Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם הייתי נורא שמח אם משהו יוכל להסביר לי מה ההבדל בין תיבה פתוחה או אטומה ומה כדי לשים באוטו יש לי comp vr ואיך אני יודע את המידות המדויקות מאיזה חומרים וכו'

תודה !

פורסם

אטום לרוב -באס קצר יותר מדוייק יותר ולא ממושך בעיקר נישמע בתוך האוטו .כמו כן תיבה אטומה בעוצמה גבוהה במיוחד או נמוכה במיוחד יכולה לעוות .מצריכה מגבר חזק וסאב חזק כדי להזיז כיוון שתיבה אטומה למעשה היא תיבת לחץ ואין פורט שיוכל לרסן את הוופר.

פתוח לרוב-באס ממושך מרעיד יותר וסותם יותר את האוזן וכמובן עוצמתי יותר. לרוב נישמע למרחקים. מצריך חישובים מורכבים יותר ליצור תיבה ופורט . בתיבה פתוחה לפעמים ישנו בלאי יותר גבוהה לוופר ולתקינותו כי בתדר גבוה ממה שהתיבה מתוכננת הוופר ינוע במהירות מוגזמת ובכך הדבר יכול לפגוע בתקינותו.כמו כן פתוח פחות עמיד בעומסים מעל ומתחת לתחום העבודה[גבול נגיד של 30 הרץ]

אני מעדיף יותר פתוח אבל ישנם סאבים אשר דווקא יתנהגו וישמעו בתיבה סגורה הרבה יותר טוב מפתוחה למרות שאני לא מחבב סגורה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

הסבר שגוי לגמרי.

ההבדל העיקרי הוא שתיבה פתוחה נצילה יותר ולכן ניתן להגיע איתה לעוצמה גבוהה יותר. ניתן לבנות תיבה פתוחה שתשמע לא פחות טוב מתיבה אטומה. התכנון הוא טיפה יותר מסובך וצריך יותר להתאים את התיבה לסאב הספציפי שבו נשתמש (תיבה אטומה של 30 ליטר יכולה להתאים למגוון רחב של סאבים) ולכן יצא לתיבות פתוחות "שם רע". רבים מהסאבים הביתיים והרמקולים הביתיים משתמשים בתיבות פתוחות.

למידע נוסף אתה יכול לפנות לFAQ ו/או לקרוא את הלינק הבא:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/22-01-2001-Theory-Tslil-Baargaz.html

• תוכן חדש...