Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בידוד רעשים - מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

בכוונתי לרכוש מאזדה 3 שנת 2014-15, ולאחרונה הבחנתי שאנשים מדווחים על כך שבידוד הרעשים במאזדה 3 הוא לא מספיק טוב. כיוון שטרם התאפשר לי לנסוע ברכב, רציתי לשאול את בעלי הניסיון - האם אלו הם פני הדברים? האם באמת מורגשים רעשי הרקע/רוח? האם את הרעשים שומעים בעיקר במהירויות בינעירוניות או גם בתוך העיר? 

תוכלו להסביר לי מה גורם לכך שהרכב יהיה בעל בידוד רעשים לא מוצלח? האם מאזדה לא השקיעו בחומרים מבודדים באיכות מספיק טובה? או שזה נובע, למשל, משימוש בג׳אנט גדול יותר? מדוע ג׳אנט גדול יותר גורם לרעש רב יותר? האם רעשי רקע בזמן נסיעה במשפחתית של מאזדה מורגשים יותר באופן משמעותי בהשוואה ל משפחתית של טויוטה, נניח?

והאם ניתן לשפר בידוד רעשים ברכב מבלי לשפוך הרבה כסף? 

פורסם

זה לא שהוא לא מספיק טוב, הוא פשוט גרוע. רעשי כביש חודרים ובהפגנתיות לתא הנוסעים כבר מ 50-60~ קמ"ש.

כן, מוזיקה אמורה לפתור את הבעיה אבל אם יש לך נוסעים במושב האחורי ובמקרה חשקה נפשכם להתנייד בין ערים בדרכים מהירות, זה כבר אתגר.

פורסם
לפני 31 דקות, ALÞћÃ כתב:

זה לא שהוא לא מספיק טוב, הוא פשוט גרוע. רעשי כביש חודרים ובהפגנתיות לתא הנוסעים כבר מ 50-60~ קמ"ש.

כן, מוזיקה אמורה לפתור את הבעיה אבל אם יש לך נוסעים במושב האחורי ובמקרה חשקה נפשכם להתנייד בין ערים בדרכים מהירות, זה כבר אתגר.

לפני 2 דקות, daniel.gri כתב:

זו אגב אחת הסיבות שרוב המאזדות 3 שרואים על הכביש נוסעות עם חלונות פתוחים ומוזיקה בפול ווליום... 😉

יש דרך לשפר את בידוד הרעשים? או שאין מה לעשות עם זה? 

פורסם

תשמע אתה יכול להתחיל להדביק באוטו קרטוני ביצים אבל לא נראה לי כל כך פרקטי...

אפשר באמת לעטוף ולהכניס בדים מבודדים להרבה מקומות אבל לא נראה לי שההבדל יהיה גדול

פורסם

בוודאי שניתן לשפר את הבידוד,

ישנם חומרים ייעודים של מותגים כגון ''דינאמייט'', ''גלאדן'' ועוד.

זה דורש הסרת דיפון, פלסטיקים וכן הלאה והדבקה של היריעות הללו, זה מן הסתם יתרום לאקוסטיקה טובה יותר ברכב ולבידוד רעשים.

מתקין טוב יכול לעשות לך פלאים

פורסם

אם זה עם עזרה מקצועית כן ברור שיש חומרים שמבודדים מאוד ובמקומות הנכונים זה יהיה טוב אבל השאלה זה כמה כסף צריך להשקיע על דבר כזה?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

אני יכול להפנות אותך ליבואן של Gladen audio/mosconi בישראל.

תוכל לקנות ממנו יריעות לבידוד ולהתקין בעצמך או שהוא יפנה אותך למתקין מטעמו.

עלות החומר סביב ה 400-500 ש''ח כתלות בכמות הנדרשת.

התקנה נתונה לבחירתך כמובן (עצמאית או בעל מקצוע).

ללא ספק שווה את השקט והבידוד ברכבים שחסרים את זה.

פורסם

שא מקלדתך אל תת פורום אודיו ובצע חיפוש לגבי בידוד ואיטום.

חשוב לבדוק מה מקור הרעשים (רוח, תהודה, גלגלים, רעידות וכד') כדי לבחור בפתרון הולם, בעלות מינימלית.

פורסם

תיקח בחשבון שחלק מחווית הנהיגה במאזדות מושתת על זה שהם מאפשרים בכוונה לרעש המנוע לחדור אל תא הנוסעים. 

תחליף לצמיגים שקטים בתור צעד ראשון. 

גומיות לבידוד נגד רעשי רוח מסביב למסגרות הדלתות - קל, יעיל וגם זול! 

ולאחר מכן אם לא תהיה מרוצה תשקול בידוד רצפת הרכב וקיר האש. 

זה בכל זאת רכב עממי - שמשות לא מטופלות נגד רעש ובטח שלא זיגוג כפול. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יותר פשוט לרכוש רכב אמין ושקט יותר? אם מקדם הפוזה חשוב, חפש יונדאי וולוסטר (עניין של טעם) יד"ש, תא הנוסעים שקט באופן מחשיד.

Sent from my Tricorder

פורסם

"תיקח בחשבון שחלק מחווית הנהיגה במאזדות מושתת על זה שהם מאפשרים בכוונה לרעש המנוע לחדור אל תא הנוסעים. "

בבקשה תגיד לי שצחקת שרשמת את זה.

פורסם

לא צחקתי בכלל - זה אפילו משהו שנאמר בחלק מסיקורי הרכב לגביהם. 

מאזדה ב3 וב6 החדשות מנסים להגיע לקהל היעד של נהגים שמחפשים גם רכב שהוא ל"נהיגה" נקרא לזה ככה - אם הם היו רוצים לבלום את רעש המנוע הם היו עושים את זה - תיכנס לטויוטה קורולה שלא לדבר על אוונסיס וקאמרי אתה תגלה שרעש המנוע במאזדה יותר נוכח. 

זה נעשה בכוונה. רעש המנוע זה חלק מהעניין. 

יש יצרנים שמעבירים את רעש המנוע דרך הרמקולים בכדי להעניק את החוויה הזו וזה בגלל שהרכב מבודד מאוד נגד רעשים - במאזדה הם פשוט בודדו פחות את קיר האש. 

בכלל אוונסיס וקאמרי הן מכוניות סופר שקטות - רק בדור הנוכחי של ה6 שנת 2021 ראיתי ברוב הסיקורים, לפחות של אלו שאני ממש אוהב כמו SAVAGEESE למשל - שהם ממש השקיעו שם יותר בבידוד. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם זה היה V6 בשרני שמגרגר או V8 אמריקאי עצבני שמרעיד את הכביש אני בהחלט יסכים אבל על מנוע 2.0 לא מרשים במיוחד משום בחינה שהיא שמנפק סתם רעש מעצבן..

פורסם
בתאריך 11.1.2021 בשעה 22:15, Shab00 כתב:

תשמע אתה יכול להתחיל להדביק באוטו קרטוני ביצים אבל לא נראה לי כל כך פרקטי...

אפשר באמת לעטוף ולהכניס בדים מבודדים להרבה מקומות אבל לא נראה לי שההבדל יהיה גדול

בוא לא נגיד שאין מה לעשות אם אנחנו לא מכירים את התחום מספיק בשביל להבין שכן יש מה לעשות.
שוק איטום ובידוד הרכב מלא במוצרים שונים לשימושים שונים, תציץ בפורום אודיו ותגלה עולם ומלואו.
האם אפשר להביא מאזדה שכזאת לרמת שקט של במוו עם נעילת וואקום? לא, לא בהשקעה 'סבירה' - אבל לשפר את המצב בהחלט אפשר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...