Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכולם ותודה ל- @GTI33 על התמונות 😍

כמה דברים על מה שנכתב. יש 3 מנועים שונים בדורות האלו. מנוע ה-981 בנפח 3.4 ליטר דומה למנוע ה-911 קררה מהדור (991.1 לחנונים) - MA1 / 9A1 (עד כדי אוריינציה, יניקה פליטה וכו׳). וכמובן - הספק נמוך יותר (350 בקררה, 340 ב-GTS). מה שאומר שהמנוע הזה עובד בעומסים נמוכים יותר ובכלל התשתית הזו אמינה מאוד. ה-4.0 ליטר ב-718 החדשות מבוסס על מנוע ה-3.0 בקררה, רק בלי הטורבו ו״מוגדל״ נפח. הוא בהספק קצת יותר נמוך מזה ברכבי ה-GT (GT4/Spider) מנוע ה-4.0 ליטר ב-GT3 אגב שונה לגמרי. שני המנועים אמינים, ה-4.0 נהנה מהעובדה שהוא חדש יותר. 

ה-2.5 ליטר סיפור אחר לגמרי. ראשית, הוא ממש מהנה לנהיגה, הוא חזק יש הרבה מומנט בכל טווח הסל״ד והוא מנוע טורבו מאוד מתקדם. ב-GTS הוא גם כולל עוד קולר, אגב. אבל - הוא משמעותית פחות אמין. יש אינסוף דיווחים על בעיות במשאבת המים, קירור ועוד. וזה לפני שדיברנו על הסאונד. 

ובעניין הסאונד, ה-3.4 נשמע הרבה יותר טוב מה-4.0. שניהם אחלה, אבל ה3.4 נשמע ממש racecar.  

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

@BobbyMiataאיפה היית מכניס את הסופרה למשוואה? עלתה בראש?
מרגיש לי שהיא די בין שני הרכבים האלו, אבל יותר קרובה לM2 מן הסתם.

האם היית קונה את ה718 GTS 4.0 במידה והיה לך את התקציב או שכסף לא היה השיקול בין הרכבים?

• מעניין 1

They are trying to ban me...

פורסם

דווקא תאומה של Z4 אז הייתי מנחש שהיא יותר קרובה לקאיימן מאשר לM2. כמובן שאני מדבר רק בתיאוריה ולא נהגתי באף אחד משלושת הרכבים האלו באופן מעשי… הכי קרוב שנהגתי זה על סדרה 2/4 סטנדרטיות והאחיות טויבארו, על פורשה טרם נהגתי.

פורסם

הסופרה לפחות לדברי הביקורות יותר רכה וקצת GT בסגנון מאשר הרכבים הנ״ל וגם יכולה להיות  עם התנהגות לא צפויה כשדוחפים אותה חזק.

חד משמעית נחשבת לפחות מהנה לנהיגה משתיהן (שוב על סמך פידבקים, לא ניסיתי כלום :(

פורסם

חשבתי על הסופרה, אבל היא לא רכב ממש ברור. המנוע הוא לא המנוע הנכון (לא S, אלא B, ה״רגיל״) ומכל מה שקראתי וראיתי אונליין - זה לא רכב מאוד ספורטיבי או מהנה לנהיגה. מצד שני הוא קצת... טויטה. וגם לא ראיתי איזה רכב ספציפי ש״עשה״ לי את זה. 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

האם היית קונה את ה718 GTS 4.0 במידה והיה לך את התקציב או שכסף לא היה השיקול בין הרכבים?

בערך. 

יכולתי למתוח את התקציב אם הייתי מוצא רכב שהיה ״בול״. כל פעם שראיתי רכבים הם היו ״ליד״, פעם המחיר גבוה מדי, פעם צבע מחריד (מי מזמין פורשה עם עור אדום על כלללללל הפנים?!), פעם רכב ערום בלי תוספות... 

זה שהגיע רכב ״בול״ מבחינת המפרט וגם יצא שהוא מדור קודם ובמחיר נוח יותר, זה היה סוג של בונוס מבחינתי והקל על קבלת ההחלטה, במידה רבה מעבר לעובדה שהרכב החדש יותר הוא ובכן... חדש יותר, אין הבדל דרמטי כל כך בין הדורות ויש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן.

כמובן שרציתי גם להתקדם בשנתונים, אבל ספציפית הרכב הזה כל כך שמור ועם מעט ק״מ יחסית שהחלטתי ללכת על זה. כמובן שאם לא הייתי צריך ״למתוח״ את התקציב אלא מראש הייתי מחליט להוציא יותר, יכול להיות שהייתי ממתין עד שהייתי מוצא 718 4.0 במפרט הנכון (או GT4...) 

• אהבתי 4
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

@BobbyMiata השאלה היא האם ההחלפות מביאות דרמה או שהדרמה מביאה החלפות... אם הראשון נכון, מקווה שתישאר עם הפורשה עוד עשרות שנים, אם השני נכון, אז מציע שתשים בצד מספיק כסף כל חודש כי נראה שהולכות להיות לך הרבה החלפות בשנים הקרובות.... 😂

היה לך אחלה אוטו, ויש לך אוטו עוד יותר אחלה, ועל שניהם רובנו יכולים לחלום.

תהנה וסע בדרכים טובות!

פורסם

מחכה כבר לראות את השרשור של הפורשה. 

נהנתי לקרוא את השרשור הזה גם אם לא השתתפתי. 

הקונה שרכש ממך את הרכב רכש רכב שקיבל הרבה אהבה 

כל הכבוד. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 3 שעות, =DJ Shadow= כתב:

טוב. אז קניתי את הM2 של רוברט.

לא כתבתי בפורום הזה מימי הזוהר אי שם ב2005, אבל אחרי ההשקעה של רוברט מרגיש צורך להמשיך פה את התיעוד.

ספקי פורומים וצ'אטים

קצת רקע;

החזקתי מיאטה NA טורבו 21 שנים, רכב משופר מקצה לקצה, מושקע במאות אלפי שקלים.

ביום בהיר אחד החלטתי שזהו.

במקרה, בלי כוונה וחיפוש ספציפי הרמתי טלפון למודעה הראשונה שראיתי ביד2, עוד לפני שפרסמתי את המיאטה למכירה.

התחברנו על השניה הראשונה, רוברט עשה לי סיבוב, קצת הסברים, קצת דיבורים.

סגרנו מחיר, לחצנו ידיים ויאללה.

באותו היום התחילה המלחמה ולא יכולנו לבצע העברת בעלות בגלל ריקול לכרית צד נהג כמו שהוא סיפר.

ככה שהייתי צריך לעבוד על מידת הסבלנות שלי (ואין לי כזאת, היה מאתגר, מסכנה אישתי שהכל נפל עליה)

אז אחרי שבועיים מאותה לחיצת ידיים קיבלתי את הרכב.

ופשוט וואו.

אין מילים.

מכונה משוגעת ומדוייקת.

מהרגע שיצאתי מהחניה של רוברט, ניתקתי בקרות (שלא חזרו עד עכשיו), הכל על הצד, המון רגש, מדוייק, חד ויחד עם זאת - חוקי לכביש!

הסאונד פשוט ממכר! הפסקתי לשמוע מוזיקה והחלונות כל הזמן פתוחים.

רוברט - תודה!

נגעת בדיוק איפה שצריך, חסכת לי המון עבודה, כאב ראש וכסף!

טוב אז אעדכן פה כל שנה, בהמשך למסורת של רוברט על הוצאות ושיפורים שעשיתי.

אז ככה בתור התחלה,

ביטוח - 17,000₪ שנתי. ברוך הבא לליגה של הגדולים.

עם השאר, הראש שלי קצת שונה, אני אוהב שהכל מקורי, בפרט ברכבים אייקונים כאלה.

אז, חזרו למקורי (תודה על ששמרת הכל!)

•הגה.

•ידיתי הילוכים/בלם יד.

•רקע של הלוח שעונים.

•מסך האנדרואיד יצא והמסך המקורי חזר.

•מספרים חדשים.

•ניקיון יסודי מאוד.

•חזרו ברגי הגלגלים המקוריים.

בראיה קדימה לשנה הקרובה:

•אינטרקולר מוגדל.

•צינורות גדישה ממתכת (במקום הפלסטיק המקורי)

•משאבת מים מקורית + תרמוסטט משופר.

•מתלבט מאוד מה לעשות עם הצבע של הגאנטים - אשמח לשמוע את דעתכם.

קצת קוסמטיקה, הוזמן ובדרך;

ידית הילוכים + בלם + שק הילוכים, חלקי פלסטיקה פנימיים (הם די חדשים אבל אני רוצה יד 1), שטיחים חדשים ועוד המון קטנות.

אני מחזיק גם גיטי יד 2 כבר 17 שנים ולהפתעתי הרבה המחירים של כל החלקים חצי מהעלויות של הסובארו!

פשוט תענוג. זול וזמין.

מאוד התלבטתי על שיפטר של CAE (כמו שיש לי בסובארו) אבל בסופו של דבר ירדה ההחלטה להישאר מקורי.

אבל כן הזמנתי את כל הבושינגים וכל האיזור של השיפטר למחוזקים כדי לתת תחושה יותר הדוקה.

אז אמשיך לעדכן, נתראה בקרוב עם עדכונים 🙂

תודה רוברט והמון הצלחה עם הפורש!

PXL_20260328_143634528.PORTRAIT.jpg

PXL_20260328_143643272.PORTRAIT.jpg

PXL_20260326_081534737.PORTRAIT.ORIGINAL.jpg

PXL_20260319_071156919.PORTRAIT.jpg

גדלתי ליד הבורר בגבעת שמואל, ולא היה לו מספר רכב כזה חחח

תתחדש וסע בדרכים מעניינות.

יש לנו אחד בחבורה עם M2 2024 (לא גר בארץ) שיסלח לי אבל כמה ששלך יפה יותר.

פורסם
לפני 11 שעות, =DJ Shadow= כתב:

מתלבט מאוד מה לעשות עם הצבע של הגאנטים - אשמח לשמוע את דעתכם

להחליף לסט של Apex EC-7RS כסופים 😎

פורסם
לפני 9 שעות, Stangg כתב:

גדלתי ליד הבורר בגבעת שמואל, ולא היה לו מספר רכב כזה חחח

תתחדש וסע בדרכים מעניינות.

יש לנו אחד בחבורה עם M2 2024 (לא גר בארץ) שיסלח לי אבל כמה ששלך יפה יותר.

זה נקרא עריכה

תתחדש!

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...