Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח ללמוד כיצד לבחור באופן אישי מערכת שלימה לרכב( קומפוננטים קדמיים 6.5", רמקולים אחוריים, סאב ומגבר).

לכל אחד מהפריטים אשמח לדעת על איסה נתונים עליי להסתכל ואיך לבחור את המוצר הטוב ביותר למחיר שאקבע.

אני ממש רוצה להבין כדי להתאים הכל באופן הטוב ביותר.

מחירי השקע פחות או יותר על כל פריט.

קומפוננט 6.5" - 600-700

מגבר- 600-700

סאב- 500

רמקולים אחוריים - 500

תודה מראש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני גם יחסית חדש בתחום אבל אעזור במה שלמדתי עם הזמן-בדוק המקצוענים פה יגיעו בקרוב.
כבר מההתחלה הייתי מציע לך לשנות את החלוקת תקציב ,להשקיע במגבר יותר.
שהסאב טוב הוא ייספיק(עיניי יחסי) באס,לעומת הרמקולים האחורים שיתנו עבודה אם אין סאב.-
אם אתה מתכוון לרמקול 6X9 אז 3/2WAY יש להם יותר שטח שיתנו עבודה "במקום סאב"
אם רמקולי אחורי רגיל לטעמי מיותר אם יש לך סאב וקומפונטטים קדמיים.

אז תעשה חושבים לגבי התקציב-מגבר טוב ישרת אותך גם לעתיד (מערכת/רכב הבא)
דגמים וחברות ספציפיות אין לי ממש המלצות אבל תתרחק מ VEGA "GERMANY" וגם מSOUNDSTREAM.

בגדול כל רמקול תתייחס לW הנומינלי/הספק רציף שלו ולא למה שמפורסם בקופסא/נתונים שלו. כPEAK.
לדוגמה רמקול שיפורסם כ 500W יתן לך חצי אם לא פחות.
ואז את המתח הנומינלי שלו אתה צריך לספר לו מהמגבר שתקנה שחייב לספק מספיק מתח לרמקול.

ProJect306-Diamond

פורסם

חסרים הרבה נתונים: 

מה יחידת הראש שתעבוד איתה? אם זו המקורית של הרכב - תצטרך לקנות מנחת. אם זו מערכת aftermarket אז תבדוק אילו יציאות RCA יש לך.

אני לא רואה תקציב לחיווט - האם הוא בנפרד או כחלק מהתקציב? אתה תתקין או שתלך לאיש מקצוע?

לגבי רמקולים כמו שציינו מעלי תסתכל על Watt RMS למרות שזה בכלל נתון שלא כזה חשוב, יותר חשוב שתסתכל שהנצילות(Sensitivity) של הרמקולים גבוהה (נמדד בDb) , מה ההתנגדות( נמדד ב Ohm) ותתאם שכל הרמקולים יהיו בהתנגדות זהה. בגדול זוג קומפוננט וסאב מאחורה זה מספיק, האחוריים לא יתנו אפקט אלא יותר "מילוי".

סאב - יש עם תיבה פתוחה ותיבה סגורה כשהראשונה תופסת יותר נפח עם באס "עמוק" וחזק יותר אבל גם פחות מדוייק, והשנייה תתן באס יותר מהודק, תתפוס פחות נפח ותדרוש מגבר יותר חזק

זה ככה על קצה המזלג.

• תוכן חדש...