Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מהנה לנהיגה עד 40k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

אני כמעט בן 18, נהג חדש עם רשיון של כמעט שנה והחלטתי שאני רוצה לקנות רכב ראשון משלי.

הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיר ובעיקר מחוצה לה, כבישים יחסית הרריים. אני מחפש רכב שיהיה מהנה לנהיגה שהרכב לא ירגיש עגלה וגם לא איזה משהו עם הספקים מטורפים, מחפש משהו שפשוט יהיה כיף לנהוג עליו, שיעלה חיוך על הפנים ויתן רצון לעוד. לא ממש משנה הגודל והגיר ידני או אוטומט.

שיהיה יחסית חסכוני. 

תודה לעוזרים.

פורסם

אם מחפש אמינות,מאזדה 2 תיהיה אחלה אופציה. 

או מחפש רכב קצת יותר פלפל עם יותר סיכוי לתקלות לא צפיות? 

פורסם

חפש מיטו 155, תכנס בתקציב שלך, אפילו תלתן ידנית יכולה להיכנס לך בתקציב, עלויות אחזקה טיפה יותר גבוהות (ביחס ל155, לא בכללי)/
בתקציב כזה האופציה ל"מהנה לנהיגה" יחסית מוגבל (לפי ההגדרות שלי לפחות).

פורסם

אתה יכול ללכת גם לכיוון סיאט ליאון או איביזה עם גיר ידני, רמת גימור fr תיתן לך גם קצת פוזה, הרכב מצויין לשיפורים וקל מאוד לשדרג אותו. חפש את הגרסאות מרובעות הצילינדרים. מנועי הטורבו של הקונצרן לא חפים מבעיות אבל מצד שני מדובר במנועים זריזים ומפתיעים והשוק מלא בחלקי אפטר-מארקט שיכולים להוסיף לך הרבה פלפל...

פורסם

מאזדה 2 מהדור הישן זה רכב מאוד מיושן יחסית לאלטרנטיבות הוא מתנהג טוב והמנוע סבבה אך לא חזק כמו האחרות והוא גם יקר יותר לאותו שנתון ופחות חסכוני.

מיטו 155 - אופציה ראויה וכנראה הכי "ספורטיבית" בתקציב (קטנה, שתי דלתות, קשיחה ומיוחדת) הייתי שוקל גיר ידני בלבד כי הגרסאות האוטומטיות מגיעות עם גירים רובוטיים בלבד שנסיעה עירונית לא מטיבה עימם. לגבי המנוע הייתי מכוון לגרסאת T-JET ללא מולטיאייר מכיוון שהמולטיאייר זאת מערכת רגישה להזנחה.

פיגו 208 1.2 אוטומט - נמצאת במקום טוב באמצע היא מהנה לנהיגה עם היגוי והתנהגות כביש שובבה ומנוע טורבו 110 כ"ס שפחות חזק מבמיטו אך יותר חזק מבמאזדה מצד שני יש לה פחות פשרות מהמיטו היא נוחה, מרווחת ומודרנית והגיר האוטומטי שלה טוב ואמין המחלה היחידה ברכב זאת רצועת התזמון שצריך להחליפה.

פיגו 308 אוטומט 1.2 - מציעה חבילה כמו ה208 אבל יותר בוגרת וסולידית התנהגות הכביש שלה פחות שובבה ויותר מדויקת ואוחזת וההגה יותר כבד בידוד הרעשים הנוחות והמיזוג יותר טובים והמרווח טוב יותר אך הראות החוצה פחות טובה גם בה יש את רצועת התזמון עם בעיית ההתפוררות אך קיים לדגם ריקול כרגע ואפשר להחליף את הרצועה אצל היבואן בחינם (אם טרם הוחלפה)

ואגיות עם מנוע 1.2 TSI מאיצות יפה אבל לא מתנהגות טוב ההיגוי שלהן אנמי ולא מתקשר וההתנהגות לא לפיתולים. ההיתרון שלהן הוא בעיקר במרווח (לעומת המיטו והמאזדה) ובתאוצה (לעומת המאזדה) לדעתי הצרפתיות והאיטלקיה מספקות תמורה טובה יותר.

פורסם

בתקציב הזה הייתי בודק הונדה סיוויק 1.8 אני אישית ממש מכור להגה שלו ולניהוג בו 

מרגיש ספורטיבי קצת וגם יהיה חסכוני מניסיון .

כמובן תלוי איך תנהג כן .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על רכב קטן, דינאמי וחמים מבחינת ביצועים, כזה שיהיה אמין ופשוט יותר... אחרי הכל אתה נהג חדש ואתה הולך ללמוד עליו את רזי הנהיגה.

לדוגמא :

יאריס TS, סיטרואן C2 VTS, איגניס ספורט, 206 GTI\XS.

אמנם הן לא חדשות, אך הן יעלו פחות מתקציבך ויאפשרו לך ליישר קו ו או לשפר את עצמך בשאר התקציב (הדרכת נהיגה ספורטיבית).

בהצלחה!

פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

אתה יכול ללכת גם לכיוון סיאט ליאון או איביזה עם גיר ידני, רמת גימור fr תיתן לך גם קצת פוזה, הרכב מצויין לשיפורים וקל מאוד לשדרג אותו. חפש את הגרסאות מרובעות הצילינדרים. מנועי הטורבו של הקונצרן לא חפים מבעיות אבל מצד שני מדובר במנועים זריזים ומפתיעים והשוק מלא בחלקי אפטר-מארקט שיכולים להוסיף לך הרבה פלפל...

האיביזה ולאון בהחלט מכוניות עם המון פוזה, זריזות ויחסית מהנות מניסיון שלי על האיביזה. הבעיה היחידה שלהן זה שבכל 100 מטר רואים אחת משופרת וזה קצת מוריד מהקטע של הכיף.

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

מאזדה 2 מהדור הישן זה רכב מאוד מיושן יחסית לאלטרנטיבות הוא מתנהג טוב והמנוע סבבה אך לא חזק כמו האחרות והוא גם יקר יותר לאותו שנתון ופחות חסכוני.

מיטו 155 - אופציה ראויה וכנראה הכי "ספורטיבית" בתקציב (קטנה, שתי דלתות, קשיחה ומיוחדת) הייתי שוקל גיר ידני בלבד כי הגרסאות האוטומטיות מגיעות עם גירים רובוטיים בלבד שנסיעה עירונית לא מטיבה עימם. לגבי המנוע הייתי מכוון לגרסאת T-JET ללא מולטיאייר מכיוון שהמולטיאייר זאת מערכת רגישה להזנחה.

פיגו 208 1.2 אוטומט - נמצאת במקום טוב באמצע היא מהנה לנהיגה עם היגוי והתנהגות כביש שובבה ומנוע טורבו 110 כ"ס שפחות חזק מבמיטו אך יותר חזק מבמאזדה מצד שני יש לה פחות פשרות מהמיטו היא נוחה, מרווחת ומודרנית והגיר האוטומטי שלה טוב ואמין המחלה היחידה ברכב זאת רצועת התזמון שצריך להחליפה.

פיגו 308 אוטומט 1.2 - מציעה חבילה כמו ה208 אבל יותר בוגרת וסולידית התנהגות הכביש שלה פחות שובבה ויותר מדויקת ואוחזת וההגה יותר כבד בידוד הרעשים הנוחות והמיזוג יותר טובים והמרווח טוב יותר אך הראות החוצה פחות טובה גם בה יש את רצועת התזמון עם בעיית ההתפוררות אך קיים לדגם ריקול כרגע ואפשר להחליף את הרצועה אצל היבואן בחינם (אם טרם הוחלפה)

ואגיות עם מנוע 1.2 TSI מאיצות יפה אבל לא מתנהגות טוב ההיגוי שלהן אנמי ולא מתקשר וההתנהגות לא לפיתולים. ההיתרון שלהן הוא בעיקר במרווח (לעומת המיטו והמאזדה) ובתאוצה (לעומת המאזדה) לדעתי הצרפתיות והאיטלקיה מספקות תמורה טובה יותר.

האלפא הכי מיוחדת וכנראה תהיה גם הכי מהנה לנהיגה אבל מדאיג אותי מאוד האמינות הלא צפויה והבעייתית שלהן וגם מחירי הביטוח מאוד יקרים

הצרפתיות נשמעות אופציה לא רעה בכלל, יש לך ניסיון על אחת מהן?

לפני שעתיים, lishaina כתב:

בתקציב הזה הייתי בודק הונדה סיוויק 1.8 אני אישית ממש מכור להגה שלו ולניהוג בו 

מרגיש ספורטיבי קצת וגם יהיה חסכוני מניסיון .

כמובן תלוי איך תנהג כן .

הבעיה בסיוויק זה ה"שם" של הרכב, המחירים שלו מאוד גבוהים, רכבים שנכנסים בתקציב הם או עם קילומטרים מאוד מאוד גבוהים או בשנתונים גבוהים.

לפני שעתיים, GTI33 כתב:

אני דווקא הייתי הולך על רכב קטן, דינאמי וחמים מבחינת ביצועים, כזה שיהיה אמין ופשוט יותר... אחרי הכל אתה נהג חדש ואתה הולך ללמוד עליו את רזי הנהיגה.

לדוגמא :

יאריס TS, סיטרואן C2 VTS, איגניס ספורט, 206 GTI\XS.

אמנם הן לא חדשות, אך הן יעלו פחות מתקציבך ויאפשרו לך ליישר קו ו או לשפר את עצמך בשאר התקציב (הדרכת נהיגה ספורטיבית).

בהצלחה!

מחיפוש קצר ביד 2 לא מצאתי אף אחד מהרכבים האלה למעט הפיגו אבל גם הן משופרות עד הגג עם קילומטרים מפה עד הירח.

פורסם

אפשר לשקול גם מאזדה 3 ספיריט 2.0

עם הצרפתיות יש לי ניסיון החזקתי ב208 3 שנים ולפני כחצי שנה מכרתי אותה והחלפתי ל308.

סה"כ כמו שאמרתי ה208 יותר שובבה וקלילה ה308 יותר בוגרת וסולידית מבחינת אמינות לא היו לי או לבעלים הקודמים בעיות איתן סה"כ צריך לוודא שהחליפו את רצועת הטיימינג הבעייתית.

מה שהכריע מבחינתי את הכף לטובת ה308 זה שהמזגן שלה מצויין כשהמזגן ב208 סביר וזה שאני נוסע בעיקר בין עירוני והנהיגה ב308 שקטה ונוחה יותר משמעותית בטוואי נסיעה כזה.

אם הייתי נוסע רק בעיר לא בטוח שהייתי בוחר ב308.

פורסם

הקליאו 0.9 נחשבת מאוד טובה, בסופו של דבר יש לך מנוע קטן אבל אומרים שהוא זריז יחסית.
אבל אל תצפה לביצועים "ספורטיבים" , ולדעתי האלפא האופציה הכי טובה מבחינת תמורה לכסף והיא ספורטיבית אמיתית.
עלויות אחזקה שלה לא בשמיים, ונכון שזה לא מזדה מבחינת אמינות - אבל גם לא גרוע כמו שמתארים. אבל אם אתה מוצא אחת שמורה הרווחתה בגדול (אני בעלים של תלתן 2015, אז אולי פה אני קצת משוחד 🤫).

בנוסף מחזק את מה שהבחור מעלי רשם, תנסה למצוא yaris S , 206/207 gti וכיוצא בהן.

פורסם

ה207 gti מאוד קורצת לי אבל הן נדירות ואין אף אחת למכירה.

איך הג'ולייטה 1.4/ 1.4 טורבו ביחס למיטו 155/135?

מה אתה אומר על ds3 1.6 טורבו ידני? קראתי שמבחינת הנהיגה היא יחסית טובה.

פוקוס מהמתיחת פנים של 2015 ומעלה עם ה1.5 אקובוסט מתנהגת טוב? על הנייר נראת מרשימה.

פורסם (נערך)

הייתי ממותר על הקליאו מנוע 0.9 ו0-100 ב12 שניות זה כבר יותר חלש מרוב הרכבים שנוסעים על הכביש.

Ds3 בתקציבך תהיה עם מנוע אטמוספרי רגיל וגיר 4 הילוכים מיושן ואיטי 

פוקוס מתנהגת וגם חזקה הבעיה היא שיש הרבה תלונות על מנועים שהולכים בגלל סדקים בצילינרים בארה"ב יש הוראה להחליף מנועים בנושא ותביעה יצוגית נגד פורד.

אם כבר הזכרת את הפוקוס 1.6 ידנית עם מנוע אטמוספרי (הדגם הקודםל דווקא אוםציה מאוד מעניינת היא נראית טוב מתנהגת מצויין ולא חלשה

גולייטה יותר מעניינת מהמיטו אך גם יותר יקרה אני מאוד בספק שבתקציב של 40 אלף שקל תמצא לעצמך אחת שמורה. 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

לds3 יש שתי גרסאות, 1.6 אטמוספרי עם 120 סוסים ותיבה אוטומטית 4 הילוכים כפי שציינת, ויש את ה1.6 מוגדש עם 165 סוסים וגיר רגיל שאני התכוונתי אליו, שמעתי תלונות על המנוע הספציפי הזה ככה שאני לא בטוח.

לגבי הפוקוס, אני מחפש אחת כזאת כבר תקופה ארוכה, מידי פעם קופצות כמה ביד 2 אבל רובן עם שיפורי מנוע או מחירים גבוהים עקב הנדירות שלהן.

בשורה תחתונה, אם היית במקום שלי מה היית לוקח? (חשוב לציין שהביטוח לנהג חדש צעיר יקר מאוד, למיטו למשל חובה + מקיף יוצא באזור ה10 אלף שקל).

פורסם

יש פוקוס אקובוסט 2012-2013 (כמו שלי). 1.6 טורבו 180 כ"ס ידנית. יש מעט כאלה , מדי פעם צצה אחת למכירה.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תוכן חדש...