Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר יאריס 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים

קניתי טויוטה יאריס 2012 

VNKKJ3D390A122840

התחלתי לעשות לה יישור קו 

הרכב עבר 130 אלף ק"מ בספר טיפולים לא רשום שום דבר על החלפת השמן גיר

הסתכלתי ואני לא רואה גם מדיד של שמן גיר

בעבר בקורולה 2001 פחדתי לעשות את ההחלפה אבל בסופו של דבר בצעתי אותה כולל החלפת הפילטר גיר לאחר 200 אלף ק"מ שלא הוחלף שום שמן גיר

הרבה אמרו לי שגיר שלא הוחלף בו שמן יכולות לעלות בעיות

לי למזלי זה לא קרה כי הגיר כנראה היה בריא 

עכשיו אני רוצה לבצע את ההחלפה אצלי ברכב החדש רק את השמן לא חושב שצריך להחליף פילטר גיר

איך מתבצעת ההחלפה ? ראיתי בסרטונים שמרוקנים את השמן וממלאים את השמן דרך בורג עליון בגיר עד שבעצם השמן מתחיל לנזול וככה יודעים שזה מלא

כמה ליטרים של שמן נכנסים לשם ? איזה סוג של שמן אני צריך ? 75W90 ?

אני רואה למעלה בורג עליון והתחתון האלה הברגים שאני צריך לצורך ביצוע העבודה ?

6fcd3c76-003f-498c-8204-1c460b5cf145.jpg

458d1124-e8c7-41c2-9191-1f7433101902.jpg

c8c0df8f-1092-4d21-bebb-34743188cabe.jpg

1e127944-ab08-46b4-952f-ecd5017afa31.jpg

עריכה אחרונה על ידי klasa
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, klasa כתב:

כמה ליטרים של שמן נכנסים לשם ? איזה סוג של שמן אני צריך ? 75W90 ?

מצטער שלא עוזר בנושא השירשור עצמו, לא מכיר את האוטו. 

מגיב רק כדי שלא תמלא את השמן הנ"ל שהוא שמן לתיבות ידניות ולא לתיבה רציפה שיש באוטו. 

גם הסרטונים שראית כנראה מתארים החלפה בתיבה ידנית. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

לפי הוראות היבואן, לא מחליפים את נוזל СVT.
מי שרוצה להחליף, כדאי לרכוש שמן מקורי של טויוטה.
יש שני סוגי שמנים מקוריים TC או FE.
איזה סוג אתה צריך ? רשום על בורג מילוי ( זה שצילמת , והוא נמצא מאחורי הביטנה של גלגל קדמי שמאלי).
אם אתה לא מצליח להגיע לבורג ולקרוא מה רשום עליו, אפשר להתקשר למוסך מורשה טויוטה ולשאול לפי מספר הרכב.
את השמן ניתן לרכוש ממוסך מורשה טויוטה ( יותר יקר )
או מחנויות חלפים כמו כן :
https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-toyota-cvt-fluid-tc-4l

https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-toyota-cvt-fluid-tc-4l-0-08886-02505

מחליפים בשיטה: כמה שמרוקנים, אותה הכמות בדיוק ממלאים .
ההחלפה היא חלקית, כ 3 ליטרים בפעם אחת ( פחות מחצי כמות שנמצאת בתוך הגיר ).
כדי להחליף מסנן צריך להוריד קרטר הגיר ולהחליף גם את האטם.
לא ממליץ לגעת בזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז באמת עדיף שלא יגע אם לא דרשו את זה , מחיר גם נורא יקר 😯

היום החלפתי פלאגים אירדיום שהגיעו מחול ניסו לעשות עלי שיטת מצליח דרשו 150 שקל על משקל טענו שזה מעל חמש קילו 😶

נשאר לי רק לטפל במנוע החשמלי של מנגנון הדלת(לא מגיב בלחיצת שלט) אני אגיע לזה בהמשך תודה רבה רבה לכם על העצות 

כמה כיף ללמוד ולעשות לבד :)

פורסם

התכוונתי לא לגעת רק בפילטר שמן גיר.
את השמן אני כן ממליץ לך בחום להחליף, למען אריכות חיי הגיר ( להחליף את הגיר קומפלט יכול לעלות עשירייה, וגם זה למשומש מפירוק ).
אצלי בורסו החלפתי כבר פעמיים.
השמן יוצא כהה אחרי 60 אלף קילומטרים, ( אצלך הקילומטראז' כבר יותר מכפול).
לא הבנתי את הסיפור שלך עם הפלאגים והמשקל. אני מקווה שלא הזמנת מאי ביי, כי יש שם המון זיופים ועלול להיגרם נזק למנוע.
יש דברים שהזול יוצא ביוקר.
אצל היבואן סט לפאגים מקוריים ( denso ) עולה כ 500₪, בחנויות כמו שצירפתי 420₪.
מחליפים אותם פעם ב 90 אלף קילומטרים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם ממליץ מאוד להחליף שמן אפילו אם לא מצוין שצריך כי אין דבר כזה שמן לכל החיים מהסיבה הפשוטה שחיי הגיר יכולים להיות הרבה יותר משהיצרן קבע.
אני החלפתי בפיאסטה שלי אחרי 80 אלף קילומטר ו9 שנים והשמן יצא שחרחר עם נגיעה קטנה של אדום.
גם הרגשתי העברות טיפה יותר חלקות מהגיר אחרי ההחלפה וגם חבר עם אקורד שהשמן שם בן 13 ו60 אלף קילומטר (כן קילומטרז אמיתי) הרגיש אותו הדבר

פילטר זה כמעט תמיד מיותר להחליף במיוחד שזה לא בהוראות יצרן (אלא אם כן הגיר ממש מת ומלא התפורר ממנו מבפנים אבל אז אולי כדאי להחליף גיר[emoji28]).

שמן גיר אתה יכול להחליף לשמן כזה, יש שם שלושה תקנים של שמן גיר רציף של טויוטה תבדוק אם אחד מהם מתאים לך (מאמין שכן)
https://www.autostore.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-motul-multi-cvtf/
יש מקומות שזול יותר מפה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם (נערך)

איך מתבצעת ההחלפה ? אני מרוקן מהבורג בעצם את הנוזל הישן וממלא חדש דרך הבורג שסימנתי עד שהשמן נוזל ? או פשוט לעשות מדידה של השמן הישן שיצא?

ולגבי הפלאגים הזמנתי אותם מהאתר partsouq 

ב 150 ש"ח בערך שפה בארץ דרשו 240 290

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Shab00 כתב:

אתה מודד כמה מהשמן הישן יוצא.

נראה מהסרטון שאתה צריך לפרק את הקרטר בשביל זה אז או שתקנה אטם מקורי או שתקנה RTV שמיועד לזה כמו זה ותיצור בעצמך.
https://www.autostore.co.il/product/סיליקון-שחור-85-גרם-

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

לא נראה לי שצריך לפרק קרטר כי יש בורג ניקוז לא ?

אני לא רוצה להוריד את הקרטר פשוט לפתוח את הבורג ניקוז להוריד את השמן הישן ולמלא אותה כמות שהוצאתי דרך הפתח שסימנתי בעיגול 

לפי הוראות היבואן, לא מחליפים את נוזל СVT.
מי שרוצה להחליף, כדאי לרכוש שמן מקורי של טויוטה.
יש שני סוגי שמנים מקוריים TC או FE.
איזה סוג אתה צריך ? רשום על בורג מילוי ( זה שצילמת , והוא נמצא מאחורי הביטנה של גלגל קדמי שמאלי).
אם אתה לא מצליח להגיע לבורג ולקרוא מה רשום עליו, אפשר להתקשר למוסך מורשה טויוטה ולשאול לפי מספר הרכב.
את השמן ניתן לרכוש ממוסך מורשה טויוטה ( יותר יקר )
או מחנויות חלפים כמו כן :
https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-toyota-cvt-fluid-tc-4l

https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-toyota-cvt-fluid-tc-4l-0-08886-02505

מחליפים בשיטה: כמה שמרוקנים, אותה הכמות בדיוק ממלאים .
ההחלפה היא חלקית, כ 3 ליטרים בפעם אחת ( פחות מחצי כמות שנמצאת בתוך הגיר ).
כדי להחליף מסנן צריך להוריד קרטר הגיר ולהחליף גם את האטם.
לא ממליץ לגעת בזה.

הבנתי שכל השמן יוצא כי זה גיר רציף אין שם ממיר מומנט

פורסם

לא הסתכלתי לעומק כל כך ראיתי שהוא מוריד קרטר בסרטון אז אמרתי גם.

במחירים של מה שמצאת כנראה מוכרים זהב ולא שמן גיר.

במוצר שאני צירפתי יש תקן לשניהם והרבה יותר והוא זול יותר בפער, קנה אותו הוא יהיה איכותי ומתאים.

פורסם
לפני שעתיים, Shab00 כתב:

לא הסתכלתי לעומק כל כך ראיתי שהוא מוריד קרטר בסרטון אז אמרתי גם.

במחירים של מה שמצאת כנראה מוכרים זהב ולא שמן גיר.

במוצר שאני צירפתי יש תקן לשניהם והרבה יותר והוא זול יותר בפער, קנה אותו הוא יהיה איכותי ומתאים.

כמה ליטרים לקנות ? 4 ?

פורסם

אל תקנה את השמן הזה של מוטול, תקנה מקורי של טויוטה. הפרש כולו 30₪ לליטר ( אם אתה צריך שמן FE ). השמן המקורי הזה יותר דליל מכל שמן תחליפי אחר שרשום עליו שהוא עומד בתקן.
אתה פותח בורג ריקון - יוצאים כ 0.5 ל'. אחרי זה באותו הפתח ישנה צינורית פלסטיק, שגם אותה צריך להוציא ( היא מוברגת ).
תמדוד סה"כ כמה שמן ייוצא, תסגור את הצינורית ואת הבורג בחזרה, תמלא מלמעלה בדיוק את אותה הכמות שיצאה -זהו.
4 ליטרים מספיק .
לא יוצא כל השמן מהגיר - יותר מחצי נשאר בפנים. ההחלפה היא חלקית.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

אל תקנה את השמן הזה של מוטול, תקנה מקורי של טויוטה. הפרש כולו 30₪ לליטר ( אם אתה צריך שמן FE ). השמן המקורי הזה יותר דליל מכל שמן תחליפי אחר שרשום עליו שהוא עומד בתקן.
אתה פותח בורג ריקון - יוצאים כ 0.5 ל'. אחרי זה באותו הפתח ישנה צינורית פלסטיק, שגם אותה צריך לפתוח ( היא מוברגת ).
תמדוד סה"כ כמה שמן יוצא, תסגור את הצינורית ואת הבורג בחזרה, תמלא מלמעלה בדיוק את אותה הכמות שיצאה -זהו.
4 ליטרים מספיק .
לא יוצא כל השמן מהגיר - יותר מחצי נשאר בפנים. ההחלפה היא חלקית.

בוקר טוב :)

כן ראיתי את הצינורית הצהובה המפתח הוא אותו מפתח אלן ?

חשבתי עד עכשיו לקנות את המוטול שהמליצו פה

התקן שאני צריך זה FE זה מה שרשום על פקק המילוי

אני רק צריך להצטייד במשפך עם צינורית וכוס מדידה כמה בקבוקים ריקים

למה אתה חושב שהמוטול לא יותר טוב ? רציתי בהחלפת שמן מנוע לקנות אז שמן מנוע מקורי של טויוטה

והבנתי שהוא גרם לאנשים לבוצה במנוע וכל מני כאלה ובאמת עדיף להביא שמן אחר אז קניתי יורול סינטטי מלא 5W30 

כאילו לפעמים אני חושב שבשמנים התחליפיים יותר טובים מהמקוריים לא ככה הדבר?

ותודה לכם על כל העצות באמת אתם ממש עוזרים לי ללמוד ולהבין

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-toyota-cvt-fluid-tc-4l-0-08886-02505

260 שקל 4 בקבוקים של המוטול 1 ליטר

והטויוטה 400 שקל כמעט פי שתיים

פורסם

אין קשר בין שמן מנוע מקורי של טויוטה לנוזל גיר רציף.
יש לך בתוך הגיר נוזל מקורי FE, אתה מרוקן חצי ממנו - תמלא בדיוק את אותו הדבר, אל תערבב נוזלים שונים.
נוזל מקורי FE עולה 400₪ ל 4 ליטרים.

איך ראית את הצינורית? הוצאת בורג ריקון ?

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

אין קשר בין שמן מנוע מקורי של טויוטה לנוזל גיר רציף.
יש לך בתוך הגיר נוזל מקורי FE, אתה מרוקן חצי ממנו - תמלא בדיוק את אותו הדבר, אל תערבב נוזלים שונים.
נוזל מקורי FE עולה 400₪ ל 4 ליטרים.

איך ראית את הצינורית? הוצאת בורג ריקון ?

ראיתי סרטונים ביוטיוב ראיתי שרטוטים מקאטקאר 

• תוכן חדש...