Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה, להשלים את יקיר:

נוזלי הבלמים השונים DOT 3, 4, 4+, 5.1 (למעט DOT5 סיליקוני) הם על אותו בסיס כימי אך לא לגמרי זהים כימית (מכילים תוספים שונים) , לכן הם תואמים במידה מסויימת לערבוב, אם כי יתכן בעיה עם תאימות לחומרים שונים במערכת ההידרואלית בה נמצא הנוזל. 

סוגי הנוזלים הנ"ל גם שונים בצמיגות שלהם ובטמפרטורות שונות ולכן לא מומלץ לשם נוזל שונה ממה שהמליץ היצרן כי ההתנהגות במצבים חריגים עלולה להיות לא לפי התכנון של המערכת.  במערכות עם יחידות הידראולית ESP הצמיגות הנכונה יותר קריטית ועלולה להשפיע בצורה יותר קיצונית אם נשתמש בנוזל שונה מזה המומל, זה מכוון שהמעברים והחרירים הם קטנים יותר וצמיגות לא מדוייקת תהיה השפעה על התפקוד בזמן פעולת מערכות ESP השונות. 

כלל אצבע הוא ככול שמספר DOT יותר גבוה כך עולה התכונה ההיגרוסקפית של הנוזל ולכן תדירות ההחלפה אמורה להיות בהתאם.

זאת עוד סיבה מדוע לא כדאי לשם נוזל כביכול "משודרג" מזה המומלץ, כי אורך החיים היעיל של הנוזל סביר כי יתקצר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Shab00 כתב:

כמו שאמרתי מקודם זה כן אפשרי.

אם אתה יורד את ירושלים רק עם ברקסים בלי בלימת מנוע בכלל אולי זה יקרה אם הוא סופר ישן ונהג שמגזים עם הברקס.

נוזל בן 2-3 בטוח לא ירתח מירידה כזאת... ובגלל זה אמרתי שלדעתי כל 4-5 שנים זה סביר.

למרות שאני יכול להעיד מהאוטו הקודם של אמא שלי (גטס) שלעולם לא הוחלף לו החלפה מלאה של נוזל והוא היה בן 13-14 שהוא עשה את ירושלים ואילת בכיף.

תקשיב חבר, אתה כותב שטויות ואחרי שמסבירים לך שאתה כותב שטויות אתה מנסה להצדיק אותן איכשהו.
אני עם נוזל בלם טרי בן חודש ברכב מאמצע שנות ה2000 מתחיל להרגיש דעיכה אם אני מגזים קצת בירידות של בית אורן, קטע של 8 ק"מ שבקושי עוברים בו את ה70 קמ"ש. אז עם כל הכבוד לדעות שלך ולנסיון שלך - אין לך מושג מה אתה כותב.
זה שסבתא שלי ז"ל לא תרתיח את נוזל הבלם אם תסע 30 קמ"ש לא אומר שזה מצב תקין.

לשאלה המקורית:
מדובר בפעולה פשוטה מאד!
אפשר לבצע בלי כלים מיוחדים, אני אמליץ רק על כמה בודדים:

• מפתח חצי סגור בקוטר המתאים לפטמת הניקוז (מצ"ב תמונה, ניתן להשיג בכל חנות כלי עבודה).
  • צינורית שקופה שתתלבש בלחץ על הפטמה
  • כלי כיבול (אפשר בקבוק חצי ליטר קטן)
  • בחלק מהרכבים אפשר לבצע בלי להוריד גלגל בכלל, אם כן - ודא שיש לך סטנד כי ג'ק זה לא אמין.

צריך גם חבר, שיפמפם, תפוס חבר כנופיה (מוזמן לפנות גם אליי אם אתה מאיזור חיפה), צפה בסרטונים של כריספיקס ותן בראש.

Draper Tools 10 x 11mm Flare Nut Wrench Brake Bleeding Nipple 31967 Brand  New | eBay

• מעניין 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

shellcase הדעיכה היא תוצאה של התחממות הבלמים.

רתיחה של לחות בנוזל בלמים גורמת לדוושה ספוגית ושוקעת, אבל אתה צודק בזה שלא צריך להיות במסלול מרוצים כדי להגיע למצבים כאלו, אם יש הצטברות של לחות גבוהה מידי במערכת, מספיק כמה בלימות חוזרות ואגרסיביות במהירות גבוהה, אפילו בלי לנסוע במורד ואתה עלול להגיע למצבים מלחיצים ומסוכנים אלו. 

פורסם

לא התנסחתי נכון, מתנצל.

לא התכוונתי לדעיכה בעצמת הבלימה (כשהרכב לא עוצר וצריך ללחוץ הרבה יותר חזק), אלא ב'רגש' של הדוושה שמאבדת מהחדות שלה ודורשת לחיצה ארוכה יותר (ולא בהכרח חזקה יותר) - האם זה לא הסממן לנוזל בלמים שלא עובד?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בדיוק זה! אם יש לחות גבוהה במערכת, דוושה רכה/ספוגית/שוקעת/מגיבה אחרי פמפום, תגיע עוד לפני דעיכה, שמתרחשת בטמפרטורות יותר גבוהות של הבלמים. 

לפעמים יש מצב הפוך, יש לחות במערכת אבל ברמה יחסית נמוכה ועדיין לא נטמעה בכל המערכת,. קודם תהיה דעיכה בגלל טמפרטורה גבוהה, הטמפרטורה תחמם את הנוזל בלמים לרמה כזאת שתגיע גבוה מספיק לאיזורי הלחות ואז תתחיל התופעה של שקיעת הדוושה או טמפרטורה כל כך גבוהה, שתרתיח את הנוזל בלמים גם מבלי שיש לחות במערכת. 

פורסם
לפני שעה, shellcase כתב:

תקשיב חבר, אתה כותב שטויות ואחרי שמסבירים לך שאתה כותב שטויות אתה מנסה להצדיק אותן איכשהו.
אני עם נוזל בלם טרי בן חודש ברכב מאמצע שנות ה2000 מתחיל להרגיש דעיכה אם אני מגזים קצת בירידות של בית אורן, קטע של 8 ק"מ שבקושי עוברים בו את ה70 קמ"ש. אז עם כל הכבוד לדעות שלך ולנסיון שלך - אין לך מושג מה אתה כותב.
זה שסבתא שלי ז"ל לא תרתיח את נוזל הבלם אם תסע 30 קמ"ש לא אומר שזה מצב תקין.

לשאלה המקורית:
מדובר בפעולה פשוטה מאד!
אפשר לבצע בלי כלים מיוחדים, אני אמליץ רק על כמה בודדים:

• מפתח חצי סגור בקוטר המתאים לפטמת הניקוז (מצ"ב תמונה, ניתן להשיג בכל חנות כלי עבודה).
  • צינורית שקופה שתתלבש בלחץ על הפטמה
  • כלי כיבול (אפשר בקבוק חצי ליטר קטן)
  • בחלק מהרכבים אפשר לבצע בלי להוריד גלגל בכלל, אם כן - ודא שיש לך סטנד כי ג'ק זה לא אמין.

צריך גם חבר, שיפמפם, תפוס חבר כנופיה (מוזמן לפנות גם אליי אם אתה מאיזור חיפה), צפה בסרטונים של כריספיקס ותן בראש.

Draper Tools 10 x 11mm Flare Nut Wrench Brake Bleeding Nipple 31967 Brand  New | eBay

וזה לא דווקא אומר שזה הנוזל שהתחמם, אלה הרפידות והדיסק שנהיות יותר אלסטיות ונמרחות ככל שהם יותר חמות (כמו הרבה חומרים).

יצא לי לבדוק את הנוזל אחרי נסיעות של חצי שעה 40 דקות שהם חצי עיר חצי כביש מהיר וזה לא הרגיש שזה עובר את ה40-50 אפילו אבל אני מאזור המרכז אז אין יותר מדי ירידות ועליות.

בלי שום קשר למה שאני חושב אם זו הייתה סכנה לגיטימית של החלפה בשנתיים או איבוד ברקסים, הרבה מקומות היו לוקחים את זה הרבה יותר ברצינות.

ועוד הפעם אני אכתוב כי לא נראה לי שהרבה הבינו פה שאני כן אומר להחליף נוזל, ואתה יכול לראות שמהתגובה הראשונה טענתי כך.

רק טענתי שלא יקרה אסון אם לא תחליף כל שנתיים אלה יותר, וזה באמת המצב של הרבה מאוד רכבים בישראל היום.

לפני 51 דקות, danniel כתב:

shellcase הדעיכה היא תוצאה של התחממות הבלמים.

רתיחה של לחות בנוזל בלמים גורמת לדוושה ספוגית ושוקעת, אבל אתה צודק בזה שלא צריך להיות במסלול מרוצים כדי להגיע למצבים כאלו, אם יש הצטברות של לחות גבוהה מידי במערכת, מספיק כמה בלימות חוזרות ואגרסיביות במהירות גבוהה, אפילו בלי לנסוע במורד ואתה עלול להגיע למצבים מלחיצים ומסוכנים אלו. 

כמו שאמרתי, מקרים קיצונים כן יכולים לגרום לזה.

אבל נדיר מאוד שאתה מגיע למצב שאתה צריך בנסיעה לבצע בלימות חירום כמה פעמים אחת אחרי השנייה.

ובגלל זה גם מההתחלה כתבתי את המשפט של להחליף גם בשביל המקרים של what if ושקט נפשי בקטע הזה, ויותר קטע של הלחות.

פורסם

עושים בטח שעושים היצרן לא סתם ממליץ.

התקשרתי לכמה מוסכים כדי לברר מחירים ואחד אמר לי 150 שקל כולל הנוזל והכל.

היו חסרים לו עובדים אז הוא ביקש ממני עזרה. אני פימפמתי והוא עשה את שאר העבודה על הליפט. לא יותר מרבע שעה עשרים דק עבודה.

אני ממליץ לך ללכת למוסך בגלל נוחות וגם בגלל מניעת סכנה.

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים - החכמתי!

יש לי חבר שיעזור לי, ראיתי סרטון של כריס, ואעשה זאת בהקדם. בפוקוס שלי הבלמים עובדים טוב, אבל בשברולט שלי הם עובדים טוב יותר. האם יש מקום להשוואה?

לקח לי קצת זמן להגיב כי אני עובד מסביב לשעון אז תודה וסליחה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא בכל רכב יש לך מערכת בלימה שונה וקטרין שונים של דיסקים ורפידות בגודל שונה ומשקלים ונקודות משקל ואלף ואחת דברים.

רק טיפ שלי, אני בדרך כלל נוטה לזלזל ולעבוד בלי כפפות על דברים באוטו אבל נוזל ברקסים ממש ממש רע לעור ולכל דבר בערך.

תעבוד עם כפפות ואל תתן לו לגעת בשום דבר בטח שלא ריפוד או צבע.

פורסם

תודה רבה. אני עובד עם כפפות גומי בכל עבודה עם נוזלים, וכפפות מגן למניעת מכות ושברים באצבעות.. לא נוח אבל הציל את האצבעות שלי לא פעם.

• אהבתי 1

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני לפעמים עצלן בקטעים האלו ולפעמים לא. שזה שמן מנוע/גיר או נוזל קירור זה יחסית שטויות ולא מזיק או נתפס על העור אבל וואו הנוזל ברקסים תפס אותי חזק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 21.12.2020 בשעה 18:42, danniel כתב:

כלל אצבע הוא ככול שמספר DOT יותר גבוה כך עולה התכונה ההיגרוסקפית של הנוזל ולכן תדירות ההחלפה אמורה להיות בהתאם.

זאת עוד סיבה מדוע לא כדאי לשם נוזל כביכול "משודרג" מזה המומלץ, כי אורך החיים היעיל של הנוזל סביר כי יתקצר. 

ממה שידוע לי חלק מהייצרנים של נוזלי בלמים לרכב ממליצים על תדירות החלפה יותר ארוכה לנוזל בעל מספר DOT יותר גבוה.

נוזחל בלמים בתקן יותר מתקדם כגון DOT 5.1 הוא בעל אורך חיים גדול יותר מנוזל DOT4 גם לאחר שספח לחות באותה כמות כמו DOT 4.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדיוק.

בגלל שמודדים שנוזל "רטוב" אחרי 2 אחוז של מים ונקודת הרתיחה של ה5.1 גבוה יותר, הנוזל יעמוד במינימום של הנקודת רתיחה ליותר זמן.

185 מעלות ב5.1 לעומת רק 155 מעלות ב4 (בנוזלים של מוטול לפחות)

• תוכן חדש...