אוטומטי חלק, אבל אמר שאולי צריך להתרגל. חשוב לי להרגיש נוח בנסיעה כמו בגיר אוטומטי רגיל, בלי בעיות, השהיות וקפיצות. אבל אולי זה לא קריטי כפי שהוא כתב שם.

לינק לסקירה: 

לגבי היונדאי השאלה אם המקרים האלו מעידים על הכלל, הרי יונדאי i10 מאוד פופולארי בארץ אז הגיוני שבאחוז קטן יהיו תקלות ואני מניח שזה יכול לקרות בכל רכב שהוא מאוד פופולארי. בחוות דעת שקראתי יש עליו ביקורות טובות בגדול. 

פורסם

בגיר רציף אין קפיצות או השהיות כמו ברובוט חד מצמדי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הגיר בספארק טוב ונעים ולא תהיה לך בעיה איתו. האוטו חזק יחסית ונוח.

• רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

היי חבר

לא יודע לגבי הספארק אבל היונדאי מדהימה חסכונית אמינה ובשלוש שנים שהייתה אצלי נסעה ללא רבב, כמובן שנתון 2015+ כי לפני הבנתי שהיה דגם אחר

חסכונית נוחה, המינוס היחידי שקצת קשה לה לעלות בירושלים אבל חוץ מזה הכל פיקס 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...