Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לשמירה על רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים! 

רציתי לקבל מכם טיפים על שמירה על רכב מבחינה מכאנית וגם מבחינה אסטטית. קניתי רכב במיטב כספי במצב מאוד טוב וכך הייתי רוצה לשמור אותו לאורך זמן. 

היה לי פעם רכב שעלה לא הרבה, שהייתי נוהג כאילו אין מחר, ולימים הבנתי למשל שחוסר האטה לפני באמפר יכול לדפוק את המשולשים/בולמים וכך באמת היה. 

היום אני נוהג יותר רגוע ושקול. אז מלבד טיפולים קבועים לפי הוראות היצרן, מה הייתם ממליצים? איזה טיפים יש לכם לשמירה על הרכב?

תודה!

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

1. להאט לפני במפרים זה אכן מומלץ.

2. לתכנן נסיעה, כמה שפחות האצות ובלימות מיותרות, טוב לצריכת הדלק גם כן.

3. טיפול בזמן במוסך שמכיר את הרכב עם חלפים איכותיים ונוזלים איכותיים.

4. לא לחסוך על צמיגים, זה לא קשור לשמירה על הרכב אלא על החיים שלך, אבל זה חלק מהרכב.

5. לשטוף עצמאית בצורה נכונה (קרא בפורום דיטיילינג) או לחפש מקום ששוטף כמו שצריך. אין הרבה כאלו. הצבע של הרכב ישמר טוב יותר.

6. לא לאמץ את המנוע כשהמנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה. לא אומר לא לנסוע, אבל לא לבצע האצות מוגזמות למשל.

7. אם לרכב שלך יש מחלות מסוימות הנוגעות לצד המכאני, להיות מודע להן.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בנוסף לנאמר, אפילו להגדיל ראש ולעשות טיפולים כל שנה, ללא תלות בק"ם, ובנוסף גם להקדים אותם.

למה הכוונה? אני אסביר.

דוגמא: לפי הוראות יצרן יש לבצע  כל 15000 ק"ם. אז להקדים ל-10000 ק"ם. לא מזיק, רק משפר.

לבדוק נוזל קרור, ושמן, לפני כל נסיעה ארוכה, וגם פעם בשבוע. גם מדי פעם לא מזיק להסתכל מתחת לאוטו לאיתור כתמים "חשודים".

לא לשכוח מדי פעם בדיקת לחץ אוויר בגלגלים. הגלגל מאבד מדי פעם קצת אוויר. 

מילוי אוויר נכון, מאריך את חיי הצמיג, ומשפר את צריכת הדלק של הרכב.

תתחדש!

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אוסיף עוד לנאמר

ברכבים יש הרבה חלקים מגומי\פלסטיק למעשה כמעט בין כל חיבור של חלקי ברזל זזים יהיה גומי כדי לרכך וכדי למנוע רעשי נקישה של מתכת על מתכת,

כדי לשמור על גומי\פלסטיק לאורך שנים ארוכות מומלץ לדאוג לצל, להגן מנזקי מים ובוץ, במידה ויש נזילה כלשהי מהרכב אז לדאוג לסדר אותה לפני שהיא תגיע לחלקי גומי ותפגע בהם.

אם אתה סוגר פקק\בורג בעל סגירת גומי בקצה אז לדאוג לא לטחון ולסגור ב"מומנט" המתאים. 

מעבר לזה רשמו פה דברים אחרים די חשובים

עריכה אחרונה על ידי online
  • תוכן חדש...