Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה זמן להחזיק רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי לפני 9 חודשים רכב יונדאי i20 2014, כרגע עם 49000 קילומטראז'. רציתי לשאול האם כדאי למכור אותו כי הוא ישן? 

תודה

פורסם

כעקרון רכב כזה אינו "ישן", כמובן בתלות ביחס שהוא מקבל בכביש, במוסך ובמקלחת.

לטעמי החלטה על החלפת  רכב צריכה להגזר מצרכיך ומיכולתך הכלכלית: אתה רווק? כנראה שהרכב יתאים לך. יש לך 2 ילדים ואתה מצפה לתאומים? הוא לא מתאים. אתה מתניע כל בוקר ומגיע לעבודה בזמן ? מצויין. אתה מבקר פעם בחודש במוסך ומשאיר 1000 ש"ח בגלל תקלה חדשה? רע מאוד.

וכמובן - מה האלטרנטיבה. יש לך 100 אש"ח פנויים שלא תזקק להם בעשור הקרוב? אפשר להקדיש את חלקם או כולם להחלפת הרכב. המשכנתא חונקת? תשאר אתו.

בקיצור - אין תשובה לשאלה שלך. אתה צריך לבחון את הצרכים, היכולות והחלוםו  ולקבל החלטה לפיהם.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, Chen4 כתב:

רכשתי לפני 9 חודשים רכב יונדאי i20 2014, כרגע עם 49000 קילומטראז'. רציתי לשאול האם כדאי למכור אותו כי הוא ישן? 

לפני שאתה מחליט מה לעשות, ראשית כל אתה חייב לשנות פאזה על רכב ישן. 2014 זה בשום שלב לא רכב ישן. (נהפכו)

אתה יכול להחזיק אותו עוד כמה שנים בלי שום בעיה, במידה ואתה מעניין, ומתחזק אותו כראוי. אם אתה מעוניין להחליף ולהתקדם

כי אתה רוצה רכב יותר גדול או בטיחותי ומאובזר,  זה סיפור אחר - שלא קשור לרכב ישן. (כמובן בהצלחה)

אני מחזיק רכבים יותר ישנים (גם 2014) שיישארו אצלי לעוד 5/6 שנים לפחות. למה? כי זה מספק עבורי. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

בקיצור - אין תשובה לשאלה שלך. אתה צריך לבחון את הצרכים, היכולות והחלוםו 

כמובן הצרכים, היכולות והחלופות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פותש, בן כמה אתה?

יש לך מחשבה של ילד. זה יעבור.

רכב בן 7 עם 50 אלף ק"מ זה רכב בתול. סע עליו, תהנה ממנו ועזוב שטויות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 23 שעות, boy23 כתב:

ישן?

מה אגיד ומה אומר על הסובארו אימפרזה שלי 2006? 😪

האימפרזה לא השתנתה משמעותית מאז.

אם הרכב תקין, מתאים לך, לא עושה צרות ומשרת אותך כראוי אז הסיבה היחידה להחליף היא כי סתם בא לך להתחדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.2.2021 בשעה 15:45, boy23 כתב:

ישן?

מה אגיד ומה אומר על הסובארו אימפרזה שלי 2006? 😪

למה אימוגי בוכה? אני נהנה מאוד מהאימפרזה 2006 שלי, א. מתוך בחירה להנות ממה שיש. ב. כי יש ממה להנות ברכב הזה.. לדוגמה תנוחת ישיבה קרובה לכביש כמו שאני אוהב ושלדה (לדעתי) טובה ביחס לתקופתה וגם ביחס לרכבי מיני מודרניים שהיו ברשותי לפניה (אני יודע שיש גם חסרונות כמו מנוע די חלש אבל סיכמנו שנהנים ממה שיש..)

רק צריך לזכור שהרכב מצוייד במערכות בטיחות "מתקדמות": ABS ושתי כריות..

מכיר את התיאורים כאן בפורום של חברים עם רכבים "מעניינים" על החיוך כל בוקר להיכנס לרכב? אז ככה אני עם האימפרזה בת 15 שלי..

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 22.2.2021 בשעה 19:13, Chen4 כתב:

שלום,

תודה

ישן הוא לא.

49,000 ק"מ זה אומר 7000 ק"מ שנתי שזה כלום, קשה לי להאמין שתמצא אוטו עם ק"מ נמוך ביחס לשנה כמוהו.

אני מאמין שאתה "מיצית את האוטו" ואתה כבר לא מתרגש ממנו. 

הבעיה פה היא לא האוטו אלא איתך. 

אני מאמין כי קנית את האוטו בגלל צורך ולא ריגוש, הרבה אנשים עושים זאת ואז נגעלים מהאוטו כי הוא לא מרגש.

אם נפשית בא לך למכור, אז תמכור והפעם הזאת תקנה רכב באמת מהלב ולא מהראש, כדי שלא תיכנס למערבולת הזאת עוד פעם. 

דרך אגב, רכב בשביל הלב יעלה לך יותר כסף, אבל זה יתגמד ביחס לכיף שיהיה לך כשתראה אותו. 

פורסם
לפני 53 דקות, tza כתב:

מכיר את התיאורים כאן בפורום של חברים עם רכבים "מעניינים" על החיוך כל בוקר להיכנס לרכב? אז ככה אני עם האימפרזה בת 15 שלי..

אני ככה עם הונדה סיויק 2002.

לא חייב להוציא טון כסף כדי להנות מהרכב או מנהיגה. הנאה זה משהו נטו בראש שלך. למישהו אחד יהיה כיף חיים באקסנט 1.4 אוטומטית, מישהו אחר יגיד שניסן GTR משעממת אותו.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ישן? 2014 עם כל כך קצת קילומטרים זו מציאה.

אם אתה רוצה להחליף כי הלב שלך רוצה זאת בעיה בך ולא באוטו.

הפיאסטה 2012 שלי מספקת לי מספיק הנאה וסקרנות והיא לא מרגישה כזאת ישנה חוץ מדברים שלא כל כך משנים לי כמו מערכות אקטיביות ומולטימדיה (אבל היי יש לי 7 כריות אוויר וAUX)

הרי ברכב חדש באמת היה לי את האומץ לעשות טיפולים ותיקונים לבד בלי חשש שאני משבית 100 אלף שקל לעומת 15 אלף? והזמינות חלקים ומידע קיים?

ברכב חדש הייתי אוכל את הלב על כל שריטה פצפונת ואני יודע כי הייתי שם עם הספארק הקודמת שלי ובפיאסטה? קצת באסה אבל לא הרבה מעבר.

יש לי את היכולת לקנות רכב חדש אבל לא רואה סיבה טובה לזה, הסיבה שמכרתי את הספארק.

פורסם (נערך)

מזכיר לי את קו המחשבה שלי, בעבודה הראשונה שלי אחרי הצבא,

כשגרתי אצל ההורים והרווחתי קצת מעל שכר המינימום בחודש.

נראה הגיוני להחליף רכב כל שנה, הרי 3-4 חודשים אתה ממלא את הקופה חזרה לא ?

כשההכנסה היא נטו לכיס, בלי שותפים ובלי הורדות. אך הימים.

מאמין שהמצב פה לא רחוק מזה.

חברים נוסעים באיביזה 2020 במימון גורמים לך לחשוב ש2014 זה ישן ולא משתלם או משהו בסגנון ?

אובייקטיבית 2014 זה לא ישן ואין סיבה להחליף אם הרכב תקין.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

זה גם לא חדש,איפשהו באמצע.

מהשנתון לא הייתי דואג,היא תיסע לפחות עוד שנתיים שלוש.

מה שכן,רכבים בשנים האחרונות קיבלו מערכות בטיחות/מולטימדיה עם קישוריות טובה וכו'.

גם העיצוב השתנה ויש את המסכים הצפים וכו'

אם זה מעניין אותך ואתה מתבאס בגלל זה,יכול להבין האם זו סיבה להחליף רכב? תלוי בך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...