-
הצטרפו למשפחה
היי, היי אתה (או את) שם!
אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".
אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי.
אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
- התחברו כאן
- או
- הרשמה
סקודה סופרב 2011 1.8 tsi
-
תכנים דומים
-
מאת דוד משה
אבקש עיצה מיודעי דבר.
לאחרונה המנוע התחמם, אדים, נורה אדומה, ואיבוד מים קל. במוסך נאמר כי היות שיש גם טחינה במכסה המים, וגם טחינה בשמן - סימן שיש לעשות ראש מנוע, או להחליפו. אז בחרתי להחליף.
אחרי יומיים עבודה של החלפת המנוע, איך שהתנעתי שמעתי רעש נוסף שלא היה קיים קודם, כנראה של המדחס. בנסיעה היה רועש כמו טרקטור. זיהיתי 3 רעשים חדשים שונים. אחד היה המדחס, שני היה רעד בכל האוטו כאשר אני עוצר ברמזור, במיוחד עם אני ב D דרייב, ופחות כשאני מעביר ל P פרקינג. כעבור שבוע המוסכניק הציע להחליף בולם זעזועים אחד מתוך השלושה, אז אישרתי לו וזה פתר את עיקר הבעיה ברעד (מדובר בסיריון שעשה 285,000 ק"מ).
לגבי המדחס, הוא הציע ללכת ולטפל במוסך מזגנים מסוים. ביציאה מהמוסך החלטתי לבדוק את המזגן, כי החלפתי אותו רק לפני פחות משנה, וחשדתי שאולי החליטו במוסך לקחת את המדחס הטוב ולשים לי אחר. המזגן אכן לא מקרר.
במרשתת מצאתי שכתוב במפורש כי בזמן החלפת מנוע (לא סיריון) הגז יוצא, ויש למלאו מחדש.
אז הכנסתי רכב שנוסע נהדר למוסך, ולאחר החלפת המנוע יש רעשים, ואין מיזוג.
מה אתם ממליצים לי לעשות?
-
מאת דוד משה
אבקש עיצה מיודעי דבר.
לאחרונה המנוע התחמם, אדים, נורה אדומה, ואיבוד מים קל. במוסך נאמר כי היות שיש גם טחינה במכסה המים, וגם טחינה בשמן - סימן שיש לעשות ראש מנוע, או להחליפו. אז בחרתי להחליף.
אחרי יומיים עבודה של החלפת המנוע, איך שהתנעתי שמעתי רעש נוסף שלא היה קיים קודם, כנראה של המדחס. בנסיעה היה רועש כמו טרקטור. זיהיתי 3 רעשים חדשים שונים. אחד היה המדחס, שני היה רעד בכל האוטו כאשר אני עוצר ברמזור, במיוחד עם אני ב D דרייב, ופחות כשאני מעביר ל P פרקינג. כעבור שבוע המוסכניק הציע להחליף בולם זעזועים אחד מתוך השלושה, אז אישרתי לו וזה פתר את עיקר הבעיה ברעד (מדובר בסיריון שעשה 285,000 ק"מ).
לגבי המדחס, הוא הציע ללכת ולטפל במוסך מזגנים מסוים. ביציאה מהמוסך החלטתי לבדוק את המזגן, כי החלפתי אותו רק לפני פחות משנה, וחשדתי שאולי החליטו במוסך לקחת את המדחס הטוב ולשים לי אחר. המזגן אכן לא מקרר.
במרשתת מצאתי שכתוב במפורש כי בזמן החלפת מנוע (לא סיריון) הגז יוצא, ויש למלאו מחדש.
אז הכנסתי רכב שנוסע נהדר למוסך, ולאחר החלפת המנוע יש רעשים, ואין מיזוג.
מה אתם ממליצים לי לעשות?
-
מאת natemimon12
שלום לכולם
ברשותי רנו מגאן שנת 2008 מנוע 1600
שכבר תקופה ארוכה שכל בוקר אני ממלא מים ושוב למחרת בזמן האחרון לאחר נסיעה של כמה דקות הרכב מתחמם למרות שיש מים לפני כמה ימים הרכב כבה ברגע שהגעתי לבית ישר בדקתי שמן וראיתי כמויות גדולות של בוצה בפתח המילוי.
גם יוצאות מנשם המנוע כמויות של בוצה
ישר אלכתי לקנות פילטר ושמן חדש כאשר רוקנתי את השמן גיליתי שיוצא יותר נוזל קירור משמן (בוצה)
הבנתי מקריאה ממקרים דומים כאן שכנראה נפרץ האטם ראש
אז החלטתי לפרק ראש ולהחליף את כל האטמים וכמובן לנקות טוב את כל חלקי הראד משאריות בוצה הכל הלך טוב רק שלאחר שפרקתי את הראש מנוע אני שם לב שכל ארבעת הבוכנות נמצאות באותו גובה למטה ולא שנים למעלה ושנים למטה עכשיו רציתי לדעת זה אומר שהלך מנוע?
יש מה לעשות לגבי זה
זאת פעם ראשונה שאני מתעסק בזה אז סליחה אם יש פדיחות
תודה מראש לעונים וסליחה על החפירה
תודה
-
מאת jacob.kadosh
בבעלותי רכב פרטי חדש מהניילון מסוג יונדאי איונק שעלה לכביש ב-1/2017 ונסע עד עכשיו 15,600 ק"מ.
מספר ימים לפני שמלאו שנתיים לרכב נשמעו רעשים/צלצולים מכיוון המנוע. ניגשתי למוסך יונדאי בחדרה שם ביצעו טיפול שנתי וביקשו שאחזור ביום א' לטיפול במנוע. (במועד זה דפקו לי פנס אחורי במוסך).
ביום א' הכנסתי את הרכב למוסך. כעבור 3 ימים התקשרו אלי שיש להחליף מנוע. נתתי הסכמתי מבלי להבין במה מדובר ומה המשמעות.
הרכב נמסר לי בחזרה רק ביום חמשי לאחר השעה 5 כשהמוסך נסגר ורק הפקידה ועובד נוסף היו בו כשהיא לא מתמצאת בניירת ומה הורכב/הוחלף ברכב יחד עם המנוע. כשקיבלתי את הרכב. נטען שהחליפו מנוע חדש, קיבלתי מספר מסמכים מהמוסך וביניהם הודעה על שינוי בפרטי רכב (מקוצר 23 טופס רש). חתום על ידי בוחן רישוי.
בטופס בהצהרת יבוא נרשם מספר קונטיינר ועוד. לא מצאתי רישום מודפס של פרטי המנוע כפי שנרשם בהודעה על שינויים ברכב. מספר המנוע נרשם ידנית בטופס כשלצדו חותמת כלמוכיל בע"מ וקשקוש לצדו.
באחד המסמכים שקיבלתי ליד שכותרתו טופס הקצאה למחלקת שירות יונדאי, נרשם באבחנה:
"סימני שבבים וחתיכות מתכת במנוע. טלטל נשבר".
עלי לציין שהמוסך העמיד לרשותי ולבקשתי רכב חלפי החל מיום ג' בשעה 14:30 ועד יום ה' בשעה 17:00.
שאלתי. האם עלי לדרוש ירידת ערך וכמה, ?
האם עלי לדרוש פיצוי על כך שברכב חדש יחסית הוחלף מנוע, וכמה ?
האם לדרוש אחריות לעניין החלפת המנוע, ולכמה זמן ?
איזה הצעות באות בחשבון ?
סביר להניח שביום בו אני אמכור את הרכב, אם יעמדו שני רכבים עם נתונים זהים למכירה. הקונה יעדיף את הרכב שלא עבר החלפת מנוע.
ניתן להשוות את המקרה שלי לזה של קבלן שבנה בניין קומות ובאחד הקומות נפלה מרפסת. גם אם תיבנה מרפסת חדש, קשה למצוא מי שיהיה מוכן לקנות דירה כזו. ואם תימכר, מחיר הדירה יהיה נמוך משמעותית ממחיר השוק.
-
מאת guytlv
שלום חברים,
הלך לי מנוע בסובארו אימפרזה שנת 2006, 2000 סמ"ק
אני מעוניין לרכוש מנוע באופן עצמאי ולהביא אותו למוסך.
שתי שאלות -
1. ממי כדאי לקנות מנוע? (זקוק לשם של עסק מומלץ ואמין)
2. באיזה מוסך כדאי להחליף את המנוע?
תודה רבה מראש לעונים
-
-
נושאים פופולריים
-
נושאים מתעדכנים
-
- 7 תגובות
- 109 צפיות
-
- 1 תגובות
- 11 צפיות
-
- 84 תגובות
- 1,912 צפיות
-
- 0 תגובות
- 3 צפיות
-
- 2 תגובות
- 153 צפיות
-
קנס עירוני - המדרכה נצבעה לאחר שהרכב חנה ולאחר מכן הוצמד דו"ח 1 2
מאת Reverse Direction, בתוך פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
- 16 תגובות
- 409 צפיות
-
- 2 תגובות
- 38 צפיות
-
- 911 תגובות
- 172,022 צפיות
-
- 1 תגובות
- 87 צפיות
-
- 440 תגובות
- 14,593 צפיות
-
- 3 תגובות
- 63 צפיות
-
- 109 תגובות
- 2,644 צפיות
-
- 0 תגובות
- 12 צפיות
-
- 1 תגובות
- 42 צפיות
-
הורדת ברחשים מהטמבון
מאת sorvall, בתוך אסתטיקה לרכב - דיטיילינג, שיפורים קוסמטים, מדבקות, חלונות כהים וכיו"ב
- 2 תגובות
- 60 צפיות
-
פוסטים מומלצים
הצטרף לדיון
ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.