Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני קופר? תקציב 60-70k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבת זוג שלי מוציאה רישיון בשעה טובה, אבל לצערי רק על אוטומט, מה שמאלץ אותי לחפש מחליפה לקשקאי הידנית...

היא מתעקשת על רכב קטן כדי שיהיה יותר קל לחנות ליד הבית (עם הקשקאי הרבה פעמים הייתי צריך לחנות רחוק כי פשוט הרכב לא היה נכנס בחניות קטנות) ואני כמובן לא חובב הכי גדול של הפחיות שימורים האלה דוגמת פיקנטו וכו...

המחשבה הראשונה הייתה לרכוש יאריס או ג'אז (למרות שהן לא באותה קטגוריה של הפיקנטו, אבל מה אכפת לי, היא לא מספיק מבינה ברכבים בשביל לשים לב להבדל)

אבל פתאום היום התחלתי לפזול לכיוון של המיני קופר...

כי אם כבר רכב קטן, לפחות שלא יהיה משעמם מדי...

בתקציב של 60-70 יש מיני קופר one מנוע 1.2 שנתונים 14-16 פלוס מינוס, אבל באמת ובכנות אני לא מכיר את הרכב בשביל לדעת אם זאת החלטה נבונה או לא...

מבחינת אמינות אני מניח שאין בעיות, בכל זאת bmw, אבל אני אשמח לשמוע לגבי שאר עלויות התחזוקה,צריכת דלק, טיפולים, מחירי חלקים, ביטוח, טסט וכו...

ואם יש עוד רעיונות בסגנון, אשמח לשמוע...

אנחנו זוג ללא ילדים, הרכב לא מיועד לעבוד קשה מדי מבחינת קילומטראז'...

פורסם

מחזיק שני רכבי מיני אחת קאנטרימן קופר S של אישתי והשניה ONE של הבת שלי, בעבר היתה לבת אחת אחרת קופר רגילה, לא מכיר ספציפית את המנוע 1.2 מכיוון שה ONE שלנו היא 2014 הדגם הישן, לדעתי הרכב הזה הוא הרכב הכי מיותר שיש, אמנם הרכבים הספציפים שלי נטולי תקלות אבל עלות אחזקה מאוד גבוהה, רכב יקר לקניה שאין בו שום דבר חוץ מקטע של סטייל (לפחות לדברי אשתי והבת שלי) טיפולים וחלפים יקרים, על הקופר S אני לא סובל לנהוג, אמנם הרכב חזק מאוד אבל מושבי ספורט קשים, מתלים קשים ורעשי מנוע, לא מהנה לנהיגה, ה ONE של הבת כר יותר מהנה בגלל שהוא רך יותר.

לדעתי רק למי שממש מוכרח ןשסטייל יותר חשוב לו מנוחות ועלויות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז אתה אומר בעצם חבל על הכסף כי הרכב לא נותן תמורה לכסף הזה? חווית נהיגה? משהו?

עדיף כבר לקחת יאריס/ג'אז ולסגור את הסיפור?

דווקא כן מתאים לי סטייל ואיזה משהו אקסטרא מבחינת הנהיגה על הרכב, אבל אתה אומר בעצם שהאקסטרא שהוא נותן זה משהו מזערי יחסית לעלויות שלו...

פורסם (נערך)

לא אומר כלום על הנהיגה ברכב, די נדיר שאני נוהג בהם (כמעט ורק לקחת לטסטים), אם אתה שואל אותי הרכב  מאוד יקר למה שנותן, אני בטוח שאישתי והבת שלי יחלקו עלי.

עריכה אחרונה על ידי gucci3
פורסם
לפני שעתיים, gucci3 כתב:

לא אומר כלום על הנהיגה ברכב, די נדיר שאני נוהג בהם (כמעט ורק לקחת לטסטים), אם אתה שואל אותי הרכב  מאוד יקר למה שנותן, אני בטוח שאישתי והבת שלי יחלקו עלי.

ואיך המיטו אם כבר מדברים?

פורסם
לפני 7 שעות, gucci3 כתב:

מחזיק שני רכבי מיני אחת קאנטרימן קופר S של אישתי והשניה ONE של הבת שלי, בעבר היתה לבת אחת אחרת קופר רגילה, לא מכיר ספציפית את המנוע 1.2 מכיוון שה ONE שלנו היא 2014 הדגם הישן, לדעתי הרכב הזה הוא הרכב הכי מיותר שיש, אמנם הרכבים הספציפים שלי נטולי תקלות אבל עלות אחזקה מאוד גבוהה, רכב יקר לקניה שאין בו שום דבר חוץ מקטע של סטייל (לפחות לדברי אשתי והבת שלי) טיפולים וחלפים יקרים, על הקופר S אני לא סובל לנהוג, אמנם הרכב חזק מאוד אבל מושבי ספורט קשים, מתלים קשים ורעשי מנוע, לא מהנה לנהיגה, ה ONE של הבת כר יותר מהנה בגלל שהוא רך יותר.

לדעתי רק למי שממש מוכרח ןשסטייל יותר חשוב לו מנוחות ועלויות.

בתור משהו שגם החזיק קאנטרימן קופר S (ידנית , עם sport pack) - מסכים.

לא היו לי תקלות אבל כל תיקון וטיפול היה יקר בצורה שערורייתית.

הקופר S גם לא באמת חזקה - זריזה בלחץ (אבל הכח יחסית זמין. הכל עניין של פרופורציות כן ? היא הוחלפה בWRX).

הOne נורא בסיסית ובהחלט לא תמורה טובה לכסף או מרגשת לנהיגה (בכלליות פחות מcooper s לא מרגשות לנהיגה במיוחד)

הפנים גם מלא בעיצוב מיוחד - אם אתה אוהב - סבבה , אחרת - הרכב פשוט לא אינטואיטיבי ומלא במוזרויות (ובדגמים ללא מערכת המדיה שהיתה תוספת ברוב השנים - כולל מערכת מדיה עם שליטה מיושנת ומביכה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, maxkid88 כתב:

ואיך המיטו אם כבר מדברים?

המיטו נמכרה, היתה שייכת לבן שלי, גם עליה נהגתי רק לביצוע טסטים, טיפולים יחסית יקרים (לא כמו מיני), אני אכלתי קש עם הטורבו ושרות ממש רע של מוסך היבואן בב"ש, חוץ מבעיה חוזרת של הטורבו (שלוש פעמים)  לא היו בעיות נוספות.

פורסם

האמת היא שמעולם לא החזקתיי במיני אך כמעט קניתי אחת וברגע האחרון העסקה לא יצאה לפועל. 

בכל מקרה בעיני דווקא מדובר ברכב עם ערך ייחודי, הוא מעוצב בצורה אחרת (אם אתה אוהב או לא זה כבר עניין אישי), ותא הנוסעים שלו מלא בנגיעות ייחודיות ומוזרויות של מיני, שוב זה עניין של טעם אישי, אני מחבב את זה דווקא. לא יצא לי לנהוג יותר מדי על רכבי מיני, אבל הם ידועים בהיגוי מעולה ולמרות שרוב הדגמים שנכנסים בתקציב שלך לא מצויידים במנוע חזק במיוחד דווקא לא הייתי אומר שמדובר ברכב עם חווית נהיגה לא טובה, אבל כנראה שהשאלה היא ממה אתה נהנה בנהיגה - מהירות או היגוי.

בנוגע לעלויות אחזקה אין לי מה להוסיף, רק קח בחשבון שישנם מוסכים מומחי במוו בארץ (לא מוסכי יבואן) שסביר שיוכלו להוריד את עלויות הטיפול. 

בסופו של דבר אני רכשתי את האאודי A1, אתה מוזמן לחפש בפרופיל שלי סקירה מתעדכנת עם עלויות אחזקה וכ׳ו, נשמע לי שהיא יכולה גם להתאים לדרישות שלך, בתקציב שלך תוכל לרכוש את דגם ה-1.0TSI משנתון יחסית חדיש, או את דגם ה-1.4TFSI משנתון מוקדם יותר (כמו שיש לי), שים לב שאם זה משמעותי עבורך חלק מהדגמים שהגיעו לארץ ערומים מאבזור, אבל ניתן גם למצוא רכבים שמצויידים בחבילות שונות שמוסיפות מסך, גג נפתח, קסנון וכ׳ו. אחרי מעל שנה עם הרכב אני ממליץ בחום.

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אז יש הבדל בין לנהוג פעם ב... ללהיות הבעלים של אחת למשך 3 שנים.

המוזרויות האלו מתחילות לעצבן ממש מהר.

המערכת מדיה (למרות שהרמקולים והסאונד טובים) מביכה בפיצ׳רים שלה.

כאמור - זה עניין אישי - אבל בOne אין את מה שיש בקופר (ועוד יותר בCooper S) מבחינת ניהוג לדעתי.

זה כמו הדיון שחזר פה כמה פעמים על BMWים עם מנועים קטנים (116 , 316 וכו). זה לא רק המנוע - זה גם הכיול והמסביב.

האאודי A1 עם TFSI לדוגמא זה שילוב לדעתי הרבה יותר מוצלח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה חבר'ס, אחלה רעיון עם האאודי.

אשמח לשמוע מכם על העלויות אחזקה שלה, מחירי חלקים, טיפולים, טסט, ביטוח וכו...

מחלות ידועות אם יש, איבזור של הרכב ובעצם כל פיסת מידע אפשרית תעזור לי...

פורסם (נערך)

כאמור לי יש את הדגם עם מנוע ה1.4 מודל 2012 ידנית, על הגיר האוטומטי תוכל לקרוא פה במלא מקומות (DSG) בגדול בשנתונים האלה הוא לא שיא האמינות אבל כיום לאור ריבוי הרכבים עם המכלולים האלה הטיפולים לא כאלה נוראיים אם צריך - בעיני לא דיל ברייקר. 

עלויות טיפולים - אני לרוב מטפל לבד, בפעמים שלא טיפול קטן אצל רון 700-800₪, החלפת משאבת מים - 600, החלפת שרשרת טיימינג ומותחן (תחזוקה מונעת, במוסך כללי) כ3-3.5k. 
מעבר לכך המנוע הנ״ל נחשב אמין ומוצלח. 

את המנוע השני אני לא מכיר אבל הוא מחשב אמין וחסכוני, היתרון הגדול של הדגם הזה זה שיתוף המכלולים עם רכבי קבוצת פולקסווגן. 

טסט - 1600₪

צמיגים מעט יקרים (כ500 לצמיג למותג טוב)

צריכת דלק - בשימוש שלי שכולל הרבה נסיעות בין עירוניות כ-15 קמ״ל

ביטוח מאוד אינדיווידואלי, אבל הקטגוריה של הרכבים האלה לא מאוד זולה לביטוח...

עריכה אחרונה על ידי shakedi
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...