Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיים עם כריזמה אייר 2002

פוסטים מומלצים

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהקישורים ששלחו לי פה,זה תלוי צורת המשלוח.

אבל לא יוצא יקר בצורה מיוחדת.

גם לא בדקתי לעומק, אם אםשרי לשלוח משולשים בלי הפתעות מהמכס, או משרד התחבורה

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 17 שעות, לירון .ה. כתב:

הרכב מטופל כל החיים במורשה יבואן.

אין מקורי, רכב שנת 2002, וגם היבואן לא יכול להזמין כזה מחו"ל

מה לגבי חנויות חלפים? 

ובדקת אם זה משולש שניתן להחליף לו רק את התותבות במידה והוא לא התעקם? 

אני גם לגמרי מבין שכבר אתה פוזל להחלפת הרכב - אני כרגע קיבלתי לידיים שלי בית מצערת חדשה לסובארו (380 שקלים מאיביי) ויש גם חיישן MAF חדש מקורי שהוזמן ממוסך ביפן (500 שקלים פלוס מינוס אני רק מתאר לעצמי שהשחיטה במוסך מורשה תהיה פי 3 רק לחלק וזה כולה שני ברגים וקונקטור) 

ואני כנראה עוד אתאפק ואזמין אטם חדש לבית מצערת.  

וכן... זה כבר נהיה "לעסות" את הרכב באופן תקופתי ותדיר בכדי שיסע תקין 

מצד שני - כבר לא עושים אותם ככה... באמת שזה לא אותו הטיב כמו מה שיש לך בחניה מה שתקבל במקום. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חניות חלפים, בשביל זה המורשה. הוא בדק בשבילי ובסוף מצא בחנות.

אמרו שלי שבמשולש בכריזה אי אפשר להחליף את התותב בלבד. לא בדקתי לעומק, כי כבר השיגו משולש.

כבר השגתי חלקים מחו"ל,בכל זאת זה לא רכב מיוחד או שיוצר תקופה ארוכה בעולם. אז מלאי חלקים מוגבל.

וכן קצת מתחיל לדגדג לבחליף, אבל הקשר הרגשי מאוד חזק, והרכב בגדול משרת ונוסע כמעט כל יום,ללא בעיות. ומבחינה כלכלית הוא הכי נוח.

ויש לי משהוא ליפניות של תחילת ה 2000, מאוד אוהב את התקופה הזאת ואת רמת האמינות והבניה של הרכבים אז.

מניח שרכב חדיש יהיה הרבה יותר נוח ומתקדם. אבל באמת שהרכב נוח לנסיעה. ולא מרגיש גרוטאה 

• אהבתי 2

יאריס 2005

פורסם

באמת כיף לראות בעלים שאוהב את המכונית שלו ככה. הוכחת שוב שכשהרכב מקבל אהבה – הוא גם מחזיר אהבה.

והרכב לא סובל יותר מירידת ערך לכן הרווח כולו שלך.

אתה עושה בשכל שאתה ממשיך עם מוסך היבואן, ושומר על עקביות שזה אותו המוסך.

אני מתרשם מהסביבה שלי שככל שיש לאנשים יותר שנות ניסיון עם מוסכים כלליים, בסוף מעדיפים לחזור לשקט שנותן מוסך יבואן (מוסך יבואן טוב, ברור שלא כולם טובים).

אני, לצערי, עשיתי את הטעות הפוכה: הפסקתי ללכת כמה שנים למוסך היבואן שבו טיפלתי במשך שנים, וכשכבר חזרתי – הרגשתי שהם עושים כמעט הכל כדי להראות לי את הדלת החוצה. לקח לי זמן להבין שהיחס הגרוע זה לא מקרי.. כנראה שאם הרכב שלך ישן, עם המחלות של רכב ישן, ואתה לא לקוח קבוע – זה פשוט לא משתלם להם להתעסק אתך גם עם המחירון של מוסך יבואן. שמעתי את זה לא פעם גם ממוסכניקים כלליים: “אנחנו מטפלים ברכב הישן הזה רק כי מדובר בלקוח ותיק שלנו”.

פורסם
לפני 3 שעות, MRobot כתב:

זה פשוט לא משתלם להם להתעסק אתך גם עם המחירון של מוסך יבואן.

מחירי עבודה וחלפים במוסכי יבואן מנופחים באופן קיצוני.

מן הסתם שהם יעדיפו לא להתעסק בפתרון בעיה אמיתית אלא למכור ללקוח אחר עוד שמנים וחלפים במחירי גזל.

פורסם
לפני 4 שעות, MRobot כתב:

באמת כיף לראות בעלים שאוהב את המכונית שלו ככה. הוכחת שוב שכשהרכב מקבל אהבה – הוא גם מחזיר אהבה.

והרכב לא סובל יותר מירידת ערך לכן הרווח כולו שלך.

אתה עושה בשכל שאתה ממשיך עם מוסך היבואן, ושומר על עקביות שזה אותו המוסך.

אני מתרשם מהסביבה שלי שככל שיש לאנשים יותר שנות ניסיון עם מוסכים כלליים, בסוף מעדיפים לחזור לשקט שנותן מוסך יבואן (מוסך יבואן טוב, ברור שלא כולם טובים).

אני, לצערי, עשיתי את הטעות הפוכה: הפסקתי ללכת כמה שנים למוסך היבואן שבו טיפלתי במשך שנים, וכשכבר חזרתי – הרגשתי שהם עושים כמעט הכל כדי להראות לי את הדלת החוצה. לקח לי זמן להבין שהיחס הגרוע זה לא מקרי.. כנראה שאם הרכב שלך ישן, עם המחלות של רכב ישן, ואתה לא לקוח קבוע – זה פשוט לא משתלם להם להתעסק אתך גם עם המחירון של מוסך יבואן. שמעתי את זה לא פעם גם ממוסכניקים כלליים: “אנחנו מטפלים ברכב הישן הזה רק כי מדובר בלקוח ותיק שלנו”.

כן,מסכים לא כל מוסך יבואן הוא מקצועי/או שירותי

כנ"ל מוסך כללי 

אבל מה שחשוב זה יחסי אנוש ורצון לעזור. ופה אין תחליף ללקוח קבוע, אם צוות קבוע 

כולם במוסך מכירים את הכריזמה הכחולה, והם יודעים את השגעונות שלי.

ובאת ממנהל המוסך עד הבחור שמעביר טסט, עושים מעל או מעבר לרכב, שהוא לא בדיוק שגר ושכח.

ומה גם שאין להם בעיה שאני יביא חלקים והם ירכיבו. 

והמחיר של החלקים לרעב הנ"ל בצד הנמוך של הסקלה. גם למקוריים.

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם (נערך)
לפני שעה, Michael01 כתב:

מחירי עבודה וחלפים במוסכי יבואן מנופחים באופן קיצוני.

מן הסתם שהם יעדיפו לא להתעסק בפתרון בעיה אמיתית אלא למכור ללקוח אחר עוד שמנים וחלפים במחירי גזל.

נכון אבל אם אתה לקוח וותיק כמו פות"ש אתה לא משלם מחיר מנופח. רחוק מזה.

כשהייתי לקוח וותיק המחירים ששילמתי היו סבירים. מתחיל מ10% הנחה על מחירון יבואן ונגמר בהרבה יותר כשמדובר בטיפולים גדולים.

פשוט צריך להתמקח איתם. כנראה שיש להם הרבה יותר מקום להנחה ביחס למוסך כללי.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עברה חצי שנה, וגם הגיע זמן טיפול שנתי

וטסט.

נכנס למוסך לטיפול קטן, וגם ביקשתי להחליף נוזל קירור. עברו 6 שנים מאז ההחלפה האחרונה.

אני מתכוון לנסוע עם הרכב לאילת השבוע, אז אמרתי להם לעבור ולראות אם יש משהוא שדורש טיפול. לא נמצא 

אעדכן אחראי הנסיעה. 

ואולי אז יגמר הויכוח...היי הרכב שלי בין 12, יכול לרדת לאילת??

מה כן, אני באמת פחות משקיע בצד הקוסמטי כרגע, ויש לי כמה פלסטיקים שבורים בדישבורד, שאני אדביק הערב אם אפוקסי. אז כל הזמן חושב..טוב נמשוך לטיפול הבא ואז אולי נחליף כבר. מי יודע?

אני שם את החשבונית שתראו מחירים(כרגיל)

20260216_133338~2.jpg

20251101_085545~4.jpg

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

יאריס 2005

פורסם

לפני כמה שנים נסענו עם הסובארו לאילת במקום עם הDS כי ידעתי שאני צריך להחליף משאבת דלק לחץ גבוה ולא רציתי לקחת סיכון. 

הסובארו היתה בדיוק אחרי החלפת רדיאטור וכל הדרך לאילת אני שומע רעשים וחושד שמתחיל ללכת לי מיסב אבל משתגע זה בא והולך בא והולך בזמן שמיסב זה משהו שקורה רצוף. 

מגיעים לאילת מפה לשם מבין שכשהחליפו את הרדיאטור לא טרחו בכלל להחזיר הרבה ממהדקי הניילון של בטנת הגלגל וחלק מסויים ממנה נאכל - סתם הטרפתי את עצמי. 

הרכב בן 15.5 ואם אני עכשיו מניע - אני מגיע בנסיעה חלקה לאילת. 

הכריזמה הזאת היא לדעתי אחד הרכבים הראשונים שיצאו מתוצרת יפן שהיא כבר לא באמת "מקרר יפני" אלא משהו יותר אפוי ובשל - היתה כזו לבנה להורים של חבר ילדות וממש אהבתי את איכות הנסיעה של הרכב ואת המראה שלו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...